iPhone XR
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone XR

29.10.2018 | 12:08
Evo da otvorim temu ako će nekome pomoći, uzeo sam crni XR 128GB ovaj vikend pa da napišem ponešto. Prešao sam sa šestice tako da je veliki skok pa o performansama mogu reći samo da je sve jako brzo i glatko, ne znam za razliku u odnosu na druge modele i nema smisla da uspoređujem šesticu s ovime jer je nebo i zemlja.
Mobitel je meni idealne veličine, ali će možda nekima biti malo težak (ja sam se brzo naviknuo), pogotovo ako stavite masku i staklo. Kad smo kod toga, ponuda je slaba, a staklo sam vidio da ima Store u Centru Cvjetni, ali košta 200 kn. Ako netko treba naći tih par dodataka za iPhone XR i ne može čekati mjesec-dva da to dođe iz Kine, preporučam prodavaonicu maski koja je u Avenue Mallu, odmah ispred DM-a. Imaju i stakla i maske (to je jedina trgovina u kojoj sam našao za XR), uzeo sam oboje za ukupno 110 kn.

Ekran je odličan, za mene bi XS ili Max čak bili u nekom smislu lošija opcija jer bi bolji ekran trošio više baterije. U iStyleu sam držao XS i XR jedan do drugoga i nisam mogao uočiti razliku. Zapravo jesam - čak mi je XR izgledao malo bolje jer je ekran veći od XS pa sam jasnije vidio neke stvari, npr. crtice koje idu uz rub ikone Safarija. Nemam baš najbolji vid tako da za mene XR ne zaostaje u ovom pogledu i zato mi je puno bolja opcija jer je jeftiniji. Ali nije tako svakome, jer je žena bila samnom u iStyleu i njoj je razlika između XR i XS očigledna. Ne zna ništa o mobitelima, ali je odmah rekla da je ekran na XS bolji tako da onima koji se dvoume nema druge nego otići u trgovinu i usporediti.

Eto nema tu neke posebne filozofije, samo sam htio napisati poneku rečenicu jer sam par mjeseci vagao što da uzmem i mislim da je ovo odličan odabir. E da, umalo sam zaboravio rubove ekrana, koji su deblji nego na ostalim X modelima. Ja rubove ni ne vidim. Crni mobitel s crnom maskom tako da meni ne igra nikakvu ulogu niti mi se čini da je mobitel išta manje premium zbog toga.

Dakle, moji utisci su da je sve super - veličina, osjećaj u ruci, ekran, baterija, kamera...
29.10.2018 | 13:36
Ja sam primjetio na OLED ekranima da mi se text razmazuje, kao da se razvlači tj zaostaje prilikom skrolanja..

ovdje je jedan lik objasnio o čemu se radi: www.reddit.com/r/apple/comments/9rpqa8/i...n_on_the_xr/e8l1l9d/

Ja to vidim, dok neki nemaju problema sa tim displayom.

Uspoređivao sam i ja Cener mobitel i S-type, svašta bih mogao napisati ali su to sve objektivne stvari, tehnikalije i njihove usporedbe.
29.10.2018 | 15:59
Inace, jedno opazanje vezano uz ovogodisnje iPhone modele. Imao sam prilike testirati ih kratko usporedno s iPhone 7 Plus modelom i rekao bi da, ako je na ios 12, brzina rada u svakodnevnim aktivnostima je jednaka. Mozda gamerima treba jaci cip, ali prosjecni user nece osjetiti dramaticnu razliku. Sto je ujedno super vijest, jer se cini da se s novijim modelom kupljenim ove godine recimo, moze komotno zivjeti iduce 3-4 godine.

Ako je netko na 7 ili 8 modelima, trebao bi se pitati koliko mi je taj dizajn zastario pri odluci za upgrade. Jer i da je baterija losa, lako se nadomjesti. Meni je upravo dizajn bio jedan od glavnih razloga upgradea na XS Max. Sve vise mobitela su skoro pa samo ekran, jednostavno stari dizajn djeluje rudimentarno i nije mi se dalo zivjeti s njim iducih 2-3 godine koliko bi 7 Plus vjerojatno potrajao uz promjenu baterije. Takodjer, to ne i razlog zasto sam odmah odustao od XR modela. Dizajn s bezelima koji su debljinod sidebezela 7 i 8 modela takodjer meni izgleda rudimentarno, niti je vrijedan novca koji se placa u rangu jednog flagahip uredjaja, dakle 7000-8000 kn.

Super stvar kod maski za XS je ta sto dijelom pokrije bezele pa oni izgledaju i tanji nego jesu, a grip je jednostavno bolji.
30.10.2018 | 13:12
Meni je 5s potrajao 4 i pol godine, uzeo ga odmah u VIP kad je bio raspoloživ, u 11 mjesecu 2013 i prošle godine sam ga prodao dok je bio na zadnjoj verziji iOSa 11. Znači, radio bi mi sigurno i ovu godinu, čak ni baterija nije bila loša, 84% kapaciteta. Znači preskočio sam prvi Plus model, pa 6s, pa 7 i odlučio se za 8Plus. X tehnologija mi se činila još kao "prvi mačići se u vodu bacaju" tj vjerujem u drugu iteraciju FaceIDa i fullscreen displaya (tada se još nije znalo ništa o Xr/Xs/Max modelima).
Bude li sve u redu, možda tek 2023/24 (u "s" ciklusu) uzmem novo. Fino sada odvajam po 150 kn/mj za novi model pa što bude bude.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 24 minuta
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Gjuroo, Riba, rkoren5, Anonimci (471)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.77 Seconds

Provided by iJoomla SEO