iPad Pro 2020 s LiDAR skenerom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPad Pro 2020 s LiDAR skenerom

20.03.2020 | 02:27
Vjerujem da vas usred trenutačne zombie apokalipse oko nas novi hardver posebno ne zanima, ali ovaj novoizašli iPad Pro 2020 je stvarno tehnološki "big deal" - ima nevjerojatno precizan LiDAR scanner(!) i to otvara potpuno novu nišu softvera i korisnih primjena!

Kada dobijemo koji, napisat ću prikaz. Za sada, od svega viđenog ove godine, mislim da je to najzanimljivija IT inovacija, a ne tamo neki "preklopivi ekrani" - koji pucaju. Ovo bi mogla biti zaista korisna i vrlo konkretna hardverska novost, rekao bih vjerojatno i informatička inovacija ove godine.
  • Dijete
  • Posjetitelj
20.03.2020 | 04:32
Meni lidar zapeo za oko i zagolicao mastu kad sam vidio ovu izlozbu.

i.stuff.co.nz/auckland/99528937/a-unique...derground-lava-caves

Bit ce to definitivno korisno za AR i appleglasses
20.03.2020 | 08:27
Bome je dobar i stvarno lijep. Gledao sam cijene na američkom Apple siteu. 11-inch 512 GB SSD, WiFi & Cellular model stoji $1299.00 + $179.00 za Magic Keyboard + $129.00 za Apple Pencil 2; ispada 1557 zelembaća. Po današnjem tečaju, to je oko 11 857 kuna.
Tko zna koliko će tu koštati ta kombinacija.
Skuplji 13" MacBook Air je $1299.00 u osnovnoj kombinaciji.
www.apple.com/shop/buy-mac/macbook-air/s...-up-to-3.5ghz-512gb#
U najjačoj košta $2249.00
www.apple.com/shop/buy-mac/macbook-air/s...-up-to-3.5ghz-512gb#
Stvarno je došlo vrijeme da home useri odbace laptope i pređu na tablet. To je to. Ne znam koliko ima aplikacija za njega kako ga nemam, ali vjerujem da ima i previše.
20.03.2020 | 13:25
I meni je zapeo za oko. Pa sam morao provjeri što je to LIDAR. Kako mi posao nije kreativan a ni mašta mi više ne radi, mislim kako bi mi bio dovoljan i iPad od 128GB sa Smart Keyboardom. Ali.... Nije kako ne bih volio imati jednog za otprilike 4-5 godina kada ovaj iPad 6 prestane biti funkcionalan.
24.03.2020 | 17:23
Inače, Magic Keyboard for iPad Pro 11‑inch (2nd generation) je $299, a za iPad Pro 12.9‑inch (4th generation) je $349.
25.03.2020 | 02:26
Borisone kaže:
Inače, Magic Keyboard for iPad Pro 11‑inch (2nd generation) je $299, a za iPad Pro 12.9‑inch (4th generation) je $349.

Ima već jeftinijih alternativa, a uz to i podržava i starije iPade -> Logitech’s iPad keyboard case with trackpad costs half as much as Apple’s
25.03.2020 | 12:35
Da li touchpad funkcija tipkovnice radi na iPad 7th generation (imam upravo taj model), ili samo na novim iPad Pro modelima?
25.03.2020 | 20:12
drpongra75 kaže:
Da li touchpad funkcija tipkovnice radi na iPad 7th generation (imam upravo taj model), ili samo na novim iPad Pro modelima?

Ako sam dobro razumio, nova Apple tipkovnica radi samo sa zadnjom i predzadnjom verzijom iPad Pro-a (znači verzije iz 2018. i 2020.), a ova Logitech podržava i tvoj iPad 7. generacije. Što se same podrške općenito za miša i trackpad tiče njih podržavaju svi iPadi koji podržavaju iOS 13,4
25.03.2020 | 21:20
Podrzavaju ali ne starije modele. Oni imaju samo osnovne funkcije. Tracpad nema scroll recimo.
25.03.2020 | 22:37
Čekaj malo, tko je tu lud? Kupiš tablet da bi uz njega koristio TouchPad?
26.03.2020 | 03:12
smayoo kaže:
Čekaj malo, tko je tu lud? Kupiš tablet da bi uz njega koristio TouchPad?

da zvuči pomalo blesavo, ali mislim da im je namjera s tim uči na tržište Microsoft Surfacea. S osnovom razlikom što Microsoft pristupa na način da se desktop OS prilagođava po potrebi tabletu, a Appleov pristup je da se tablet OS-a prilagođava po potrebi desktopu. Možda zvuči konfuzno, ali neke stvari poput video editiranja je još uvijek značajno lakše činiti kroz TouchPad ili upotrebom miša, a novi iPadi su po brzini izvođenja mnogih stvari dosegnuli i prestigli laptope.
26.03.2020 | 08:21
To Apple radi samo zato da kupis i tablet i laptop.
Kad bi svi programi s macOS-a radili na tabletu, ne bi kupovali duplo.
MS Surface he po tom pitanju bolji.
26.03.2020 | 10:59
Jbg, to mi zvuči kao da žena odluči promijeniti spol i postati muškarac, a onda nakon što prođe operaciju, ipak odluči zadržati cice.
26.03.2020 | 13:07
Cemu bi taj LIDAR tocno trebao sluziti na iPadu?
26.03.2020 | 14:15
Riba kaže:
Cemu bi taj LIDAR tocno trebao sluziti na iPadu?

LIDAR na iPad Prou će služiti za AR aplikacije, trenutno može momentalno prepoznavati objekte (što su, gdje su, koliki su u prostoru), virtualni objekti će za razliku od ranije biti prepoznati kad su iza ili ispred tebe ili nekog fizičkog objekta i sl.
Trenutno nema baš aplikacija koje to pretjerano koriste, ali definitivno će biti tu za jače guranje AR-a.
26.03.2020 | 14:18
jura22 kaže:
To Apple radi samo zato da kupis i tablet i laptop.
Kad bi svi programi s macOS-a radili na tabletu, ne bi kupovali duplo.
MS Surface he po tom pitanju bolji.

Radit će kad Apple potpuno pređe na ARM procesore i s macOS-om. Za sad će počevši od iOS-a 13,4 nuditi mogućnost (ako developer dozvoli) da jednom kupnjom imaš app i na macOS-u, i na iOS-u, i na iPadOS-u i na Apple TV-u.
26.03.2020 | 14:21
smayoo kaže:
Jbg, to mi zvuči kao da žena odluči promijeniti spol i postati muškarac, a onda nakon što prođe operaciju, ipak odluči zadržati cice.

Pa donekle, ali kod iPada ako želiš tablet on će i dalje biti tablet. Jednostavno ne kupiš tipkovnicu s trackpadom ili ne prikopčaš BT periferiju, ali opcija postoji.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 3 sati
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, jmirakul, m@xym, Riba, robee, Anonimci (355)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO