Pomoć
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pomoć

18.01.2021 | 14:05
Poštovani svi,

Molim vas, ima li netko ikakvu ideju kako je moguće da su moje sve kupljene/skinute aplikacije vidljive na nečijem iPhoneu iako nisam koristila tuđi ID osim svoj???
Znači u šoku sam i nemogu to povezati. Nikad se nisam ulogiravala s tuđim apple id-em. Sad ce možda tu netko reći da sam luda, ali nisam.
Ne sjećam se dal sam ikada nesto sinkronizirala na prijateljičinim iTunesima, valda bi se onda i slike prebacile i neznam sta sve ne.
Postoji jedna jedina situacija, a to je da je ona meni posudila podatke kreditne kartice da si nesto kupim, ali tada nije koristen njen apple id nego moj. Ako nekome nesto padne na pamet neka napise ali ja sama sebi zvucim ludo dok ovo pišem. Ali prijateljica me nazvala vidno šokirana i počela mi nabrajat MOJE aplikacije koje ona nikad nije skidala.
Hvala unaprijed!
18.01.2021 | 14:09
hoces reci da su joj se aplikacije same instalirale na njen telefon na kojem tvoj apple id nije nikad bio unesen, te da u isto vrijeme niste clanovi iste "obitelji"? Niti je njen apple id ikad bio na tvom aparatu?

malo mi je to nevjerojatno
18.01.2021 | 14:33
Nisu se instalirale, nego su joj vidljive tam kad se ide na kupljene stavke pod app store. Ne, nikad nismo bile povezane niti kroz ono obitelj ni ništa. Niti je ona ikad ukucavalq moj apple id. Dođe mi da odem nekom stručnjaku za iPhone da mi to objasni. Jer sam totalno šokirana.
18.01.2021 | 14:59
Pa je li moguće da je na njenom accountu to također ta osoba u nekom trenu imala na iphonu? Ne znam zašto je sada tu toliki šok? Nije da su se podaci tvog iphone restorali na tom drugom jel tako? Gdje je tu sada točno problem i panika?
18.01.2021 | 15:21
Dvije djevojke u šoku.
Razum nalaže strpljenje dok emocije ne dopuste logici da preuzmu glavnu riječ

Vjerojatno za App Store koristite isti Apple ID. Ili imate identične afinitete kod izbora aplikacija.

Iskreno, mislim da se situacija zakomplicirala kod "Postoji jedna jedina situacija, a to je da je ona meni posudila podatke kreditne kartice da si nesto kupim".
Ne razumijem kako si uspjela ubaciti tuđu karticu na svoj Apple ID.
Da se nisi na svom iPhone-u prijavila njenim ID-em pa kupila aplikaciju koja se tebi instalirala ali je vezana za njen Apple ID?

Provjeri još jednom App Store aplikaciju tko je prijavljen na tvom iPhone uređaju.
Potom provjerite njen.
18.01.2021 | 15:39
Ne, ne koristim njen id na svojem iphoneu niti ona koristi moj jer si ni neznamo međusobne lozinke.
Druga stvar, ja na svoje apple id-u koristim bratovu kreditnu za kupnju.. sa svojim id-em. Tako da je to moguce. Kreditnu mozes posuditi al kupujes sa svojim apple id-em. Nije da se uopce ne razumijem u apple pa da nebih znala da sam na svojem iphoneu ulogirana sa svojim id-em i ona na svojem sa svojim.
18.01.2021 | 15:46
Da li se moglo sta sinkronizirati preko tih iTunesa jer se tog dijela ne sjecam dal sam mozda ikada koristila iTunese kod nje pa da se nisam odlogirala pa se ona ukljucila i sinkronizirala moje sve. Neznam, jedino ta opcija postoji jos. Al i to je nemoguce jer bi se sa sinkronizacijom na njenom ekranu pojavile te aplikacije. No nikad ih nije vidjela do sad dok nije otisla na app store i pod kupljene stavke naisla na moje aplikacije - sve ikada skinute.
Ponavljam, nije ulogirana mojim id-em jer nezna lozinku niti ja znam njenu.
18.01.2021 | 15:51
Jos jedna bitna stvar, vidljive su joj aplikacije koje sam ja skinula 2012.godine, kad ona uopce nije ni imala iPhone.
18.01.2021 | 16:06
Nisam nikad nešto slično ni doživio, ni čuo. Pretpostavljam da je u Apple sustavu to povezano preko broja kartice.
18.01.2021 | 16:08
rusty kaže:
Pa je li moguće da je na njenom accountu to također ta osoba u nekom trenu imala na iphonu? Ne znam zašto je sada tu toliki šok? Nije da su se podaci tvog iphone restorali na tom drugom jel tako? Gdje je tu sada točno problem i panika?

Ne... ona ne koristi aplikacije za vjezbanje niti sporstke aplikacije. Da šok je, šok je da ona vidi svee aplikacije koje sam ja sebi ikada poskidala. Radi se o najmanje 40 aplikacija.
18.01.2021 | 16:11
Osim toga, ona trenutno koristi iPhone koji je kupila prije cca 3 mj. u dućanu. Zar to nije šok onda? Kak? Na koju foru ima pod kupljene stavke sve moje igrice koje igram, moje aplikqcije za vjezbanje, sport.. i da ne nabrajam. Pa kome to nebi bio šok?
18.01.2021 | 16:13
smayoo kaže:
Nisam nikad nešto slično ni doživio, ni čuo. Pretpostavljam da je u Apple sustavu to povezano preko broja kartice.

Ta kartica vise ne postoji. Te ona sada ima novi iPhone a niti ja imam u svojem id-u njene podatke te nepostojece kartice.
Da ni ja nisam za to čula, zato je moja šokiranost vjerojatno opravdana.
18.01.2021 | 19:11
Slažem se, čudno je, da ne kažem sumnjivo. Moj ti je prijedlog da napišeš mail Apple tehničkoj podršci i tražiš objašnjenje, jer se defintivno ne radi o nečem što se već događalo širem krugu ljudi
19.01.2021 | 00:10
Ok, ajmo redom:

1. Svaka na svom iPhoneu otvorite AppStore, tap na Account ikonu u gornjem desnom kantunu i uvjerite se da tu na vrhu svakoj pise njen email
2. Zatim odmah ispod odite u Purchased di prikaziva listu svih kupljenih aplikacija i uvjerite se da su iste aplikacije izlistane, i sto je jos bitnije da je isti datum kad je ta aplikacija kupljena
3. U browseru odi na appleid.apple.com/ logiraj se sa svojim AppleID-om i uvjeri se da njezin email nije mozda alias za toj account (i vice veresa).

Ako je pod 1. razlicit account, pod 2. su sve iste aplikacije i isti datum kupovine i pod 3. ta 2 emaila nisu alias-i za isti AppleID, kao sto je Smayoo vec rekao, kontaktiraj Apple Support.
19.01.2021 | 10:51
songoku kaže:
Ok, ajmo redom:

1. Svaka na svom iPhoneu otvorite AppStore, tap na Account ikonu u gornjem desnom kantunu i uvjerite se da tu na vrhu svakoj pise njen email
2. Zatim odmah ispod odite u Purchased di prikaziva listu svih kupljenih aplikacija i uvjerite se da su iste aplikacije izlistane, i sto je jos bitnije da je isti datum kad je ta aplikacija kupljena
3. U browseru odi na appleid.apple.com/ logiraj se sa svojim AppleID-om i uvjeri se da njezin email nije mozda alias za toj account (i vice veresa).

Ako je pod 1. razlicit account, pod 2. su sve iste aplikacije i isti datum kupovine i pod 3. ta 2 emaila nisu alias-i za isti AppleID, kao sto je Smayoo vec rekao, kontaktiraj Apple Support.

Hvala na savjetu.
19.01.2021 | 10:52
Smayoo nakon kompletne provjere ukoliko bude sve u redu, a sigurna sam da jest jer sam sve te podatke provjerala, pisat cu appleovoj podrsci. Ovo je neprihvatljivo.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 25 minuta
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx
  • invictus: Jebote led, pokidali su sa tih 512GB. :D :D :D
  • VanjusOS: sad baš gledam. Macbook air M5 kreće sa 512gb SSD, vau!
  • invictus: Ma nema eventa, samo su to sve novo ubacili na svoje stranice..
  • VanjusOS: ima li nekakvo predstavljanje, event? može link
  • invictus: A sutra ima je glavno, predstavljanje jeftinog Macbooka Neo..
  • invictus: @dpasaric - oba monitora su 27"
  • invictus: Bili su 999$, sada je 1099$.
  • invictus: Ali su i digli cijenu za 100$, sada je početni model 1099%
  • invictus: Nisu me sa ničim oduševili, jedino pohvalno koliko vidim da Air počinje sada sa 512GB SSD, ostalo samo blagi refreš..
  • dpasaric: Banana totalna, opet nude samo mali 27" model?!?!
  • ZoPaj: novi monitori, mislio sam;)
  • ZoPaj: evo ih… apple.com
  • smayoo: :D
  • drlovric: Imate valjda neki backup :)
  • Gjuroo: Jel netko zapisao kontakte prije nego je tema izbrisana?
  • smayoo: Hvala. Počišćeno. Account je hackiran, admin će ga blokirati
  • jura22: Imate reklamu za prostitutke u firumu!
  • CoffeePod: 90Hz je premalo
  • rusty: 30" na 120Hz
  • Borisone: Bit će 27-inch 5k XDR za cifru veću od 32-inch 6k. Zašto? 90Hz!
  • dpasaric: Veliki Studio Display, a ne da nude samo hiperskupi XDR
  • rusty: I ja, ali sam rezerviran s očekivanjima. bilo bi lijepo da konačno ATV izdaju novi, ali i novi Studio Display će biti najs :D
  • dpasaric: Danas Apple ima objave novih proizvoda, jedva čekam! :)
  • cariblanco: Čekamo da "Kerum" kaže, da predivne rakete lete iznad Irana ;)
  • Yonkis: [link] - pjesma iz 1980 na tu temu
  • Air: Ove godine je čvrsto odlučio uzeti nobelovu nagradu za mir. Samo je pitanje koliko ratova će biti dovoljno da započne i završi?
  • Air: Trump je započeo rat sa Iranom kako bi ga završio i kako bi u svoju biografiju dodao još jedan završen rat.
  • drlovric: Poceo rat i u Iranu. Operacija se zove Epic Fury. Sve je live na YT. Nestvarno.
  • smayoo: Je li ikom jasno - zašto, pobogu? :huh:
  • drlovric: Talibani malo zaratili sa Pakistanom. Treci put ratuju sa nuklearom silom. Briga njih za Starcraft :)
  • korisnik: A jučer je 71. proslavio Alain Prost ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.55 Seconds

Provided by iJoomla SEO