icloud drive
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

icloud drive

28.11.2019 | 08:55
Pozdrav raja, mislim si kupiti 200gb na icloudu, pa me zanima sta je moguće pohraniti?
1.Mogu li dokumente sa Windowsa? Imam puno .psd, .ai fajlova kao i slika i videa koje bih pohranil na cloud?
2.Ako idem s iUređaja da li fajlovi moraju biti na uređaju tj. kada prebacim na iCloud mogu li izbrisati s uređaja, da mi, već kad je tamo, ne zauzima prostor?
Zahvaljujem
28.11.2019 | 13:26
1. Da, sve možeš pohraniti na iCloudu: support.apple.com/en-us/HT204283

2. Nisam siguran jesam li te najbolje razumio, ja imam tipa 8-9 tisuća slika, ali mi ne zauzimaju prostor na mobitel, ali ih opet mogu pogledat uz internet, ne znam jesi li na to mislio ili? Imaš službenu aplikaciju "Datoteke" ili "Files" od Applea, preko nje možeš pristupiti folderima i podacima na iCloudu: support.apple.com/en-us/HT206481
28.11.2019 | 15:30
iCloud je u osnovi sync servis, sto znaci ako izbrises na jednom uredjaju brise se svugdje.
Znaci, tu budi pazljiv.

Za ovo sto @ColdMarin kaze imas opciju Optimize storage, koja ostavi samo thumbnail na telefonu a puna slika se ucitava iz clouda. Ali ti tu nemas nikakvu kontrolu sto da bude na telefonu a sto se ucitava iz clouda, sve je automatski i koliko mi je poznato, to je samo za iCloud Photo Library, nisam vidio tu opciju za iCloud Drive (na iPhoneu i iPadu, na Macu ima).
28.11.2019 | 17:05
Možeš kopirati sve na iCloud Drive i onda je neovisno o uređaju, trajno pohranjeno. Do dokumenata možeš s iUređaja doći jedino ako imaš pristup internetu.
Slike se isto
28.11.2019 | 17:28
Treba mi nešt na fazon OneDrive-a, da s kompa prebacim fajlove i tu držim. A također bih fizički cut slike s iphone-a u folder na iCloud drive-u ako je moguće?
28.11.2019 | 17:52
Možeš, ali ne znam da li ide automatski.

Probaj ovdje, daju 50GB: mega.nz

Budi oprezan ako su to neki osjetljivi fajlovi ili povjerljivi, tada bi ja platio servis koji mi garantira sigurnost ili bi neki NAS spojio na mrežu i napravio svoj Cloud.
28.11.2019 | 20:38
jura22 kaže:
Možeš, ali ne znam da li ide automatski.

Probaj ovdje, daju 50GB: mega.nz

Budi oprezan ako su to neki osjetljivi fajlovi ili povjerljivi, tada bi ja platio servis koji mi garantira sigurnost ili bi neki NAS spojio na mrežu i napravio svoj Cloud.

Znam za ovaj mega ali mi se čine nesigurni, ipak bih nešto što kažeš sigurnije, pa mi je zato primamljivo iCloud 500GB. Nisam imal iskustva pa me zato zanima kak funkcionišu ostali fajlovi koji nisu direktno na iUređaju.
28.11.2019 | 23:16
Sori ako smaram, ali baš me zanima ovaj cloud znači ja bih skoro cijelu D particiju s windowsa prebacil na cloud, dokumenti, slike i sl.
1.Jel preporučujete iCloud ili pak nešto drugo?
2.Ako prebacim dokumente na iCloud imam im pristup na iPhone i iPad ali mi tu ne zauzimaju nikakav prostor?
3.Ako uradim backup ova dva uređaja na iCloud, neće im smetati ostali fajlovi? Neće nastati neka preklapanja i sl.?
4.I mogu li nakon prebacivanja slika s iphonea na cloud brisati ih pa da ostanu na cloudu? Ili da pravim poseban folder pa fizicki copy paste s iphonea na icloud? Ak me razumijete
29.11.2019 | 06:31
Ono sto rucno kopiras, ostaje. Ono sto se sinhronizira brise se aki se na telafonu obrise.
1. OK je
2. Da, dok imas interneta
3. Ne
4. Fizicki ih treba kopirati (ja nisam uspio drugacije). Nisam nasao kako samo gurati slike na iCloud da se tamo gomilaju a ja da ih brisem na telefonu a one da ipak ostanu u oblaku.
29.11.2019 | 07:04
jura22 kaže:
Ono sto rucno kopiras, ostaje. Ono sto se sinhronizira brise se aki se na telafonu obrise.
1. OK je
2. Da, dok imas interneta
3. Ne
4. Fizicki ih treba kopirati (ja nisam uspio drugacije). Nisam nasao kako samo gurati slike na iCloud da se tamo gomilaju a ja da ih brisem na telefonu a one da ipak ostanu u oblaku.

Eh hvala drug na odgovorima, ide sve na iCloud
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 23 sati, 36 minuta
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.84 Seconds

Provided by iJoomla SEO