apple health koraci
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

apple health koraci

05.05.2019 | 22:01
Pozdrav raja, zanima me zasto iphone dok hodam i gledam u health aplikaciju ne mjeri korake? Kako inace radi? Kada “zavrsi” s mjerenjem? Evo npr. zadnji “obracun” u 13h nakon duze setnje, a poslije nista, iako se hoda po kuci
05.05.2019 | 22:13
Jel pricamo o Apple Watch?
05.05.2019 | 22:58
drlovric kaže:
Jel pricamo o Apple Watch?

Ne, o iphone-u.
06.05.2019 | 11:28
Takva mu je i cijena...
"Buji" žene nose Louis Vuitton torbice, a "buji" muškarci - Apple Watch.
06.05.2019 | 11:35
Heh, ok...samo me zanimalo kako to sve radi...jer u posmatranom trenutku ne mijenja broj koraka, nego kad pogledam u app nakon setnje vidim broj i to je to, dalje se ne mijenja dok hodam i gledam
06.05.2019 | 12:57
Moj Apple watch racuna korake i predjeni put, cak i katove ali samo one na koje sam se popeo Suprotan smijer zanemari. Koliko je to mjerenje tocno ne bi mogoa reci, jer nemam sa cime usporediti.

Logicno da je puno lakse detektirati kretanje sa zgloba nego sa telefona koji je u dzepu ili torbici nekoj koja visi na ramenu.
06.05.2019 | 13:10
drlovric kaže:
Moj Apple watch racuna korake i predjeni put, cak i katove ali samo one na koje sam se popeo Suprotan smijer zanemari. Koliko je to mjerenje tocno ne bi mogoa reci, jer nemam sa cime usporediti.

Logicno da je puno lakse detektirati kretanje sa zgloba nego sa telefona koji je u dzepu ili torbici nekoj koja visi na ramenu.

Ma da, kontam ja da nisu mjerenja toliko vjerodostojna. Samo mi nelogicno da dok hodam s telefonom u ruci i pratim app, ne mjeri nista...zato se pitam u kojem trenutku izvrsi mjerenje, tj. jel trebas preci tipa 100koraka da bi zabiljezio ili? To nikak da nadjem na netu
06.05.2019 | 15:37
Health app je zamišljen kao neki "medicinski karton" u koji stavljaš podatke iz drugih appova da imaš sve podatke na jednom mjestu. Sam po sebi radi neke rudimentarne stvari kao brojanje koraka, prijeđenih kilometara i broj katova, ali osnovna namjena mu je da povežeš aplikacije određene namjene i onda imaš svu statistiku na jednom mjestu. Recimo ja imam povezan Runkeeper, Sleep Cycle, Caffeine ++ (da, pijem ogromne količine kave). Postoji sva sila tih "helath" appova.
06.05.2019 | 16:24
ajren kaže:
drlovric kaže:

Ma da, kontam ja da nisu mjerenja toliko vjerodostojna. Samo mi nelogicno da dok hodam s telefonom u ruci i pratim app, ne mjeri nista...zato se pitam u kojem trenutku izvrsi mjerenje, tj. jel trebas preci tipa 100koraka da bi zabiljezio ili? To nikak da nadjem na netu

Možda po gps mjeri koliko si prešao neku udaljenost, pa to pretvori u korake...uneseš svoju visinu i on zna koliki ti je prosječan korak.

Ja imam od garmina HR vivoactive sat i imam drugi problem, a to je da osim što precizno sve broji ( korake, katove dole-gore,sportske aktivnosti i sl. ) broji mi i kad mi ne treba brojat. Primjera radi, imam neki svoj ritam koji moram svaki dan ispoštovat, znači određeni broj koraka u danu ,12 katova uspona i određenu tjednu tjelesnu aktivnost od 250 min. Kad god ostvarim dnevni cilj, on mi pomalo poveća broj koraka za sljedeći dan i tako sam već došao do dnevnih 15 k koraka. Kad taj cilj ranije u danu ispunim onda sat skinem s ruke, da si normu puno ne povećam...ustvari on to ( sat )automatski radi.

I tako ja skinem sat s ruke i stavim u đep od jakne i pređem još km ili dva, a kad izvadim sat vidim da mi je i to brojao Na koju foru, nemam pojma...možda ima kakav senzor za vibracije pa osjeti da se njišem dok hodam
06.05.2019 | 18:30
Soffoklo kaže:
Health app je zamišljen kao neki "medicinski karton" u koji stavljaš podatke iz drugih appova da imaš sve podatke na jednom mjestu. Sam po sebi radi neke rudimentarne stvari kao brojanje koraka, prijeđenih kilometara i broj katova, ali osnovna namjena mu je da povežeš aplikacije određene namjene i onda imaš svu statistiku na jednom mjestu. Recimo ja imam povezan Runkeeper, Sleep Cycle, Caffeine ++ (da, pijem ogromne količine kave). Postoji sva sila tih "helath" appova.

Znam za appove, trenutno imam human i fitbit, nadam se da su dovoljni za meni odredjena mjerenja poput broja koraka, udaljenosti (km) i sl. Trebam i ostale aplikacije provjeriti, iako sam prije neke inst. ali mi se ne svidja sto bukvalno moras upisivati stvari, pocetak, kraj, duzinu :/ itd. Malo njih radi u “pozadini, za sebe”. Sta preporucujes od aplikacija koje ne zahtijevaju pravljenje racuna, biljeske dnevnih aktivnosti i sl. nego samo rade same?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 56 minuta
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx
  • invictus: Jebote led, pokidali su sa tih 512GB. :D :D :D
  • VanjusOS: sad baš gledam. Macbook air M5 kreće sa 512gb SSD, vau!
  • invictus: Ma nema eventa, samo su to sve novo ubacili na svoje stranice..
  • VanjusOS: ima li nekakvo predstavljanje, event? može link
  • invictus: A sutra ima je glavno, predstavljanje jeftinog Macbooka Neo..
  • invictus: @dpasaric - oba monitora su 27"
  • invictus: Bili su 999$, sada je 1099$.
  • invictus: Ali su i digli cijenu za 100$, sada je početni model 1099%
  • invictus: Nisu me sa ničim oduševili, jedino pohvalno koliko vidim da Air počinje sada sa 512GB SSD, ostalo samo blagi refreš..
  • dpasaric: Banana totalna, opet nude samo mali 27" model?!?!
  • ZoPaj: novi monitori, mislio sam;)
  • ZoPaj: evo ih… apple.com
  • smayoo: :D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.81 Seconds

Provided by iJoomla SEO