apple health koraci
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

apple health koraci

05.05.2019 | 22:01
Pozdrav raja, zanima me zasto iphone dok hodam i gledam u health aplikaciju ne mjeri korake? Kako inace radi? Kada “zavrsi” s mjerenjem? Evo npr. zadnji “obracun” u 13h nakon duze setnje, a poslije nista, iako se hoda po kuci
05.05.2019 | 22:13
Jel pricamo o Apple Watch?
05.05.2019 | 22:58
drlovric kaže:
Jel pricamo o Apple Watch?

Ne, o iphone-u.
06.05.2019 | 11:28
Takva mu je i cijena...
"Buji" žene nose Louis Vuitton torbice, a "buji" muškarci - Apple Watch.
06.05.2019 | 11:35
Heh, ok...samo me zanimalo kako to sve radi...jer u posmatranom trenutku ne mijenja broj koraka, nego kad pogledam u app nakon setnje vidim broj i to je to, dalje se ne mijenja dok hodam i gledam
06.05.2019 | 12:57
Moj Apple watch racuna korake i predjeni put, cak i katove ali samo one na koje sam se popeo Suprotan smijer zanemari. Koliko je to mjerenje tocno ne bi mogoa reci, jer nemam sa cime usporediti.

Logicno da je puno lakse detektirati kretanje sa zgloba nego sa telefona koji je u dzepu ili torbici nekoj koja visi na ramenu.
06.05.2019 | 13:10
drlovric kaže:
Moj Apple watch racuna korake i predjeni put, cak i katove ali samo one na koje sam se popeo Suprotan smijer zanemari. Koliko je to mjerenje tocno ne bi mogoa reci, jer nemam sa cime usporediti.

Logicno da je puno lakse detektirati kretanje sa zgloba nego sa telefona koji je u dzepu ili torbici nekoj koja visi na ramenu.

Ma da, kontam ja da nisu mjerenja toliko vjerodostojna. Samo mi nelogicno da dok hodam s telefonom u ruci i pratim app, ne mjeri nista...zato se pitam u kojem trenutku izvrsi mjerenje, tj. jel trebas preci tipa 100koraka da bi zabiljezio ili? To nikak da nadjem na netu
06.05.2019 | 15:37
Health app je zamišljen kao neki "medicinski karton" u koji stavljaš podatke iz drugih appova da imaš sve podatke na jednom mjestu. Sam po sebi radi neke rudimentarne stvari kao brojanje koraka, prijeđenih kilometara i broj katova, ali osnovna namjena mu je da povežeš aplikacije određene namjene i onda imaš svu statistiku na jednom mjestu. Recimo ja imam povezan Runkeeper, Sleep Cycle, Caffeine ++ (da, pijem ogromne količine kave). Postoji sva sila tih "helath" appova.
06.05.2019 | 16:24
ajren kaže:
drlovric kaže:

Ma da, kontam ja da nisu mjerenja toliko vjerodostojna. Samo mi nelogicno da dok hodam s telefonom u ruci i pratim app, ne mjeri nista...zato se pitam u kojem trenutku izvrsi mjerenje, tj. jel trebas preci tipa 100koraka da bi zabiljezio ili? To nikak da nadjem na netu

Možda po gps mjeri koliko si prešao neku udaljenost, pa to pretvori u korake...uneseš svoju visinu i on zna koliki ti je prosječan korak.

Ja imam od garmina HR vivoactive sat i imam drugi problem, a to je da osim što precizno sve broji ( korake, katove dole-gore,sportske aktivnosti i sl. ) broji mi i kad mi ne treba brojat. Primjera radi, imam neki svoj ritam koji moram svaki dan ispoštovat, znači određeni broj koraka u danu ,12 katova uspona i određenu tjednu tjelesnu aktivnost od 250 min. Kad god ostvarim dnevni cilj, on mi pomalo poveća broj koraka za sljedeći dan i tako sam već došao do dnevnih 15 k koraka. Kad taj cilj ranije u danu ispunim onda sat skinem s ruke, da si normu puno ne povećam...ustvari on to ( sat )automatski radi.

I tako ja skinem sat s ruke i stavim u đep od jakne i pređem još km ili dva, a kad izvadim sat vidim da mi je i to brojao Na koju foru, nemam pojma...možda ima kakav senzor za vibracije pa osjeti da se njišem dok hodam
06.05.2019 | 18:30
Soffoklo kaže:
Health app je zamišljen kao neki "medicinski karton" u koji stavljaš podatke iz drugih appova da imaš sve podatke na jednom mjestu. Sam po sebi radi neke rudimentarne stvari kao brojanje koraka, prijeđenih kilometara i broj katova, ali osnovna namjena mu je da povežeš aplikacije određene namjene i onda imaš svu statistiku na jednom mjestu. Recimo ja imam povezan Runkeeper, Sleep Cycle, Caffeine ++ (da, pijem ogromne količine kave). Postoji sva sila tih "helath" appova.

Znam za appove, trenutno imam human i fitbit, nadam se da su dovoljni za meni odredjena mjerenja poput broja koraka, udaljenosti (km) i sl. Trebam i ostale aplikacije provjeriti, iako sam prije neke inst. ali mi se ne svidja sto bukvalno moras upisivati stvari, pocetak, kraj, duzinu :/ itd. Malo njih radi u “pozadini, za sebe”. Sta preporucujes od aplikacija koje ne zahtijevaju pravljenje racuna, biljeske dnevnih aktivnosti i sl. nego samo rade same?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 10 sati
  • Soffoklo: Vše o svemu ovdje - [link]
  • Soffoklo: CoreGraphics propust, za koji je objavljen PoC s malicioznim PDF-om, zakrpan je u iOS-u/iPadOS-u 26.7.1, macOS-u Tahoe 26.7.1 i Sequoia 15.8.1.
  • Junuz: Yonkis, dobro je dok te neupozorava.Znači da si vitalan pa sva 4 parametra
  • Junuz: Yonkis, nemožeš zanemariti poruke ove vrste, iskaču upozorenje.Medicinski gledano to ti je defacto massimo.Da nedetaljišem da je gps valjda stalno upaljen, nema veze zgrada drveće itd pogotovo u poređenju sa amazfit i xiaomi do trex 2 koje sam imao.Meni nesmeta puniti naveče pred spavanje.Ostalo procijeni sam.
  • Yonkis: Imam AW9 ali me samo zanimalo čime tj na koji način te upozorilo. Da znam i ja gledati jer dosta sam toga “isključio” ili zanemarujem. :)
  • Junuz: Yonkis, app zdravlje.Defaultna na watchu.Istina sat te prvih sedam dana skuplja podatke i radi kalibraciju.No za vrijeme boravka sam testirao dostupne funkcije i komparaciju sa medicinskim uređajima gdje je podudaranje u rezultatima umalo ili identičnoć
  • Yonkis: E to to pitam, kojom funkcijom/aplikacijom. Vrlo dobra stvar!
  • Junuz: Yonkis, upozorio me narušenim vitalnim funkcijama, za pluća znam da je naglasio broj udisaja naspram prosječnog i temperatura 1 od prosječne.Za kamenac se nesjećam ali je poruka bila da posjetim liječnika
  • Riba: Huawei GT Runner, dok mi ne dodje Pebble Round 2.
  • Krehacro: Riba koji nosis
  • Riba: Osim ago ga zaboravi napuniti. :) Meni je izbor jednostavan jer mi ne dolazi u obzir nista sto moram puniti cesce od jednom tjedno.
  • drlovric: Za normalan zivot kupi Apple watch. Ako si hardcore sportas, uzmi Garmin. Prvi put kada zaboravis novcanik ili mobitel, a imas Apple watch, bice ti drago sto nisi kupio Garmin :)
  • Krehacro: pa nije samo trcanje
  • Riba: Ako ti se ne puni sat svaki dan i treba ti za trcanje onda Garmin bez razmisljanja. Ako su ti bitne 'smart' funkcije i ne smeta te cesto punjenje, onda Apple.
  • Krehacro: I fitness i daily use
  • Riba: Za koju primarnu namjenu?
  • Krehacro: Mislim se izmedju garmin venu 4 ili apple watch 12
  • Yonkis: Sa čime te upozorio?
  • Junuz: Krehacro, apple svaka preporuka.Dva puta me upozorio na posjet liječnika.Koje sam naravno ignorirao i obadva puta završio u bolnici po 4 dana.Jednom upala pluče drugi put kamenac
  • Krehacro: Isplati li se uzet apple watch ili pak neki drugi smartwatch da gledam
  • Junuz: Yonkis, još 4 zadaće i lakiranje klupa po oprobam.Izgleda čekam radni dan da odmorim.
  • Yonkis: Jel’ upalilo?
  • Junuz: Hvala
  • Yonkis: Evo ovdje Junuz [link]
  • Yonkis: @Junuz pošaljem ti poruku ali možeš otvoriti i novu temu u Forumu
  • Riba: Junuz, pisi u forum.
  • Junuz: Pozz, zna li neko kako da deinstaliram apple int u os u 27 (MacBook neo).Bespotrebno mi je zauzeto 20 GB
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Pokrenuo sam subreddit za Apple HR
  • Yonkis: Apple Intelligence Taking Up 30GB on Some Macs Running macOS 27
  • Yonkis: 1 i 2TB iPhonei su sporiji tj koriste sporiju memoriju nego 256 i 512GB [link]
  • Yonkis: Novosti od Applea: [link]
  • mbp2009: meni je odmah nakon updatea na 27 rc baterija dosta bolje
  • Yonkis: CoffeePod - drži ga prikopčanog na punjaču, bez LowPowerModea. I što manje ga koristiti, prčkati po iPhoneu.
  • Yonkis: navodno prijašnja 2 updatea, 26.5.1 je već započeo pripremu indexiranja, 26.5.2 popravio bug da se update može skinuti preko non-WiFi mreže, a indexiranje može potrajati 2-3 dana, ovisi o količini aplikacija i podataka
  • CoffeePod: iOS27 fenomenalan. Baterija loša dok se ne indexira
  • ping: Kad klikneš na tipku odaberi kod iPhone DUO. Na kratko se pojavi cijena. 999.999,99 €
  • Yonkis: Nisu se još usaglasili koliko bubrega će koštati. 6 ili 9, a možda čak i 11.
  • stefanjos: jel tako tesko istyleu cijenu izbaciti za duo. haha mislim nije mi zivotne vaznosti
  • Borisone: Iako je puni broj, update nije tako značajan kao prošlih godina. Da nema Siri AI (za neka tržišta, ne i naše) ne bi imali o čemu pisati.
  • Yonkis: Jel’ se netko ažurirao na iOS 27?
  • stefanjos: to im je goalgetter pa su trebali
  • Borisone: Čudno da je samo Apple TV stigao. Obično regionalno postane dostupan s još nekim od Apple media servisa (One, Books, ...)
  • CoffeePod: Zna neko kako dobit novu siri na Golden Gate?
  • CoffeePod: Uf odmah sam se pretplatio!
  • Pongy75: Bez HR titlova
  • matijazx: Apple TV je stiglaaaa
  • mbp2009: Reduce transparency zapravo ukloni veliku vecinu tog. Jos ima taj stakleni dio na npr semaforu, ali ukloni se transparentnost opcenito
  • mbp2009: lijepo to sve izgleda, ali generalno mi se cini da trosi bateriju ipak vise
  • mbp2009: instalirao sam ja, iskreno, malo je dosadno pa sam skratio i stavio ono reduce transparency

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.64 Seconds

Provided by iJoomla SEO