Ios imenik grupe
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ios imenik grupe

07.04.2019 | 14:15
Pozdrav ekipa. Ne znam da li je tema bila al zanima me da li ios tj dal se moze na iphoneu podesit ili skinut neka aplikacija da mi podjeli kontakte u imeniku recimo:
Posao
Familija
Itd..?

Ako moze pomoc. Znacilo bi mi i pojednostavnilo zivot.
Postoji li nesto osim da ih stavim u favorite.
Hvala
07.04.2019 | 17:25
Da, naravno. Jedino ne znam kako bi to organizirao isključivo koristeći iPhone. Meni su kontakti u iPhoneu i na Macu sinkronizirani. Na Macu u aplikaciji Contacts možeš definirati proizvoljan broj grupa i jednostavno željene kontakte mišem odvući u neku grupu (svaki kontakt može biti u više grupa). Kad to syncaš na iPhone, on će sve to preslikati. Kad na iPhoneu onda otvoriš kontakte, u kutu gore lijevo imaš link "Grupe" (ili već na kojem ti je jeziku iPhone) gdje možeš odabrati koje ti grupe prikazuje.
08.04.2019 | 10:37
Evo uspio sam napravit priko iclouda na kompu. Kakva glupost. Sve je osim sta je prakticno.
08.04.2019 | 11:05
smayoo kaže:
Da, naravno. Jedino ne znam kako bi to organizirao isključivo koristeći iPhone.

Zbog ovakvih gluposti mi se sve više Apple gadi koliko god ja srčano zagovarao njihov eko-sistem.

Pa hebem im ja sve da u 2019. ne mogu napraviti grupe kontakata. Hračk, puj...
10.04.2019 | 16:02
Al ja kad sam i grupirao nisam nista postigao jednostavnije. 5 stvari triba pritisnit da dodes do zeljene grupe. Kontakti-grupe-odaberes grupu pa tek onda biras. Lose.
10.04.2019 | 17:43
Lijep pozdrav. Moj problem koji trenutno imam je vezan uz kontakte i sinkronizaciju. Na računalu (10.14.4), u kontaktima imam "Svi kontakti" koji se dijele na dvije skupine: iCloud i Na Macu! Te dvije skupine kontakta nisu sinkronizirane, a imam ih tisuće i to mi predstavlja jako veliki problem. Telefon (X Max) se sinkronizira kao i sat s iCloud-om, ali nije mi jasni zašto nemam na Macu sinkronizirane kontakte. Ja nigdje nisam našao konkretnu uputu, niti vidjeo razlog tomu. Nisam stručnjak, samo sam korisnik računala od ZX Spectruma, (samim tim je jasno da već imam podosta godina:-)). Molim Vas savjet ili pomoć ovo ovog problema. Rado ću dopuniti objašnjenje problema ako je nejasno napisano. Hvala Vam!
10.04.2019 | 20:14
@Gaston - Da li je Mac prijavljen na isti iCloud račun kao i telefon, ako je, ne bi trebalo biti problema oko sinkronizacije. Ali pokušaj sljedeće, odaberi sve kontakte iz skupine “Na Macu” (cmd + A) te ih jednostavno odvuci u skupinu “iCloud”. Neka u tom procesu i Mac i iPhone budu spojeni na internet.
10.04.2019 | 21:04
Gospon Pongrac, napravio sam uz Vašu pomoć veliki korak naprijed. Razlika sada u svega par kontakta, što je prihvatljivo, ali i dalje nemam odgovor zašto je to tako i zašto se proces ne odvija automatski.
Postupak koji sam primjenio po Vašem savjetu je bio: "Svi kontakti" -> cmd+A -> odvučeno u skupinu "Svi s iClouda", potom, "Svi kontakti" -> cmd+A -> odvučeno u skupinu "Sve na Macu".
Svi uređaji su na istom iCloud računu i uvijek na internetu. Pored toga problem je i datum rođendana koji ne mogu upisati u kontaktima na Mac-e, a na telefonu i iPad-u mogu. Ne radi se o dodavanju, ili brisanju polja za rođendan, jednostavno se ne može dodati u predlošku kontakta.
Neki vrag sam nekad i negdje kliknuo, ili nisam kliknuo i to mi pravi problem već mjesecima, a ne znam što, da barem nije u pitanju toliko puno kontakta, čini mi se da bih sve iznova postavio!
U svakom slučaju ja sam Vam zahvalan na pomoći, a ako imate još kakav savjet ili prijedlog da probam, rado ću ga poslušati. Lijep pozdrav.
10.04.2019 | 21:57
Gaston kaže:
Pored toga problem je i datum rođendana koji ne mogu upisati u kontaktima na Mac-e, a na telefonu i iPad-u mogu. Ne radi se o dodavanju, ili brisanju polja za rođendan, jednostavno se ne može dodati u predlošku kontakta.

Što se to ne može dodati u predlošku? Datum rođendana u već postojeće (prazno) polje?. A jesi li uklikao "EDIT" dolje desno prije nego si pokušao unijeti rođendan?
10.04.2019 | 22:18
Gaston kaže:
Postupak koji sam primjenio po Vašem savjetu je bio: "Svi kontakti" -> cmd+A -> odvučeno u skupinu "Svi s iClouda", potom, "Svi kontakti" -> cmd+A -> odvučeno u skupinu "Sve na Macu".

Mislim da nisi dobro shvatio savjet i s ovim si istina syncao sve kontakte u iCloud, ali si ih isto tako i duplirao na Macu (mozda ti je to i bio cilj, onda sam ja krivo shvatio).

Ti sad imas sve kontakte duple, jedan set u iCloud i jedan set lokalno u On my mac. Kad iduci put dodas novi kontak na iPhoneu, taj kontakt ce se syncati i na Mac u iCloud, ali normalno nece u On my mac.
Jednostavno, zamisli to kao dva foldera, jedan se synca drugi ne.
11.04.2019 | 00:04
Gospon "smayoo", da, izgleda nevjerojatno ali polje je zatamnjeno i u njega se datum rođendana ne može nikako unijeti. Nadam se da će ova slika zaslona biti vidljiva radi lakšeg pojašnjenja.
Ako želim rođendan, moram ga unijeti na telefonu, ili iPadu.
Prilozi:
11.04.2019 | 00:25
Gospon "songoku" -sve napisano točno opisuje stanje s kontaktima. Na svakoj kartici pojavljuje se natpis "kartice" i onda Na Macu i iCloud. Da li mislite da bih trebao obrisati ovo što je na Macu? Sukladno prvom prijedlogu sam ove dvije grupe sinkronizirao jer to nije išlo automatski i s rezultatom sam više nego zadovoljan!.
Prilozi:
11.04.2019 | 01:23
Trebalo bi i na Macu, i na iPhone-u, u postavkama za iCloud biti uključena opcija za dijeljenje kontakta. U primjeru bi to značilo, kada se doda novi kontakt na Macu - pojavi se i na iPhone-u, a kada se doda novi kontakt na iPhone-u - pojavi se na Macu. Znači iCloud sve rješava sam - tako je barem kod mene.

Što se tiče rođendana, možda su negdje uključene kakve zabrane, te zbog toga nije moguće pristupiti navedenom polju, tj. editirati ga.
11.04.2019 | 01:27
Gaston kaže:
Gospon "smayoo", da, izgleda nevjerojatno ali polje je zatamnjeno i u njega se datum rođendana ne može nikako unijeti. Nadam se da će ova slika zaslona biti vidljiva radi lakšeg pojašnjenja.
Ako želim rođendan, moram ga unijeti na telefonu, ili iPadu.

Na ovom je mjestu vrlo neuobičajeno da se ljudi međusobno oslovljavaju tako formalno. Probaj se prilagoditi.

Ima li razlike kako se to s rođendanom ponaša ovisno o tome da li si odabrao kontakt "on my mac" ili "iCloud"?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 33 minuta
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.54 Seconds

Provided by iJoomla SEO