Mail app
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mail app

28.01.2019 | 17:00
Budući da se sve više susrećem s problemima s custom mail app-om, šteka mi i svašta nešto, ne učitava nove mailove,..
Sve to traje povremeno, te me zanima koju aplikaciju bi mi preporucili za korištenje maila-a? Koristim hotmail, gmail mailove (ne aplikacije, jer također nisu dobre..) Nešto tipa Spark, samo da ne sprema mailove na svoje servere..
Kakva je myMail app za iOS: itunes.apple.com/us/app/mymail-email-app/id722120997?mt=8 ?
28.01.2019 | 20:25
Htio si reći da imaš probleme sa stock mail appom? Dakle, ovim uobičajenim od iPhonea? Probleme koje ti navodiš ja sam jedno vrijeme imao vrlo intenzivno i ispalo je da nije bio problem u appu, nego u serveru i mom načinu korištenja. Naime, koristio sam IMAP protokol, a inbox na serveru mi je bio narastao na preko 12 GB pa je indeksiranje trajalo jako dugo i kad god bi otišlo u timeout problem bi se manifestirao tako (da šteka, ne prikazuje nove mailove, i slično). Provjeri da nije sličan slučaj kod tebe. Ako jest, probaj najprije inbox podijeliti po bilo kojem ključu u par foldera. Dakle, ne moraš ništa micati sa servera, NA SAMOM SERVERU napravi par foldera IZVAN inbox foldera i u njih razdijeli dio mailova.
Ako ispada da ti je zaista problem u Mail appu, nažalost, ne mogu ti pomoći, meni je fakat stock app bolji od bilo kojeg drugog, kako na iOSu, tako i na Macu, pa nisam nikad nijedan dulje koristio.

Ovaj myMail za kojeg pitaš ima neki fine print u opisu. To si vidio?
myMail uses AdChoices. More information can be found here m.facebook.com/ads/ad_choices
28.01.2019 | 20:56
Outlook za iOS je OK. Imam privatni Hotmail i službeni na Exchange serveru. Sve radi odlično, boje nego Mail.app od iOS-x.
Na MAil-u imam Gmail i iCloud račun. To isto radi OK.
Inaće redovito čistm foldere na serverima i ne dozvoljavam da mi se mailbox napuni. Ono što mi je važno jednostavno arhiviram na disk.
Mail star dvije godine mi je nepotreban i brišem ga.
29.01.2019 | 09:40
iOS-x lol

Također preporuka za Outlook.
29.01.2019 | 20:36
@Žabac i @energyman:
www.skolded.com?sid=xjAmP3M6MoN
29.01.2019 | 22:15
Meni je Macov Mail app jedan od najpozudanijih softvera ikada, koristim ga s istom bazom od Beta verzije OS X-a, nikada problem. No, kada mi se netko javi da ima problem, onda se to obično svede na totalni kaos u inboxu (npr. sve poruke ikada neki ljudi drže u inboxu), ne brišu, ne sortiraju, ništa, potpuno su bez informatičke kulture! A neki pak imaju korumpiranu bazu ili neki oštećeni file u attachmentu ili nešto slično što se dogodi s greškom na disku ili sa zeznutim permissionima. Ako je na Macu sve uredno i Mail radi bez greške.
31.01.2019 | 09:42
Joj joj

Nego, slažem se oduvjek sam preferirao stock aplikacije i na Macu i na iPhoneu. Jednostavno rade. No i one imaju svoje mušice pa mi je recimo Mail.app izbacivao 2 Exchange accounta stalno van sa liste računa. Ja dodam, on opet nestane i tako se igramo i lovimo. Mail app na iOS mi je odličan, ali Gmail (koristim 5 različitih accounta) nema podršku za Push. Ne mogu editirati i koristiti HTML formatirani potpis nego plain text. Nema nekih naprednih opcija kod ubacivanja slike u mail, formatiranja teksta...

Smayoo što ti koristiš?
31.01.2019 | 10:09
I na Macu, i na iPhoneu koristim stock app. Kako reče Davor, probleme sam imao jedino kad IMAP server nije mogao savladati veličinu inboxa.

dpasaric kaže:
totalni kaos u inboxu (npr. sve poruke ikada neki ljudi drže u inboxu), ne brišu, ne sortiraju, ništa, potpuno su bez informatičke kulture!

Taj sam! Naime, svi raniji pokušaji sortiranja pokazali su mi se nefunkcionalni kad mailove moram grupirati i pretraživati i filtrirati sad po ovom, sad po onom kriteriju. Zato su mi svi mailovi u inboxu i koristim tagove za dinamičku organizaciju. Tako da su problemi nastali jednom, u bivšoj firmi, kad je inbox narastao preko 12 GB. I to ne zbog mail.app, nego zbog IMAP servera.

Ono što NE koristim je:

Gmail (oduvijek, to jest, nisam ga nikad koristio)
M$ Exchange (since 2010™ ), i osjećam se puno bolje, tegobe su nestale, više nemam manijakalne ubilačke porive, ne urlam na informatičko osoblje i ne gađam ih 19" CRT monitorima...

EDIT:
Za privatni mail account koristim zoho.com
Za poslovni mail i document server imam zakupljen virtualni server kod jednog hrvatskog data centra (koji inače ne radi s tako malim firmama kao što je moja, ali direktor mi je dobar prijatelj pa sam se "ugurao preko veze"
01.02.2019 | 17:19
Evo da se javim opet i ja, idući dan opet sve normalno.. tako da ne znam do čega je bio problem ali se samo popravilo Što se tiče foldera na mailu, imam ih sigurno 5-6 tako da ne vjerujem da je do toga, nebitne mailove brišem, ali imam i mailova od prije 6 godina koji mi ponekad zatrebaju pa bolje da ih neka

I ja isto kao i energyman volim originalne aplikacije, jer jednostavno su očišćene od svega nebitnog, a u 99% slučajeva to radi sjajno sve skupa..
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 23 sati, 5 minuta
  • stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha :D
  • smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
  • stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?
  • Yonkis: @smayoo Nema na čemu, evo ja upisah.
  • smayoo: @Yonkis, evo, otključano, hvala na upozorenju!
  • dpasaric: Booo?
  • Yonkis: “ Lažu li nas :) ...nastavak sa vikalice.” - tema zaključana a zadnji post završava sa pitanjem?
  • smayoo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs braćo! I sestre!
  • zoranowsky: Sretan Uskrs!
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Miro Spiro: sretan Uskrs
  • user: da bar je propao kao što su Microsoft i ostali predviđali, hvala što si pokrenuo najgori trend u techu Steve.
  • Yonkis: [link] Who’s in Apple’s top 10? Here’s the full list of the most influential people of all time
  • Yonkis: [link] netko fino složio povijest svih modela iPhonea, jako lijepo.
  • Yonkis: Apple employee #8 Chris Espinosa on working his whole life at one company: [link]
  • Ender: vrlo moguce, ja video to na nasem sajtu 02. apr. sorry.
  • Yonkis: @ender članak je prekopiran odavdje [link] i po tome ispada da je 1.april šala.
  • Ender: AMD kupuje Intel: istorijski preokret koji menja čitavu x86 industriju [link]
  • dpasaric: Super je prošlo! :) Sretno im!
  • miomika: Možda glupo pitanje, dal će se vidjeti putovanje te rakete iz .hr prema mjesecu? zasada nije oblačno
  • Ender: USA lansiranje rakete sa ljudskom posadom ka mesecu
  • Ender: [link]
  • Ender: [link]
  • CoffeePod: @yonkis iStyle takvo ruglo od firme. Pogotovo dućan u Splitu. Osoblje nema pojma, morao sam ih sve školovat :P
  • dpasaric: Večeras tko je u Rijeci u Piki na proslavu 50 godina! :)
  • Borisone: Onaj dan u godini?
  • Yonkis: zato iStyle daje popust od 2.27% ne od 3% ne od 2.5% nego 2.27% Presmiješno.
  • Tito: Kupio sam 3 MBA i 2 iphonea
  • ZoPaj: 50% off all Apple products in all Apple stores for Apple's 50th anniversary... today only! apple.com
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: 50 godina Applea u srijedu u 19.30 u Pikiju!
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.08 Seconds

Provided by iJoomla SEO