Mail app
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mail app

28.01.2019 | 17:00
Budući da se sve više susrećem s problemima s custom mail app-om, šteka mi i svašta nešto, ne učitava nove mailove,..
Sve to traje povremeno, te me zanima koju aplikaciju bi mi preporucili za korištenje maila-a? Koristim hotmail, gmail mailove (ne aplikacije, jer također nisu dobre..) Nešto tipa Spark, samo da ne sprema mailove na svoje servere..
Kakva je myMail app za iOS: itunes.apple.com/us/app/mymail-email-app/id722120997?mt=8 ?
28.01.2019 | 20:25
Htio si reći da imaš probleme sa stock mail appom? Dakle, ovim uobičajenim od iPhonea? Probleme koje ti navodiš ja sam jedno vrijeme imao vrlo intenzivno i ispalo je da nije bio problem u appu, nego u serveru i mom načinu korištenja. Naime, koristio sam IMAP protokol, a inbox na serveru mi je bio narastao na preko 12 GB pa je indeksiranje trajalo jako dugo i kad god bi otišlo u timeout problem bi se manifestirao tako (da šteka, ne prikazuje nove mailove, i slično). Provjeri da nije sličan slučaj kod tebe. Ako jest, probaj najprije inbox podijeliti po bilo kojem ključu u par foldera. Dakle, ne moraš ništa micati sa servera, NA SAMOM SERVERU napravi par foldera IZVAN inbox foldera i u njih razdijeli dio mailova.
Ako ispada da ti je zaista problem u Mail appu, nažalost, ne mogu ti pomoći, meni je fakat stock app bolji od bilo kojeg drugog, kako na iOSu, tako i na Macu, pa nisam nikad nijedan dulje koristio.

Ovaj myMail za kojeg pitaš ima neki fine print u opisu. To si vidio?
myMail uses AdChoices. More information can be found here m.facebook.com/ads/ad_choices
28.01.2019 | 20:56
Outlook za iOS je OK. Imam privatni Hotmail i službeni na Exchange serveru. Sve radi odlično, boje nego Mail.app od iOS-x.
Na MAil-u imam Gmail i iCloud račun. To isto radi OK.
Inaće redovito čistm foldere na serverima i ne dozvoljavam da mi se mailbox napuni. Ono što mi je važno jednostavno arhiviram na disk.
Mail star dvije godine mi je nepotreban i brišem ga.
29.01.2019 | 09:40
iOS-x lol

Također preporuka za Outlook.
29.01.2019 | 20:36
@Žabac i @energyman:
www.skolded.com?sid=xjAmP3M6MoN
29.01.2019 | 22:15
Meni je Macov Mail app jedan od najpozudanijih softvera ikada, koristim ga s istom bazom od Beta verzije OS X-a, nikada problem. No, kada mi se netko javi da ima problem, onda se to obično svede na totalni kaos u inboxu (npr. sve poruke ikada neki ljudi drže u inboxu), ne brišu, ne sortiraju, ništa, potpuno su bez informatičke kulture! A neki pak imaju korumpiranu bazu ili neki oštećeni file u attachmentu ili nešto slično što se dogodi s greškom na disku ili sa zeznutim permissionima. Ako je na Macu sve uredno i Mail radi bez greške.
31.01.2019 | 09:42
Joj joj

Nego, slažem se oduvjek sam preferirao stock aplikacije i na Macu i na iPhoneu. Jednostavno rade. No i one imaju svoje mušice pa mi je recimo Mail.app izbacivao 2 Exchange accounta stalno van sa liste računa. Ja dodam, on opet nestane i tako se igramo i lovimo. Mail app na iOS mi je odličan, ali Gmail (koristim 5 različitih accounta) nema podršku za Push. Ne mogu editirati i koristiti HTML formatirani potpis nego plain text. Nema nekih naprednih opcija kod ubacivanja slike u mail, formatiranja teksta...

Smayoo što ti koristiš?
31.01.2019 | 10:09
I na Macu, i na iPhoneu koristim stock app. Kako reče Davor, probleme sam imao jedino kad IMAP server nije mogao savladati veličinu inboxa.

dpasaric kaže:
totalni kaos u inboxu (npr. sve poruke ikada neki ljudi drže u inboxu), ne brišu, ne sortiraju, ništa, potpuno su bez informatičke kulture!

Taj sam! Naime, svi raniji pokušaji sortiranja pokazali su mi se nefunkcionalni kad mailove moram grupirati i pretraživati i filtrirati sad po ovom, sad po onom kriteriju. Zato su mi svi mailovi u inboxu i koristim tagove za dinamičku organizaciju. Tako da su problemi nastali jednom, u bivšoj firmi, kad je inbox narastao preko 12 GB. I to ne zbog mail.app, nego zbog IMAP servera.

Ono što NE koristim je:

Gmail (oduvijek, to jest, nisam ga nikad koristio)
M$ Exchange (since 2010™ ), i osjećam se puno bolje, tegobe su nestale, više nemam manijakalne ubilačke porive, ne urlam na informatičko osoblje i ne gađam ih 19" CRT monitorima...

EDIT:
Za privatni mail account koristim zoho.com
Za poslovni mail i document server imam zakupljen virtualni server kod jednog hrvatskog data centra (koji inače ne radi s tako malim firmama kao što je moja, ali direktor mi je dobar prijatelj pa sam se "ugurao preko veze"
01.02.2019 | 17:19
Evo da se javim opet i ja, idući dan opet sve normalno.. tako da ne znam do čega je bio problem ali se samo popravilo Što se tiče foldera na mailu, imam ih sigurno 5-6 tako da ne vjerujem da je do toga, nebitne mailove brišem, ali imam i mailova od prije 6 godina koji mi ponekad zatrebaju pa bolje da ih neka

I ja isto kao i energyman volim originalne aplikacije, jer jednostavno su očišćene od svega nebitnog, a u 99% slučajeva to radi sjajno sve skupa..
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 7 sati
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, rkoren5, robee, Anonimci (396)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.08 Seconds

Provided by iJoomla SEO