Snimanje telefonskog razgovora
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Snimanje telefonskog razgovora

28.01.2019 | 13:49
Pozdrav svima,

trebao bih večeras obaviti jedan bitan poziv, te isti snimiti kako bih kasnije mogao preslušavati ga..
Međutim koliko ja znam sam iPhone to ne dopšta?!, pa imate li neko rješenje?
28.01.2019 | 13:55
Ja sam, prije koju godinu ili dvije, zaključio da je bolje za takav razgovor imati kakav android.
28.01.2019 | 14:41
Ima kako da ne , samo koji ti paše i hočeš li platiti uslugu/app. Upišeš call recorder i izbaci ti više appova pa biraj.
Meni odgovara "tapeAcall".
28.01.2019 | 15:32
Kod androida imaš opciju odlaznog/dolaznog poziva sa/bez snimanja. Bojim se da toga nema kod ios-a. Pretpostavljam da moraš ići u app prije no što zoveš ili što se javiš.
28.01.2019 | 16:24
Ima i besplatnih, jedan se zove TapeACall.
28.01.2019 | 19:47
Svakako treba biti na oprezu,

Neovlašteno snimanje i prisluškivanje

Članak 131.

(1) Tko neovlašteno i kriomice snimi drugoga filmski, televizijski, videokamerom ili fotoaparatom, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.

(2) Kaznom iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se tko posebnim napravama neovlašteno prisluškuje ili snimi razgovor ili izjavu koji mu nisu namijenjeni ili tko omogući nepozvanoj osobi da se upozna s razgovorom ili izjavom koja je neovlašteno prisluškivana ili snimana.

(3) Ako kazneno djelo iz stavka 1. i 2. ovoga članka počini službena osoba u obavljanju službe ili javne ovlasti, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine.

(4) Kazneni postupak za kazneno djelo iz stavka 1. i 2. ovoga članka pokreće se povodom prijedloga.

(5) Posebne naprave kojima je počinjeno kazneno djelo iz stavka 2. ovoga članka oduzet će se.reba biti oprezan,
28.01.2019 | 20:11
Zato prije razgovora kažeš da ovaj razgovor može biti snimljen zbog unaprijeđenja odnosa.
28.01.2019 | 20:13
drazenp1706 kaže:
Svakako treba biti na oprezu,

Neovlašteno snimanje i prisluškivanje

Članak 131.

(1) Tko neovlašteno i kriomice snimi drugoga filmski, televizijski, videokamerom ili fotoaparatom, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.

(2) Kaznom iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se tko posebnim napravama neovlašteno prisluškuje ili snimi razgovor ili izjavu koji mu nisu namijenjeni ili tko omogući nepozvanoj osobi da se upozna s razgovorom ili izjavom koja je neovlašteno prisluškivana ili snimana.

(3) Ako kazneno djelo iz stavka 1. i 2. ovoga članka počini službena osoba u obavljanju službe ili javne ovlasti, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine.

(4) Kazneni postupak za kazneno djelo iz stavka 1. i 2. ovoga članka pokreće se povodom prijedloga.

(5) Posebne naprave kojima je počinjeno kazneno djelo iz stavka 2. ovoga članka oduzet će se.reba biti oprezan,

Nema to nikakve veze sa snimanjem vlastitog telefonskog razgovora. Točka 1 odnosi se na video snimanje i bitna je riječ "kriomice", a točka 2 se odnosi na snimanje razgovora u kojem ne sudjeluješ.
Snimanje vlastitog telefonskog razgovora apsolutno nije protuzakonito, čak i da ne skreneš drugoj strani pažnju da to radiš (samo u tom slučaju ne možeš taj razgovor koristiti kao dokaz za išta). Ja uvijek snimam svoje telefonske razgovore s raznim osvjedočeno neetičnim i prevarantskim institucijama (npr. telekom operateri, bankari, osiguravatelji...) i na početku razgovora obično naglasim "ovaj razgovor se snima radi poboljšanja kvalitete vaše usluge" .
29.01.2019 | 17:02
Na kraju sam snimio razgovor sa svojim prethodnim iphone-om dok sam razgovarao na zvučnik..
A što se tiče ovlašteno- ne ovlaštenog snimanja, osoba je upoznata bila s tim tako da.. a i za osobnu upotrebu mi je trebala snimka razgovora jer ne bih stigao sve bitne informacije zapisati si tijekom razgovora..
29.01.2019 | 20:18
Čekaj... a zašto? Pa dobio si ovdje savjet i preporuku, čak i za besplatnu aplikaciju... Zar nije radila?
30.01.2019 | 00:20
Na kraju sam dobio poziv prije nego što sam očekivao, i izgubio sam se da snimim što prije da ženu ne zadržavam pa sam ovako jer mi je drugi iPhone bio spreman kao alternativa..
30.01.2019 | 08:22
Zato je kod tih ios aplikacija glupo što moraš prvo u app za snimanje i stisnut record i onda se vratiti na javljanje poziva. Elegantnije to izgleda na androidu. Neznam zašto Apple tvrdoglavo provodi neku politiku privatnosti kad se sa korakom ili dva više može taj isti poziv snimiti putem jedne ili više aplikacija koje su sami odobrili za App store. Očito je to negdje big deal.
30.01.2019 | 21:44
JOHN kaže:
Zato je kod tih ios aplikacija glupo što moraš prvo u app za snimanje i stisnut record i onda se vratiti na javljanje poziva. Elegantnije to izgleda na androidu. Neznam zašto Apple tvrdoglavo provodi neku politiku privatnosti kad se sa korakom ili dva više može taj isti poziv snimiti putem jedne ili više aplikacija koje su sami odobrili za App store. Očito je to negdje big deal.

Trebali bi jednostavno samo dopustiti da si skinemo s iclouda snimke, ionako znamo da su svi tamo
31.01.2019 | 07:23
Ili tako!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 5 sati
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, IgorD, jura22, robee, rusty, Smet, tino1, Anonimci (419)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.91 Seconds

Provided by iJoomla SEO