Do Not Disturb vs. Bedtime vs. Alarm
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Do Not Disturb vs. Bedtime vs. Alarm

27.09.2018 | 11:20
Unaprijed samo želim reći da mi nisu jasne sve moguće kombinacije gore navedenog pa ako netko ima iskustva (ili koristi navedeno) da mi pojasni i zato evo mojih pitanja:

Ako u Do Not Disturb podesim Scheduled, da ide npr od 22:00 do 06:00 i aktiviram dodatnu opciju Bedtime, da li to znači da će Bedtime biti aktivan kao da sam ga aktivirao kroz Clock/Bedtime app? Jer se kroz Clock/Bedtime može dodatno isključiti (iako je Bedtime odabran u DND a i dalje je aktivan).
Da li to znači da "switch on" u DND za Bedtime, je neovisan od samog Bedtimea ili ima neka tajna veza?

Također, ukoliko me probudi Bedtime u 06:00 (kako sam ga podesio u DND) da li to znači da mogu napraviti još jedan Alarm u 06:10 (ako zaspim na ovaj u 06:00)?

Ili je opcija u DND za Bedtime samo da se Lock screen dodatno zamrači, pozivi će biti utišani a notifikacije će biti u Notification center te će po isteku DND u 06:00 pojaviti se na Lock screenu?
Jer DND samo utiša pozive i notifikacije ali je sve na Lock screenu.

*mislim da sam doživio prosvjetljenje po tom pitanju pa je moguće zaboraviti sve prije navedeno te se skoncentrirati na niže napisano*

A što ako podesim DND u 22:00-06:05 a Bedtime od 23:00-06:00 te Alarm u 06:10 da li to onda ide ovako:

1) iPhone utiša od 22:00 sve obavijesti tj nadolazeće poruke (iMessage/WhatsApp/Viber...), pozive i podsjetnike ali se i dalje pokazuje na Lock screenu (obavijesti dolaze po namještenosti u Settings/Notifications)

2) u 23:00 se Lockscreen dodatno zatamni, sve daljnje obavijesti se ne prikazuju iako su dostupne povlačenjem odozgo (Notification Center) i ostaje tako do 06:00 kada me budi (ali ne Alarm)

3) u 06:00 se isključuje Bedtime i prikazuje na Lock screenu sve obavijesti te su utišane do 06:05 kada se iPhone miče iz Do Not Disturb i sve je onda aktivno

4) ukoliko sam zaspao zvoni alarm u 06:10 i vidim sve i zvoni sve

Da li sam dobro to shvatio?
27.09.2018 | 15:35
Koliko znam , alarm ima predneost nad svime.
DND se odnosi na dolazne pozive i poruke (točno radi kako se zove). Imam uključeno i alarm uvijek zvoni i neda ga se onemogućiti nekim drugim podešavanjima unutar telefona.
BedTime - to mi baš nije jasno čemu bi služilo, ali neka ga.
  • Daddo
  • Posjetitelj
27.09.2018 | 19:28
Yonkis kaže:

A što ako podesim DND u 22:00-06:05 a Bedtime od 23:00-06:00 te Alarm u 06:10 da li to onda ide ovako:

1) iPhone utiša od 22:00 sve obavijesti tj nadolazeće poruke (iMessage/WhatsApp/Viber...), pozive i podsjetnike ali se i dalje pokazuje na Lock screenu (obavijesti dolaze po namještenosti u Settings/Notifications)

2) u 23:00 se Lockscreen dodatno zatamni, sve daljnje obavijesti se ne prikazuju iako su dostupne povlačenjem odozgo (Notification Center) i ostaje tako do 06:00 kada me budi (ali ne Alarm)

3) u 06:00 se isključuje Bedtime i prikazuje na Lock screenu sve obavijesti te su utišane do 06:05 kada se iPhone miče iz Do Not Disturb i sve je onda aktivno

4) ukoliko sam zaspao zvoni alarm u 06:10 i vidim sve i zvoni sve

Da li sam dobro to shvatio?

AFAIK:

1) Točno.
2) Točno, budi te Bedtime notifikacija koja nema veze s tvojom Alarm postavkom i činjenicom da je u vrijeme buđenja još uvijek na snazi Do Not Disturb
3) Točno
4) Alarm će u 6:10 zvoniti čak i ako nisi zaspao...

Konkretno evo ti moj primjer s iPhonea:

DND od 22:00 do 07:00
Bedtime - 23:45 do 4:45 (notifikacija u 23:15)
Alarm - 5:45

uređaj uredno se utiša kompletno u 22:00 (dolazni pozivi i zvukovi notifikacija)
23:15 uređaj izbaci obavijest na ekran (bez zvučne notifikacije) da za pola sata moram u krevet
23:45 pali se Bedtime režim i Health aplikacija prati moj "ritam spavanja" do kraja Bedtime vremena (4:45) kad zvoni alarm za buđenje. U slučaju da u tom periodu uzmem uređaj u ruke i radim nešto s njim, Health aplikacija to vrijeme ne računa u spavanje.
Ako u 4:45 kad zvoni alarm lupim snooze, on će za (čini mi se) 9 minuta opet upaliti alarm. Do not disturb je i dalje aktivan.
U 5:45 uređaj zbog podešenog alarma normalno aktivira isti (još uvijek ne dolaze zvučne notifikacije za obavijesti i pozive dolazne)
U 7:00 uređsj se vraća u "normalan" režim rada u kojem su sve zvučne i vizualne obavijesti aktivne.
28.09.2018 | 11:19
Hmmm, napravio sam po svom i nije me budio Bedtime, već samo Alarm. Ili mi je bila pretiha Bedtime melodija možda? Probati ću ponovo, glasnije.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dperec, Ender, Riba, temeljnik, Yonkis, Anonimci (627)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO