Do Not Disturb vs. Bedtime vs. Alarm
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Do Not Disturb vs. Bedtime vs. Alarm

27.09.2018 | 11:20
Unaprijed samo želim reći da mi nisu jasne sve moguće kombinacije gore navedenog pa ako netko ima iskustva (ili koristi navedeno) da mi pojasni i zato evo mojih pitanja:

Ako u Do Not Disturb podesim Scheduled, da ide npr od 22:00 do 06:00 i aktiviram dodatnu opciju Bedtime, da li to znači da će Bedtime biti aktivan kao da sam ga aktivirao kroz Clock/Bedtime app? Jer se kroz Clock/Bedtime može dodatno isključiti (iako je Bedtime odabran u DND a i dalje je aktivan).
Da li to znači da "switch on" u DND za Bedtime, je neovisan od samog Bedtimea ili ima neka tajna veza?

Također, ukoliko me probudi Bedtime u 06:00 (kako sam ga podesio u DND) da li to znači da mogu napraviti još jedan Alarm u 06:10 (ako zaspim na ovaj u 06:00)?

Ili je opcija u DND za Bedtime samo da se Lock screen dodatno zamrači, pozivi će biti utišani a notifikacije će biti u Notification center te će po isteku DND u 06:00 pojaviti se na Lock screenu?
Jer DND samo utiša pozive i notifikacije ali je sve na Lock screenu.

*mislim da sam doživio prosvjetljenje po tom pitanju pa je moguće zaboraviti sve prije navedeno te se skoncentrirati na niže napisano*

A što ako podesim DND u 22:00-06:05 a Bedtime od 23:00-06:00 te Alarm u 06:10 da li to onda ide ovako:

1) iPhone utiša od 22:00 sve obavijesti tj nadolazeće poruke (iMessage/WhatsApp/Viber...), pozive i podsjetnike ali se i dalje pokazuje na Lock screenu (obavijesti dolaze po namještenosti u Settings/Notifications)

2) u 23:00 se Lockscreen dodatno zatamni, sve daljnje obavijesti se ne prikazuju iako su dostupne povlačenjem odozgo (Notification Center) i ostaje tako do 06:00 kada me budi (ali ne Alarm)

3) u 06:00 se isključuje Bedtime i prikazuje na Lock screenu sve obavijesti te su utišane do 06:05 kada se iPhone miče iz Do Not Disturb i sve je onda aktivno

4) ukoliko sam zaspao zvoni alarm u 06:10 i vidim sve i zvoni sve

Da li sam dobro to shvatio?
27.09.2018 | 15:35
Koliko znam , alarm ima predneost nad svime.
DND se odnosi na dolazne pozive i poruke (točno radi kako se zove). Imam uključeno i alarm uvijek zvoni i neda ga se onemogućiti nekim drugim podešavanjima unutar telefona.
BedTime - to mi baš nije jasno čemu bi služilo, ali neka ga.
  • Daddo
  • Posjetitelj
27.09.2018 | 19:28
Yonkis kaže:

A što ako podesim DND u 22:00-06:05 a Bedtime od 23:00-06:00 te Alarm u 06:10 da li to onda ide ovako:

1) iPhone utiša od 22:00 sve obavijesti tj nadolazeće poruke (iMessage/WhatsApp/Viber...), pozive i podsjetnike ali se i dalje pokazuje na Lock screenu (obavijesti dolaze po namještenosti u Settings/Notifications)

2) u 23:00 se Lockscreen dodatno zatamni, sve daljnje obavijesti se ne prikazuju iako su dostupne povlačenjem odozgo (Notification Center) i ostaje tako do 06:00 kada me budi (ali ne Alarm)

3) u 06:00 se isključuje Bedtime i prikazuje na Lock screenu sve obavijesti te su utišane do 06:05 kada se iPhone miče iz Do Not Disturb i sve je onda aktivno

4) ukoliko sam zaspao zvoni alarm u 06:10 i vidim sve i zvoni sve

Da li sam dobro to shvatio?

AFAIK:

1) Točno.
2) Točno, budi te Bedtime notifikacija koja nema veze s tvojom Alarm postavkom i činjenicom da je u vrijeme buđenja još uvijek na snazi Do Not Disturb
3) Točno
4) Alarm će u 6:10 zvoniti čak i ako nisi zaspao...

Konkretno evo ti moj primjer s iPhonea:

DND od 22:00 do 07:00
Bedtime - 23:45 do 4:45 (notifikacija u 23:15)
Alarm - 5:45

uređaj uredno se utiša kompletno u 22:00 (dolazni pozivi i zvukovi notifikacija)
23:15 uređaj izbaci obavijest na ekran (bez zvučne notifikacije) da za pola sata moram u krevet
23:45 pali se Bedtime režim i Health aplikacija prati moj "ritam spavanja" do kraja Bedtime vremena (4:45) kad zvoni alarm za buđenje. U slučaju da u tom periodu uzmem uređaj u ruke i radim nešto s njim, Health aplikacija to vrijeme ne računa u spavanje.
Ako u 4:45 kad zvoni alarm lupim snooze, on će za (čini mi se) 9 minuta opet upaliti alarm. Do not disturb je i dalje aktivan.
U 5:45 uređaj zbog podešenog alarma normalno aktivira isti (još uvijek ne dolaze zvučne notifikacije za obavijesti i pozive dolazne)
U 7:00 uređsj se vraća u "normalan" režim rada u kojem su sve zvučne i vizualne obavijesti aktivne.
28.09.2018 | 11:19
Hmmm, napravio sam po svom i nije me budio Bedtime, već samo Alarm. Ili mi je bila pretiha Bedtime melodija možda? Probati ću ponovo, glasnije.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 2 sati
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.61 Seconds

Provided by iJoomla SEO