Muke s updateom na 9.0.2
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Muke s updateom na 9.0.2

16.10.2015 | 08:35
Dakle, iphone 5s 16gb, bio na 9.0, sve radilo ko urica.
Syncam ga s dva kompa, najvise s kucnim lapom, a povremeno i s desktopom na poslu, s kojeg i pisem.
Jucer skinuo (ispravni, cdma) ipsw za 9.0.2 i stavio ga na stik da si doma to updateam pa da probam novi JB.
Pa si mislim, ma daj da odmah ovdje to na poslu rijesim. Ionako sam htio isprobati Shift+Update, do sada sam samo Shift+Restore radio.
I spojim ja mob na komp, dignem itunes (zadnji, updatean), syncam, napravim backup i odem na Shift+Update. Odma mi otvori file manager, odaberem ipsw i on krene s updateom.
I negdje na pol updatea javi neki error i stane.
A mob na pol crte updatea, ostao tamo ni vrit ni mimo.
Prekrasno, bas prekrasno.
I sta, nema druge no Home+Sleep pa u DFU.
Prepozna ga itunes i naravno kaze da moram restorat. Ajde, restoraj ga.
Mislim si, syncao jesam, backup imam, nemam sto izgubit, bit ce sve ok.
I sad si on krene sam skidat 9.0.2, pustim ga, mozda ce skinut "bolji" nego ja.
Nakon skidanja krenuo restorat i odradio sve do kraja. Tad me pita ocu li backup vratit, ocu i krene vracat.
I na kraju je momak posao napravio vrlo polovicno.
Instalirao mi je mozda 15 posto app-ova koji su bili prije.
I nikako zavrsit proces syncanja, stalno je na "Waiting for changes to be applied".
Pa sam ga odstekao s tog kompa i isao kuci jer mi je bio gotov posao.
Putem prosao kod staraca na rucak i tamo kad je ulovio wifi, odmah krenuo downloadat neke appove koji su bili zasjenjeni, jer nisu instalirani. Ali ne sve. Nakon pol sata sam otisao kuci, gdje trenutno nemam internet.
I onda nis do jutros kad sam dosao na posao i opet ga ustekao u isti komp od jucer.
Upalim iTunes i opalim sync, nis pametno nije napravio. Odem na Apps i odaberem 5-6 appova (koji su zadjenjeni na mobu) da ih instalira, i instalira ih. Pa odaberem jos 5-6, i kao krene ih instalirat, no nije i opet je u "Waiting for changes to be applied" petlji, vec 40 minuta.

Eto, ako netko zna sto se ovdje dogodilo i kako to sredit...bit cu jako zahvalan.
BTW, koji je odnos appova i backupa? Jel itunes u backup spremi samo podatak da je neki app bio instaliran i njegove podatke, ili sto? Mislim, ja sam ocekivao da ce nakon restorea apsolutno sve biti kao prije, dakle svi appovi, sa svojim dokumentima, u svojim folderima itd, a ne ovakav picvajz.

Recimo, ezaba i mtoken su instalirani i aktivirani, ali ne prihvaca mi vise moj pin, tako da cu i njih morati reinstalirati i ponovo aktivirati.
30.10.2015 | 09:04
Aplikacije, glazbu, video se ne sprema u backup nego samo lista, a kod vraćanja backupa ako se to radi na drugom računalu onda može doći do takve zavrzlame naročito ako na tom računalu nema tih aplikacija i mutimedije. S time da treba naglasiti da se mutimedija ne pamti čak ni lista ako je RUČNO (MANUAL SYNC) prebačena na iPhone, pa se nakon restorea i vraćanja backupa mora nanovo ručno vući na uređaj, ali to je zapravo i normalno da je tako. Doduše, kod spajanja i syncanja iTunes je trebao javiti da na iPhoneu imaš neke aplikacije koje nisu na tom računalu pa ih prebaciti na njega, ali to se očito nije dogodilo što ide na dušu Appleovim programerima i toj najnovijoj verziji iTunesa. Interesantno je kako uvijek u novoj verziji nešto poprave ili dodaju, a nešto što je odlično radilo useru... Iako je doduše moguće da se to nije dogodilo jer ti to računalo nije autorizirano s tvojim Apple ID ili pak nisi bio prijavljen u trgovinu sa svojim Apple ID?

Na žalost "neki error" može biti bilo što, da si ga barem zapamtio koji je bio. Ovako ti nitko ne može sa sigurnošću reći što se dogodilo.

ezaba i mtoken je normalno da te pitaju ponovnu aktivaciju nakon restorea i ne bi bilo niti dobro da nije tako!

Uvjeren sam da si sve to radio na svom kućnom lapu s kojim ga zapravo najčešće sinkroniziraš da ne biš uletio u takve probleme.
30.10.2015 | 10:16
Ne ljutite se što upadam, a što je ipsw, shift+update i shift+restore te zašto meni ništa od toga nikad nije trebalo i sve mi radi ok?
30.10.2015 | 10:36
smayoo kaže:
Ne ljutite se što upadam, a što je ipsw, shift+update i shift+restore te zašto meni ništa od toga nikad nije trebalo i sve mi radi ok?

Kada kliknes UPDATE, iTunes ce odraditi download sustava i instalirati to na tvoj uredjaj. Medjutim ako drzis SHIFT, onda mozes iskoristiti IPSW file koji imas na HDD lokalno spremljen.

Korisno ako imas puno uredjaja koje treba nadograditi, a sporu internet vezu recimo.

Koristili smo to cijelo vrijeme u ratnim zonama. Jedan skine update, pa svi instalirmo... Tada ti je dovoljan i EDGE, samo da aktivacija prodje.
30.10.2015 | 10:53
evo za skinuti da ne čekaš ako ti bude problem...
smayoo no comment

9.0.2 (JB moguć)
iosindex.com/iphone/5s-global/9.0.2-13A452

9.1 (JB trenutno nije moguć)
iosindex.com/iphone/5s-global/9.1-13B143
30.10.2015 | 11:17
Hvala na objašnjenju. A kako uopće skineš taj ipsw file da ga imaš lokalno spremljenog?
30.10.2015 | 12:19
9.0.2 mozete zaboravit.
Apple ga je prestao potpisivat.
01.11.2015 | 06:15
smayoo kaže:
Hvala na objašnjenju. A kako uopće skineš taj ipsw file da ga imaš lokalno spremljenog?

Imaš na netu linkova s kojih se IPSW može skinuti kao npr ovaj:

www.iclarified.com/750/where-to-download...-firmware-files-from

Naravno, starije se inačice svejedno ne mogu instalirati kad ih Apple prestane potpisivati. Kod normalne upotrebe uređaja to je posve nepotrebno, ali je zgodno za posebne slučajeve koje je naveo drlovric.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 12 minuta
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Riba, rusty, tino1, Anonimci (555)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.44 Seconds

Provided by iJoomla SEO