Muke s updateom na 9.0.2
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Muke s updateom na 9.0.2

16.10.2015 | 08:35
Dakle, iphone 5s 16gb, bio na 9.0, sve radilo ko urica.
Syncam ga s dva kompa, najvise s kucnim lapom, a povremeno i s desktopom na poslu, s kojeg i pisem.
Jucer skinuo (ispravni, cdma) ipsw za 9.0.2 i stavio ga na stik da si doma to updateam pa da probam novi JB.
Pa si mislim, ma daj da odmah ovdje to na poslu rijesim. Ionako sam htio isprobati Shift+Update, do sada sam samo Shift+Restore radio.
I spojim ja mob na komp, dignem itunes (zadnji, updatean), syncam, napravim backup i odem na Shift+Update. Odma mi otvori file manager, odaberem ipsw i on krene s updateom.
I negdje na pol updatea javi neki error i stane.
A mob na pol crte updatea, ostao tamo ni vrit ni mimo.
Prekrasno, bas prekrasno.
I sta, nema druge no Home+Sleep pa u DFU.
Prepozna ga itunes i naravno kaze da moram restorat. Ajde, restoraj ga.
Mislim si, syncao jesam, backup imam, nemam sto izgubit, bit ce sve ok.
I sad si on krene sam skidat 9.0.2, pustim ga, mozda ce skinut "bolji" nego ja.
Nakon skidanja krenuo restorat i odradio sve do kraja. Tad me pita ocu li backup vratit, ocu i krene vracat.
I na kraju je momak posao napravio vrlo polovicno.
Instalirao mi je mozda 15 posto app-ova koji su bili prije.
I nikako zavrsit proces syncanja, stalno je na "Waiting for changes to be applied".
Pa sam ga odstekao s tog kompa i isao kuci jer mi je bio gotov posao.
Putem prosao kod staraca na rucak i tamo kad je ulovio wifi, odmah krenuo downloadat neke appove koji su bili zasjenjeni, jer nisu instalirani. Ali ne sve. Nakon pol sata sam otisao kuci, gdje trenutno nemam internet.
I onda nis do jutros kad sam dosao na posao i opet ga ustekao u isti komp od jucer.
Upalim iTunes i opalim sync, nis pametno nije napravio. Odem na Apps i odaberem 5-6 appova (koji su zadjenjeni na mobu) da ih instalira, i instalira ih. Pa odaberem jos 5-6, i kao krene ih instalirat, no nije i opet je u "Waiting for changes to be applied" petlji, vec 40 minuta.

Eto, ako netko zna sto se ovdje dogodilo i kako to sredit...bit cu jako zahvalan.
BTW, koji je odnos appova i backupa? Jel itunes u backup spremi samo podatak da je neki app bio instaliran i njegove podatke, ili sto? Mislim, ja sam ocekivao da ce nakon restorea apsolutno sve biti kao prije, dakle svi appovi, sa svojim dokumentima, u svojim folderima itd, a ne ovakav picvajz.

Recimo, ezaba i mtoken su instalirani i aktivirani, ali ne prihvaca mi vise moj pin, tako da cu i njih morati reinstalirati i ponovo aktivirati.
30.10.2015 | 09:04
Aplikacije, glazbu, video se ne sprema u backup nego samo lista, a kod vraćanja backupa ako se to radi na drugom računalu onda može doći do takve zavrzlame naročito ako na tom računalu nema tih aplikacija i mutimedije. S time da treba naglasiti da se mutimedija ne pamti čak ni lista ako je RUČNO (MANUAL SYNC) prebačena na iPhone, pa se nakon restorea i vraćanja backupa mora nanovo ručno vući na uređaj, ali to je zapravo i normalno da je tako. Doduše, kod spajanja i syncanja iTunes je trebao javiti da na iPhoneu imaš neke aplikacije koje nisu na tom računalu pa ih prebaciti na njega, ali to se očito nije dogodilo što ide na dušu Appleovim programerima i toj najnovijoj verziji iTunesa. Interesantno je kako uvijek u novoj verziji nešto poprave ili dodaju, a nešto što je odlično radilo useru... Iako je doduše moguće da se to nije dogodilo jer ti to računalo nije autorizirano s tvojim Apple ID ili pak nisi bio prijavljen u trgovinu sa svojim Apple ID?

Na žalost "neki error" može biti bilo što, da si ga barem zapamtio koji je bio. Ovako ti nitko ne može sa sigurnošću reći što se dogodilo.

ezaba i mtoken je normalno da te pitaju ponovnu aktivaciju nakon restorea i ne bi bilo niti dobro da nije tako!

Uvjeren sam da si sve to radio na svom kućnom lapu s kojim ga zapravo najčešće sinkroniziraš da ne biš uletio u takve probleme.
30.10.2015 | 10:16
Ne ljutite se što upadam, a što je ipsw, shift+update i shift+restore te zašto meni ništa od toga nikad nije trebalo i sve mi radi ok?
30.10.2015 | 10:36
smayoo kaže:
Ne ljutite se što upadam, a što je ipsw, shift+update i shift+restore te zašto meni ništa od toga nikad nije trebalo i sve mi radi ok?

Kada kliknes UPDATE, iTunes ce odraditi download sustava i instalirati to na tvoj uredjaj. Medjutim ako drzis SHIFT, onda mozes iskoristiti IPSW file koji imas na HDD lokalno spremljen.

Korisno ako imas puno uredjaja koje treba nadograditi, a sporu internet vezu recimo.

Koristili smo to cijelo vrijeme u ratnim zonama. Jedan skine update, pa svi instalirmo... Tada ti je dovoljan i EDGE, samo da aktivacija prodje.
30.10.2015 | 10:53
evo za skinuti da ne čekaš ako ti bude problem...
smayoo no comment

9.0.2 (JB moguć)
iosindex.com/iphone/5s-global/9.0.2-13A452

9.1 (JB trenutno nije moguć)
iosindex.com/iphone/5s-global/9.1-13B143
30.10.2015 | 11:17
Hvala na objašnjenju. A kako uopće skineš taj ipsw file da ga imaš lokalno spremljenog?
30.10.2015 | 12:19
9.0.2 mozete zaboravit.
Apple ga je prestao potpisivat.
01.11.2015 | 06:15
smayoo kaže:
Hvala na objašnjenju. A kako uopće skineš taj ipsw file da ga imaš lokalno spremljenog?

Imaš na netu linkova s kojih se IPSW može skinuti kao npr ovaj:

www.iclarified.com/750/where-to-download...-firmware-files-from

Naravno, starije se inačice svejedno ne mogu instalirati kad ih Apple prestane potpisivati. Kod normalne upotrebe uređaja to je posve nepotrebno, ali je zgodno za posebne slučajeve koje je naveo drlovric.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 minuta
  • Bertone: Bolje i straga nego kad ga Apple smjesti ispod :D
  • jura22: I smjestila ga straga.
  • smayoo: To je sve EU standardizirala na USB-C. :D
  • jura22: Izgleda da mora biti više od dva konektora!
  • jura22: Landtag Brandenburg ih ke nabrojao: Gejevi, lezbijke, androgini, birodne osobe, trans muškarci, trans žene, rodno promjenjive osobe, rodno kvir osobe, interseksualne osobe, interseksualne žene, interseksualni muškarci, transseksualne osobe, transseksualne žene, transseksualni muškarci, trans osobe, transmuške osobe, transženske osobe, rodno fluidne osobe, panrodne osobe, osobe s dva duha (
  • jura22: Misliš da se smiju stavljati samo muški ili ženski konektori?
  • smayoo: :D
  • Riba: Po muskim i zenskim konektorima.
  • jura22: Zašto ženski robot mora imati sise? U stvari, zašto uopće postoje muški i iženski roboti? Kako ih tazlikovati?
  • smayoo: @bbosnjak, otvori temu u forumu pa pitaj da ti se jave jabučari iz Zagreba ili okolice koji imaju monitor iz te generacije da probaš s njihovom ciglom
  • smayoo: Aha, to ima vanjsku ciglu za napajanje? Pa da, onda svakako treba probati s drugom ciglom prije ikakvog servisa.
  • jura22: Sumnjam. Rekoi su neka nabavim nateriju i onda je budu zamijenili. U stvari, trebao sam je nabaviti, sam zamijeniti i inda njima odnjeti novce.
  • dpasaric: Za Cinemu 23 prvo provjeri da nije samo napajanje, 90% slučajava bude to.
  • Riba: Vjerojatno su pretrpani poslom kao i svi.
  • jura22: Vidim hvalite RAM servis. Ja sam ih pitao za promjenu baterije pa su poceli kolutati s ocima. Kao da su me htjeli otpiliti.
  • jura22: Jok, Ludbreg je centar svijeta.
  • bbosnjak: Jbg. mi Zagrebčani mislimo da smo u cetru svijeta. Hvala na linku.
  • Riba: Kad ljudi ne kazi lokaciju obicno se radi o Zagrebu. :) U tom slucaju preporuka za [link]
  • Riba: A gdje se nalazis?
  • bbosnjak: Imam Apple Cinema Display 23-Inch. Radio je ok do prije mjesec dana i prekrasan je. Imao je jednu crtu mrtvih pisela po sredini ali koga briga kad je tako elegantan i dobru sliku ima. I onda je prestao raditi. Ima li igdje servis koji bi to mogao pogledati i možda popraviti ili bi to možda netko udomio pa se time pozabavio. Ne mogu se natjerati da ga odnesem na glomaznni otpad ko da je neki šte
  • smayoo: [link]
  • Pongy75: Meni se čini i jedno i drugo, app šema. A vaditi se na bilesnu djecu, ako je to uopće istina je krajnje bezobrazno. Ovo mjesto nikad nije bila takva zajednica.
  • drlovric: Ja sam slab na djecu i radio bih pomogao i u ovom konkretnom slucaju. Vec sam to radio ovdje. Samo nisam shvatio kakvu pomoc on ocekuje konkretno. Da skupimo pare za M4 ili da mu ga nekako nadjemo unutar njegovog budzeta. Taj dio mi nije jasan...
  • Pongy75: Napad je najbolja obrana - kad te uberu!
  • Sarek: I stvarno mu nitko nije ništa loše napisao, a on je odmah krenuo u neke obrambene teze
  • Sarek: Meni je isto bilo čudno da na jasno postavljeno pitanje krenu traktati nečega što nema veze s pitanjem. Dva su moguća scenarija ili se čovjek pogubio u svemu i samo se krivo izrazio ili je stvarno neka muljaža. U svakom slučaju trebalo bi objašnjenje od dotičnog člana ili ako je ovo drugo u pitanju neka admini reagiraju
  • jura22: Tu je pitao nesto za MacMini M4 > M4 Pro
  • jura22: [link]
  • Pongy75: Avioni, milioni. kamioni
  • matijazx: -- to je bila prevara. Kolega forumaš mu je htio posuditi svoj Mac, al ovaj nije htio. Scammer.
  • Pongy75: Malo popratiti postove, sve je bez logike. Šarena priča, ima svega.
  • jura22: 8.2.2025. Pise da je sve prebacio s M4 na M4 Pro, ne znam tko je ovdje lud?
  • jura22: Cijela prića je čudna. Pošto se radi o bolesnom djetetu ne želim griješiti dušu.
  • marioart: izgelda da je obrisana... ja sam se ponudio za pomoc dvaput, ali sam izignoriran... cudna situacija
  • jura22: Gdje je tema o M4 MM za onu curicu?
  • Gjuroo: @Yonkis: Otvori temu... :D
  • Yonkis: Zašto su plavuše a onda nakon njih riđokose tako upečatljive?
  • smayoo: RIP :(
  • Yonkis: John C. Dvorak dies aged 80
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla
  • dpasaric: Zadnji model koji imamo u muzeju je 5c! :)
  • drlovric: Zasto bi itko kupovao iPhone 3GS a da nije neki muzej? :/ Ja imam svoj iPhone 3G negdje u stvarima. Dao bih ga besplatno ako nekome vrijedi. Nisam uopce znao da to ljudi kupuju i traze.
  • smayoo: Odgovarajuća "tema" je oglasnik. Za cijenu potraži slične uređaje na e-bayu, poprati na kojem iznosu završavaju licitacije pa korigiraj cijenu s obzirom na trošak dostave iz te zemlje.
  • 1v@n: Stavim slike i više detalja ako mi netko kaže koja bi bila odgovarajuća tema za to
  • 1v@n: Psst… jel ima nekog ovdje da ga zanima iPod Photo 40GB (4. Gen) i iPhone 3GS 32GB? Prije nego puknem to na oglase, trebam nekakvu realnu procjenu jer nekakav par specijalaca traži skoro 1500€ za 3GS…
  • matijazx: Da li može u kojem postu na forumu, malo više o tome? :-)
  • drlovric: Radili smo danas mali test sa nekoliko igara. Macbook M5 Pro bolje vrti Windows igre od Steam Machine. Kakva luda vremena :)
  • matijazx: Za eartipse, u specijaliziranoj trgovini kod zagrebačkog Cvjetnog trga.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.56 Seconds

Provided by iJoomla SEO