iOS 9
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iOS 9

13.06.2015 | 12:47
Pozdrav,

Evo ćisto da podjelim iskustvo...

Odlućio sam isprobati iOS 9 te ga prvo stavio na iPad Air. Sve odlićno radi, i za svaku pohvalu iako se radi o beta verziji.

Nakon toga, dozvolio sam si isto i na iPhone 6. Instalacija je dobro prošla, trebalo je iPhone-u 5 minuta nakon instalacije da se dogovori sam sa sobom, no sve proradilo i nije bilo problema.

No, kako to obićno i bude, pojavili se problemi... iOS 9 je poćeo jako zagrijavati sam iPhone i ždere bateriju da je to ludo (unutar 30 min palo na 65%). Razumijem da se radi o beta verziji, i toplo (za iPhone hladno ) se nadam da će se to popraviti.

Tako da sam iPhone vratio kroz DFU restore na iOS 8.

Novi fetures su odlićni i veoma korisni. Osobno mi se sviđaju svi. Siri se zaista opametila, Notes je dobio fenomenalan upgrate i sve u svemu (bar na iPad-u) sve radi kako treba. I zaista baterija duže drži (ne iPhone ).

Sad ne znam, možda je samo do mog iPhone-a.... jel netko probao?
14.06.2015 | 20:16
Nisam probao (nemam Developer account), ali hvala za Feedback!
Ništa, kad izađe druga Beta vidi je li se popravio taj Battery Drain na iP6 pa nam javi...
15.06.2015 | 05:41
Je i ja ga imam na Iphone 6 i ima battery drain i spotlight ne nalazi sve brojeve iz imenika!
15.06.2015 | 07:11
Ima li ga neko na Air 2 ?

Kako radi ovaj "novi multitasking" i split screen ?
15.06.2015 | 10:38
Tema je na krivom mjestu. Spada pod mobile. Već će netko od zaduženih to premjestit pod IOS.
15.06.2015 | 16:09
a sto se tice velicine samog OS njegove velicine?jel smanjeno?
15.06.2015 | 17:46
Beta je 2GB... kako su obećali, završna verzija bi trebala biti 1,3GB... vidjet ćemo.
15.06.2015 | 19:37
jel ima neki hint kad bi mogla beta 2
16.06.2015 | 12:41
Evo hint.... Ovo je OS X, pa će uskoro valjda i iOS

9to5mac.com/2015/06/15/apple-releases-os...elopers/#more-384962
17.06.2015 | 08:21
testirao beta 1 na iPhone 5S, jedna od beta verzija koja ima najmanje bugova do sad...
17.06.2015 | 09:14
Ma sve bi bilo super da baterija sa 100% ne padne na 40% u 4 sata !
17.06.2015 | 19:41
Kakva vam je konkretna korist u tim betama?

Zar nije dovoljno sto nas tjeraju da trpimo musice "finalnih" verzija?
18.06.2015 | 16:56
drlovric kaže:

Valjda pionirski duh, a i usput možeš stalno kukati kako nešto ne valja
29.07.2015 | 14:23
Negdje sam procitao da bi 4s mogao dobro raditi na ios9 tj da ce kompitabilan biti . Da li je to istina ?
29.07.2015 | 19:59
anelko92 kaže:
Negdje sam procitao da bi 4s mogao dobro raditi na ios9 tj da ce kompitabilan biti . Da li je to istina ?

Evo tu imas video kako 4S radi na prvoj beti iOS 9... Ne znam koja beta je sad u igri, ali za informaciju ce i ovo dobro doci...

www.phonesreview.co.uk/2015/06/13/iphone...ios-9-beta-1-review/
  • Dijete
  • Posjetitelj
30.07.2015 | 03:23
drlovric kaže:

Ovisi kako gledas..

Uvjeren sam da cak i ti imas direktne koristi sto ja koristim betu na svojim uredjajima jer aktivno i detaljno prijavljujem bugove u nadi da ce "finalna verzija"bit manje bugovita. Kad izadje finalna verzija, nastavljam aktivno prijavljivati stvari koje su i dalje besmislene.. Neki to smatraju dosadnim i sizifofskim, ali nekad zaista upali.

Nije isto, ali Davor je bio poprilicno uporan godinama u vezi @ znaka na hrvatskim tipkovnicama... ili barem da se pruzi na lokalnom nivou informacija kako dobiti @ kad se kupi novi stroj i koliko se sjecam, na hrvatskim uputama, uz dobiveni stroj stoji ta informacija.

Nazalost ne znam da li su poceli printat @ na dvojku ili i dalje stoje navodnici... anyone?

Uglavnom, korist imaju developeri da prilagode svoje aplikacije (nisam), mazohisti (jesam) i znatizeljnici (kako kada)...
30.07.2015 | 08:20
Uz ovo što reče Dijete, ja volim znati što me čeka u novom iOSu dok se još mogu vratiti na stari.
A ova Beta mi je zasad OK. Osobito mi je korisna funkcija "Mod slabog napajanja" i to mi osjetno produži trajanje baterije ako sam daleko od punjača...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 dana, 23 sati
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Gjuroo, Yonkis, Anonimci (965)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.18 Seconds