PhotoMath
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PhotoMath

24.10.2014 | 15:16
naklon ekipi. aplikacija koje je trenutno ispred facebook messengera i no1 među besplatnima na app storeu baj damir sabol. fenomenalno. rješavanje matematičkih jednadžbi sa postupcima. uvijek je bilo i uvijek će biti djece koja vole matematiku. njima će ovo biti zgodna alatka i ništa više. uvijek će biti djece koja baš i ne vole matematiku (čitaj: ne znaju). njima ovaj app može pomoći da premoste jaz između njihovog trenutnog znanja i praćenja programa za kojim kaskaju. to ne može biti loše. ako razviju, a ne sumnjam u njih, i kvantitativne metode (postavljanje i rješavanje modela odlučivanja), wolfram alpha je jelena rozga na casiu. još jednom, bravo ljudi.
25.10.2014 | 02:54
A sta fali jeleni Rozgi?

To moja kcerka slusa, a tata gleda
25.10.2014 | 09:01
To s Rozgom, Wolfram Alphom i Casiom uopće ne kužim?
Photo Math sam skinuo i pogledao. Nisam ga uspio upogoniti jer "zna" pročitati samo odštampan zadatak. Čak i s matematičkim izrazom napisanim u LaTeXu i prikazanim na monitoru kompa - ima problema. Ali dobro, to je tek početak.
Siguran sam da će ga mnogi klinci (da ne kažem - većina) koristiti na pogrešan način (umjesto svog mozga), ali te ionako ništa ne može natjerati da koriste svoj mozak jer se boje da bi mogli, kako ono kaže Balašević, dobiti rak od razmišljanja... Za one ostale, ovo je dobrodošao alat i pomoć. Thumbs up!
25.10.2014 | 14:48
ne vezano za stav o aplikaciji, hebeno je lijepo vidjeti da neko iz hrvatske napravi aplikaciju o kojoj se evo vec par dana prica po svjetskim IT medijima. dokaz da se moze, i da vise vrijede u zivotu kapi znoja nego suza
ako ekipa jos malo razvije aplikaciju i ulovi dobar broj korisnika, za pretpostaviti je da ce biti prilike dobro do monetizirati.

a sto se djece tice, pretpostavljam da su profesori u osnovnim i srednjim vec odavna shvatili da se telefoni skupljaju na hrpu prilikom ispita. iako bilo je muljanja i prije, bit ce ih i dalje...
normalan profesor sa jednim pitanjem moze demontirati nekog muljatora.
25.10.2014 | 14:51
smayoo kaže:
To s Rozgom, Wolfram Alphom i Casiom uopće ne kužim?
Photo Math sam skinuo i pogledao. Nisam ga uspio upogoniti jer "zna" pročitati samo odštampan zadatak. Čak i s matematičkim izrazom napisanim u LaTeXu i prikazanim na monitoru kompa - ima problema. Ali dobro, to je tek početak.
Siguran sam da će ga mnogi klinci (da ne kažem - većina) koristiti na pogrešan način (umjesto svog mozga), ali te ionako ništa ne može natjerati da koriste svoj mozak jer se boje da bi mogli, kako ono kaže Balašević, dobiti rak od razmišljanja... Za one ostale, ovo je dobrodošao alat i pomoć. Thumbs up!

a ono, wolfram alpha kao cijenjena komercijalna aplikacija i jelenica i casio kao neš loše. bez veze usporedba i loša fora. a šta ćeš.
25.10.2014 | 15:01
zasto je casio nesto lose? jedi od rijetkih koji jos rade dobre kalkulatore!
25.10.2014 | 15:10
kinsif kaže:
zasto je casio nesto lose? jedi od rijetkih koji jos rade dobre kalkulatore!

a jebiga, sad sam se zapetljao . znaš one sintesajzere koji su imali presete ritmova na gumbićima. stisneš, pa sviraš rock, drugi je hevi metal i tak. simpa treš iz osamdesetih
25.10.2014 | 16:02
mene casio sluzi vec 5 godina
25.10.2014 | 17:13
A, nema ni veze. Shvatio sam sad što je Florijan htio reći.
Inače, imam tu Casio sviralicu. Preko nje se kći zainteresirala za klavir.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 33 minuta
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, rkoren5, Anonimci (438)

Novo na Jabučnjaku

Teme