01.09.2014 | 16:46
Kad na jesen izađe službeni iOS 8, tijekom postavljanja iPhonea, odabrat ću Set Up as New iPhone (trenutna sesija ima neki bug). Međutim, ovo je jedini Apple uređaj koji imam, pa bih molio za pomoć što se tiče očuvanja datoteka i tome slično.
Recimo da sad to i učinim; napravim Remote Erase i maknem trenutni iPhone sa svog iClouda; zatim instaliram (službeni, non-beta) iOS 8 i postavim ga kao novi iPhone, te se registriram onim istim iCloud računom. Navest ću sve što sam napravio do sad; tražim riječ-dvije o tome hoće li se to sve pojaviti na "novom" iPhoneu.
(Još jednom, neće biti "Restore from Backup".)
PORUKE: Kupio sam iExplorer i sačuvao sve SMS i iMessage poruke u PDF formatu na mom PCju. Znam da se poruke neće prenijeti na svježu iOS 8 instalaciju i to je u redu (glavno da postoji barem neka "arhiva" starih poruka, negdje).
KONTAKTI: Pod Settings > iCloud imam omogućeno Contacts. Hoće li se pojaviti na "novom" iPhoneu?
BILJEŠKE I PODSJETNICI: isto kao za kontakte.
DOCS & DATA: Hoće li oni biti preneseni, pa zatim odmah upgradeani na iCloud Drive? Ili će WhatsApp i slične aplikacije ostati prazne na "novom" iPhoneu?
SLIKE: Imam uključen My Photo Stream. No brine me nešto; postoji li limit koliko slika stane u stream? (Jer neću vršiti restore, nego "čekati" da se pojave na streamu na iPhoneu kad završi setup.) Postoji li bolja tehnika za ovo, ili će ovo upaliti?
Planiram aktivirati onaj novi iCloud Photos s iOS 8 (koji onemogućuje syncanje slika s iTunesom), stoga syncanje importiranih slika s iTunesom ne dolazi u obzir, nažalost.
(Prije svega ću slike importirati na PC. Zanima me samo postoji li način da te slike budu na novom iPhoneu, umjesto kao Poruke, da budu dostupne samo na mom PCju.)
Hvala na strpljenju onome tko je pročitao sve ovo.