Yahoo mail i spamovi!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Yahoo mail i spamovi!


28.04.2010 | 00:20
Pozdrav ekipi!

imam problema malo s mailom.
koristim mail na yahoo.com i u zadnje vrijeme sam poceo dobivat masu onih spamova koji govore da sam dobil neznam koje cifre na nekom lotu il na nagradnoj igri il tak nekaj..
ima onih koji idu po par stranica a i onih kratkih.
evo jedan na koji sam se bas nasmijal jer je orginalan :

Your email have won £891,934.00 Send:Name,Age, Address, Tel,Country


taj sam cak ostavil

sve ok dok su mi dolazili odma u spam..al u zadnje vrijeme mi dolaze i u inbox i malo je iritantno jer ih dobim po 4-5 na dan..

postoji neki filter il kaj da slozim pa da mi filtrira takve gluposti?
il ima ko kavkvih ideja?
28.04.2010 | 02:46
Jbt... Kamo sreće da meni dolazi po 4-5 na dan... Meni je dobar dan kad mi ih padne u mailbox (uz 2 spam filtra) manje od 15...

Mail.appov junk filtar je dosta pametan. Kad ti dođe spam, ne briši ga, nego ga odvlači u Junk pa će se s vremenom naučiti prepoznavati spamove bolje.
14.11.2019 | 11:21
Meni treba isto neki dobar Spam filter. Premašili su svaku mjeru. Mail.app spam je definitivno preglup! Šalju slike i to sa različitih pošiljatelja! To prolazi glat kroz filter.
Pomagajte ima li šta. Za Windowse ima!
14.11.2019 | 12:44
Ako mi na službeni mail ne dođe bar 20 spam sranja, onda je bio dobar dan. Smayoo, misliš li da bi windows live mail mogao biti pametan koliko i mail od OSX, po pitanju povlačenja u bezvrijednu poštu?
14.11.2019 | 13:07
Nemam pojma. Ne koristim Windowse već više od 10 godina.
14.11.2019 | 20:12
šta mislite o ovome:
europeanmx.eu/en/testimonials
14.11.2019 | 23:19
Osnova zaštite od spam-a je u tome da ti e-mail adresa ne piše kojekuda naokolo i da je ne ostavljaš kojekuda naokolo.

1. neka ti ne piše na tvojim vlastitim www stranicama u obliku u kojem je botovi mogu pokupiti (dakle, kao klikabilni link ili kao čisti tekst u prepoznatljivom obliku e-mail adrese, s @ znakom između dva dijela teksta s točkama), kao niti na facebooku, instagramu i sličnim društvenim mrežama koje svoj komercijalni model baziraju na prodaji tuđih podataka

2. ne ostavljaj je na raznim sumnjivim www stranicama

3. ne ostavljaj je ni na ne-sumnjivim www stranicama, ako one nemaju JAKO visoku reputaciju ili nemaju masovno članstvo (npr. moja poslovna e-mail adresa je zapamćena na ukupno desetak www stranica raznih proizvođača opreme s kojom često radim od čega je nekoliko globalnih firmi visokog poslovnog ugleda, kao što je npr. ABB, a ostalo su vrlo mali visokospecijalizirani proizvođači, također visokog poslovnog ugleda)

4. ne primaj i ne šalji svoje mailove ne-kriptiranim protokolima

5. ne preusmjeravaj svoje mailove na, sa i preko gmaila i sličnih špijunskih organizacija (yahoo, hotmail...)

6. ne koristi online mail "managere" (online servise kojima daješ sve pristupne podatke svih svojih mail accounta, da preko njih "imaš sve na jednom mjestu")

7. ne koristi mobilne mail aplikacije koje su zapravo ista stvar kao i ovo ad 6

8. razne anti-spam servise promatraj isto kao i razne anti-virus servise - ako su tako uspješni kao što kažu, to je vjerojatno zato što s druge strane (ispod stola naravno) pružaju kontra-usluge spammerima. Klasični mafijaški racket u digitalnom obliku.

Elem, ako ti je sadašnja e-mail adresa toliko zagađena spamom kako opisuješ, to ti je gotovo. Tu adresu jednostavno otpiši. Napravi novu i nadalje pazi kako je koristiš. Staru drži još neko vrijeme, bez automatskog forwarda i svaki bitan dolazni mail povuci ručno u novi imap mailbox te odgovaraj na te mailove s nove adrese i po potrebi individualno svakom naglasi da nadalje koristi novu adresu. Sporo i mukotrpno, trajat će ti godinu dana ili dulje, ali to ti je jedino pravo rješenje.

Svi spamovi koje ja primam (do 20 dnevno, to je nekih 10%, i opada) pristižu na neke stare privatne adrese koje su pomalo već zrele za konačno gašenje i na službenu adresu od faksa, jer je objavljena u bot-readable formi na webu. Na moju aktualnu poslovnu i privatnu adresu ne stiže ni jedan jedini, ikad. Privatna mi je aktivna već 8 godina, a poslovna već 3.
15.11.2019 | 07:50
Dragi moj Smayoo,

kažem samo "dobro jutro Columbo" sve je meni to jasno, ali kad padne dijete u bunar onda je svaka pamet naknadna.

S ovim "server" sistemom, a pokrenuo sam ga u probni rad samo na jednoj domeni, s do sad >20 pomagala protiv hrkanja i sredstava a utvrđivanje ili ulaganja u crypto, jutros samo 2. Pri tome ni jedan važan mail nije zaustavljen. Ako ovako nastavi kupujem ga i gotovo.
15.11.2019 | 09:06
Pa za dvadesetak spamova ujutro nije neka turska sila plaćati anti-spam rješenja. Kako si pisao, ja sam mislio da ti je preko pola mailboxa - spam...
15.11.2019 | 13:36
Meni fastmail server ocigledno vecinu pohvata jer jedva dobijem jedan do dva tjedno.
15.11.2019 | 15:25
Meni se na gmailu niti jedan spam mail nije provukao u ulaznu poštu. Da, da, znam...
15.11.2019 | 15:54
smayoo kaže:
Pa za dvadesetak spamova ujutro nije neka turska sila plaćati anti-spam rješenja. Kako si pisao, ja sam mislio da ti je preko pola mailboxa - spam...


E meni idu na k..ac.
15.11.2019 | 16:21
A super. Onda si prava mušterija za te reketare.
15.11.2019 | 16:35
smayoo kaže:
A super. Onda si prava mušterija za te reketare.

Barem a probno vrijeme
17.11.2019 | 00:13
Da li neko more preporuciti neki dobar email, ne tipa gmail itd?
17.11.2019 | 02:09
Drow kaže:
Da li neko more preporuciti neki dobar email, ne tipa gmail itd?


ja sam na preporuku Ribe vec godinama na Fastmailu i nikakvih downtimea ili problema s njima..
17.11.2019 | 11:24
Fastmail se plaća, a ako nekom nije mail toliki prioritet, možda može biti zadovoljan i sa zoho.com. Oni nude privatnim osobama besplatni IMAP account s 5GB kvote. Također 0 minuta downtime kroz ne sjećam se više koliko dugo, ali barem 8 godina korištenja. Osim toga, uvijek potpuno "čisti", nikad mi nijedan odlazni mail serveri nisu odbili, što se s našim providerima (T-com, A1...) redovito događa jer netko raspačava SPAM preko njih.
17.11.2019 | 16:13
Dijete kaže:
Drow kaže:
Da li neko more preporuciti neki dobar email, ne tipa gmail itd?


ja sam na preporuku Ribe vec godinama na Fastmailu i nikakvih downtimea ili problema s njima..


Nemam što dodati, vrhunska usluga na koju nemam baš nikakvu primjedbu, vrijedi svakog centa ako ti je do emaila stalo.
23.11.2019 | 12:47
Takoder koristim Fastmail zadnjih par godina, sve 5, prijasnja verizija iOS aplikacije je radila dosta brze i bolje iako je i ovo zadovoljavajuce.

Cijena je 50$ godisnje, ali surprise izgleda da je sada +25% pdv na ovu cijenu sta mi je smijesno, mozda bas zbog toga odem od njih...
23.11.2019 | 14:25
Čekaj... 50$ godišnje je ok, ali $62,5 je deal-breaker? Objektivno, uslugu koju pružaju konzumiraš u Hrvatskoj. Zašto ti onda smeta ako te traže da platiš hrvatski PDV?
23.11.2019 | 15:57
smayoo kaže:
Čekaj... 50$ godišnje je ok, ali $62,5 je deal-breaker? Objektivno, uslugu koju pružaju konzumiraš u Hrvatskoj. Zašto ti onda smeta ako te traže da platiš hrvatski PDV?


Princip, mogu onda do godine jos malo podignuti i tako stalno, nije mi to ok.
Uslugu koristim bilo gdje, vrlo malo u HR i ne vidim razlog naplate PDV-a na uslugu iz Austalije koju koristim worlwide.

Po meni to nema smisla...
23.11.2019 | 16:02
Kile kaže:
Princip, mogu onda do godine jos malo podignuti i tako stalno, nije mi to ok.
Uslugu koristim bilo gdje, vrlo malo u HR i ne vidim razlog naplate PDV-a na uslugu iz Austalije koju koristim worlwide.

Po meni to nema smisla...


Pitanje imaju li porezi smisla ili ne je dosta opširna tema, ali ne znam zašto se zbog toga žališ na Fastmail?

"All Fastmail prices are in USD and are tax exclusive. Where required by law, we may charge tax in addition to the price of your account. We use your billing address to calculate which region you are in, and how much tax we need to collect."
23.11.2019 | 17:58
Koristim Fastmail 3-4 godine i 50$ je cijena koja je naplacena sve te godine, HR je od onda u EU ako je na taj nacin povezano i onda ove godine pocinju sa tom forom.

Je placas PDV kada kupujes u USA ili bilo di drugdje zato jer zivis u HR?
23.11.2019 | 20:04
Da, trebao bi. Samo što ti za fizički predmet koji ti stiže nekom poštom ili slično, a koji je skuplji od onog minimalnog iznosa, taj PDV naplati carina kad ti pošiljka stigne u HR. Kad kupuješ nešto na EU siteu od Amazona, kad uneseš HR adresu on ti automatski preračuna cijenu tako da, umjesto 16 ili 19% PDV platiš 25%, jer je Amazon veliki online trgovac pa je dužan odmah obračunati PDV. Ako kupuješ nešto kod nekog manjeg online trgovca u EU (tipično, preko E-baya), onda će ti zaračunati NJEGOV PDV i ne možeš tražiti povrat (jer si u EU). Takav je propis. Mali trgovci mogu svima zaračunati svoju domicilnu stopu PDV, a veliki moraju svakom kupcu njegovu domicilnu stopu.

Ako ne živiš u Hrvatskoj, nego u nekoj drugoj zemlji, zašto daješ HR adresu? Oni možda od ove godine počinju naplaćivati domicilni PDV svakom klijentu jer su možda od ove godine to po zakonu obavezni (jer su možda ove godine premašili godišnji promet koji je postavljen kao limit za takvu obavezu).

Znam dosta ljudi iz dosta raznih zemalja, svi bi rado zamuljali platiti porez gdje uspiju, ali nitko se tako otvoreno i bahato time ne busa kao mi "na ovim prostorima". I vrlo često, kao ti sada, smatraju da je njihovo pravo ne platiti porez.
23.11.2019 | 20:52
Dobro, osobno sam misljenja da ne bi trebao i ne placas HR porez ako narucis iz USA da ti stigne na adresu u USA, ne placas nikakav porez ako je iz drugog state, to je slucaj za Ameriku.

Ovo je usluga, ne vidim ikakvu povezanost izemedu Australije i HR pogotovo po PDV ili Vat sto god imaju, oni su svoj svakako naplatili u tih 50$, a hoce li HR dobiti tih 12.5$ poreza? Mislim da ne.
Sto bi znacilo rip off...uvala borova.

Radim posao di je najnormalinije platiti porez ovisno di radim, 2017/18 sam bio u USA i uredno je sve placeno, Korea, Europske zemlje, dobijes papir i sve je 1/1 jasno, dok u divljim zemljama, W-Afrika npr. ti mogu skinuti porez ali nikada ne znas di to ide i nikakav papir ne dobijes, gotovo isto kao i ovo...malo sam vise ocekivao od australske firme iskreno.
23.11.2019 | 21:58
USA nema PDV sustav, nego PP (porez na promet). Porez na promet se uvijek naplaćuje prema mjestu prodaje pa gotovo svi koji nešto prodaju online imaju formalno sjedište u nekoj od država, odnosno teritorija gdje je nulta stopa poreza na promet.
PDV (porez na dodanu vrijednost) se naplaćuje prema mjestu konzumacije. Kupiš, ne znam..., kebab u Hrvatskoj i pojedeš ga u Hrvatskoj, plaćaš HR PDV. Kupiš konzervu i izvezeš je iz EU u npr. BiH, imaš pravo potraživati povrat hrvatskog PDV, a na ulazu u BIH plaćaš (ako prijaviš) BIH PDV. Iz praktičnih razloga, uvedena su pravila oporezivanja za online prodaju, za sve zemlje koje su u sustavu PDV. Već sam ti objasnio kako to funkcionira, ti sad a priori smatraš da netko tek tako proizvoljno naplaćuje točan iznos poreza, ali ga onda zadrži za sebe. Jer si, eto, ti arbitrarno odabrao ne vjerovati da rade po zakonu.
23.11.2019 | 22:09
Smatram da onda imam pravo na neki dokument na kojem ce to jasno biti vidljivo.

Da, dobro necemo se sada raspravljati sta je Pdv sta je sale tax u Usa itd. to mi je vrlo dobro poznato i nista ne postizemo time iskreno.

Napisao sam sta mislim i to je to, mozda ce nekome pomoci pri odabiru.
23.11.2019 | 23:00
OK, sorry na upadici. Ako nisi dobio valjan račun za uslugu koju si platio, tada si u pravu da je to muljaža i utaja.
24.11.2019 | 02:55
Ma racuni su na web sucelju u Settings - Billing & Plan i na racunu ce pisat koliko je porez.

Ja kuzim kaj muci Kileta (Kila, Kilu)... barem mislim da kuzim... Muci ga slicna stvar koja je mene mucila u ovoj prici..

Prije 3 godine NZ je uveo porez na software od 15% (GST se zove PDV ovdje) i veliki igraci su brze bolje digli cijene da si odrze priljev koji im korisnici salju. Meni je bio mali sok s obzirom na kolicinu "pretplata" koje imam, ali jebi ga, takav je zakon, a velike kompanije su supci i meni treba njihov soft tako da sam nastavio placat.

To mi je bio poticaj da se drugacije regestriram u poreznoj i pocnem sam vodit knjige tako da na kraju krajeva, taj porez se odbija.

Ono sto je zanimljivo, Fastmail je svejedno ostavio 50$ godisnje kao cijenu, tj. nije mi dodao extra trosak.

Biti ce zanimljivo vidjeti sto ce se desiti kad NZ krene oporezivat velike igrace sa 3% za streaming i slicne online usluge - mislim da je iza ugla i mogao bi donijet jos malo pomutnje u online ponudu...

Al me vise ne muce te stvari... da je fastmail 100$, placao bih ga...
 • Stranica:
 • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 29 minuta
 • m@xym: A, možeš li zamisliti kako li je tek odvratno čitati odgovore nepismenih ljudi, koji misle da je nepismenost društveno prihvatljiva i poželjna osobina?
 • Josip R.: Bože kako to odvratno kad ti neki Grame Nazi prepravlja i ne kuži da dobar dio ljudi ne razliku je č i ć, nisu Slovenci đabe ostavili samo č. :D
 • stefanjos: to je malo cudno s obzirom da 16 inchni pocinje sa 512gb ako se ne varam
 • Gjuroo: Bože, kako to odvratno izgleda kad umjesto č napišeš ć :D
 • Gjuroo: *poČetak
 • Gjuroo: Ja ću si za poćetak kupiti samo jedan kotačić, pa ću nadograđivati...
 • marosi: 256 GB kao početni kapacitet SSD? Pa ja ne bi uzimao ni MBA bez pola TB...
 • dpasaric: :D
 • smayoo: Meni piši odma 2 kamiona! :silly:
 • dpasaric: Otvorio sam temu u formu, pa slobodno tamo komentirajte! Koji model kupujete? I bolje pitanje - koliko komada ćete uzeti? :)
 • dpasaric: Evo, cijene su poznate! Top model s monitorom 526.245 kn (PDV uključen)! :)
 • Josip R.: Dodao sam 5$ gift card na svoj Apple ID i sad sam aktivirao Apple TV godinu dana besplatno.
 • Josip R.: Ja nemam iTunes kredit. Vjerojatno zato.
 • stefanjos: gledam ovaj konfigurator za mac pro. zelim vidjeti ljude i njihov work flow gdje koriste tih 1,5TB Rama
 • drlovric: Pa nisam nista aktivirao posebno. Samo mi proradilo. Ne sjecam se da sam nesto radio oko toga. Karticu nemam dodatu al uvijek imam iTunes kredita
 • Josip R.: @drlovic kako si aktivirao? Meni ne priznaje PayPal jer kao kartica nije US, a vezan mi je na Revolut.
 • Josip R.: [link]
 • Josip R.: Sva roba prodana u EU mora imati minimalno 2 godine garancije, to se odnosi i na Apple proizvode prodane u EU. Dakle nije Apple Care.
 • drlovric: Josip, i kod mene je US account pa sam dobio ATV . Suprugi sam danas kupio iPhone 11, pa cu bas probat jel moze i na njenom.
 • big_mac: Vidim da si napisao da je iphone star godinu dana i da ima jos godinu dana garanciju pa me zanima jel to nekako kupljeno jos godinu dana garancije ili kako?
 • Josip R.: Ako nekog zanima prodajem svoj iPhone Xs 256 GB Space Gray u oglasniku.
 • stefanjos: ja sve imam na AU, a HR account imam odvojen pa ako bas nesto zatreba sa app storea koristim to
 • stefanjos: nikako :D
 • energyman: hm, kako da aktiviram bilo kakvu free/tiral opciju od applea (radio, TV) ako nemam nikakvu payment metodu. Volio bi da tako i ostane jer se prebacujem izmedu HR i US ducana
 • stefanjos: e ja se moram uglodat nekome da se ulogiram samo pri prvom pokretnju novog proizvoda haha, imam AU account i meni TVplus radi, samo mi se i nedaje 8 dollara za to
 • Josip R.: Dakle ne mogu koristiti uslugu godinu danna besplatno.
 • Josip R.: Ja sam isto uzeo novi iPhone 11 Pro, ali Apple TV ne mogu koristiti jer ne mogu stavi karticu na Apple ID jer imam US acc. :(
 • drlovric: Ja sam uz Pro iPhone dobio godinu dana pretplate. Ako se zainatim sjest cu 3 dana i cijeli im repertoar pregledati :D
 • Soffoklo: @Moonlike, je puko je i to odavno mister Eddy :-)
 • Zdravac: :)
 • Moonlike: Ne znam ko je tu lud... ali ova sprdnja od Apple TV ide i ide :-) Sad su uveli I nagrade "Apple TV Plus Awards"... sve na tom streamingu je u produkciji Apple-a (kad kazem sve... mislim na svih 9 naslova koji tamo sjede), i sad su uveli da ce sami sebe nagradivati. Netko je u Apple-u opasno "pukao u glavI" :-D
 • Riba: ihorvat, keychron je odlican bang for the buck, jedina zamjerka je sto nije programabilna ali mozda ti to nije bitno. Objavit cu uskoro pa se strpi! :)
 • Riba: Lijepo se zabavite! :)
 • jzelko: Nešyo mi tipkovnica brljavi. Neće upisat "purgera".
 • jzelko: Pozdrav od bivšeg porgerqa, sad bodula !
 • stefanjos: Prvi za stolom u Publicu,malo uranio, neka pocne prvo bozicno jabucnjak “partijanje”.
 • ihorvat: Hvala na preporuci, trenutno mi je ta interesantna i od keychron K2 sa cherry brown. Rado ću pročitat članak kad bude up :)
 • Riba: Taman spremam jedan tekst vezan uz tu temu.
 • Riba: ihorvat, Tactile Pro od matiasa: [link]
 • ihorvat: Imate preporuku neke mehaničke tipk za Mac?
 • drlovric: Imamo li ovdje gejmera koji igraju DCS mozda? :)
 • jura22: Nemaju veze Windowsi s mailom. Mora raditi. Informatičari znaju kako podesiti mail klijent. Exchang sam potegne podatke.
 • m@xym: erseticmatej, Ako koristiš Outlook365 (bussines account) instaliraj Outlook aplikaciju s store-a, unesi svoje podatke (email i password) i to je to.
 • Bertone: A koga da pita u A1 kad svaki razgovor korisnika i SZK završi da nemaju podršku za korisnike koji ne koriste Windowse :D
 • gladhr2: Moj prijatelj ima firmu koja za Tcom radi svu infrastrukturu uključujući optiku, i znam da je baš radio Rijeku bio pred neko vrijeme..
 • energyman: I usput organiziraš da mi provuku koaksijalac iz ulice do.
 • smayoo: Kako da mi to znamo? :) To pitaš valjda nekog tamo svog informatičara u A1...
 • erseticmatej: hej ekipice, počeo sam raditi u administraciji a1, pa me zanima kako postaviti sluzbeni mail preko mail aplikacije na iphoneu, jel odaberem microsoft exchange ili outlook ako mi je domena a1.hr
 • drlovric: Ponesto za svakoga :)
 • Josip R.: Da informacija ne bi ostala visjet u zraku, napisao sam temu na forumu.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Novo u Appleu

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 0.84 Seconds

Provided by iJoomla SEO