Cloudflare - problemi sa nekim web stranicama
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Cloudflare - problemi sa nekim web stranicama

21.11.2020 | 21:52
Pozdrav,
kao što sam već i spomenuo u vikalici od danas su mi se pojavili problemi sa cloudflare-om na nekim web stranicama. Konstantno me obavještava da provjerava web browser i traži ono svoje uobičajeno: "označi sve slike koje sadrže avion... označi sve slike koje sadrže vlak... itd." I kad ja to njemu lijepo označim on me "pusti" na te stranice, ali već pri sljedećem pokušaju učitavanja te iste stranice ponovno traži tu istu provjeru, što je prilično iritantno i ometa ugodno iskustvo surfanja
Ono što sam poduzeo je da sam ispraznio cache, promijenio DNS u postavkama na Google - 8.8.8.8 i 8.8.4.4, restartao router više puta ali ništa nije pomoglo. Taj problem se javlja na Mac-u na kojem je MacOS 11.0.1. Big Sur i na iPadu i iPhoneu na kojima je iOS 14. Problem se javlja na svim browserima na kojim sam probao (Safari, Chrome i Firefox) Što se internet providera tiče, riječ je o A1 internetu preko kabla. Ako se Macom recimo spojim na mobilni hotspot na iphoneu, koji je isto na A1 mobilnoj mreži taj problem se ne javlja, znači nikakvih provjera od strane cloudflarea nema.

Eto, ako netko ima neku ideju kako tu dosadu maknuti bio bi zahvalan
21.11.2020 | 23:35
Da li to sigurno CF pita ili neki web pretraživač? U kojoj se to točno situaciji javlja? Ako imaš neki VPN uslugu aktivnu, da li se i sa njom (ili bez nje) isto dogodi?
22.11.2020 | 00:18
Evo ovo je brzinski screenshot toga što mi se pojavljuje... VPN nemam nikakav. To je primjer kada pokušam otvoriti stranicu jutarnji.hr. Isto to se javlja na još par stranica, nikakve "sumnjive", obični portali. Ono što sam primjetio je da je to, barem zasad, uvijek tih par stranica. Kod učitavanja drugih toga nema.
Prilozi:
22.11.2020 | 02:03
Jesi li ispraznio i DNS cache? Ono što te najvjerojatnije zeza je CGnat koji A1 ima upaljen za većinu korisnika. Ukoliko te isto zeza i nakon pražnjenja DNS cachea ili si to već učinio nazovi A1 i traži da te maknu s CGnat-a, kao razlog navedi da se ne možeš spojiti na posao preko VPN-a čisto da ne prolaziš bezvezne procedure "zašto i što ti to treba".
22.11.2020 | 09:39
Evo probao sam isprazniti i DNS cache i još uvijek zeza. Nema druge nego zvati A1.
Hvala svima na pomoći
22.11.2020 | 12:07
Evo samo tako da ostane informacija ako nekome zatreba u budućnosti... Problem je bio u CGnat-u upaljenom na vezi kod A1, nazvao ih i stvar su riješili u pet minuta bez ikakvih suvišnih pitanja.
Soffoklo zna znanje, što je... je Još jednom hvala puno na pomoći.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 12 sati
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)
  • smayoo: Mislim da je @iAntu zanimalo kako se vide gravirana slova kad je isključeno osvijetljenje od ispod, dok je dnevno svjetlo

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.66 Seconds

Provided by iJoomla SEO