Cloudflare - problemi sa nekim web stranicama
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Cloudflare - problemi sa nekim web stranicama

21.11.2020 | 21:52
Pozdrav,
kao što sam već i spomenuo u vikalici od danas su mi se pojavili problemi sa cloudflare-om na nekim web stranicama. Konstantno me obavještava da provjerava web browser i traži ono svoje uobičajeno: "označi sve slike koje sadrže avion... označi sve slike koje sadrže vlak... itd." I kad ja to njemu lijepo označim on me "pusti" na te stranice, ali već pri sljedećem pokušaju učitavanja te iste stranice ponovno traži tu istu provjeru, što je prilično iritantno i ometa ugodno iskustvo surfanja
Ono što sam poduzeo je da sam ispraznio cache, promijenio DNS u postavkama na Google - 8.8.8.8 i 8.8.4.4, restartao router više puta ali ništa nije pomoglo. Taj problem se javlja na Mac-u na kojem je MacOS 11.0.1. Big Sur i na iPadu i iPhoneu na kojima je iOS 14. Problem se javlja na svim browserima na kojim sam probao (Safari, Chrome i Firefox) Što se internet providera tiče, riječ je o A1 internetu preko kabla. Ako se Macom recimo spojim na mobilni hotspot na iphoneu, koji je isto na A1 mobilnoj mreži taj problem se ne javlja, znači nikakvih provjera od strane cloudflarea nema.

Eto, ako netko ima neku ideju kako tu dosadu maknuti bio bi zahvalan
21.11.2020 | 23:35
Da li to sigurno CF pita ili neki web pretraživač? U kojoj se to točno situaciji javlja? Ako imaš neki VPN uslugu aktivnu, da li se i sa njom (ili bez nje) isto dogodi?
22.11.2020 | 00:18
Evo ovo je brzinski screenshot toga što mi se pojavljuje... VPN nemam nikakav. To je primjer kada pokušam otvoriti stranicu jutarnji.hr. Isto to se javlja na još par stranica, nikakve "sumnjive", obični portali. Ono što sam primjetio je da je to, barem zasad, uvijek tih par stranica. Kod učitavanja drugih toga nema.
Prilozi:
22.11.2020 | 02:03
Jesi li ispraznio i DNS cache? Ono što te najvjerojatnije zeza je CGnat koji A1 ima upaljen za većinu korisnika. Ukoliko te isto zeza i nakon pražnjenja DNS cachea ili si to već učinio nazovi A1 i traži da te maknu s CGnat-a, kao razlog navedi da se ne možeš spojiti na posao preko VPN-a čisto da ne prolaziš bezvezne procedure "zašto i što ti to treba".
22.11.2020 | 09:39
Evo probao sam isprazniti i DNS cache i još uvijek zeza. Nema druge nego zvati A1.
Hvala svima na pomoći
22.11.2020 | 12:07
Evo samo tako da ostane informacija ako nekome zatreba u budućnosti... Problem je bio u CGnat-u upaljenom na vezi kod A1, nazvao ih i stvar su riješili u pet minuta bez ikakvih suvišnih pitanja.
Soffoklo zna znanje, što je... je Još jednom hvala puno na pomoći.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 26 minuta
  • dpasaric: Tako je! :)
  • Gjuroo: Ni Putin to ne bi bolje riješio.
  • dpasaric: Nema više politike u ovoj butigi! :)
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa