21.11.2020 | 21:52
Pozdrav,
kao što sam već i spomenuo u vikalici od danas su mi se pojavili problemi sa cloudflare-om na nekim web stranicama. Konstantno me obavještava da provjerava web browser i traži ono svoje uobičajeno: "označi sve slike koje sadrže avion... označi sve slike koje sadrže vlak... itd." I kad ja to njemu lijepo označim on me "pusti" na te stranice, ali već pri sljedećem pokušaju učitavanja te iste stranice ponovno traži tu istu provjeru, što je prilično iritantno i ometa ugodno iskustvo surfanja
Ono što sam poduzeo je da sam ispraznio cache, promijenio DNS u postavkama na Google - 8.8.8.8 i 8.8.4.4, restartao router više puta ali ništa nije pomoglo. Taj problem se javlja na Mac-u na kojem je MacOS 11.0.1. Big Sur i na iPadu i iPhoneu na kojima je iOS 14. Problem se javlja na svim browserima na kojim sam probao (Safari, Chrome i Firefox) Što se internet providera tiče, riječ je o A1 internetu preko kabla. Ako se Macom recimo spojim na mobilni hotspot na iphoneu, koji je isto na A1 mobilnoj mreži taj problem se ne javlja, znači nikakvih provjera od strane cloudflarea nema.
Eto, ako netko ima neku ideju kako tu dosadu maknuti bio bi zahvalan