Tele2 / Pokučni / AnyDesk i VPN
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Tele2 / Pokučni / AnyDesk i VPN


15.09.2020 | 13:49
Kratko objašnjenje naslova:

Od početka mjeseca sam ugasio jedan broj u tcomu i prebacio ga u tele2. Usput sam uzeo i Pokučni internet od njih.

Imam namješteno u kompu da se prek WireGuarda spajam na VPN u određene firme pa onda ScreenSharing i to radi savršeno preko zemljanog b.neta kao i hot spotova na vip ili tcom mobitele.

Ali kad je u pitanju Tele2, AnyDesk javi neku unexpected error kod spajanja a ScreenSharing samo vrti i vrti o onda timeouta nakon minute.

Nije mi baš tolika frka, uvijek imam neki extra mob u blizini ali svejedno, zanima me ima li lijeka i za Tele2?
15.09.2020 | 14:20
Uvijek se iznova čudim ljudima koji očekuju da će Tele 2 usluga uspješno zadovoljavati poslovne potrebe.
15.09.2020 | 14:38
A evo, morao sam i ja probati.

Imam i dalje po jedan broj u tcomu i vipu. Ovaj broj koji sam prenio je imao neku blentavu tarifu za puno kuna malo gigabajta, tj. slovima: jedan i po i brojkama 1,5 GB.

To nisam ni znao dok zbog korone nisam trećeg u mjesecu dobio sms da sam potrošio skoro sve za taj mjesec.

Bilo je ugasiti broj ili probati nešto drugo. Probao sam nešto drugo.

Uglavnom, to je poznata boljka? Pokučni a možda i cijeli Tele2 ne ide na AnyDesk?
15.09.2020 | 14:41
Ne znam konkretno za AnyDesk, ali znam da sam već od više ljudi čuo, a na jednom gradilištu se i sam uvjerio da ništa što putuje po ikojem od onih par uobičajenih portova (HTTP(S), POP, IMAP, SMTP) ne prolazi preko Tele2. To je lakrdija od operatera i od usluge.
15.09.2020 | 15:00
TCom 229kn i beskonacni internet. Mislim da za 20 kn se moze dobiti i data kartica vezana na taj prvi broj i ona se uvali u router.
A1 SIM u routeru radi bez greske.
15.09.2020 | 15:22
smayoo kaže:
Ne znam konkretno za AnyDesk, ali znam da sam već od više ljudi čuo, a na jednom gradilištu se i sam uvjerio da ništa što putuje po ikojem od onih par uobičajenih portova (HTTP(S), POP, IMAP, SMTP) ne prolazi preko Tele2. To je lakrdija od operatera i od usluge.


Guglanje tele2 i AnyDesk zajedno ne daje neke rezultate. Ispada da samo meni to treba.

Kad sam prešao kod njih morao sam u telefonu ručno promijeniti neke stvari jer mi HotSpot najprije uopće nije radio a na njihovim stranicama piše da moj uređaj (novi iPhone) nije podržan za automatsko podešavanje. Svašta.
15.09.2020 | 15:23
jura22 kaže:
TCom 229kn i beskonacni internet. Mislim da za 20 kn se moze dobiti i data kartica vezana na taj prvi broj i ona se uvali u router.
A1 SIM u routeru radi bez greske.


Ček, ček. Ja sad izvadim A1 karticu iz telefona, ubacim u ovaj Pokučni ZTE router koji sam dobio i sve normalno radi?
15.09.2020 | 15:42
Ako uređaj nije zaključan na Tele2, da, zašto da ne?
15.09.2020 | 16:10
Platio sam ga i ne plaćam najam ili nešto tak.

U nekoj teoriji mogao bi biti problem to što sam na njega nataknuo svoj stariji TimeCapsule koji sad služi za wifi. Već je od ranije imao namješteno da bridgea router pa nije trebalo ništa namještati a ovaj Tele2 ZTE pokučni router je iz nekog razloga sam sebi gasio wifi svaki dan pa me to živciralo. Umjesto da stalno stišćem taj gumb gore ostavio sam wifi ugašen i spojio TimeCapsule koji je stajao na polici neko vrijeme.

Ali pošto stvar ne radi ni kad spojim telefon sa tele2 brojem i na njemu upalim hot spot, čini mi se da tele2 ima neki drugi problem. A opet, TeamViewer radi iako ga izbjegavam koristiti. Mušićav je i užasno skup za legalno korištenje.
15.09.2020 | 17:04
Probaj dići VPN da izađeš kroz tunel preko nekog drugog providera pa vidi radi li ti onda.
15.09.2020 | 17:48
IgorD kaže:
Platio sam ga i ne plaćam najam ili nešto tak.

U nekoj teoriji mogao bi biti problem to što sam na njega nataknuo svoj stariji TimeCapsule koji sad služi za wifi. Već je od ranije imao namješteno da bridgea router pa nije trebalo ništa namještati a ovaj Tele2 ZTE pokučni router je iz nekog razloga sam sebi gasio wifi svaki dan pa me to živciralo. Umjesto da stalno stišćem taj gumb gore ostavio sam wifi ugašen i spojio TimeCapsule koji je stajao na polici neko vrijeme.

Ali pošto stvar ne radi ni kad spojim telefon sa tele2 brojem i na njemu upalim hot spot, čini mi se da tele2 ima neki drugi problem. A opet, TeamViewer radi iako ga izbjegavam koristiti. Mušićav je i užasno skup za legalno korištenje.


Citiram sa: linka

Which ports does AnyDesk use?
To connect to the AnyDesk network port 80, 443 or 6568 is used. For standard listening port direct line connection is 7070 (TCP).


80 i 443 su otvoreni na Tele2 pokućnom... preostala dva navedena -provjerio sam, nisu.

Što se pak tiče ubacivanja SIM kartice drugog operatera u ZTE ruter koji si kupio u Tele2, možeš to, nisu zaključani. Jedino ćeš ručno morati unijeti APN postavke (za A1 ti je to "internet" bez navodnika).

Super bi bilo ako postoji način vratiti tvornički firmware jer je ovaj od Tele2 prilagođen prilično okljaštren.
15.09.2020 | 18:52
Ja sam 5 tjedana koristio Tele2 pokucni internet za posao preko VPNa i sve je radilo normalno. Znam da ne rjesava tvoj problem, ali eto za kompletnu sliku...
22.09.2020 | 10:02
Na kraju sam odustao od svih spomenutih varijanti jer nisu nikako funkcionirale.

Uspio sam preko www.zerotier.com

To je neki VPN ili tako nešto, dodaju se svoji kompovi u neku privatnu mrežu i onda se spaja od svukud. Usluga je besplatna do 100 priključenih uređaja, što mi za uzvrat rade ne bih znao reći, možda mi skeniraju tajne dokumente i gledaju slike s mora, ne znam, ali radi.
22.09.2020 | 12:05
Ja trenutno koristim T2 u iščekivanju fibera i radi ok na svim standard i custom portovima. Radi i anydesk sigurno jer ga tu i tamo koristim. Što se tiče same usluge radi ok. Ok istina je da tu i tamo kada sjednu ovi jebeni turisti koji se iz nekog nepoznatog razloga vole pržiti na suncu kod nas (kao da kod sebe doma nemaju, al dobro) onda priča baš nije ugodna, ali generalno radi sasvim ok.
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 5 sati
  • ^SuperUnknown^: Skini Dosdude High Sierra patcher i u njemu postoji opcija downloada instalacijskog fajla :)
  • bumbar: ima li ko link za instalaciju h.sierre
  • stefanjos: ako je na stanju, dok dhl ne dode na vrata :D
  • icolada: *naručio
  • icolada: Marucio sam na istyle Watch SE pa me zanima koliko se dugo ceka na to?
  • stefanjos: ja sam isto primjetio da je skroz ugodan za slusanje (kada je bio beats 1) ali zadnje vrijeme samo kazem siri da pusti muziku pa sada sta ona to tocno pusta neznam :D
  • dpasaric: Zadnjih dana testiram Apple Music Radio Hits i odličan je; raznolik, bez reklama, dobri voditelji i još bolji gosti, nema loše glazbe, samo je pitanje upadnete li kada se vrti stil koji volite.
  • ^SuperUnknown^: Onaj problem sa nestajanjem fileova koji sam imao je izgleda rijesen - folder actions skripta koja mice .torrent fileove iz Downloads foldera u poseban folder je izgleda poludila pa mi je dosta razno raznih fileova zavrsilo nekim cudom u tom folderu :o
  • smayoo: Mraq fora! :)
  • dpasaric: Hahaha!
  • Riba: Haha, sjajno
  • bezma: [link] Je ko vidi nesto poznato? :)
  • stefanjos: ma ok onda, hvala svejedno! buem se snasao :)
  • Mislav2222: :/
  • Mislav2222: 2017 je
  • stefanjos: Ali mogo bi zapakirati ja sa dekicom nekom. Pa samo kutija da drzi jel to neki stariji imac? Jer u kutiju tankog sumnjam da bi stalo. Treba bit kvadratna kutija a ne ona na klin
  • Mislav2222: Eeeh
  • stefanjos: To bi samo pasalo ako modificiram stiropor a onda to znaci da ti unistavam imovinu :/
  • Mislav2222: Bez upitnika ahah trebao je smajlic biti
  • Mislav2222: Ja imam za imac 27 ako pomaze ????
  • stefanjos: ima li tko u zagrebu kutiju za apple thunderbolt display, trebam prevest taj ekran u rijeku na tjedan dana , znaci zagreb rijeka pa natrag pa vracam kutiju. sutra bi oko 16:30 - 18:00 trebao to pokupiti pa ako netko ima :)
  • Borisone: Smrdi na "APFS corruption".
  • ^SuperUnknown^: Proskenirao Malwarebytesom i nije nasao nista...
  • smayoo: Neki Malware?
  • ^SuperUnknown^: Jok, sva syncanja radim rucno :) Maloprije sam isao instalirati stariju verziju Officea i usred instalacije je nestao instalacijski .pkg sa diska i naravno, installer je prijavio error. WTF :o
  • smayoo: Da nisi nešto nehotice uključio nekakvo syncanje?
  • ^SuperUnknown^: Od zadnjeg update-a MS Officea i/ili Safarija 14 imam bizaran problem na 10.4.6 Mojave. Naime nestaju mi file-ovi sa diska, konkretno jedan Word dokument koji je bio otvoren u Wordu i jedan mp4 file koji je bio otvoren u VLC-u. Nikad prije nisam nesto slicno vidio niti dozivio. Ima li tko slicnih iskustava u zadnjih dan-dva?
  • Kloba: u suradnji s policajcem, umirovljeni naravno - David Simon i još netko...
  • Kloba: Ne znam jeste li skužili detalj, priznao je i Đikić, novinar Novog lista nekada - dao homage seriji The Wire, sa citatima u drugoj sezoni koji se izgovore tijekom epizode, a i tamo je tvorac bio novinar
  • Kloba: Sav poslovni interijer, i Novine i onaj portal u kojem se zaposli cura šta joj nvopostavljena glavna urednica da otkaz je neki kat nebodera Vjesnika. Ovo ostalo su onaj produžetak od tri kata napravljen za Univerzijadu, di je bila Večernjakova redakcija dok je nisu preselili prema Velikoj Gorici.
  • dpasaric: Evo nešto odlicno iz Piki arhive, iParty 2008 iz doba bogatih sponzora i bez pendemijskih ogranicenja: [link]
  • dpasaric: Dobre su Novine, da...
  • smayoo: Vidiš, ovo za interijer nisam znao. Kužio sam da nije Novi list, ali nisam znao gdje je. :)
  • Kloba: Ja idem gledati seriju Novine. Izvrsna je, i grad Rijeka je super kao eksterijer. Interijer je stara redakcija Večernjeg lista, s birtijom u podrumskom djelu... :D
  • dpasaric: Još 5 minuta do Keynotea! :)
  • Borisone: Čekaj, nisi vidio testove objektiva u kojima se analizira "bokeh" (finoća muteža kadra van fokusa)? :-)
  • smayoo: Moram ti priznati, ovo je novi rekord u potrazi za najbesmislenijim YT videom... :D
  • Dijete: Imam rijec od tri slova - srrrrrrrrrrk... :D ... ziher ste svi bukmarkirali jer bu zgibalo s Vikalice... srrrrrrrrrrrk sluuuuurp... :D
  • smayoo: @Dijete: what the... :D
  • Borisone: Da juha...
  • Dijete: npr ovu... video je kraci od imac vs mac pro [link]
  • Dijete: privilegirani bjelac kuka kako ce prodat mac proa i potrosit tih 10000$ na kucno kino jer mu po svim testovima za stvari koje radi na svakodnevnoj bazi, iMac radi - i veliku vecinu vremena zvuci kao fen za kosu.... al svakom kak ga volja, ne? neko voli unboxing video, neko voli gledat servirane brojke i slusat misljenja, ja radije gledam azijatkinje kako jedu juhu...
  • Dijete: jako zanimljivo... jako sokantno..
  • Robert_84: 2020 i9 5700XT 5K iMac vs Mac Pro: The Shocking Truth..
  • Robert_84: moze ovako ako se netkome da potraziti na youtube
  • Robert_84: jbg, nisam znao da se link ne moze kopirat u vikalicu
  • Kloba: Zanimljjiv dokumentarac u šta se pretvara Silicijska dolina: [link]
  • Bertone: Stvarno je zanimljiv :D :D
  • Robert_84: jedan zanimljiv video tko ima vremena
  • nihad: Ma okej, kad budem bas pred kupnju onda cu osvjeziti svoju temu pa da cujem misljenja

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Igor Amanita, jura22, Riba, rusty, Anonimci (285)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Novo u Appleu

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 0.52 Seconds

Provided by iJoomla SEO