03.05.2020 | 12:32
Hvala Riba i sorry na nepreciznosti,
nisi napisao koje tocno infose trebas, pa cu predpostaviti koje.
Prvo da razjasnim svoju ulogu. Klijent treba website redizajn, a pored toga bi htio diskusije koje su sada na Facebooku, prebaciti na forum. Zvali su kolegicu dizajnericu da na tome radi, a ona mene da kodiram websajt i instaliram i podesim forum.
Iako se s tobom slazem da softwer ne odredjuje uspjeh zajednice, moja uloga je upravo u tom djelu, ja terbam instalirati, konfigurirati i (to jos nije specificirano ali predpostavljam) odrzavati tu instalaciju updateima itd.
Neke informacije koje znam:
- Budjet je limitiran, projekt je neprofitni.
- Hosting koji imamo je shared hosting kod dreamhosta.
- Naglaseno mi je da bi htjeli da radimo sa open-source alatima.
- Klijent za sada ne zna koje feature zeli od forumskog softwera. Tako da je predlozio da na pocetku eneblamo neke osnove, a onda s vremenom feature dodamo kako zatrebaju. Dakle minimalisticki pristup mislim da nije to sto ima smisla jer ce to znaciti da ce se posebne featureve trebati pjeske kodirati, a kao sto rekoh budjet je limitiran.
- Vizualni dojam je kolegici bitan, pod cime mislim da je Flarum smjer koji nas zanima.
- Forum sam nebi skroz redizajnirali, ali bi uskladili sa web stranicom, pod cime mislim na promjenu tipografije na ono sto se bude na sajtu koristilo, eventualno tweakanje toga, prilagodba kolor scheme ... dakle malo cssa.
- Ja bih volio da softwer ima ok dokumentaciju, osobito u pogledu hardeninga, spama itd.
Prema ovome:
- WoltLab mislim nije adekvatan jer nije open-source, no hvala pitat cu.
- Na Flarum sam sam naisao, i svidja mi se, no brine me ta Beta toliko da mislim da necu ici tim putem.
- My Little Forum se i meni svidja, jedino me brine to potencijalno dodavanje ficra. Jako je pregledno slagan, tako da bi cak bilo jednostanvo i sloziti neku temu.
U svakom slucaju puno hvala ... ako se sjetis jos necega ... baci.