Powerline adapteri, preporuke i iskustva
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Powerline adapteri, preporuke i iskustva

25.03.2019 | 19:31
Imam jedan prijemnik dva kata iznad sa štapnom antenom na krovu koji mora biti povezan na intenet. Prije nego krenem provlačiti mrežni kabel želim istražiti druge opcije. Wifi otpada jer gore uopće nema signala. Naletio sam na powerline adaptere za koje sam mislio da je davno zaboravljena tehnologija i nabavio par Arcnet adaptera na ebayu za test. Početni rezultati su bili obećavajući, iako je LED indikator pokazivao da je link loš, veza je bila uspostavljena i sve je radilo super...otprilike sat vremena. Nakon toga link izmežu adaptera pukne i da ga ponovno uspostavim treba isključiti i uključiti jedan od adaptera i to naravno onaj na krovu.
Jasno mi je da uvjeti očigledno nisu idealni a sigurno ne pomaže ni što je adapter na krovu smješten u prostoriji sa elektromotorom od lifta, čak se ne bih čudio da pokretanje lifta napravi smetnje na mreži ali što je tu je. Nervira me što se adapteri nisu sposobni samostalno nanovo spojiti bez reboota jednog od njih. Napominjem da mi brizna uopće nije kritična ali je bitno da bude koliko-toliko stabilna.
Čitanjem naokolo vidim da su ti adapteri hit & miss I vjerojatno su svi bazirani na istom chipsetu ali nekako se nadam da su možda neki sposobno održavati link i u lošim uvjetima a ne samo dignuti ruke od svega. Čak razmišljam staviti jedan timer koji bi svakih sat vremena isključivao i uključivao gornji adapter i aj bog. Tako bi napravili u A je to!

Ima tko kakvu pametnu?
25.03.2019 | 19:35
A da uložiš u nekke kvalitetnije wifi extendere/boostere i postaviš jednog na svaki kat?
25.03.2019 | 21:07
Zaboravi osim u krajnjij nuždi. Vuci kabel pa makar i po fasadi (jedino kabel mora biti s UV stabilnom izolacijom).
  • Dijete
  • Posjetitelj
25.03.2019 | 21:46
Nama je jedan radio probleme i uzeli smo Netcomm Wireless i veza nam vise ne puca nikad. Sluzi nam da Onkyo ima pristup netu za striming radija... Sad slusamo Fip bez kompa <3 Mogli bi i Yammat Fm al
su im agresivne reklame...

Ideja s tajmerom ti je super.
26.03.2019 | 13:52
Hvala dijete...znaci moguce da bi se isplatilo testirati sa razlicitim uredjajima...a i ovo sa timerom cu postaviti kao privremeno, a mozda i trajnije rjesenje. Vidim da Netcomm uglavnom pokriva AU trziste, uzet cu onda nesto na blef pa kud puklo....ili ne puklo.
26.03.2019 | 15:35
Sa TP-linkom imam OK iskustva, traže restart svakih cca. 10-15 dana. Mislim da je moj TP-link model AV600 i ima realni bandwidth od nekih 90-100Mbps. Dlink izbjegavati u širokom luku.
26.03.2019 | 16:03
Ja imam TP-Link TL-WPA8630P, kupio sam ga na amazonovom black friday-u kada je bio snižen na 90EUR. Za sada mogu reći da je miljama bolji od D-linka. Realno postiže oko 300-400 Mbps. Do sada sam ga jednom restartao otkada ga imam.
Dijete, moram prijaviti da Yammat vrti i Aldous u zadnje vrijeme
Daj joj reci da nam dodje sim
26.03.2019 | 18:00
Hvala ekipa na korisnim informacijama, pokušat ću još sa TP Linkom.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 21 sati
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx
  • invictus: Jebote led, pokidali su sa tih 512GB. :D :D :D
  • VanjusOS: sad baš gledam. Macbook air M5 kreće sa 512gb SSD, vau!
  • invictus: Ma nema eventa, samo su to sve novo ubacili na svoje stranice..

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.44 Seconds

Provided by iJoomla SEO