Password Manageri
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Password Manageri

23.11.2018 | 12:22
Koristim već par godina LastPass(besplatnu verziju) i dosta sam zadovoljan. No nedavno su imali ispad od 6 sati (srećom nisam ga osjetio) pa sam se zapitao je li to ultimativni manager koji mi je ok ili ima nešto bolje i prilagođenije mojim potrebama. Surfajući sam skužio da ih ima stvarno hrpa ali neki od lidera su: LastPass, Dashlane, 1Password, roboform itd.

Kod LastPassa mi se sviđa što što je u free opciji sve otvoreno i dolsovno sve radi bez plaćanja, jedino bi realno trebao nadoplatiti za 2FA. Istraživao sam yubikey i općenito FIDO U2F, volio bi takvu vrstu dodatne sigurnosti koristiti ali ne podržavaju je svi password manageri. Cijena od 24$ godišnje je prihvatljiva ali trebao bi ju plaćati samo ako mislim koristiti 2FA.

Probao sam 1Password, ima daleko najbolje "Apple like" sučelje koje mi se sviđa ali zahtjevaju da je cloud kod njih i relativno su skupi cca 40$ godišnje.

Probao sam i BitWarden, besplatan je, sve super radi, podržava 2FA ali je hostan na njihovim serverima, sve je open source i nije neki proper audit napravljen. Mogu se nadati da će jedino "dobri dečki" otkriti moguće ranjivosti i reportati direktno njima. Postoji opcija za self-hosted verziju ali moram dizati Docker a to mi se ne da.

Trenutno isprobavam Enpass koji mi se ubiti najviše sviđa, dobro sučelje, integracija. Kriptiranu bazu credentialsa držim na Synologyju preko kojeg se svi endpointovi sa Enpassom spajaju preko WebDAV-a i apdejtaju se. Nema 2FA jer je offline. Ali...razvijen je od neke firme u Indiji, imaju super reviewe, ozbiljni su, rade audite, no opet

Dashlane isto ima super UI i aplikacije, podržava Yubikey i 2FA sa cijenom od oko 40$ godišnje.

I na kraju opet ne znam što i kako

Ima li tko usput preporuku za neku alternativu Yubikey-u? Da nudi slično ili više?
23.11.2018 | 14:54
BitWarden koristim neko vrijeme kao self hosted verziju (docker) i radi super. iOS app im je odličan i preko njega također dolazim do podataka bez problema. Postoji i BitWarden Docker opcija koja ne traži dizanje svega i svačega na dockeru već vrlo minimalna verzija koja praktički troši na server strani cca 40MB rama.

Ako je pitanje privatnosti i selfhostanja mislim da je to trenutno najbolje rješenje, sve ostalo je ili u nekom public cloudu ili kao standalone aplikacija na nekom specifičnom uređaju.

Moj glas je BitWarden u svakom slučaju - mprasil/bitwarden:latest (ovo je verzija koju ja koristim).
23.11.2018 | 15:21
Ja koristim godinama 1Password i nemam njihov cloud, tj pretplatu.

Koristim Mac inacicu koju syncam preko iCloud (dok sam imao Samsung mob, to isto je radilo preko Dropbox) sa mobitelom.
23.11.2018 | 15:31
koristim 1Password na iOSu već 4 godine i uzeo sam ga kad je bila neka akcija, nemam pojma, valjda sa 9,99$ na 4,99$ ili tako nešto. Ne koristim 1Password Accounts, jer ne vidim potrebu za time. Mogu database/bazu syncati sa iCloudom, sa DropBoxom i mogu exportati bazu sa iPhonea. Meni je to odličan password manager, probao sam i LastPass i nije mi baš nešto, jer sam se navikao na 1P.
23.11.2018 | 15:53
@Yonkis:

Kod mene isto. Nekad davno ga kupio prije par godina, radi eto super i danas.
23.11.2018 | 16:47
1 Password koristim već skoro 8 godina i sve fercera uredno.
23.11.2018 | 18:12
KeePassX, nemam iskustva s ostalima. Open source je, bazu syncam preko dropboxa/iclouda.
23.11.2018 | 19:00
Šta nitko od vas ne čuva lozinke u keychain. Ako se ne sjetim neke lozinke, odem tamo i nađem je, posebno mi je zgodna ova fora na iOS_u gdje se ta lozinka iz keychain može aktivirati s Face ID.
23.11.2018 | 19:34
1Password vec par godina. Kupih ga dok jos nije bio na pretplatu i radi ko zmaj. Sync na iCloud ne na njihov cloud.
23.11.2018 | 20:22
Ja sam dobio preporuku za Enpass, ali nisam ga još počeo koristiti. Navodno je u mnogo čemu ponajbolji.
23.11.2018 | 20:24
1Password, radi odlično, a od zadnje verzije iOS-a (nisam siguran jel 12 ili kasnije) je super integriran i u sustav.
24.11.2018 | 00:22
Cariblanco: Kupili smo 1Password prije nego je Apple uopce imao taj feature
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 37 minuta
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, imenso, superstric, tino1, Anonimci (359)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.86 Seconds

Provided by iJoomla SEO