Slack, grupni chat i collaboration aplikacije
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Slack, grupni chat i collaboration aplikacije

06.07.2017 | 11:40
Pozdrav svima,
razmišljam o korištenju Slack aplikacije dugoročno za komunikaciju unutar tima s kojim radim. Pokušavam umanjiti korištenje maila, izbaciti skype i pojednostaviti komunikaciju tako da je sve ili večina na jednom mjestu.

Slack sam probao na neko vrijeme (3 mjeseca) u smislu funkcionalnosti i zadovoljan sam s tim aspektom.

No zanimaju me preporuke i mišljenja na temu privatnosti & sigurnosti.
slack.com/security

EFF je relativno pozitivno ocjenio SLACK, no ne i dailydot
> www.eff.org/document/who-has-your-back-2...overnment-requests-0
> www.dailydot.com/layer8/best-slack-alter...s-secure-encryption/

Razmišljam o ovim alternativama:
spideroak.com/personal/semaphor
clearchat.com/compare

Semaphor app od spideroaka sam dobio nekoliko preporuka upravo po pitanju sigurnosti i privatnosti i zbilja se čine kao da im je to osnovna preokupacija. Navodno su dobili propruku od Snowdena. [edit]
Nisu navodno dobili:
www.theguardian.com/technology/2014/jul/...ox-privacy-spideroak
techcrunch.com/2014/10/11/edward-snowden-new-yorker-festival/

Clearchat sam pronašao sam i ne nalazim baš previše recenzija.

Koja su vaša mišljenja, o ove tri aplikacije u tom smislu?
Imate li neke druge proruke?

PS:
naravno ako imate zamjerke ne ove dvije alternative po nekom drugom aspektu, to me isto zanima. Stalo mi je do privatnosti ali mora valjati software i generalno ...

Hvala
06.07.2017 | 11:59
Nisam tu baš doma - ali Snowden je Snowden - ja bih uzeo tu...
Ali bit će stručnijih savjeta puno. Pričekaj malo...
06.07.2017 | 12:11
sto je je ... ali zanimaju me ipak više stavova i iskustava
06.07.2017 | 12:51
Ja imam private slack riješen preko self hosted rješenja na NASu. Synology ima svoju Chat aplikaciju koje je upravo pandan Slacku (samo ne sa toliko još featurea), ali radi kao web i kao mobile verzija. Ovo je nešto što je isključivo kao rješenje ako je Synology server u pitanju.

Drugo, također selfhosted (preko Mongo DBa) je Rocket.Chat aplikcija. Nju sam prije koristio. Ako ti je stalno to securitya onda ti je možda i selfhosted najbolje rješenje. Rocket je meni odličan i ima čak i nativnu mac aplikaciju uz iOS (u biti radi na svim platformama).

rocket.chat

Probao sam ga preko Dockera tako da ako ti je app virtualizacija jedno od rješenja, možeš je i tako hostati.
06.07.2017 | 15:24
hvala @rusty

rocket ću pogledati ...
razmišljao sam da je možda riješenje u self hostanju ... moram još pogledati koje aplikacije postoje koje to mogu ...

nisam siguran da razumijem, imaš Slack instaliran na NAS ili koristiš Synology?
ako je odgovor ovo prvo, kako si dobio slack instalaciju?
06.07.2017 | 17:50
Synology ima svoju kopiju "slacka".
07.07.2017 | 08:24
ecvis17 kaže:
hvala @rusty

rocket ću pogledati ...
razmišljao sam da je možda riješenje u self hostanju ... moram još pogledati koje aplikacije postoje koje to mogu ...

nisam siguran da razumijem, imaš Slack instaliran na NAS ili koristiš Synology?
ako je odgovor ovo prvo, kako si dobio slack instalaciju?

Kao što je energyman rekao, Synoloy ima svoju izvedbu Slacka. Nije to u razini sa slackom, ali se kontinuirano radi na tome i činjenica da je selfhosted, a ne ovisna o nekom 3rd partyu, je većini ljudi i privlačna. Zato mi je palo napamet to napomenuti, ali kažem to je Synology only produktu.
07.07.2017 | 11:53
ecvis17 kaže:
Pozdrav svima,
razmišljam o korištenju Slack aplikacije dugoročno za komunikaciju unutar tima s kojim radim. Pokušavam umanjiti korištenje maila, izbaciti skype i pojednostaviti komunikaciju tako da je sve ili večina na jednom mjestu.

...

O kojem poslu se radi, odnosno, čime bi se tim bavio?

Osobno, mislim da su mail i skype nezamjenjivi. Jednostavno je nepotrebno, i sve što treba, u 90% situacija, može se obaviti mailom ili skypeom. Jbg, možda sam staromodan, ali mislim da nitko nemože bolje organizirati moje potrebe i moje vrijeme od mene samog. A tu su onda najbolje elementarne stvari (mail i skype)

No, da sad ne kažeš da nisi pitao to nego sigurnost - Ako baš mora nešto, onda - Slack
07.07.2017 | 12:24
Zdravac kaže:
Osobno, mislim da su mail i skype nezamjenjivi. Jednostavno je nepotrebno, i sve što treba, u 90% situacija, može se obaviti mailom ili skypeom. Jbg, možda sam staromodan, ali mislim da nitko nemože bolje organizirati moje potrebe i moje vrijeme od mene samog. A tu su onda najbolje elementarne stvari (mail i skype)

Kada radiš u timu onda su tvoje osobne potrebe podrđene potrebama tima. Slack nije namijenjen niti pogodan za komunikaciju "jedan na jedan", već u radu sa grupom ljudi.
07.07.2017 | 12:40
Ma vjerujem da je tako. Iskreno, nisam imao prilike, a ni potrebe, koristiti nešto poput slack-a, pa ne znam kolko i da li bi mi to olakšalo svakodnevni posao. No, vjerujem ti da drugima / nekima to olakšava i ubrzava.

Zato sam pitao o kakvom timu se radi - Da li je to IT sektor, ili nešto drugo?...
07.07.2017 | 17:10
Po mom iskustvu, u ovom času svi ti cloud-bazirani kolaboracijski alati jedino prolaze u IT branši. Ostali ljudi jednostavno još nisu spremni za to. Ja sam pokušao nedavno na jednom MEP projektu (mechanical-electrical-plumbing, vezano uz građevinu). Nisu me čak ni odjebali. Jednostavno su me izignorirali. Potpuno.
07.07.2017 | 22:12
Imamo kao DIR Slack, a ima ga i naš Urban Jungle 2 tim. Osobno mi je to nije leglo, ali složio bih se da ima smisla kod projektnog rada jednog zatvorenog tima i da je vjerojatno bolje od gomile mailova dok se nešto radi i razvija.
08.07.2017 | 11:25
Nama je korisno, jer:

- odvaja istraživanje i radnu komunikaciju od ostale. Mail koji sadrži svu komunikaciju na van mi ne odgovara mješati sa internom komunikacijom jer: mail mi nije forma za taj tip komunikacije. Radi se o kratkim tekstovima više nalik chatu, razmjeni fajlova i komentiranje tih fajlova, djeljenje informacija relevantnih za projekt ...
- ovih poruka je jako puno pa nepotrebno zatrpavaju inbox
- organizacija rasprava u #channels u Slacku, što su kao teme ili projekti, jako olakšava da se pronađu željene stvari, i da se preskoče one koje te se ne tiču, naprosto, pretraživanje prema osobi je prošireno sa pretraživanjem prema temi
- to je u biti temeljni feature, a onda iz njega prozlazi puno pod-featurea koji su dosta korisni ...

Smayoo, istina da ljudi imaju otpor prema tome i to je razumljivo, svi ionako koristimo gomilu sotvera, tako da se načelno nikome neda dodavati još jedan za zadatke koji nekako funkcioniraju ... ali, kada se koristi nije loše.
08.07.2017 | 13:54
Pa, problem je u tome što *ne* funkcioniraju. To jest, gubi se strašno puno čovjek-sati na provjeravanje istih informacija, mnogi se poslovi rade duplo, a još ih je više koji se zaborave. Ali jbg. Ne možeš ljude natjerati da koriste neki alat. Moraš postići da oni to žele.
08.07.2017 | 16:12
Slack je odlična stvar, kao što je već kolega spomenuo, sa kanalima se mogu raditi stvarno čudesa. Kanali sami po sebi omogućuju dodatnu filtraciju sadržaja jer sigurno netko iz npr. salesa ne prati development ili debugging channel. Mi u firmi imamo preko 30 kanala od kojih je svaki usko specificiran. U plaćenoj verziji se dobiva i mogućnost video poziva/screen sharinga što nam potpuno zamjenjuje Skype i ostale servise kada imamo sprint planning/closing.
08.07.2017 | 21:42
@smayoo, točno ... mislio sam više na tragu "jer funkcioniraju" ...

@energyman Ja ne plaćam a uredno radim video razgovore?! Jedino za screensharing traže da se plati.
09.07.2017 | 15:27
Možež imati call ali jedan na jedan, a ne grupne razgovore. I mi smo bili na free verziji pa smo imali problema da nam se nisu sve poruke prikazivale jer smo ih napisali preko 10k, što je isto jedan od benefita paid verzije.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 48 minuta
  • Bertone: Gdje? Ja vidim samo stari nedostupni M2 za 799
  • stefanjos: 799
  • stefanjos: a evo ih
  • stefanjos: dobro sto ovaj istyle ceka sa ponudom...
  • Zdravac: na Apple Mađarska su cijene kao u DE, a može se odabrati HR tipkovnica
  • m@xym: Naravno, sve to ne vrijedi za naše tržište jer kod nas vrijede neka druga pravila.... Kod nas je Air sa 8 GB 200 € skuplji of Air-a sa 16 GB u Njemačkoj.
  • m@xym: Zašto bi inače Apple davao "besplatan" i tihi upgrade za baš sve strojeve iz game (Studio čak počinje sa 32 GB RAM-a i M2 MAX procesorom!!!)
  • m@xym: S obzirom da nitko ne daje nešto što ne mora, postavlja se pitanje kako će novi strojevi raditi sa 16 GB RAM-a i uključenim AI dijelom OS-a.... Možda su 32 GB upravo postala ono što je bilo 16 GB na starim strojevima...
  • Yonkis: Mora biti 16GB da bi korisnici imali UX za AI, sve manje od toga ne zadovoljava. Sami su si "jamu" iskopali, baš mi ih je žao :)
  • m@xym: Još samo da shvate da umjesto 256 GB trebaju staviti 1 TB SSD... za istu cijenu... :o)
  • m@xym: Ne samo Air-ovi, nego i svi ostali... Očito je Apple AI veliki potrošač memorije.
  • Piko: Ne znam da li je itko uočio ... Ali svi Airovi dolaze po defaultu sa 16 GB RAM-a .... a cijena ista kao i prije za 8 :)
  • dpasaric: Evo i MacBook Pro M4...
  • mbp2009: nece ni biti jos
  • stefanjos: na istyleeu i dalje nema cijena....
  • dpasaric: Eto osvrt na Mac mini M4 na naslovnici...
  • kupus: Evo, otvorit ću temu pa da ne pisemo ovdje
  • kupus: Hvala Bertone
  • Bertone: *ništ
  • Bertone: @kupus, pa nije to nišz novo oko audio izlaza s prednje strane, HDMI će otpeljati zvuk u monitor, a večina današnjih monitora ima audio out priključak.
  • stefanjos: mea culpa
  • stefanjos: kupus, sada kuzim sto si mislio. mislio sam na ovu ogavnu naslovnicu koju su stavili ovi lol
  • imar: Imam osjećaj da će se ovaj novi Mac Mini prodavati ko' vruće kifle.. :D
  • dpasaric: Top model Mac minija = 4.700 € hahahahahah
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: Evo novi Mini je vani!
  • MoschuS: DE Store ima cijene 699, 929, 1159 i 1649 za Pro
  • MoschuS: Bas i ja gledam taj 3.5mm jack i pitam se zasto je naprijed!?
  • kupus: Minusi : ista cijena storage upgradea, headphone jack s prednje strane? Kako misle spojiti zvucnike na to?
  • kupus: Plusevi : 3 monitora, gigabit ethernet kao standard, ista početna cijena, 16gb ram
  • kupus: Legit je :) Jonny Ive je već dugo na aparatima, navodno i na lifesupportu otkad je vidio novi iMac :)
  • MoschuS: Evo i Minija ;)
  • kupus: Nije ni studio baš proprcionalan, ako ćemo tako
  • kupus: Vidi ove screenshotove, ne njihov render. Meni izgleda poprilično legit, a to i potvrđuje činjenica da su navedene screenshote i maknuli s weba
  • stefanjos: stvarno mislis da ce tako bez proporcionalno sranje izaci iz applea? doslovno se vidi da je fake
  • kupus: mini leakan, bar s prednje strane [link]
  • Piko: ma što se mene tiće ne mora imati slova gore .... ali mi treba svjetlo da nađem pepeljaru i upaljač :)
  • Yonkis: @piko očekuje se da je tipkanje na slijepo defaultno za usera.
  • Piko: magična tipkovnica još uvijek nema pozadinsko svjetlo .... ;-(
  • dpasaric: Evo novi iMac M4. Ništa zanimljivo nema, samo novi procesor i više memorije u osnovnoj konfiguraciji.
  • drlovric: Isto kao nedostatak hrvatskih titlova na Apple TV. A pokrili bi trziste 4-5 drzava sa tom malom modifikacijom slovenskih. Al ne moraju, pa sto bi :)
  • miomika: ma gle...ako mogu kotolirati sve te feture putem DNS-a po svakoj državi, zašto to onda uopće daju u EU. I zašto nema nigdje JASNO napisano. "Call record ne radi u cijeloj EU", točno se sojeća ono.....osveta za USB-C. ma Idiotizam na najjače..a tek one pizdarije da Aple One nije dostupan u .hr, ali je u Sloveniji....ma...sve više i više mi se sve to jako gadi
  • drlovric: Zao mi je samo ljudi koji su potrcali da kupe nove mobitele radi inteligencije. To ije bio bas inteligentan potez :D
  • drlovric: Sveje to jos uvijek poluproizvod, i zvanicno u Beta fazi. Imam osjecaj da ce se to taman popeglati dok dodje na EU trziste. Tako da, ne bih se ja tu nist aisjecao zakinutim ni nervirao :)
  • miomika: u banani....ko da smo u zimbabwe--u...mislim, ovo nadjebavanje EU-USA, preregulirana EU, oni stave update, koji niti jedan od fetaure-a ne radi. Da bi radilo, trebalo bi jailbreakat uređaj. Koja je poruka poslana ovime?
  • Zdravac: Do travnja 2025. ce proraditi i u EU
  • miomika: ja sam sad na drugom telefonu stavio svoj stari US AppleID i proradio je Call record i na čekanju sam s AI. pokušat ću s glupim trikom, ali mi je stvar preglupa.......
  • drlovric: Nakon pola sata aktivirali su mi AI. Siri animacija je prekrasna i moram priznati da je malo manje tupava. Neke stvari su iznenadjujuce dobre (za Siri). Ali nije to jos Google Assistant razina.
  • miomika: RU=EU :)
  • miomika: Ne radi niti RSC, niti previev summarize..MA NIŠTA!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO