Problem kod surfanja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem kod surfanja

13.02.2015 | 21:34
Imam neobičan problem kod surfanja netom. Za lakše objašnjenje recimo npr. da se web stranice koje često posjećujem u favoritima zovu po brojevima od 1 do npr. 100. I sad, kliknem na stranicu, recimo 34 i neće je otvoriti. Bilo koju drugu hoće. Uvijek u tom slučaju moram čekati minutu ili dvije i onda stvar radi. Drugi put ne želi otvoriti npr. stranicu 52, sve druge hoće. I tako dalje i dalje. Izbacuje poruku kako ne može pronaći taj server. Ako tu istu stranicu otvorim na mobitelu u trenutku kada je na iMacu ne mogu, uredno radi. To se događa cca. jednom ili dva puta dnevno. Koristim Safari. Svaka pomoć je dobrodošla, hvala.
13.02.2015 | 22:18
Vrlo vjerojatno problem sa DNS serverom.
Odi u mrežne postavke, Advanced, DNS tab i postavi si DNS servere na 8.8.8.8 i 8.8.4.4 i vidi hoće li to pomoći.
18.02.2015 | 22:04
Ja sam jučer i danas imao problema - s nekim stranicama (jučer) i skoro svim stranicama (danas) - i sjetim se upisati ove dns adrese i sad kao da je to riješilo situaciju. Kao da se sve učitava normalno.

Jel može neko logično objašnjenje ak se neko bolje razumije u mreže.

Izgleda da je b-net napravio neki update svojih servera ili tako nečeg pa je sve pošašavilo. Prije 5-6 godina se isto tako nešto desilo, ja sam to trpio par dana, onda sam napravio firmware update na svom routeru i sve je radilo savršeno do jučer.

Zvao sam njihovu tehničku podršku par puta i pošto po njima modem radi a router je moj a ne njihov oni tu ništa ne mogu. Onda sam donio drugi router doma koji super radi isto spojen na b-netov modem na drugoj lokaciji. Kako sam ga spojio kod sebe tak je i on opet počeo blokirati kod mnogih web stranica. Čak je radio i lošije neg ovaj moj.

Onda sam i na njega napravio firmware update pa je on počeo raditi bolje ali ne skroz ok.

Na kraju sam upisao ove google brojke kao dns servere i sad sve radi kak spada.

U čemu je fora? Na webu i forumima sam nekoliko puta vidio da "stručnjaci" kažu kako routeri nakon 5 godina prestanu biti "pouzdani" i da više ne rade kak spada pa se moraju kupiti novi. Što bi to uopće značilo? Ili radi ili ne. Doduše, moj je kupljen 2006. a zadnji firmware update koji ima je iz 2011. Možda ti protokoli imaju neke sive zone koje nisu skroz definirane i novi uređaji ne poštuju sva pravila od ranije (iz razloga sigurnosti recimo) pa stari uređaji više nisu kompatibilni?
18.02.2015 | 22:15
Na webu i forumima sam nekoliko puta vidio da "stručnjaci" kažu kako routeri nakon 5 godina prestanu biti "pouzdani" i da više ne rade kak spada pa se moraju kupiti novi.

Moj Bože, kakva glupost...

Moje tumačenje je da *SVI* hrvatski provideri imaju periodičkih problema sa svojim DNS serverima koji imaju premali lokalni cache, odnosno prekratak refresh pa stalno primljene upite prosljeđuju nekom svom nadređenom. Ponekad se dogodi da na te upite ne dobivaju odgovore dovoljno brzo i onda se počnu javljati problemi. Adrese 8.8.8.8 i 8.8.4.4 su adrese Google DNS servera koji de facto nemaju authority server (kojem bi se oni obraćali), nego sve drže u vlastitoj DNS bazi (logično).
18.02.2015 | 22:27
Eh, hvala što si odmah uletio...

Ovi iz podrške su me tražili da zaobiđem router: Kad se direktno spojim s kompom na modem (bez routera) onda sve radi ko grom. Znači, nešto u komunikaciji mog konkretnog routera i njihovih servera/routera/ ili samog modema u mom stanu je bio problem.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 8 sati
  • Yonkis: CoffeePod - drži ga prikopčanog na punjaču, bez LowPowerModea. I što manje ga koristiti, prčkati po iPhoneu.
  • Yonkis: navodno prijašnja 2 updatea, 26.5.1 je već započeo pripremu indexiranja, 26.5.2 popravio bug da se update može skinuti preko non-WiFi mreže, a indexiranje može potrajati 2-3 dana, ovisi o količini aplikacija i podataka
  • CoffeePod: iOS27 fenomenalan. Baterija loša dok se ne indexira
  • ping: Kad klikneš na tipku odaberi kod iPhone DUO. Na kratko se pojavi cijena. 999.999,99 €
  • Yonkis: Nisu se još usaglasili koliko bubrega će koštati. 6 ili 9, a možda čak i 11.
  • stefanjos: jel tako tesko istyleu cijenu izbaciti za duo. haha mislim nije mi zivotne vaznosti
  • Borisone: Iako je puni broj, update nije tako značajan kao prošlih godina. Da nema Siri AI (za neka tržišta, ne i naše) ne bi imali o čemu pisati.
  • Yonkis: Jel’ se netko ažurirao na iOS 27?
  • stefanjos: to im je goalgetter pa su trebali
  • Borisone: Čudno da je samo Apple TV stigao. Obično regionalno postane dostupan s još nekim od Apple media servisa (One, Books, ...)
  • CoffeePod: Zna neko kako dobit novu siri na Golden Gate?
  • CoffeePod: Uf odmah sam se pretplatio!
  • Pongy75: Bez HR titlova
  • matijazx: Apple TV je stiglaaaa
  • mbp2009: Reduce transparency zapravo ukloni veliku vecinu tog. Jos ima taj stakleni dio na npr semaforu, ali ukloni se transparentnost opcenito
  • mbp2009: lijepo to sve izgleda, ali generalno mi se cini da trosi bateriju ipak vise
  • mbp2009: instalirao sam ja, iskreno, malo je dosadno pa sam skratio i stavio ono reduce transparency
  • Yonkis: Mislim da stakleni efekt ostaje do sljedećeg desetljeća. Onda možda pređu na kromi ili polirani čelik look. :)
  • smayoo: Što se mene tiče, za taj "fićr" imam zero tolerance. "Podnošljivo" nije dovoljno dobro. :/
  • dpasaric: Ublažili su ga dosta, pa je navodno podnošljivo.
  • smayoo: Ako jesu, možda bih se za odvažio instalirati ga pa testirati
  • smayoo: Jesu li odustali od onog horror liquid shit UI-ja?
  • dpasaric: Za Golden Gate je potreban Appleov M hardver, a ja sam još na Intelu, tako da nemam načina to osobno testirati.
  • dpasaric: Nismo imali recenziju nekog MacOS-a jako jako dugo, valjda je zadnji koji je to zaista zaslužio bio 10.6 Snow Leopard! :)
  • IkoIko: Hoćemo li dobiti osvrt na macos golden gate?
  • dpasaric: Eto osvrt na naslovnici, pa komentirajte, baš me zanima tko će ga prvi kupiti na Jabučnjaku! :)
  • dpasaric: Ma ok, to nije ništa novo, i prije su imali to tako, ali da, slažem se da je to pretjerano i jako "američki"... :)
  • m@xym: Ovaj keynote, k'ooo da ga je pisao Trump... svaka druga riječ im je: "amazing".
  • drlovric: I ja isto. Bas se radujem :)
  • IkoIko: Gledat ću, a i popratiti obvezni članak ovdje ;)
  • dpasaric: Ali ovaj bi konačno mogao biti zanimljiv! :) Mene zanima HomePad kao novi hardver za domomatiku!
  • smayoo: Jedva čekam da ga propustim, kao i sve prethodne. :)
  • dpasaric: Večeras u 19h Apple Keynote! :)
  • smayoo: Heto. Mikrofon ocvikan. Precizno. Elektroničarskim cvikama... :)
  • smayoo: Hvala ti, istražit ću.
  • Yonkis: Hocu reći zvuk dopire do mikrofona i preko vibracija drugih površina, plastika, ne samo preko rupice od mikrofona. Vidi na 52 minuti [link]
  • Yonkis: Mislim da ti to neće biti dovoljno. To kao kad začepiš uho prstom, ti svejedno možeš prepoznati riječi a taj mikrofon je jaaaako osjetljiv, prepozna govor iz druge sobe.
  • smayoo: Imam ja, hvala ti na infomaciji. Korištenje mikrofona sam isključio u postavkama odmah out of the box, a za svaki slučaj mikrofon pokrio UHU patafixom. :)
  • Yonkis: Ima li netko doma LG-ev smart TV? [link]
  • IkoIko: Za powermacove, idem ih danas pogledati pa vam javim!
  • Borisone: Na hrvatskom jeziku: [link]
  • Borisone: About Spotlight indexing and search results on Apple devices [link]
  • Miki9890: Poz! ima li smisla skinuti 26.6.1 na iPhoneu 13 mini radi spotlight indexinga? Da li je to samo za siri Ai kojeg ionako neću imati i hoće li indexirati opet kad prijeđem na 27? trenutno sam na 18-ici
  • Piko: ja bi drugi .... da li rade ?
  • Riba: Pogotovo ako je zracno hladjen.
  • Riba: Mene zanima jedan!
  • IkoIko: Pozdrav zanima li ikog dva powermaca g5?
  • Yonkis: Nisam ovo znao, Apple koristi Google za svoj iCloud [link]
  • marioart: ko zeli iz njemacke uzimati, preporucujem alternate.de - pocetni model je 976€
  • ZoPaj: iducan.hr ima sve konfiguracije, mini i studio, nije preogromna razlika u odnosu na nedavno poskupljeno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.40 Seconds

Provided by iJoomla SEO