Problem kod surfanja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem kod surfanja

13.02.2015 | 21:34
Imam neobičan problem kod surfanja netom. Za lakše objašnjenje recimo npr. da se web stranice koje često posjećujem u favoritima zovu po brojevima od 1 do npr. 100. I sad, kliknem na stranicu, recimo 34 i neće je otvoriti. Bilo koju drugu hoće. Uvijek u tom slučaju moram čekati minutu ili dvije i onda stvar radi. Drugi put ne želi otvoriti npr. stranicu 52, sve druge hoće. I tako dalje i dalje. Izbacuje poruku kako ne može pronaći taj server. Ako tu istu stranicu otvorim na mobitelu u trenutku kada je na iMacu ne mogu, uredno radi. To se događa cca. jednom ili dva puta dnevno. Koristim Safari. Svaka pomoć je dobrodošla, hvala.
13.02.2015 | 22:18
Vrlo vjerojatno problem sa DNS serverom.
Odi u mrežne postavke, Advanced, DNS tab i postavi si DNS servere na 8.8.8.8 i 8.8.4.4 i vidi hoće li to pomoći.
18.02.2015 | 22:04
Ja sam jučer i danas imao problema - s nekim stranicama (jučer) i skoro svim stranicama (danas) - i sjetim se upisati ove dns adrese i sad kao da je to riješilo situaciju. Kao da se sve učitava normalno.

Jel može neko logično objašnjenje ak se neko bolje razumije u mreže.

Izgleda da je b-net napravio neki update svojih servera ili tako nečeg pa je sve pošašavilo. Prije 5-6 godina se isto tako nešto desilo, ja sam to trpio par dana, onda sam napravio firmware update na svom routeru i sve je radilo savršeno do jučer.

Zvao sam njihovu tehničku podršku par puta i pošto po njima modem radi a router je moj a ne njihov oni tu ništa ne mogu. Onda sam donio drugi router doma koji super radi isto spojen na b-netov modem na drugoj lokaciji. Kako sam ga spojio kod sebe tak je i on opet počeo blokirati kod mnogih web stranica. Čak je radio i lošije neg ovaj moj.

Onda sam i na njega napravio firmware update pa je on počeo raditi bolje ali ne skroz ok.

Na kraju sam upisao ove google brojke kao dns servere i sad sve radi kak spada.

U čemu je fora? Na webu i forumima sam nekoliko puta vidio da "stručnjaci" kažu kako routeri nakon 5 godina prestanu biti "pouzdani" i da više ne rade kak spada pa se moraju kupiti novi. Što bi to uopće značilo? Ili radi ili ne. Doduše, moj je kupljen 2006. a zadnji firmware update koji ima je iz 2011. Možda ti protokoli imaju neke sive zone koje nisu skroz definirane i novi uređaji ne poštuju sva pravila od ranije (iz razloga sigurnosti recimo) pa stari uređaji više nisu kompatibilni?
18.02.2015 | 22:15
Na webu i forumima sam nekoliko puta vidio da "stručnjaci" kažu kako routeri nakon 5 godina prestanu biti "pouzdani" i da više ne rade kak spada pa se moraju kupiti novi.

Moj Bože, kakva glupost...

Moje tumačenje je da *SVI* hrvatski provideri imaju periodičkih problema sa svojim DNS serverima koji imaju premali lokalni cache, odnosno prekratak refresh pa stalno primljene upite prosljeđuju nekom svom nadređenom. Ponekad se dogodi da na te upite ne dobivaju odgovore dovoljno brzo i onda se počnu javljati problemi. Adrese 8.8.8.8 i 8.8.4.4 su adrese Google DNS servera koji de facto nemaju authority server (kojem bi se oni obraćali), nego sve drže u vlastitoj DNS bazi (logično).
18.02.2015 | 22:27
Eh, hvala što si odmah uletio...

Ovi iz podrške su me tražili da zaobiđem router: Kad se direktno spojim s kompom na modem (bez routera) onda sve radi ko grom. Znači, nešto u komunikaciji mog konkretnog routera i njihovih servera/routera/ ili samog modema u mom stanu je bio problem.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 6 minuta
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, tino1, Anonimci (361)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa