Problem kod surfanja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem kod surfanja

13.02.2015 | 21:34
Imam neobičan problem kod surfanja netom. Za lakše objašnjenje recimo npr. da se web stranice koje često posjećujem u favoritima zovu po brojevima od 1 do npr. 100. I sad, kliknem na stranicu, recimo 34 i neće je otvoriti. Bilo koju drugu hoće. Uvijek u tom slučaju moram čekati minutu ili dvije i onda stvar radi. Drugi put ne želi otvoriti npr. stranicu 52, sve druge hoće. I tako dalje i dalje. Izbacuje poruku kako ne može pronaći taj server. Ako tu istu stranicu otvorim na mobitelu u trenutku kada je na iMacu ne mogu, uredno radi. To se događa cca. jednom ili dva puta dnevno. Koristim Safari. Svaka pomoć je dobrodošla, hvala.
13.02.2015 | 22:18
Vrlo vjerojatno problem sa DNS serverom.
Odi u mrežne postavke, Advanced, DNS tab i postavi si DNS servere na 8.8.8.8 i 8.8.4.4 i vidi hoće li to pomoći.
18.02.2015 | 22:04
Ja sam jučer i danas imao problema - s nekim stranicama (jučer) i skoro svim stranicama (danas) - i sjetim se upisati ove dns adrese i sad kao da je to riješilo situaciju. Kao da se sve učitava normalno.

Jel može neko logično objašnjenje ak se neko bolje razumije u mreže.

Izgleda da je b-net napravio neki update svojih servera ili tako nečeg pa je sve pošašavilo. Prije 5-6 godina se isto tako nešto desilo, ja sam to trpio par dana, onda sam napravio firmware update na svom routeru i sve je radilo savršeno do jučer.

Zvao sam njihovu tehničku podršku par puta i pošto po njima modem radi a router je moj a ne njihov oni tu ništa ne mogu. Onda sam donio drugi router doma koji super radi isto spojen na b-netov modem na drugoj lokaciji. Kako sam ga spojio kod sebe tak je i on opet počeo blokirati kod mnogih web stranica. Čak je radio i lošije neg ovaj moj.

Onda sam i na njega napravio firmware update pa je on počeo raditi bolje ali ne skroz ok.

Na kraju sam upisao ove google brojke kao dns servere i sad sve radi kak spada.

U čemu je fora? Na webu i forumima sam nekoliko puta vidio da "stručnjaci" kažu kako routeri nakon 5 godina prestanu biti "pouzdani" i da više ne rade kak spada pa se moraju kupiti novi. Što bi to uopće značilo? Ili radi ili ne. Doduše, moj je kupljen 2006. a zadnji firmware update koji ima je iz 2011. Možda ti protokoli imaju neke sive zone koje nisu skroz definirane i novi uređaji ne poštuju sva pravila od ranije (iz razloga sigurnosti recimo) pa stari uređaji više nisu kompatibilni?
18.02.2015 | 22:15
Na webu i forumima sam nekoliko puta vidio da "stručnjaci" kažu kako routeri nakon 5 godina prestanu biti "pouzdani" i da više ne rade kak spada pa se moraju kupiti novi.

Moj Bože, kakva glupost...

Moje tumačenje je da *SVI* hrvatski provideri imaju periodičkih problema sa svojim DNS serverima koji imaju premali lokalni cache, odnosno prekratak refresh pa stalno primljene upite prosljeđuju nekom svom nadređenom. Ponekad se dogodi da na te upite ne dobivaju odgovore dovoljno brzo i onda se počnu javljati problemi. Adrese 8.8.8.8 i 8.8.4.4 su adrese Google DNS servera koji de facto nemaju authority server (kojem bi se oni obraćali), nego sve drže u vlastitoj DNS bazi (logično).
18.02.2015 | 22:27
Eh, hvala što si odmah uletio...

Ovi iz podrške su me tražili da zaobiđem router: Kad se direktno spojim s kompom na modem (bez routera) onda sve radi ko grom. Znači, nešto u komunikaciji mog konkretnog routera i njihovih servera/routera/ ili samog modema u mom stanu je bio problem.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 15 sati, 18 minuta
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.78 Seconds

Provided by iJoomla SEO