Pucanje wifi mreze
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pucanje wifi mreze

05.02.2015 | 12:32
Pozdrav,
nadam se da sam temu otvorio na dobrom mjestu, ukoliko nije, isprika i neka se slobodno premjesti.
Znaci, problem koji sam imao sa spajanjem wifi sa rutera na imac je taj da je pocela pucat wifi veza izmedju rutera i kompa i to je sad sve ucestalije na svim uredjajima u kuci tako da problem u kompjuteru nije. Kako smo pod ugovorom na optimi a ruter stariji od 2god garancija je istekla i ne zele mijenjat nego se mora ili kupit sam ruter ili potpisat novi ugovor s novim paketom.
Doma sam nasao Zyxel ruter wifi p-600 series, no problem kad njega spojim je sta ne znam sifru jer ne znam od kojeg operatera je ostalo, pa sam htio pitat ako postoji koja caka da se udje u ruter te podesi nova sifra ili je ruter jednostavno bez toga beskoristan?? Znaci ruter kada spojim radi, komp mi ocita njega ali ne zeli spojit bez WEP key, ali sam skuzio da ne gori Internet lampica, pa sad ako je od drugog operatera onda mozda ne zeli radit jer je internet preko optime mozda?? Ukoliko neko zna odg pls pomagajte!!!
Puno hvala,
LP
05.02.2015 | 12:42
1. vjerojatno ti je i postojeći wifi router ispravan i ne treba ga mijenjati, samo treba promijeniti WiFi kanal na kojem radi jer je, po svoj prilici, taj na kojem je trenutno - jako izložen smetanjama (od drugih wifi mreža iz susjedstva)

2. Taj Zyxel resetiraj na tvorničke postavke pa će maknuti password koji ne znaš.
www.ehow.com/how_8742545_reset-zyxel-modem.html
05.02.2015 | 12:42
Promjeniti kanal.
05.02.2015 | 12:50
Onda cu prvo pokusat promijenit kanal pa ako ne uspije onda cu ovaj drugi pokusat. Kanal mijenjam kad se udje u postavke preko 192.168.1.1 , i onda ga trebam mijenjat na jednom uredjaju i kasnije druge samo ponovno password-om spojit na njega?
05.02.2015 | 13:24
Da.
05.02.2015 | 13:36
Promijenjeno je pa cemo vidjet vcrs kad doma bude vise uredjaja spojeno i kroz dan kako ce ic... Hvala!
06.02.2015 | 14:39
Ne uspijeva ni sa promjenom kanala, tako da cu pokusat onda reset rutera preko onog linka pa vidjet ako ce tako mozda ic.
06.02.2015 | 18:24
promijenio si s kojeg kanala na koji?
www.jabucnjak.hr/forum/internet-i-mreze/...e-station.html#87663
Kanali 11, 6 i 1 su jedina tri koji međusobno ne kolidiraju. Svi ostali se preklapaju s najmanje jednim od ta tri.
Ali, ako si u zoni jako visokog zagušenja (velika stambena zgrada, ili kvart gdje je puno manjih stambenih zgrada na jako blizu), onda ti nijedan od ta tri neće dati dobar rezultat pa onda idi na neki od tih međukanala jer će smetnja ipak biti manja.
Bolje od toga, ako si u takvoj zoni, nećeš moći postići na 2,45GHz. Ako ne uspiješ ništa drugo, jedino što ti preostaje je da probaš kupiti router koji ima 5GHz transponder (802.11n ili ac, ali baš moraš izričito tražiti router koji ima taj standard *SA* 5 GHz) jer je 5GHz još uvijek puno manje zagušena frekvencija.
06.02.2015 | 19:56
Sa 6 sam prebacio na 11. A ja sam u 5erokatnici sa neboderom do mene i jos par zgrada tako da je dosta mreza. Ali nikad do sada mi se nije javio taj problem osim kad sam dobio taj komp, kao sta sam vec pisao i nosio sam obje jabuke na drugu mrezu di nije stekalo ama bas nista. Danas nisam stigao ali cu pokusat sutra napravit onaj reset na drugom ruteru, a ako ni to ne uspije onda cu kupit drugi druge opcije nema, pa cu onda gledat da bude taj sa 5GHz, di je slobodnije.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 sati, 11 minuta
  • Yonkis: [link] netko fino složio povijest svih modela iPhonea, jako lijepo.
  • Yonkis: Apple employee #8 Chris Espinosa on working his whole life at one company: [link]
  • Ender: vrlo moguce, ja video to na nasem sajtu 02. apr. sorry.
  • Yonkis: @ender članak je prekopiran odavdje [link] i po tome ispada da je 1.april šala.
  • Ender: AMD kupuje Intel: istorijski preokret koji menja čitavu x86 industriju [link]
  • dpasaric: Super je prošlo! :) Sretno im!
  • miomika: Možda glupo pitanje, dal će se vidjeti putovanje te rakete iz .hr prema mjesecu? zasada nije oblačno
  • Ender: USA lansiranje rakete sa ljudskom posadom ka mesecu
  • Ender: [link]
  • Ender: [link]
  • CoffeePod: @yonkis iStyle takvo ruglo od firme. Pogotovo dućan u Splitu. Osoblje nema pojma, morao sam ih sve školovat :P
  • dpasaric: Večeras tko je u Rijeci u Piki na proslavu 50 godina! :)
  • Borisone: Onaj dan u godini?
  • Yonkis: zato iStyle daje popust od 2.27% ne od 3% ne od 2.5% nego 2.27% Presmiješno.
  • Tito: Kupio sam 3 MBA i 2 iphonea
  • ZoPaj: 50% off all Apple products in all Apple stores for Apple's 50th anniversary... today only! apple.com
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: 50 godina Applea u srijedu u 19.30 u Pikiju!
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.57 Seconds

Provided by iJoomla SEO