Nestao mail prilikom slanja !?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nestao mail prilikom slanja !?

17.07.2014 | 13:30
Prvi puta mi se dogodilo da mi nestane mail.
Slao Vipu reklamaciju na račun te imao u privitku kopije istih. Vidjela se traka slanja i čuo se zvuk kao da je poslan. Išao pogledati u poslane mailove pa i skice i nigdje ga nema. Pretražio sve a mail nestao. Poslao drugi bez privitka i taj je prošao.
Ima li tko ideju kako je mogao nestati.!?
17.07.2014 | 20:13
Imap server? Backup na serveru?
17.07.2014 | 20:31
Vip ! POP koliko znam, nemaju imap. Na serveru nisam gledao, ali mogu probati. Nije mi to palo na pamet. Fala.
17.07.2014 | 21:07
Eto, provjerio i tamo. POP server a e-mailu ni traga. Popapala maca. Više me zanima zašto ga nema na kompu. Kako je mogao nestati?
17.07.2014 | 21:52
a) slučajno izbrisan
b) slučajno premješten (drag & drop) u neki drugi folder
c) nikad poslan (slanje nije uspjelo, ostao čamiti u outbox folderu)

Da li si siguran da si ga ranije imao u Sent folderu?
18.07.2014 | 06:45
Evo, ponovno ću. Napisao mail i stavio privitke te kliknuo na slanje. U lijevom uglu mail prozora krenula plava traka da se mail šalje. Ja se okrenuo i radio nešto drugo na laptopu na susjednom stoliću. Čuo sam zvuk da je mail otišao te se ponovno okrenuo do Maca. Idem pod poslano gleati a maila nema, pa pod skice i na kraju sav mail , ali ni traga od maila.
a) nisam ništa dirao da bi ga izbrisao ( nisam bio ni pokraj)
b) pod a
c) u outboxu (skice) ga nema

Nisam ga mogao ni imati u Sent folderu jer se upravo napisao i slao.

Zato sam i stavio takav naslov !
18.07.2014 | 07:17
Nisam skužio da si odmah iste sekunde nakon slanja išao tražiti poslani mail.
To se meni događa povremeno, ali problem je (kod mene) samo u prikazu sadržaja mailboxa. Mail je uredno poslan i nalazi se u sent folderu, ali ga ne vidiš. Quit Mail.app i ponovno pokreni pa onda pogledaj.
18.07.2014 | 07:56
To sam prvo napravio, ali je nestao. U tom sam imao dva privitka računa i jedan manji iskaznice. Drugi koji je prošao sam poslao bez privitaka, ali sam prepisao podatke s računa. Mislio sam da im je možda mail prevelik s privicima.
Meni se to još nikad nije dogodilo.
18.07.2014 | 14:19
jzelko, meni se je to 2 puta dogodilo prilikom slanja maila na android mobitelu sa mailom Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , imap!

Pripisao sam to mail.com servisu, te sam odmah otvorio gmail (znam smayo, znam...

Odonda mi se više ne događa. Esad, što je krivnja - nemam pojma, nisam nikada išao istraživati, ali iako je kod mene mail nestao, osoba kojoj sam slao mail gA JE DOBILA, iako ga kod mene nije bilo. Niti na serveru, niti u mobitelu, nigdje - baš kako ti kažeš, ko da je ispario.

Mođda da provjeriš da li je osoba, kojoj si poslao primila mail?
18.07.2014 | 16:16
@ Zdravac, nije dobila, jer sam slao SZK Vip i nisu odgovorili, te sam napisao drugi s drugim nazivom i za toga su poslali potvrdu da su ga primili a za prvi nisu. Čak sam im napisao da je taj drugi mail jer neznam jesu li prvoga dobili. Danas se javili na telefon i potvrdili prijem drugoga te se ispričali i stornirali jedan račun u ime isprike za grešku prilikom uključenja usluge i to račun na veći iznos.
Moram priznat da su se korektno ponijeli. Jedino, što sam morao reklamirati, jer samoinicijativno to vjerovatno ne bi napravili. "Eppur si muove", kako bi Galilej rekao.
Sad, zanimalo bi me gdje je mail nestao, ali kako se stvar povoljno riješila, mogu zanemariti. Eto da bude i jedan plus za VIP, kraj svih tih minusa.
DOPUNA: S današnjim mailom od Vipa vidim da su ipak dobili prvi mail, kojeg nemam u arhivi. Znači ipak je otišao. Premda mi nije jasno, ali možda negdje iskrsne taj mail, pa se javim.
18.07.2014 | 17:37
NSA ga je privremeno posudila, kad vide da nema veze s rušenjem Malezijskog zrakoplova, budu ga poslali na odredište
18.07.2014 | 20:29
jzelko kaže:

DOPUNA: S današnjim mailom od Vipa vidim da su ipak dobili prvi mail, kojeg nemam u arhivi. Znači ipak je otišao. Premda mi nije jasno, ali možda negdje iskrsne taj mail, pa se javim.

Nebude ti se pojavio, nije ni meni tak 2 puta. Vjerojatno je stv ar u imap serveru, sinkronizaciji...

Eto, otvori i ti gmail račun, znam da bi to smayo napravio!
18.07.2014 | 20:55
@ Zdravac, imam ga već jako dugo, ali ima i smayoo pravo pa ga koristim za manje bitne stvari.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 17 sati, 44 minuta
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.
  • drlovric: Moj kolega koristi Cowork sa M5 Pro sa 64GB, i nema tih problema... Ocigledno ti je taj Air preslab za tu specificnu namjenu :/
  • ivan.ocd: Da, prema Claudeu trebao bi M5 Max… neki dan je bilo preko 90GB Rama koje je koristilo… pogledat ću ovo sto si napisao pa javim
  • accom: Activity monitor će ti pokazat CPU / GPU / memory usage. Pretpostavljam, da je naročito GPU pod plafonom, a možda i Memory...
  • accom: A što kaže Claude po tom pitanju?
  • ivan.ocd: Ekipa, molim vas za brzinski savjet: imam MBA s 16GB RAM-a i koristim Claude puno, osobito Cowork. Izgleda da mi tih 16GB nije dovoljno jer svako malo dobijem upozorenje o memoriji, a i grije se ko lud (M5). Trebam li prodati ovaj Mac i gledati neki Pro ili Max s vise memorije ili hlađenja ili ne? Hvala
  • hal9000: OVO: -> [link]
  • hal9000: @yonkis: ma neki kompjuterski virusi... nemam pojma što je to! @smayoo: pa ja bih baš na krstarenje... :D
  • VanjusOS: [link]
  • smayoo: Sad su ti ta krstarenja vrlo povoljna pa nemaš više izgovora. ;)
  • Yonkis: hal9000 misliš o norovirusima? Srećom besparica me opet spasila pa nisam na kruzerima :j
  • hal9000: Danas čujem ekipu kako priča o nekim virus killer-ima. Može mi netko objasniti što je to? :D
  • imjasminh: Prodano kolegi s foruma.
  • imjasminh: 750 eur - [link]
  • Yonkis: Moram priznati da je ovo dobro odrađena aplikacija: [link]
  • imjasminh: Pozdrav svima! Prodajem Apple Watch Ultra 3, 49mm Black Titanium, račun garancija. Nije ni 2 mjeseca star, bacite pogled na oglase: [link]
  • dpasaric: I previše su ih prodali s obzirom na sve... oko 600.000
  • user: pa se nije dobro prodavao
  • user: Apple Vision je očito preskup bio
  • Riba: Bas glupost od hardvera.
  • Yonkis: Ok, i nije to neuspjeh, nešto su naučili iz toga, nadam se.
  • Riba: RIP Apple Vision. - [link]
  • drlovric: Lijepo [link]
  • dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
  • Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
  • Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.59 Seconds

Provided by iJoomla SEO