Adekvatna ikona za Maca u mreži?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Adekvatna ikona za Maca u mreži?


18.04.2014 | 00:44
Došao sam (najzad) u posjed iMaca G3 kojeg sam nabavio da mi eto malo uljepša radni prostor . Složio sam ga da daje svoj maximum i on to za sad i radi. No, ono što me muči su drugi Macovi:

Kad ga spojim s iMacom G4 (10.5.8) File Sharing radi, ali u Finder-prozoru mi ne pokazuje adekvatnu ikonicu za iMac G3, nego neku generičku. Isto je i na MBP (10.9.2).

Na iconverticons.com/online/ sam od 512x512 JPGa napravio .icns file i stavio ga na mjesto kako opisuje Macforums, ali nema promjene.

Ako je međutim, ovo što moram napraviti onda definitivno odustajem!
To niti ne kužim, a kamoli da znam napraviti . Too heavy for me...

NB: ne želim s npr. Candy Barom unakaziti Dock, nego samo želim ispraviti ovo:
Prilozi:
18.04.2014 | 06:18
Da li si probao napraviti promjenu ikone na način kako se to na Macu uvijek radilo:
1. U Finder prozoru klikni na naziv računala i pritisni: Cmd + I (Get Info)
2. ".icns" fajl odvuči na mjesto male ikone smještene u gornjrm lijevom kutu i pusti

Fajl u prilogu je ikona skinuta sa stranice iconspedie (www.iconspedia.com)
Prilozi:
18.04.2014 | 11:59
Hmm... Kad to napravim ne događa se ništa. Ostaje ista ona Generic plavi display ikona.

Na kojem Macu to treba napraviti: na samom iMacu G3 ili na ovim drugima gdje se pojavljuje kao Shared device?

Anyway, probao sam na njemu samome i na ovima drugima ali bez učinka...
Get Info + Drag&Drop .icns file-a ili bilo koje druge .jpg slike preko Default icon ne rezultira nikakvom promjenom.

Vjerojatno nešto krivo radim
Prilozi:
18.04.2014 | 12:03
Pa koliko ja vidim, to nije BSOD ikonica, nego iMac ikonica s Tiger desktopom. Samo što je iMac "flat panel" model.
Ali takva ti je ikonica i na iMac G4 (lampi). Onda ti ni ta ne valja?
18.04.2014 | 13:23
Smayoo, ne kužim što je BSOD i ostalo što pišeš ...

Dakle, sva tri računala su u istoj mreži i FTP kod svih radi. Lampa točno prikazuje ikonu MBPa i obratno: MBP točno prikazuje Lampu (v. slike), ali oboje imaju krivu ikonu od iMaca G3 (slika je u gonjem postu)...
Prilozi:
18.04.2014 | 14:28
BSOD je "Blue Screen of Death" - ono što se pokaže na windowsima kad se uruše. BSOD ikonica je, dakle, ona generička ikonica koju dobije svako udaljeno računalo koje je povezano SMB protokolom (i Macovi isto, ako nisu povezani preko AFP, nego preko SMB).
Ta "kriva ikona" od iMaca G3 (slika tri posta gore) nije "kriva" u smislu da je obična generička windows PC ikona, kako si napisao, nego je ikona koja prikazuje flat panel iMac s Tiger desktopom. I takvu istu ikonicu ti ima i G4 lampa. Dakle flat panel iMac. Dakle, problem ti nije samo s G3, nego i s Lampom. Ako ti je to problem (što prikazuje na ikonici mlađi model iMaca).
18.04.2014 | 18:47
Ako je međutim, ovo što moram napraviti onda definitivno odustajem!


Ako ti taj tutorial nije jasan, mislim da ćeš morati odustati.

Jedina "jednostavnija" alternativa je promijeniti ikonu Cinema Displaya (to je ona koju ti prikazuje) u ikonu iMaca G3, ali posljedica toga bi bila da se svi neidentificirani uređaji koji bi inače bili prikazani kao Cinema Display, prikazuju kao iMac G3.

Dotična ikona se (u 10 veličina) nalazi u /System/Library/CoreServices/CoreTypes.bundle/Contents/Resources/com.apple.cinema-display.icns. Icns fajl je preporučeno editirati s Appleovim alatom Icon Composer (dio je besplatnih Appleovih dev alata).Problem počinje od toga što među predefiniranim sistemskim ikonama (u /System/Library/CoreServices/CoreTypes.bundle) nema iMac G3 ikone. Ali ima 12 drugih iMac ikona, među kojima je najstarija 15" G4 Lampa. Pritom mislim na "velike" ikone, u boji (vidljiva na tvom prvom screenshotu, iznad "Spojeno kao: Gost"), a ne na one koje se pojavljuju u Sidebaru. Za Sidebar na 10.9.x postoji samo jedna iMac ikona (i prikazuje recentni model) - možeš promijeniti i nju (SidebariMac.icns) ako ti odgovara da sve iMacove na mreži u Sidebaru vidiš kao iMac G3.

Postupak opisan na superuser.com je univerzalan način za dodati bilo koju custom ikonu za prikaz identificiranog hardvera u Finderovom prozoru, a "najzeznutiji" dio je korak 5 jer, da bi prikazao odgovarajuću ikonu, Finder mora preko Bonjoura primiti potreban info (predstavljanje spojenog stroja) - u praksi je taj info najjednostavnije broadcastati koristeći (tamo spomenuti) Avahi, instaliran na stroju koji se mora predstaviti (u tvom slučaju iMac G3). Istovremeno se u CoreTypes.bundle dodaje nova ikona i konfigurira se tako da "zna" kako reagirati kad primi odgovarajuću Bonjour poruku s iMaca G3 (predstavljanje stroja).
18.04.2014 | 19:18
⁄⁄@ smayoo: Mislim da ona ”kriva” ikona nije mlađi model iMaca, nego od Cinema Displaya. Razumijem da suvremeni OS nema pohranjenu ikonu iMaca iz 2001, no mislio sam de ju je moguće relativno jednostavno dodati.

Ono što me više čudi je ikona printera u Sidebaru (i kasnije u prvom planu kad kliknem na nju). Naime, System Preferences taj printer prikazuje s točnom ikonom (minijaturom) stvarnog stroja, a ista (točna) se pojavi i u Docku kad nešto printam. Dakle, ta ikona postoji negdje u OS X-u, ali ne i u Finder Windowu?

⁄@ djipi: da, ovo opisano u tom postu je za mene kao home-usera heavy ”programiranje” i u to se ne budem upuštao. A ovo ”jednostavnije rješenje jednostavno ”nije to-to”... Kad bih tako zamijenio ikonu Cinema Displaya, onda bi se u Finder Windowu i Sidebaru taj printer prikazivao kao iMac G3, a to bi bilo još gore nego kako je sad...Bah...
Prilozi:
19.04.2014 | 13:13
Zato volim Mac korisnike poput MacSlavka, važni su im detalji i sitnice, obraćaju pažnju na nelogičnosti i vesele se ujednačenosti i lijepome. Sretni su kada vide da je nešto do u sitnice promišljeno i s razlogom na tom mjestu i tako napravljeno.

Oni drugi Mac korisnici koje boli kuka za to su mi mnogo manje draži

U kojoj se kategoriji vi ostali nalazite?
19.04.2014 | 15:35
Vanjuška kaže:


U kojoj se kategoriji vi ostali nalazite?

Otvaraš novu temu ?
19.04.2014 | 17:16

Ja svakako cijenim pažnju poklonjenu detaljima i estetici, ali to nije, ne može biti i nikad neće biti važnije od funkcionalnosti. Najprije funkcionalnost, onda estetika. Prezirem proizvode koji su lijepi izvana, a šuplji iznutra. Mac to zaista nikad nije bio, ali me ljuti što u posljednje vrijeme očito, što se OS-a tiče, naginju tome..
20.04.2014 | 06:16
^Potpuno se slazem sa Smayoom....
Srecan Uskrs Svima Koji Slave....
20.04.2014 | 06:52
Prijavljujem djelomičan uspjeh ...

Nisam se upuštao u ono ”heavy programiranje” jer bih sad vjerojatno pisao o Clean instalaciji Tigera

Počeo sam od onog +I postupka. Drag&Drop slike na Get Info ikonu HDDa nije davao rezultata. Još malo sam kopao po tome i otkrio da nije dovoljan D&D, nego treba u Previewu otvoriti sliku koju želim zalijepiti preko Default ikone, Marqee-jem selektirati dio koji želim te +C pa onda otići na Get Info ikonu koju mijenjam, kliknuti na ikonu dobije plavu sjenu i onda uraditi +V.

Tako je iMac G4 HD dobio sliku Lampe umjesto slike HDa na Desktopu. Tako ga vidi i iMac G3 i to je OK.
Prilozi:
20.04.2014 | 07:59
No isti postupak ne rezultira istim učinkom na G3 Tigeru. Tamo, naime kad u Previewu selektiram .png koji želim nalijepiti preko default ikone HD-a, Preview (v. 3.0.9) ostavlja za sobom crnu pozadinu (iako je sam .png nema) pa kad napravim +I i potom +V dobijem promijenjenu ikonu, ali sa tom crnom sjenom...

Mislio sam da je do (starog) Previewa jer ovaj noviji (v. 4.2) na Lampi mi to nije radio. Pa sam sa starim Photoshop Elements 4 otvorio isti .png i kopirao ga bez crne podloge, zalijepio na Get Info iMac G3 HD, no opet sam dobio bijelu podlogu oko ikone.

Moguće da taj OS Tiger jednostavno ne zna drugačije. Ipak, na njegovom Desktopu se ostale ikone prikazuju bez tog okvira, a samo je iMac G3 HD s okvirom...

PS: i sretan Uskrs, također
Prilozi:
20.04.2014 | 19:07
Čini se da sam uspio!?

Pravo da vam kažem, ne znam ni sam kako... Od tih 30-50 različitih metoda, više i ne znam koja je upalila . Moguće da sam mountao G3 na MBP i tamo mu s Get Info promijenio ikonu, što se potom reflektiralo i na samom G3.

Anyway, sad su svi s "pravim" slikama, jedino što se kod Restarta slike vrate na Default , iako ne bi trebalo (ili?)...
No, to ne radim baš često pa recimo da će ovo polu-rješenje od jednog amatera biti zadovoljavajuće.

Tnx for your patiance
Prilozi:
21.04.2014 | 13:00
OK, ikone na svim strojevima su preživjele i Restart i Repair Permissions pa zaključujem da će tu i ostati . YEY!

@ smayoo: Slažem se da je svaki Mac prvotno stroj koji nečemu služi i svrha mu je da radi to za što smo ga kupili. Ipak, od Maca očekujem i više: da to radi lijepo, glatko i logično (npr. da se ikona određenog Epson printera vidi svugdje, pa i u Finder Windowu, a ne samo u System Preferences).
Zatim očekujem taj kompjutor (također i tipkovnica i miš/trackpad) radi tiho i da je, k tome, taj stroj ispred mene ne samo pouzdan, nego i lijep kao npr. po mogućnosti i auto ili sat koji si kupim...

Dakle, ja bih i jedno i drugo . Zato sam na Macu!

iMe
13.05.2014 | 13:22
MacSlavko kaže:
Čini se da sam uspio!?

Pravo da vam kažem, ne znam ni sam kako... Od tih 30-50 različitih metoda, više i ne znam koja je upalila . Moguće da sam mountao G3 na MBP i tamo mu s Get Info promijenio ikonu, što se potom reflektiralo i na samom G3.Znam kako se osjećaš Bravo.
13.05.2014 | 18:47
YEY

To je to! Trenutno se stroj nalazi na posudbi u rovinjskoj SŠ - nek tehničari za računalstvo vide kako se 2001 vodila briga oko detalja...
Uostalom, kao i danas. Na Macu, dakako
14.05.2014 | 14:19
MacSlavko kaže:
YEY

To je to! Trenutno se stroj nalazi na posudbi u rovinjskoj SŠ - nek tehničari za računalstvo vide kako se 2001 vodila briga oko detalja...
Uostalom, kao i danas. Na Macu, dakako


Kapa dolje još jednom, i zbog ovoga, i zbog rada sa iPadom u školstvu.
Sram me je što vi tamo imate uz to i Peek & Poke, a mi u ZG goli k.
 • Stranica:
 • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 14 sati
 • cariblanco: Mož i meni, samo ja neći mini :)
 • stefanjos: kad bude netko imao vakumirani iphone 12 mini 128 gb, neka mi se javi u pm :)
 • surf: halo kako stojite sa kriptom?
 • name: Tražim g5 dual, ili bar g5, ima ko kaj?
 • dpasaric: Novi prikaz hardvera na Jabučnjaku! :)
 • dpasaric: Da, da, vidjeli, bilo je i vrijeme!
 • lucija: [link] - zanimljiv clanak o remakeanju digitalnog avijeta od strane Bernesea Leea
 • lucija: [link]
 • Gjuroo: Koristi li netko Adobe Dimension? Treba mi mala pomoć.
 • Air: i ja vjerujem :)
 • Air: naravno da ih ima.
 • Dijete: :) Ja vjerujem da ima ljudi kojima 5000kn ne cini veliku razliku...
 • Air: Prvo, pogledao sam na austrijskim stranicama i tamo je isti odnos. Dakle upravu ste. Drugo, 5000 kn nije mala razlika.
 • Piko: da li je novi bolji ovisi o potrebama .... netko treba intel x86 kompatibilnost (win, Linux) pa mu novi nije bolji :)
 • Dijete: to nije bilo pitanje, pitanje je bilo da li ovo ima negdje drugdje :D - svugdje je tako.. :D i ne bih ulazio je li neusporedivo bolji... vjerujem da ima ljudi kojima je vaznije da im soft radi i da imaju 4TB porta pa ta razlika od 5000kn ne igra veliku ulogu...
 • Air: Poanta je da je stari model skuplji a novi neusporedivo bolji.
 • Dijete: Potrazi si tu ak imas viska vremena [link]
 • Dijete: Ima
 • Air: MBP 13 M1 8C CPU / 8C GPU / 512 GB Redovna cijena: 14.809,47
 • Air: MBP 13 2020 i5 2 gHz / 4 Core / 512 GB Redovna cijena: 19.577,89
 • Air: Da li ovog ima negdje drugdje osim u HR?
 • gladhr2: [link] idemo znalciiii :)
 • Zdravac: Nakratko svratio; Sretna Nova svim dragim forumašima!
 • Kloba: Ajde pozz
 • JOHN: Moram se isključiti zbog posla. jednom drugom prilikom ćemo o tome
 • Kloba: Ima od toga 20 godina
 • Kloba: I to je radio za državnu firmu, upravo zbog ovoga što si napisao, starih i netočnih podataka
 • Kloba: Znam otprilike, on je to radio da se zna šta je čije ako me razumiješ, što je u čijem vlasništvu (ako sam ga ja dobro shvatio uopće)
 • JOHN: geodeti se bave snimanjem terena i objektata, položajno i visiniski. Rade ajmo reči karte sa slojnicama(visinama terena)
 • Kloba: A kao najrazvijenija država na svijetu
 • Kloba: Pa vidi šta je ovaj kripl Trump izveo jučer s twitterom, napad na Kapitol nakon 200 godina
 • Kloba: Kada se u bilo čemu pokrenu takve teme o HR, ja e samo ponadam da smo jako mlada demokracija i da zapravo ima cajta da napravimo nešto od sebe. samo da smo se kasno sjetili u odnosu na vrijeme i geopolitiku, jesmo
 • Kloba: Ja znam da mi je susjed, koji je završio Geodeziju, i čiji je mlađi brat završio srednju geodetsku pa je išao po ulicama s onim aparatima za mjerenje, rekao da imamo podatke iz Kraljevine SHS bolje nego iz Juge o vlasništvu. Druga tema, ali isto ide u prilog ovome što pričaš
 • JOHN: Bit svega je d ahrvatskja jako malo radi po pitanju istraživanja tla, seizmici. Ne izdvajaju se sredstva za to. Oslanjamo se na stara i nedovoljna istraživanja
 • Kloba: Profa
 • Kloba: E da, taj lik je bio sa PMF-a
 • JOHN: O potresima se uči na pmfu(najdetaljnije), građevini, rgn-u, geotehnici. Arhitekti nemaju pojma o tome, oni se samo trebaju pobrinuti da imaju suradnike koji će i te stvari riješiti u sklopu svojih projekata
 • Kloba: Da, znaš kako je netko to dobro opisao, kada Zemlja odluči napraviti (zamisli onaj pokert dlanom kada čistiš rukom rame od mrvica pa se dva tri puta potepeš rukom po ramenu) to i zatrese se, odnosmo mi ko mravi kao da nas nikada nije ni bilo...
 • JOHN: uh ima još puno stvari o kojima bi se trebalo pričati. Prije bilo kakvog projektiranja, pa taman i z akokošinjac kako ja znam simbolično reči, potrebno je ispitati tlo. Tek što dobiješ potrebne parametre o tlu, možeš se baviti projektiranjem. Tlo nije beton ili čelik gdje se znaju njegove karakteristike. Tlo je živo i u interakciji je sa temeljim agrađevino 24h dnevno.
 • Kloba: Mislim, ne znam zaista - ne bi li akademici trebali biti vrh struke svakog područja?
 • Kloba: I tko to mijenja? Akademija - resorni sektor HAZU?
 • Kloba: A gdje se to uči? Na građevini ili arhitekturi?
 • Kloba: (o čemu je čovjek pričao)
 • Kloba: Da, to je to
 • Kloba: Hvala
 • Kloba: a ha
 • JOHN: gravitacijsko ubrzanje
 • Kloba: glupo pitanje, šta je g tu?
 • Kloba: Vidiš kako znaš care
 • Kloba: E to

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 0.79 Seconds

Provided by iJoomla SEO