25.02.2014 | 14:18
Da, imas pravo, letimicno rjesavam ovaj problem. Ali evo me sada.
Uglavnom. LAN ista stvar. Da DSL je veza. Nije samo upload slika vec i slanje datoteka preko maila(mail.app) isto tako i upload na Dropboxu je nemoguć. Znači nije do browsera. Torrent klijent je isključen a i nisam ga koristio neko vrijeme...
Evo sada ću objasnti kako je sve spojeno. Znači iz zida(doslovno iz zida, kod utičnice) idu dva kabla(oni tanki s 4 pina) znači jedan je za telefon, jedan je za internet. U router(Thomsonov router koji dolazi s Tcom MAX ADSL) su uključena u jackove za Phone i DSL. Od tuda su sprovedena 2 ethernet kabela za 2 max tva. Jedan kod nas, jedan u donjem stanu gdje živi baka. U LAN port na routeru je spojen kabel koji se spaja na switch(kojeg sam stavio da malo rastereti Thomsona a i da mi je lakše štekat kabel kada idem žično spajati neki PC.
Nadalje iz switcha izlaze dva ethernet kabela. Jedan u Dreambox, jedan u Apple Airport Express. Na thomsonu je onda izgasen Wifi preko onog sučelja njegovog i wifi baca samo APE.
Na mrežu su spojeni, 3 apple tva. iMac, Macbook, 2 PC laptopa, the 6 smartphonea. Te jedan smart TV( ali povremeno) to se susjed(sestra i šogor, nemaju internet) pa šogor pogleda njuškalo svako toliko ali to je učinio možda dvaput dosada.
@Smayoo, što točno s FTP. Dal da pošaljem nešto(s kojom aplikacijom) ne koristim to. Ili mislis generički nešto kao Dropbox(gore sam opisao). Isto tako, dal da na iMacu promijenim DNS, ili da uđem u router pa onda?
Je li mi što promaklo? Sigurno je, pa napomenite!