Jučer sam zamjenio originalni disk na mini mac s novim ssd diskom.Zamjenu sam napravio sam pa sam zato i otvorio novu temu da napišem par riječi o tome.Nije toliko komplicirano tko se imalo kuži u tehniku,pa nije potrebno dodatno plaćati servis za tu uslugu.Rađeno je sve po ovom tutu s you-tube gdje vam na videu točno piše koja je veličina pojedinog vijka koji trebate odvrnuti.
Kupio sam u čipoteci ovaj set za taj posao oko 90 kn.
Kod posla treba pripaziti na par stvari.Pažljivo iščupajte konektor od hladnjaka i wi fi antene.Neki kod ovog posla vade i matičnu ploču van da bi lakše stavili disk nazad.Ja nisam to radio nego sam kod vraćanja diska okrenuo mini na leđa da mi disk lakše dođe u položaj gdje se dva vijka utisnu u utore koji drže disk.Vodite računa da vam se sata konektor za disk ne odpoji nakon što ste ga spojili,to se zna desiti ako disk previše gurate dole kad provjeravate da li je pravilno sjeo.Cijeli posao je gotov za petnaestak minuta,evo još par slika.
Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova!
dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti!
zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva