LaCie 2big na Lionu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

LaCie 2big na Lionu

23.11.2011 | 01:35
Tražio sam po Jabučnjaku da li se spominje izraz "legacy AFP services" i čini se da ne pa da zabilježim nešto što bi moglo nekome pomoći oko spajanja na network diskove.

Dakle, kupio ja danas MacBook Air i sve super, osim mase problema

Neću sad o debilnoj instalaciji Xcoda preko AppStorea gdje nemaš pojma kako ide download i koliko još vremena treba kao nekad kad se to skidalo iz browsera, a u pitanju je download od 1.8 Giga. OK, sljedeća stvar na koju sam naletio je bio pristup mom LaCie 2big network drajvu sa kojeg sam mislio poskidat sve stvari pošto Air nema DVD pogon. Ali šipak.

Lion ne može pristupiti takvim diskovima jer je to kao nesigurno sad ili što već. Trebalo mi je dosta googlanja da naletim na ovu stvar: OS X Lion: Connecting to legacy AFP services.

Jednostavno se napravi to što dokument opisuje i sve redi kao nekad. Mrak. Isto tako bih rekao da mi je ona USB-2-Ethernet tema pala točno na vrijeme - hvala gogh. Mislim da bih dobio mlade da moram sve preko zraka. Air je mrak stroj, ali prvi setup bez diska i žičane mreže bi stvarno bio pre naporan. Inače, imam vanjsku DVD pržilicu, ali mi sad nije pri ruci i ovaj usb2ethernet me spasio.
23.11.2011 | 16:38
IgorD kaže:
Neću sad o debilnoj instalaciji Xcoda preko AppStorea gdje nemaš pojma kako ide download i koliko još vremena treba kao nekad kad se to skidalo iz browsera, a u pitanju je download od 1.8 Giga.

Nemam pojma što je debilno? Klineš na Purchased tab i vidiš kako ide instalacija, sasvim isto kao u browseru. Bit će da nisi proučio MAS pa se nisi snašao IMHO je MAS genijalna stvar, više ne zaostajem za updejtima, i samo čekam nove verzije svog softvera koje imam, pa da prebacim sve na MAS.

Mislim da bih dobio mlade da moram sve preko zraka. Air je mrak stroj, ali prvi setup bez diska i žičane mreže bi stvarno bio pre naporan. Inače, imam vanjsku DVD pržilicu, ali mi sad nije pri ruci i ovaj usb2ethernet me spasio.

Mislim da pretjeruješ, i ja sam neki dan uzeo novi Air, stavio ga na stol, pokrenuo Migration Assistant i rekao mu da mi prebaci sve sa starog Aira, kojih 55GB podataka... Nisam štopao vrijeme, ali bilo je gotovo relativno brzo i bezbolno.
23.11.2011 | 23:18
Vanjuška kaže:

Klineš na Purchased tab i vidiš kako ide instalacija, sasvim isto kao u browseru. Bit će da nisi proučio MAS pa se nisi snašao

Da, čim sam kliknuo na download bacio me u onaj Launcher pa sam tamo pokušavao right-click. Nije mi palo na pamet da to kao u iTunesima radi dok traje download, dakle da moram nazad u AppStore.

Mislim da pretjeruješ, i ja sam neki dan uzeo novi Air, stavio ga na stol, pokrenuo Migration Assistant i rekao mu da mi prebaci sve sa starog Aira, kojih 55GB podataka... Nisam štopao vrijeme, ali bilo je gotovo relativno brzo i bezbolno.

Vjerojatno imaš neki noviji wireless. Na mojem ide oko 4-5GB po satu pa ti vidi koliko bi to trajalo.

Igor
24.11.2011 | 17:34
Ako imaš 2Big Network 2 preporuča se nadogradnja NAS OSa na 2.0 verziju koje i potpuno kompatibilna s Lionom
www.lacie.com/intl/products/product.htm?id=10567
25.11.2011 | 01:16
Hvala na linku, vjerojatno ću napraviti ovaj update iako mi paše da mi je komp naštiman da se može spajati na sve živo.
25.11.2011 | 12:53
Ako ovo sta pise na apple supportu bude radilo ja neznam sta cu od srece! Od prvog dana liona intenzivno al bezuspjesno trazim neko rijesenje!
25.11.2011 | 15:45
Drek, za 2Big Network (bez dvojke) ništa ne govore!
25.11.2011 | 16:51
Da, tek sam sad primjetio. Dobro da sam update odgodio za vikend, možda bih i neku štetu napravio.

Tetanus, ono gore funkcionira. Baš je dan naš slučaj kad treba eliminirati DHCAST128 sa popisa. Ostale opcije idu valjda za neke druge mrežne diskove, ali za LaCie treba baš to.
25.11.2011 | 18:43
Mislio sam da cu stic danas probat al nemam vremena, javim sutra kako je proslo.
26.11.2011 | 19:26
Do nikakvog popisa ja nisam stigao, mozda ja nesto krivo radima al promjene nema
26.11.2011 | 19:45
Evo da malo pojasnim o ovom modelu nasa se radi: ICY BOX IB-NAS3221 ako to ima kakve veze
26.11.2011 | 20:18
Računao sam da znaš engleski i da znaš što je terminal. Ako nije tako kaži točno što te muči. Sve što treba je napraviti točno ono što piše u dokumentu i sve će biti ok.
26.11.2011 | 20:44
Cuj engleski znam i tocno sam napravio ono sta pise na doticnom linku al i dalje mi ne prolazi spajanje na server.
26.11.2011 | 23:25
Znači ušao si u terminal i kucao: sudo chmod o+w /Library/Preferences pa te pitao lokalni password i to si upisao pa si onda upisao ovo: sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.AppleShareClient afp_host_prefs_version -int 1 i onda si se probao spojiti na svoj drajv i tamo ukucao remote username i password i tu se nisi upio spojiti?
27.11.2011 | 10:03
Uspio sam se spojit al mi daje ograniceni pristup, odnosno read only, i dovrsio sam i zadnju tocku naredbi u terminalu. Cak sam kao i receno restartao comp pa ponovio proceduru i nista! Ukucah i onu liniju za vracanje defoltnih postavka pa probao opet sve ispocetka al i dalje imam ogranicen pristup.
27.11.2011 | 15:16
Ok, tu se onda vraćamo na one četiri stvari koje su disabled a koje ti read naredba treba prikazati. Na to sam mislio u onoj ranijoj poruci. Probaj onda varirati što stavljaš u write naredbu dok ne proradi. Probaj umjesto one tri opcije koje ostaju u njihovom primjeru staviti jedino ovu DHCAST128.
29.11.2011 | 12:27
Malo kasnim sa odgovorom al eto nakon svih mogucih kombinacija i dalje nemogu pristupit serveru. I dalje imam samo read permissions. Cini se da nema pomoci
29.11.2011 | 20:00
Da, šteta. Izgleda da ovo pomaže za LaCie diskove, a za neke druge baš i ne. Recimo na ovom linku dosta ljudi nije ništa uspjelo napraviti. Neki su skinuli zadnji firmware za disk i tako postigli nešto, neki ne.

Još sam negdje vidio da neka organizacija veli da za spajanje na njihove servere treba staviti onu prvu vrijednost na 15 (mislim da je 10 default za Lion, ali tko bi to znao) pa tako ide: sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.AppleShareClient afp_host_prefs_version -int 1 i onda varijanta sa DHCAST128. Ak ti se još da i to probati...
30.11.2011 | 00:02
Probao sam i probaj pogodit? Naravno da se nista nije desilo. No sta je tu je, kad tad cu nac neko rijesenje! Moja greska je bila ta sta sam se prenaglio i nisam kupio time capsule! Sad mi jos ostaje samo da pricekam da icy box izbaci neki novi firmware. Svejedno hvala na strpljenju
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 1 sat
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BigMac, dpasaric, Ender, m@xym, miomika, Riba, Anonimci (431)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.19 Seconds

Provided by iJoomla SEO