LCD monitor?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

LCD monitor?

16.09.2003 | 15:43
Mozes mi poslat nakon 7 dana sto ti valja, a sto ne na njemu...
16.09.2003 | 17:15
Ma neka napise jedan lijepi kratki review pa da svi gledamo.
16.09.2003 | 17:44
Ja nepismen da pisem reviewe?!? Ne pada mi na pamet!

OK, mozda,
16.09.2003 | 18:24
Pa nismo literarna skupina da ce ti to netko zamjeriti.
16.09.2003 | 19:10
Da, dajte mi recite što je najbolje na tržištu za 500 eur. do 17.09; Do tada traje međunarodni obrtni sajam u Celju i sada daju prilične popuste. Vidio sam taj Nec 17" LCD i dopao mi se. Nisam primjetio da ima DVI port. Vjerojatno imaju verziju sa i bez toga porta. Koliko je zdravom oku primjetljiva razlika između kontrasta 1:400 i 1:500?
28.09.2003 | 20:29
Isprobao sam NEC-ove 17" i 18" modele i, IMO, best-buy je 1860SX za 5500 kn sa PDV-om! Usporedio sam ga s 1880NX i slika je identicna, a 1880 ima mogucnost rotacije koja nije podrzana u OS X-u (samo WinXP) i zato kosta skoro 3000 kn vise...
1760 ima previse "spaljene" boje i daleko je losiji ekran od 1860, a niti razlika u cijeni ne opravdava kupovinu. Kao referencu sam koristio PB17 i 1860 ima sliku jednake kvalitete, a ako i ima razlika nisam ih uspio uociti golim okom!
29.09.2003 | 11:10
Po mom misljenju 30ms response time, koliko ima 1860NX, je puuuuno previse (25ms se tolerira, ali i tamo ima ghostinga). Ima istu rezoluciju kao 1760NX, manji kontrast (350:1 - 450:1), manju svjetlinu (200cd/m2 : 260cd/m2) i bolji viewing angle (160 : 140).

Sto se tice boja, 1760 po defaultu ima nabrijanu svjetlinu a kontrast na pola, pa su boje u qrcu ali se to lako rjesava. Ionako postoji Calibrate u Monitors CP-u.

BTW kalibracija LCD monitora je NOCNA MORA!!!
  • zvonimir
  • Posjetitelj
30.09.2003 | 17:53
Ok, glede "vremena odziva", odnosno vremena crtanja i brisanja koje se mjeri u milisekundama -- na vecim ekranima (18 inca i vise) ima se bogme sta brisat', pa je imalo bolje vrijeme odmah i skuplje.

* U ovoj niti rasprave pisalo se o NECovim modelima. Koliko sam istrazujuci po webu vidio, njihovi su modeli uglavnom precijenjeni -- preskupi su za ono sto nude. Mnogi drugi proizvodjaci (Benq, Acer) koriste puno bolje TFT ploce a cijenom su puno povoljniji. Po mom msiljenju, NEC valja izbjegavati.

* Jednako kao i Sonyjeve trenutne modele. Preskupi su i ono sto nude u najboljim modelima nije ni osrednja kakvoca vec spomenutih kvalitetnijih ploca.
Appleova ponuda je cijenom dobra za vece modele (20", 23&quot
, kvaliteta je osrednja, dok je pocetni model, 17" Studio Display, precijenjen i star.

* Samsung ima dobre srednje modele (17&quot
, nelose vece modele (19&quot
, koji svoju cijenu ne mogu nikako opravdati -- dobro, slucaj nije drastican kao sto je to kod Sonyjevih modela, ali za istu cijenu na trzistu se mogu naci puuno bolje ploce.

* U sam vrh ponude spadaju, trenutno, Formacovi modeli. U SAD su jeftiniji od Appleovih, i za tri koplja bolji! Izvan SAD rijetko se bas nalaze, odnosno, kad ih se nadje, cijena im ne prati americki dolar, vec je u cijeni i pozamasna kolicina marze, valjda zbog toga sto ih ne uvoze na velika vrata. Steta, a rijec je o zbilja vrhunskim plocama, koje imaju sve ulaze, nisu skupe (u SAD) a jos i lijepo izgledaju.

Po mom misljenju, najbolje za pare daju Acer i Benq. Trenutno. Oni koriste Planarove TFT ploce, koje su jako dobre. No Steta sto u Europi i drugdje (izvan SAD) nema predstavnika koji bi trzistu ponudili i Planarove vlastite modele.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 10 sati
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)
  • smayoo: Mislim da je @iAntu zanimalo kako se vide gravirana slova kad je isključeno osvijetljenje od ispod, dok je dnevno svjetlo

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.40 Seconds

Provided by iJoomla SEO