Poruka: 295
|
|
Nečistoća sa unutrašnje strane iMac monitora prije 1 Godina, 8 Mjeseci
|
|
|
imam problem sa vlekom u gornjem desnom uglu monitora(s unutrasnje strane).ne znam kako da je obrisem,ili da jednostavno odem u prodavnicu gdje sam ga kupio i da ga zamijenim ili da ga oni ociste.mada sam citao da se moze staklo izvaditi,jer je pricvrsceno sa magnetima.da li neko ima objasnjenje kako da to sam uradim?unaprijed zahvalan
iMac 20'2,4 GHz Intel Core 2 Duo
iPhone 3GS
Windows 7 (boot camp)
|
|
Administrator je onemogućio pisanje neprijavljenim korisnicima.
|
Admin
Poruka: 3650
|
|
fleka sa unutrasnje strane monitora prije 1 Godina, 8 Mjeseci
|
|
|
Novi aluminijski iMac? Nemoj to raditi sam. Ako je stroj pod garancijom, sredi to na taj način. Staklo se diže vakuumskom sisaljkom i čisti posebnim silikonskim valjkom. Ne kažem da se to ne može napraviti i doma, ali ako imaš garanciju, radije to napravi bez rizika.
|
|
|
Poruka: 327
|
|
|
|
|
Slazem sa dpasaric da odes u servis, ali moj iMac24 je kupljen u Austriji pa sam isti taj problem rijesio sam.
Uostalom to se zna dogoditi i usred kondenzacije, pa ako ti je staklo malo prasnjavo iznutra, ostat ce ti ruzna fleka.
I meni se pojavila, doduse u lijevom kutu i vidjela se samo kad je racunalo ugaseno, rijesio sam to za 10 minuta.
Odradio sam to na slijedeci nacin:
Staklo preko monitora je po mom misljenju obicno staklo sa glossy premazom, koje btw sakriva vijke koje se nalaze bas ispod crnog okvira na staklu. Uklonis ga obicnim vakumom (nosac za mobitel, navigaciju).
Uklanjas ga tako da odaberes jedan GORNJI kut, lijevi ili desno i zalijepis taj vakum. Lagano povuces i staklo ce se odvojiti.
NAPOMENA: Povuci gornji dio stakla prema sebi par centimetara, pa CIJELO STAKLO podigni u vis, jer je na donjoj strani zabravljeno tak da je propalo par mm prema crnom Apple logotipu.
Ovdje mozes imati malo problema ako si nepazljiv pa ti ostanu otisci prstiju. Ja sam koristio sprej koji sam dobio u Zagg Invisibile Shield of iPhone-a ali siguran sam da to mozes srediti i bez njega.
Samo operi dobro ruke prije posla, da uklonis znoj ili eventualnu masnocu sa prstiju.
Uostalom, nemas ni potrebu dirati ga prstima, jer ako ti je malo veci vakumski nosac mozes bez problema cijelo staklo pomijerati, drzeci ga samo za nosac.
Za ciscenje unutarnje strane tog stakla sam koristio microfiber tkaninu koja mi je dosla uz mobitel. Moze i ona sto dobijes kada kupis suncane naocale. Bitno ti je samo da ti ne ostanu neke dlacice na staklu.
Nemoj nicim kvasiti, dovoljno je samo da ovlazis staklo dahom i odmah obrises to mjesto i ides dalje. Za par minuta si gotov.
Kada ti je vec staklo skinuto, prebirisi i sam ekran.
Vracas staklo natrag na nacin da prvo stavis donju stranu cijelom sirinom i ona ce propasti par mm prema dole, nakon toga laganmo primaknes gornju stranu i magneti ce je privuci sebi.
Nakon toga, uklonis vakuumski nosac i cijelo staklo pobrises izvana, kako bi to radio i inace.
Nastojao sam ti sto detaljnije objasniti, ali stvarno nije tesko. Sve ukupno 10min.
Ako te sta zanima, pitaj.
|
|
|
|
|
|
|
|
i meni je isto ,samo u gornjem desnom kutu.hvala ti na detaljnom opisu sta trebam uraditi.sad je vec mrak pa cu sacekati sutra i pokusati uraditi.imam original krpu sto sam dobio uz imac i mislim da ce ona biti dovoljna da obrisem tu fleku.javim sutra je li sve islo po planu.
isao bih i ja u servis ali ovdje je to do bola sporo.moram napraviti sastanak pa ga onda s posla odnijeti a to me kosta i vremena i para.pokusat cu prvo sam pa ako ne bude islo servis je zadnja opcija.
iPhone 3GS
Windows 7 (boot camp)
|
|
|
|
|
|
|
|
ipak nisam mogao cekati do sutra.lako je bilo jer ja nisam morao citavo staklo skidati nego samo malo odvojiti na vrhu i obrisati mjesto gdje je fleka.u svakom slucaju velika ti hvala.
iPhone 3GS
Windows 7 (boot camp)
|
|
|
|
|
|
|
Drago mi je da si uspio
Mada kada si vec odvojio staklo, mogao si ga bez problma i izvaditi. Ali to mozes napraviti neki slijedeci put kada budes radio "generalno" ciscenje
Pozdrav!
|
|
|
Poruka: 10
|
|
|
|
|
Pozdrav prvo svima..
eto ja bas naletil na ovaj problem isto..imam imac 24" i jucer primjetil neke kao tragove na gorenjem desnom i lijevom uglu ekrana..jel to ta prasina? bojim da se nest nije zapeklo za staklo jer sam primjetil da je na tim djelovima monitor vruci...
Imam garanciju tak da nebi sam to otvaral...
p.s. vidim to samo na ugasnom kompu.
|
|
|
|
|
|
|
Ista stvar je bila i kod mene.
Samo kada je ugasen comp vidjele se te fleke (kao kada povuces kistom, nesto kao oblaci horizontalni)
To je malo prasine + kondenzacija na staklu.
Ako ti je pod jamstvom nosi u servis, a neces pogrijesiti ako to i sam napravis.
Naime, staklo drze magneti i taj spoj nije hermeticki, tako da ces tu pojavu imati i ubuduce, a nemas lifetime warranty
Tj, kad tad ces morati sam to rijesavati 
|
|
|
Poruka: 10
|
|
|
|
|
thnx ... vec me srce skoro ostavilo .. uh...
budem ga u servis odfural posto imam garancije jos...a nebi htel ostati bez nje...anyway thnx..
|
|
|
Poruka: 12
|
|
fleka sa unutrasnje strane monitora prije 1 Godina, 4 Mjeseci
|
|
|
Pitanje:
Kako se riješiti nečistoće na starijem iMac-u (bijeli 24" - zadnja serija)?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- every design needs designer -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
www.studiopoint.hr
|
|
|
Admin
Poruka: 3650
|
|
fleka sa unutrasnje strane monitora prije 1 Godina, 4 Mjeseci
|
|
|
Nikako. On nema staklo i ako je mikroprašina ušla između slojeva u ekranu nema pomoći. Neke serije su imale takve ekrane - i da, radi se o tvorničkoj grešci, ali to je zaista teško detektirati i proizvođaču jer se problem može naslutiti tek nakon par godina korištenja.
|
|
|
Poruka: 1099
|
|
fleka sa unutrasnje strane monitora prije 1 Godina, 1 Mjesec
|
|
|
Mene (je) muči(l) isti problem, ali na komandama auto radija. Radi se o Alpine CDA-7893R head unitu (koji tjera DLS A5 the big three pojačalo i DLS UP26 prednji sistem te MW10 subwoofer u gepeku) koji je sad star sedam godina. S vremenom se zavuklo prašine između prednje maske i LCD displeja unutra. E sad, ja sam to rastavil i očistil koliko se dalo, ali nikak se nemrem riješiti poneke dlačice i sličnih ostataka nećistoće. Problem je kaj je maska iznutra konkavna tvorevina i gotovo je nemoguće s krpom doći u kuteve i to počistiti. I sam displej ima izdignuti rub koji priječi temeljito brisanje i čišćenje. Probal sam i sa onim antistatik sredstvima za čišćenje (koja su takva očito samo kad ih treba prodati). Ima li netko pametn(ij)u ideju kako taj problem riješiti i povratiti čistoću uređaja koja svira fantastično (cijeli sistem je super, podešen je za kvalitetu, ne za nabijanje.. Svila visoki, baš lijepo sviri....).
Hvala unaprijed
BTW kupih ovaj dvostruki CD od Mihe Jacksona samo zato jer je gore Can you feel it koji nisam mogel nabaviti, a imam ono kaj vrijedi (Thriller i Off the Wall) i s tugom moram ustanoviti da su zasrali baš Thriller koji je flah i fali mu force u odnosu na onaj s albuma Thriller koji svira da se naježiš, ako je sistem dobar... Ovo je neki cigi-migi uradak koji je iz klase 'kiseli osmjesi'
Budi svjestan svega što znaš, ali poštuj sve ono što ne znaš
|
|
|
Admin
Poruka: 3621
|
|
|
|
Par trikova: prije ciscenja treba pripremiti prostor u kojem to radis i to tako da se rijesisis cestica iz zraka koje ce ti se oept nahvatati za stvar koju cistis. Za to ti je najbolje u kupaoni u kadu ili tus pustiti neko vrijeme vrcucu vodu da se digne para. Nakon toga cekas da se malo slegne (para ce vezati na sebe i pokupiti sve cestice iz zraka i imati ces prostor cist od kontaminacije u kojem mozes raditi na miru.  Ja bi prvo ocistio sa komprimiranim zrakom, a nakon toga koliko se mozes sa stapicem za usi ili slicnim. Ne pitaj me zasto znam ono gore...mozda zvuci kao overkill ali nakon sto koristim taj sistem rijesio sam se problema prasine koja bi se ranije uvijek hvatala na sve fine stvari koje sam rastavljao ili pokusavao ocistiti. Eto, mozda pomogne.
|
|
|
Poruka: 1099
|
|
|
|
Dobar tip. Hvala najlijepšija! Probam prvom prilikom, kad ne bude plus 50 ko sad pa nemreš napariti kupaonu sve da hoćeš.... 
Budi svjestan svega što znaš, ali poštuj sve ono što ne znaš
|
|
|
Poruka: 19
|
|
|
|
|
ovaj riba je....ajkula
|
|
|
|