Mac pro A1186 2008g
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac pro A1186 2008g

08.01.2021 | 12:01
Imam povoljnu ponudu da kupim navedeno mac računalo.Ima problem vjerovatno sa napajanjem,jer kad se upali nakon par sekundi se ugasi.
Računalo je doslovno kao novo,i ima 8gb ddr2 ram dva modula,grafika nvidia 7300gt,2.8ghz proc,itd.Jeli se isplati to uzimati i srediti?
Pogodan mi je zbog firewire 400 konekcije.
Koliko se max da proširiti ram?
Grafulja?
I koji najviši osx može gore?
08.01.2021 | 12:17
Jedan od ovih: everymac.com/ultimate-mac-lookup/?search_keywords=a1186

Ja ne bih... novi mac mini sve ovo popapa za tren oka. Imaš garanciju i mogućnost najnovijeg softwarea. S starim MP nemaš ničeg od toga. Uz to nikad ne znaš, kad će počet odbijat suradnju. Ako ti je FW toliko značajan, onda moraš sam presudit, ali ima i drugih, jeftinijih opcija za FW - mac mini, stariji macbook pro (ali su isto tako nepouzdane). Neugodna situacija, ako je FW nužda.
08.01.2021 | 12:26
predpostavljam ovajeverymac.com/systems/apple/mac_pro/specs...-2.8-2008-specs.html
Za 400kn ga dobijem,vlasniku smeta..Imam imac 2014,i mbp 2011 sa high sierra.Ovo mi trena za nadogradnju,a sad ta nadogradnja vidim da je skupa.
Novo napajanje
minimum 164b ram,tj job 2 sloth po 4gb
bolja grafika,barem 1gb,ako ne i više..
Neznam dal pane grafička pie od običnih pc računala?

Ja ne bih... novi mac mini sve ovo popapa za tren oka. Ne želim novi mac,imam stariju studio opremu iz 2010g,i ne treba mi novije ništa,pogotovo ne sa dv usb thunderbolt porta,tu bi si napravio posao
  • kupus
  • Posjetitelj
08.01.2021 | 17:56
Osobno ne bih kupovao neispravan macpro, jer je zeznuto trazit dijelove (citaj nemoguce) za dijagnostiku. Sto ako nije napajanje, a napajanje je samo 450kn? Onda jos i ploca isto toliko, na kraju platis skuplje nego ispravan. A da znas koja je muka vratit kablove napajanja natrag na onaj cicak da fino stanu iza limica Budes vidio ako kupis.

No bilo kako bilo, ako se odlucis za kupovinu, imam jedno napajanje viska Pa se javi ako si zainteresiran...
08.01.2021 | 18:52
motif kaže:
Imam povoljnu ponudu da kupim navedeno mac računalo.Ima problem vjerovatno sa napajanjem,jer kad se upali nakon par sekundi se ugasi.
Računalo je doslovno kao novo,i ima 8gb ddr2 ram dva modula,grafika nvidia 7300gt,2.8ghz proc,itd.Jeli se isplati to uzimati i srediti?
Pogodan mi je zbog firewire 400 konekcije.
Koliko se max da proširiti ram?
Grafulja?
I koji najviši osx može gore?

prije nekoga vremena sam tako nesto slicno poslao u muzej... jer mu je jedino tamo mjesto
08.01.2021 | 20:26
Zašto u muzej? Ima mnogo primjena za tako staro računalo.
Recimo NAS ili WEB server ili Mail server ili Media server.
Može raditi u nekoj rupi da ne smeta i ne brndeka.
09.01.2021 | 01:36
Zanimaju me te starije igračke,može se čeprkat i nadograđivat koliko vidim..
Koliko ide max ram,procesor i grafulja za njega i dal se može i gdje kupit a da nije sa onog mac sitea gdje je 200usd 16gb a na ebay 39usd?
Uzeo bi ga i nadogradio na 32gb ram,grafu na 2gb,i stajio high sierru gore..Može pomoć oko toga,gledam po njuškalu,neznam dal pašu grafičke koje su za pc,i memorije 800mhz ddr2?
09.01.2021 | 02:14
Meni to ne zvuči kao problem u napajanju, nego kao problem u matičnoj ploči, CPU, hladilu, tako nešto.
09.01.2021 | 11:34
Toga me I strah..bio bi zahvalan ako neko ima napajanje da isprobam dal do njega??
Jako je do napajanja onda memorija,grafička i ssd nije problem nadogradit
09.01.2021 | 12:53
motif kaže:
Toga me I strah..bio bi zahvalan ako neko ima napajanje da isprobam dal do njega??
Jako je do napajanja onda memorija,grafička i ssd nije problem nadogradit

uglavnom ovo je citat od mac pro i šta mu se događa
Prodajem Mac pro poznavaocima ove vrste računala. Naime bivši vlasnik rekao da ne radi napajanje. Upali se na trenutak čak se je jednom počeo dizati sistem i podigaona 10 sec a nakon toga ništa. Vidim da ima 8gb ddr2 memorije na dva modula, HDD 1TB, grafika Nvidia 7300GT. OSTALE PODATKE NEZNAM.
09.01.2021 | 16:29
Kao što kaže i Smayoo, to će prije biti nešto drugo, a ne napajanje. Ukratko, nije isplativo. Možeš ga eventualno uzeti za dijelove, a negdje drugdje kupiti takav isti za ne mnogo više novca.
09.01.2021 | 18:07
Ako ga dobije za 400kn, makar bio i pokvaren (vjerojatno nije sve otišlo), može kućište iskoristiti.
Recimo: www.pinterest.com/pin/318770479850011126/?autologin=true
09.01.2021 | 19:56
ovdje gdje se nalazim nit imam mjesta za tako veliku grdosiju da sluzi kao nas, niti je to isplativo.

jednostavno je struja preskupa.

A inace sto se tice NASa imam Synology 1019+.

Probao sam razno razne kombinacije "custom" al sam se na kraju odlucio za gotovo rijesenje jer je prakticno i jednostavno.

Doduse skupo. No diskove svakako moram kupiti za bilo koje rijesenje.
09.01.2021 | 23:37
Uspjeli stem me odgovoriti

Neću riskirati bezveze,jebeš 400kn,kanta vredi te novce,ali ako ću a hoću ič na max ram,max grafika,ssd to je job cca minimal 200-300eur,a to mi nije potrebno,imam 3 mac računala...Htio sam samo isprobati i poigrati se sa mac pro.Hvala svima
10.01.2021 | 23:20
Vrlo moguce je problem u napajanju jer su 3,1 strojevi znali imati problema sa istima Ali isto tako moze biti i maticna tako da je zapravo riskantno uzimati tako nesto. Ovdje mozes za 700 kn uzeti ispravan 3,1. Ja sam od istog covjeka uzeo 5,1 i bio je u fenomenalnom stanju (nakon sto sam ispuhao prasinu).

www.njuskalo.hr/macintosh/mac-pro-x-3-oglas-33098399
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 6 sati
  • jura22: Navlakusa za novi macOS.
  • imenso: Nije free, ima pretplatu, neke aplikacije i posebnu za iPad
  • Yonkis: Apple Creator Studio - free - [link]
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?