HP Laserjet m436dn i skeniranje na macOS
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

HP Laserjet m436dn i skeniranje na macOS


28.12.2020 | 18:38
pozdrav ekipa

Znači, stigao je u ured dotični printer. E sad, nikako da skužim kako da macOS (Mojave) skomunicira sa printerom tj sa njegovim scannerom.
MacOS je sam printer pronašao i instalirao generički driver. Printanje radi, sve radi, lijepo komuniciraju. Printer ima u sebi opciju "Scan to PC" koja pošalje skenirani dokument preko mreže ili USBa na PC.

Bilo bi super da ta opcija proradi za mac, nekako.

Koliko sam istraživao, drivera za macOS, OSX itd , nema.

Ako je netko imao iskustva s njim,( pozitivnih.)... Ili kakvu ideju, kako da proradi taj dio skeniranja direktno na mac.
Hvala
28.12.2020 | 20:16
Mislim da nemaš sreće. Inaće VueScan je odličan program za skenere jer podržava više tisuća skenera, ali ovaj nije u popisu.
Inaće, HP je govno (Canon isto) što se tiće drivera za OSX (a niti za WIN ih baš ne štede), jer ne ažuriraju sratije uređaje. WIN ima sreću jer se ne mijenja tako brzo kao OSX.
Još je gora situacija ako je uređaj spojen preko mreže (onaj 'n' u nazivu), tada nije isklučeno da i s originalnim driverima ne radi.


Možeš probati skinuti www.hamrick.com jer ima probni period od mjesec dana.
Spoji uređaj direktno na komp i probaj, ne košta te ništa.
28.12.2020 | 20:22
Nudi li ijedan proizvodjac uopce pristojne drivere za macOS? Nedavno sam morao kupiti printer i uzeo sam HP jer mi se cini da su drugi samo jos gori sto se toge tice. :-/
28.12.2020 | 20:27
A zašto ste odabrali printer koji ne radi na Macu?

Slažem se, HP je govno, to skeniranje ni s windowsima ne radi suvislo. Kretenska logika, kladim se da taj razvojni tim uopće ne koristi te uređaje. Printer spojen preko mreže na kojem ne možeš skenirani materijal na neki lokalni način uputiti željenom primateju, nego moraš trčkarati od PC-ja do printera da bi skenirao nešto.

Mi smo u uredu par godina koristili Canone (u najmu, jedan stariji, pa jedan noviji - sa starijim smo bili jako zadovoljni, a noviji nam nije odgovarao, jako je kilavio kod većih PDFova), a sad imamo Konicu Minoltu Bizhub c224e i njom smo puno zadovoljniji.

Uglavnom, i Canoni, i Konica su dobro podržani za Mac, za skeniranje ima više opcija. Manje dokumente skeniramo tako da ih printer pošalje mailom, a veće skeniramo u memoriju (disk) printera pa se spojimo s kompa preko web browsera i downloadamo skenirani dokument. Ima i opcija skeniranja na USB stick, što je zgodno nekom gostu, ali inače izbjegavamo jer je sporije.
28.12.2020 | 20:30
Kažeš u "ured".
Ako ga već koristi više korisnika na mreži, zar nije bolje podesiti scan na šerani mrežni disk, ili još bolje sken u email za standardne dokumente?

Ako se ne varam, sken na kompjuter zahtjeva neki klijent softver koji mu skener od mrežnog printera prikaže kao lokalni skener.

Nemam identičan, već dva slična HP printera (nešto jeftiniji i osjetno skuplji).
Preko njihovog web sučelja se puno toga da podesiti. Provjeri da ta funkcionalnost nije po defaultu disable-ana.

Keep it simple.

support.hp.com/hr-en/document/c04788799
support.hp.com/hr-en/document/c03415763
28.12.2020 | 20:34
Ne! Možda! Možda neki skupi skener.
VueScan je konfuzni ali ima puno opcija i jednom se kupu (pregirze se drek) i ostavi 80$ i imaš dok firma postoji.
Naime, vrlo kvalitetni rotacijski skeneri jednostavno se prodaju (ili su se prodavali) u bescjenje jer proizvođač ne radi drivere za njega. Čak ljudi kupe neki stari PowerMac G4 i spoje sve zajedno.
28.12.2020 | 20:46
Nije stvar u skeneru, već u softveru. Imam jedan dokument skener od Canona (imageFORMULA DR-C225) i bez softvera je neupotrebljiv.
28.12.2020 | 21:21
Pitanjce.
Imam jedan Air 13” viska doma, pa sam konta ovo:
Jel moguce njega bootcampom upregnut s windowsima i da
njega slozimm kao lokalni “ server” koji bi sluzio za arhivu projekata i dokumenata i
da bude za scan dokumenata, kad zatreba. Spojen sa mojim macom , drugim nacom i printerom preko nekog mreznog switcha?

Imam dva maca u uredu( mali ured, tek sam ga otvorio ) i treba mi u biti za pocetak nekava easy ok improvizacija.
Jel vam se cini ovo gore kao ideja ok?

Printao bi sa svih macova, al scan bi bio na Air s windowsima u mrezno sherani folder.
28.12.2020 | 21:33
Pa nije ti onda bolje kupiti neki WIN komp za šaku kuna i to isto napraviti. Daj se poigraj s postavkana uređaja, a možda se može pristupiti preko browsera uređaju pa tamo pogledaj.
Obično se u browser upiše IP adresa uređaja i onda se otvori stranica od uređaja u pregledniku.
28.12.2020 | 22:12
arhitekt kaže:
Pitanjce.
Imam jedan Air 13” viska doma, pa sam konta ovo:


Loša ideja. Air ti uopće nema ethernet priključnicu, ali važnije od toga, to nije stroj koji je predviđen za neprekidan rad.
28.12.2020 | 22:25
jura22 kaže:
Pa nije ti onda bolje kupiti neki WIN komp za šaku kuna i to isto napraviti. Daj se poigraj s postavkana uređaja, a možda se može pristupiti preko browsera uređaju pa tamo pogledaj.
Obično se u browser upiše IP adresa uređaja i onda se otvori stranica od uređaja u pregledniku.


Izbjegavam kupnju win strojeva, al razmislit cu o tome mozda neki maleni jeftini samo da sredim sistem
28.12.2020 | 22:29
smayoo kaže:
arhitekt kaže:
Pitanjce.
Imam jedan Air 13” viska doma, pa sam konta ovo:


Loša ideja. Air ti uopće nema ethernet priključnicu, ali važnije od toga, to nije stroj koji je predviđen za neprekidan rad.


A da upogonim svoj 2012 macbook pro 15” umjesto Air?

Postoji i ta verzija, jer mi iza nove stize macbook pro 16”
28.12.2020 | 22:56
A da prodaš taj printer i uzmeš nešto u najam, što radi, s čim nemaš problema ni brige?
Ako si baš napeo, ili uživaš u svakodnevnoj patnji (jer HP je govno i nikad nećeš biti zadovoljan), onda prodaj taj Air koji ti je viška i kupi običnu PC kantu da ti stoji u kutu ispod printera pa na njoj to posloži.

Koristiti laptop za takvu svrhu je stvarno loša ideja.
28.12.2020 | 23:02
Printer radi , samo je skeniranje issue, no glede skeniranja, smislit cu nesto oko toga sto si rekao. Necu koristit Air za to. Slazem se.
Slozit cu jedan interni server i mrezno sve povezat.
28.12.2020 | 23:05
Jesi probao HP easyscan? link -> 123.hp.com/LaserJet
28.12.2020 | 23:24
kupus kaže:
Jesi probao HP easyscan? link -> 123.hp.com/LaserJet

Nisam
Ujutro cu u uredu to isprobati thanx za info
28.12.2020 | 23:31
Smayoo, malo sam konta o time sto si napisao.
Ideja da se nabavi recimo KonikaMinolta mi se cini mudra jer znam da frendu sve radi bez issua ma macovima.
No, u mom slucaju sam isao na rizik s idejom da ce sve radit ok, jer sam hp dobio za smijesnu cijenu. ( issue je ispao sa scanerom ) .. malo sam bio nepromisljen ....

Hm, Nek sad stoji i printa... tek sam ga uzeo ( printer je danas stigao ) , ali cu stavit na papir konkretniji model printera ( tipa konica) pa ga kasnije uzet i ovog prodat.
Ofkors, bit ce skuplji al mislim da ce rijesit stvar u svim segmentimaA glede servera ...hm, postoji cak nekakva opcija da zamjenim air za mac minija .
To bi se dalo iskoristiti.
29.12.2020 | 05:06
A kupnja postenog skenera?
29.12.2020 | 09:52
Mi imamo Canon ali vjerujem da bi i HP trebao moći skenirati na NAS. Pošto nismo htjeli da nam printer/skener ide na internet (slanje mailom) podesio sam da skenira na NAS na koji svi u firmi imaju pristup. Na taj način nije bitno kojim OS-om uzimate skenirano sa NAS-a. Jednom treba i tako fizički doći do uređaja sa dokumentima za skeniranje. Skeniranje na usb stik isto funkcionira.
29.12.2020 | 10:15
S HP-om to nisam nikad uspio postići (skeniranje na NAS). Iako bi trebalo, jednostavno - nije radilo. Ni preko SMB, ni preko FTP, nikako, nikad.
S Canonom bez frke, od prve, preko FTP, drugačije nisam ni pokušavao.
S Konicom nisam uopće pokušavao jer radi na sve druge načine, nije mi trebalo.

arhitekt kaže:
No, u mom slucaju sam isao na rizik s idejom da ce sve radit ok, jer sam hp dobio za smijesnu cijenu. ( issue je ispao sa scanerom ) .. malo sam bio nepromisljen ....

Hm, Nek sad stoji i printa... tek sam ga uzeo ( printer je danas stigao ) , ali cu stavit na papir konkretniji model printera ( tipa konica) pa ga kasnije uzet i ovog prodat.
Ofkors, bit ce skuplji al mislim da ce rijesit stvar u svim segmentima


Ja sam računao na više načina i nisam baš izračunao da mi je najam skuplji od kupovine, ako kupuješ stroj (printer-skener-kopirku) istih performansi. Da, može biti jeftinije kupiti ako kupiš nešto slabijih osobina (A4, crno/bijelo, ink-jet, sa sporim ispisom). U tom slučaju, "razliku u cijeni" platiš prvi puta kad ti je rok za predaju na vratima i trebaš isprintati 4 mape u po 8 primjeraka, a u svakoj npr. 100 stranica. Pa shvatiš da ti stroj u najmu to ispljune u 1h, a onaj jeftini cijelu noć. Sad je s digitalnim potpisima količina printanja opala značajno, ali još uvijek ima takvih dana dovoljno puta godišnje.

Međutim, kad računaš što koliko košta, ne zaboravi sljedeće:

1. uz cijenu printera (koja jest danas smiješno niska ako se radi o manjim modelima) pribroji cijenu tonera kojeg trošiš za svoju količinu ispisa

2. kad imaš printer u najmu, imaš (trebao bi imati) podršku najmodavca u slučaju kvara/zastoja i sl. (vidi gore - rok za predaju). Umjesto da u panici tražiš okolo gdje na brzinu možeš kupiti ili posuditi drugi printer, nazoveš najmodavca i on ti ili (a) u kratkom roku osposobi printer, ili (b) isprinta sve što trebaš na svojim strojevima i donese u ured.

Ako si u Rijeci, mogu ti bez zadrške preporučiti Tehnocopy u Prvomajskoj za najam. Ne znam jesu li najjeftiniji, ali sveukupno (uzevši podršku u obzir), ja sam zadovoljan 10/10.
 • Stranica:
 • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 34 minuta
 • JOHN: Muškarac, žena, roditelj, ovo, ono.....koji vam je klinac?! Bit će te osoba 1, osoba 2, osoba 3.....itd
 • smayoo: Kao i onima koji se još nisu odlučili o svom spolu. :)
 • ping: @stefanjos Poruka je malo seksistička. Trebao si napisati "Svim ženama i onima koji se tako osjećaju, sretan dan žena."
 • stefanjos: Svim zenama sretan dan zena!
 • Borisone: Još se nisam navikao na tišinu. Sad mi počinje smetati zvuk ventilatora na switchu 6 metara dalje. Koji je skoro nečujan. Nisam ni znao da pod stare dane tako dobro čujem.
 • Borisone: Ma Mali rastura. Nabijem Jutubere na onu stvar. Prostituiraju se za par klikova pa dramatiziraju oko svega, a najviše oko ... glasina.
 • Dijete: Internet put reviewa.. al ukratko, jako zanimljiv preview onoga sto dolazi uskoro... soft koji je prilagodjen, rastura... soft koji radi pod Rossetom 2 radi jako dobro... podosta proizvodjaca hardwarea nije jos napravili drivere za M1, vecinom Appleova krivica jer su promijenili neke stvari u sigurnosnom dijelu Bjg Sura...
 • zvone: I sve losije vidim na blizu ocigledno.
 • zvone: Isprika za 2x uskoro. Nwatrpljiv sam :-)
 • zvone: Hoce li uskoro kakav review za M1 Maca uskoro?
 • gladhr2: [link] :)
 • Dijete: doduse, radio sam neke racunice, i makar smo "drugi red do mora" nadmorska visina je tolika da bi vjerojatno bili ok cak i da dodje sa nase strane... al postoji rizik od vulkana posto Auckland lezina na preko 50 vulkana, tako da..... svakom dojde smrtna vura tak da ne mislim o tome..
 • Dijete: mi ok, hvala... bio sam budan kad je prvi kod Gisbornea okinuo i osjetili smo ga laganini... ovaj sad nismo osjetili, ali vidim da je krenula evakuacija za tsunami... sinoc su isto ljudi za svaki slucaj u 2:30 krenuli hodat na brda... istrenirana masa :D .... al mi smo na drugoj strani, da je bio tsunami, bili bi ok....
 • zoranowsky: @Dijete, ste ok? Vidim da vas gadno drma :(
 • iLeo: Dali netko ima staklo za iMac 27"?
 • Air: :D
 • Air: ha, ha, ha... Jupi! Tnx!
 • Air: :D
 • Riba: Dvotocka i veliko D!
 • Air: ipak nisam odustao :)
 • Air: [link]
 • Air: odustajem :)
 • Air: evo prvi sam pejstao a drugi napisao, oba su smola
 • Air: :laugh:
 • Air: :laugh:
 • Riba: Paste radi normalno, mozda je bio neki ekstra karakter u clipboardu?
 • Riba: :)
 • Air: ovaj emotikon sam napisao, a one prethodne sam pejstao
 • Air: vidim ja da netko zna. Al problem što ja ne znam :(
 • Riba: :D
 • Riba: :)
 • Riba: Smiley bez nosa bi trebao raditi
 • Air: kako treba ispravno staviti emotiken na vikalicu? Nešto me neće...
 • Air: :laugh: :laugh:
 • Dijete: Mogli bi “U spomen....” stranice puknut i crno... pa da se pripremimo za novu iMac liniju, omogucit randomizaciju boje foruma.... sanjao sam sinoc onaj divni Rozi jabucnjalk - otud ova glupa ideja...
 • john_st: Ovo ko onaj vic kad Mujo zatekne Fatu u seksu s crncem i zaviče: "Šta radi ovaj crnac u mom krevetu s tobom Fato?" a Fata odvrati "Čuda Mujo, čuda!" :D
 • Riba: Djuro, 6.1 je kanta, ali i dalje stoji sto si rekao. :)
 • Djuro genijalac: Sve! Mali ga koristi za faks kao mac , apreko bootcampa vrti gore solidworks i catiu bez po' beda! Čudo od stroja!
 • drlovric: Sta radite na tim starim Mac Pro? VIdeo editing?
 • smayoo: pogledaj u oglasniku
 • invictus: Ovi na Njuškalu i drugim HR-oglasnicima traže cijenu kao da su suho zlato.. :D
 • invictus: Večer svima, da li netko od vas prodaje Mac Pro 6,1 (Late 2013)? Ili možda ima netko savjet gdje ga uzeti po nekoj normalnoj cijeni?
 • smayoo: RIP :(
 • JOHN: RIP Saračević.:-(
 • drlovric: ihorvat: Kupi americki i uzivaj u zivotu. Neko ti samo posalje kod, i sve radi i kod nas.
 • smayoo: [link]
 • Air: Eto otišao i Đorđe Balašević. Počivao u miru :(
 • ihorvat: ekipa kakva je situacija s apple careom u hr, kako ga nabaviti?
 • JOHN: Ja takve poruke momentalno brišem
 • FiFi: Hahahaha

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Riba, rusty, vlucic, Anonimci (1261)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Komentari

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 0.70 Seconds

Provided by iJoomla SEO