Mac Pro 2010 - nema slike :(
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac Pro 2010 - nema slike :(

27.08.2020 | 12:46
smayoo kaže:
Zagreb Tower je na Radničkoj cesti, a na križanju Zagrebačke ceste i Ljubljanske avenije je Sky Tower, zar ne? Ili ti živiš u nekom drugom Zagrebu?

pardon half sky tower;
Zagreb, Florida, USA

Evo ti i dva!

tnx, trebat će mi karme
27.08.2020 | 12:48
Gjuroo kaže:
dpasaric kaže:
Ček, ti si u Zagrebu? Pa valjda ima neki član Jabučnjaka sa starim Mac Pro iz Zagreba? Pa samo da probaš grafičke svoje kod njega?

Što se mene tiče, ne mora ni grafičke donijeti. Samo nek dođe s kablovima

ako je ipak otkazala matična, riješim ti kablove.
ova generic ne treba dodatno napajanje
27.08.2020 | 14:20
nmrzlja1 kaže:
Gjuroo kaže:
dpasaric kaže:
Ček, ti si u Zagrebu? Pa valjda ima neki član Jabučnjaka sa starim Mac Pro iz Zagreba? Pa samo da probaš grafičke svoje kod njega?

Što se mene tiče, ne mora ni grafičke donijeti. Samo nek dođe s kablovima

ako je ipak otkazala matična, riješim ti kablove.
ova generic ne treba dodatno napajanje

Ajde vidi šta ti treba...
Možeš doći isprobati kartice kod mene. Imam i ja Mac Pro iz 2010 tako da ne bi trebalo biti problema s kompatibilnošću.
Ak će ti trebati privremeno (ili za stalno) kartica, mogu ti posuditi ATI Radeon HD 5770 dok se ne snađeš. Dakako, to tek nakon što riješim svoje muke s karticom.

Također, ako će ti trebati privremeno (ili za stalno) monitor. Imam 20" Apple Cinema Display za uskočiti.

Ja sam u Grada Maiza, preko puta Spara.
27.08.2020 | 14:27
nmrzlja1 kaže:

Koji si kvart?

blizu...

Jarun / Gajevo
28.08.2020 | 11:46
stavio ATI Radeon HD 5770 1GB
i dobio sam sliku. \o/

hvala @gjuro, hvala @Air

pustit cu ga malo da vidim da li ce opet gubit sliku nakon buđenja iz sleepa.

da li je moguce da je ipak napajanje? hmm
jer ipak Radeon Sapphire RX580+ 8gb koja je bila u njemu do sada vuce duplo vise struje i onda ga mozda preoptereti...
probat cu hardware test.. ukoliko to uopce testira raspon napona..

let's see how this cookie crumbles...
28.08.2020 | 11:59
ne boota i ne prepoznaje owc pci SSD.
izgleda da je on krepao ili je do toga sto HD 5770 ne moze pogoniti high sierru

ali daje sliku. sto je ipak neki korak naprijed
28.08.2020 | 12:37
nmrzlja1 kaže:

High Sierra se bez problema vrti na toj kartici.
28.08.2020 | 12:48
Gjuroo kaže:
nmrzlja1 kaže:

High Sierra se bez problema vrti na toj kartici.

hvala na inputu... iz nekog razloga me tjera da instaliram el capitan.. ne vidi ni jedan bootabilan disk s high sierra instalacijama.. idem prckat dalje
31.08.2020 | 14:45
izgleda da je sve ovo do owc pci ssd-a koji je umro, tj radi jednom na 30ak paljenja.
on je izgleda radio zbrku.

a nelakotna okolnost je to da flashana pc graficka koja je prije radila normalno ne radi vise.
dok native kartica normalno daje sliku i hardware test kaze da je sve okej
high Sierra se nije dala instalirati jer je certifikat na bootabilnom usbu istekao, što se da rijesiti s nekoliko trikova u terminalu.

na kraju instalirao high sierru na klasičan hdd i stroj (za)sad stabilno radi.

@gjuroo, necu ti uzeti kablove,
samo bih volio probati nazad vratiti jacu graficku sa kablovima,
da vidim hoce li se u tom slucaju desavati nesto drugacije.
31.08.2020 | 14:54
Odlično, još jedan happy-end!
31.08.2020 | 14:56
nmrzlja1 kaže:
@gjuroo, necu ti uzeti kablove,
samo bih volio probati nazad vratiti jacu graficku sa kablovima,
da vidim hoce li se u tom slucaju desavati nesto drugacije.

Moze. Ja cu isto morati vratiti graficku ako mi ova radi probleme.
Jos ne znam sto se dogadja kompu. Jednostavno se nece upaliti.
Morat cu vracati i grafulju i procesore da dijagnosticiram kvar.
01.09.2020 | 11:52
dpasaric kaže:
Odlično, još jedan happy-end!

da, vratio ATI radeon sapphire RX580+ i cijeli stroj radi kao urica.
01.09.2020 | 11:53
hvala svima na neiscrpnim savjetima
01.09.2020 | 12:09
ps. inace u servisu su mi rekli da je riknula maticna i da ga bacim.
hvala bogu da sam tvrdoglav nekad
01.09.2020 | 13:26
nmrzlja1 kaže:

Dobro da ti nisu još ponudili da ti, uz naknadu, odvezu komp na elektronički otpad.
01.09.2020 | 15:57
nmrzlja1 kaže:
hvala bogu da sam tvrdoglav nekad

Koji servis ako nije tajna?
01.09.2020 | 16:27
i****
02.09.2020 | 01:10
Malo servisera ima iskustvo s tim strojevima, kompleksni su i imaju razdvojene sustave, na iMacu i MacBooku uvijek možeš reći "matična je", ali ovdje je to rijetko slučaj, obično onda bude zadnja od mogućnosti, što je dobro.

Baš mi je drago da sve opet radi ok!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 17 sati
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.93 Seconds