Narudžba Mac računala sa HR tipkovnicom u Apple St
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Narudžba Mac računala sa HR tipkovnicom u Apple St


08.01.2020 | 09:55
Zdravac kaže:
smayoo kaže:
To je sitno nešto, u odnosu na cijenu Maca. 25-30 EUR tipično. Ja nisam naručivao iz Austrije, nego iz Njemačke, od dva neka druga dobavljača. Stigne za 4-5 radnih dana max. Nekad i ranije.
Ali neće to mađarski Apcom prisiliti ništa dokle god im se vi pokoravate. To što rade ovi iz Austrije, može i bilo tko od vas ovdje. Ali...


Smayo, ne talasaj!
Krajem ove godine planiram zamjeniti MB Air sa novim MB Pro. Nestane li ova, gore navedena opcija, tebe ću osobno kriviti za to i angažirati kolegu drlovrica

Pa nebi me čudilo da se naši trgovci sada ne dohvate tastature i požale da tamo neke baje iz Austrije, Njemačke ili od kuda već, remete njihove planove za 2020! Po tome smo poznati. Najbitnije je besramno oderat prvog do sebe, a poslije možemo na cugu.
08.01.2020 | 10:09
Ma ne naši trgovci. Vjerujem Davoru kad kaže da im je marža mala. To bi prvenstveno mogli napraviti Mađari (Apcom)
08.01.2020 | 10:16
To sam i mislio. Iako nema logike, jer, ako Japanac koji je trenutno zaposlen kao direktor neke njihove podružnice u Poljskoj može naručiti u Poljskoj Mac s Japanskom tipkovnicom, ne bi nitko smio zabraniti isporuku MBP s HR tipkovnicom u Austriji. Moguće je jedino da "nestandardna" narudžba ne košta isto kao standardna i/ili da se čeka puno dulje.
08.01.2020 | 10:25
Ovo što Zdravac kaže je sasvim dobro pitanje. Tu mi se čine dva pravna dokumenta u konfliktu - onaj generalni od same EU o slobodi tržišta i onaj od Applea koji svojim resellerima ekspilicitno zabranjuje izvoz u druge države. Dakle, ili su Austrijanci u prekršaju ili Apcom vodi neku svoju politiku koja nije globalna Appleova politika. No, da je tako, onda bi se moglo kupiti Mac i u USA i jednostavno platiti davanja ovdje, još uvijek bi bio jeftiniji, čak i od Austrije.
08.01.2020 | 10:59
Ta cijela situacija sa Appleom (naravno nije on jedini, samo se nadovezujem na temu) u EU je u konfliktu. EU je jedinstveno trziste. Apple EU tako ne gleda... no to je Apple-ov problem, ne problem EU. Bar sam ja takvog misljenja. A, cini mi se da su toga misljenja i Austrijanci. Ne moze Apple njima zabraniti prodaju proizvoda bilo gdje unutar EU. Jedino sto Apple moze napraviti da im ukine "official reseller" status. Da li ce to napraviti, jako sumnjam. Pogotovo ako prodaja ide dobro, a vjerojatno ide.

Madari se, iskljucivo radi profita i pokusaja monopoliziranja odredenog djela EU trzista, drze Apple-ove poslovne politike, a ponoviti cu, koja nije u skladu sa odredbama jedinstvenog EU trzista.

Tako da... slazem se u potpunosti sa @smayoo... vrijeme da svi reselleri odj...u i Apple sa njihovom politikom (EU je jedinstveno trziste! i Apple tu nema sto glumiti) i Madare sa svojim pokusajem monopoliziranja dijela trzista pozivajuci se na Apple politiku.
08.01.2020 | 11:01
Zdravac kaže:
Ma ne naši trgovci. Vjerujem Davoru kad kaže da im je marža mala. To bi prvenstveno mogli napraviti Mađari (Apcom)

Nisam ni mislio konkretno na Davora. Ima ih, a vjerujem da nemaju svi isti rabat kod nabave.
08.01.2020 | 12:47
dpasaric kaže:
No, da je tako, onda bi se moglo kupiti Mac i u USA i jednostavno platiti davanja ovdje, još uvijek bi bio jeftiniji, čak i od Austrije.


Pa i ne baš. To najviše ovisi o trenutnom tečaju USD-EUR. Dok je dolar bio (puno) slabiji nego sad, Macovi su iz USA bili puno jeftiniji. Sada se ta priča isplati jedino ako se radi o švercu i izbjegavanju plaćanja PDV (carine nema, još ).
08.01.2020 | 18:28
dpasaric kaže:
Ovo što Zdravac kaže je sasvim dobro pitanje. Tu mi se čine dva pravna dokumenta u konfliktu - onaj generalni od same EU o slobodi tržišta i onaj od Applea koji svojim resellerima ekspilicitno zabranjuje izvoz u druge države. Dakle, ili su Austrijanci u prekršaju ili Apcom vodi neku svoju politiku koja nije globalna Appleova politika. No, da je tako, onda bi se moglo kupiti Mac i u USA i jednostavno platiti davanja ovdje, još uvijek bi bio jeftiniji, čak i od Austrije.


Ima web stranica, zaboravio sam ime, koja za 50$ naknade, kupuje za tebe proizvode u USA i šalje ih na tvoju adresu u EU ili bilo koji dio svijeta. Problem je da HR opali porez na uvoznu robu iz USA i ne isplati se. A na kupljenu robu iz EU platiš porez u zemlji gdje je proizvod prodan.
08.01.2020 | 21:40
Ako si ga kupio od trgovca koji je dovoljno mali da ne mora naplaćivati tvoj domicilni porez (kao što npr. Amazon mora)
08.01.2020 | 23:24
Josip R. kaže:
... Problem je da HR opali porez na uvoznu robu iz USA i ne isplati se. A na kupljenu robu iz EU platiš porez u zemlji gdje je proizvod prodan.


Zašto misliš da je plaćanje poreza problem?!
To je normalna stavaka u cijeni proizvoda. Problem su oni koji misle da je izbjegavanje plaćanja poreza normalna stvar.

Postoji čitav niz firmi koje obavljaju posredničku ulogu kupnje robe u nekoj zemlji i slanje u inozemstvo. Takva usluga se obično koristi za kupnju od onih prodavatelja koji robu prodaju isključivo u domicilnoj zemlji, a ne za izbjegavanje plaćanja poreza.

Na robu kupljenu u EU plaćaš porez, isto kao i kod nas, a stopa poreza, kako je rekao smayoo, ovisi o količini robe koju taj trgovac proda izvan matične zemlje (ako količina robe ne prelazi određenu granicu onda se naplaćuje PDV po stopi u domicilnoj državi, a ako je iznad te granice, PDV se naplaćuje prema stopi koja važi u zemlji kupca). To obično vidiš kod samog plaćanja, gdje se npr. kod odabira Hrvatske na adresi isporuke, stopa poreza promjeni na 25%.
09.01.2020 | 08:30
m@xym, svi ćemo se složiti da mora postojati porez jer njime zapravo plaćamo usluge koje kao državljani koristimo. I plaćamo ga - odbitkom od plaće, svakom kupnjom sa izdanim računom, ili na godišnju zaradu...

Odgovor na tvoje pitanje je bunt i otpor trulom kapitalizmu u sprezi sa politikom (naglašavam - ne ekonomiji nego kapitalizmu)
Bunt određuje granica tolerancije pojedinca, a na tu granicu može utjecati puno čimbenika (okolina, karakter, odgoj, splet okolnost...)

Ako dopustiš da malo karikiram, da li bi tvoj post bio isti i da vlada (desna, lijeva, srednja - svejedno) tj. sabor, izglasa PDV 45% ?

Vjerojatno se slažemo da su izbori bolji način za iskazati bunt, ali imali smo tu raspravu u par tema, i ponekad jednostavno zbog mentaliteta političara (pa i ovaca za šišanje) nije realno očekivati pomak preko noći u suzbijanju korupcije, nepotizma, rođačkih veza, itd..., a sve to u znatnoj mjeri utjeće i na visinu poreza.

Sad dok sam sve to napisao, možda se čini malo glup način iskazivanja bunta, ali nemoj po defaultu ovakvo izbjegavanje plaćanja poreza smatrati lopovlukom, nego slobodom tržišta!

A drugi razlog (opet povezan sa politikom) je standard, pa usporedi koliko mjeseci mora jedan KV radnik raditi u USA (ili npr. Luksemburgu) da kupi Mac (ili iP), a koliko mora u HR...
09.01.2020 | 09:30
Slažem se da je vlast dužna osigurati primjereni fiskalni sustav i budžetne probleme ne rješavati upornim podizanjem poreza, ali i dalje ne mogu prihvatiti da je utaja poreza bilo bunt, bilo "sloboda tržišta".
Tako bi svaki kriminalac koji je javne financije zakinuo za stotine milijuna neplaćenog poreza i usput još neplaćanjem upropastio desetke i stotine drugih firmi, mogao argumentirati da je za to zapravo kriva država koja ima previsok porez i da je on utajom i neplaćanjem samo stvorio uvjete slobodnog tržišta.
Ogromna je razlika između slobodnog tržišta i nepoštenog poslovanja. Ta se dva pojma ne bi zapravo smjela naći niti na istoj stranici, a kamoli u istoj rečenici...

Naručiti za sebe online nešto iz Belgije po 13% PDV, to je legitimno korištenje prilike i slobode tržišta. Uzgred, razlika u cijeni, čak i kad makneš ovu ili onu stopu PDV-a, je i dalje značajna, preko 15%, ako ti je uopće isti proizvod u Hrvatskoj dostupan.
Međutim, kupiti nešto u USA, Rusiji, Kini ili igdje izvan EU pa onda to prevesti to preko granice pri tom ne prijavivši uvoz na granici EU - je klasična utaja poreza, odnosno šverc. Bilo da to napraviš jednom u godini dana, sam za sebe, bilo da to radiš stalno, preko svojih kontakata u američkim vojnim bazama, za daljnju prodaju. Bez namjere da dalje dociram ili dajem svoj sud o moralnosti ovog ili onog među tim postupcima (i sam sam kadgod nešto slično napravio), činjenica je da je to - šverc i utaja poreza.

Dakle, ne izmišljaj izgovore i opravdanja za svoj postupak. Ako si to napravio, ako to učestalo radiš, ako to želiš napraviti, pogledaj se u ogledalo i sam sebi priznaj da to radiš. Bez umišljanja da si radi toga nekakav "Robin Hood" ili takav tko.
09.01.2020 | 10:55
M@xym možda želi reći da realni sektor ne puni dovoljno državni proračun. Možda je on taj kojem fali? Odnosno vjerojatno treba povećati trošarine, poreze, carine te sve ostale namete u cilju kako bi se državni aparat osjećao još zadovoljnije.
Jedno je harač, a drugo je porez, mada će netko reći da je to isti klinac.
Meni nije isto. Jedno je sudjelovati materijalno za dobrobit cijelog društva, a drugo kad te netko radi budalom. Osobno sam legalista i nikad se nisam našao u situaciji da prevarim državnu blagajnu. No, priznajem da se ne osjećam dobro kada platim porez(harač) jer znam da su iznosi pozamašni na svim razinama, a istima se ne raspolaže odgovorno. Jesam za to da svi trebaju snositi posljedice(kazne) za pronevjere i utaje, ali treba tražiti i uzroke. Pljačka koja je “legalna” meni je gotovo isto što i svaki drugi oblik neupitnog kriminala.
Poanta je da svi plaćamo namete, a da se pritom svi osjećamo zadovoljnima. Možda zvuči čudno, ali to onda više neće biti harač nego porez.
09.01.2020 | 13:11
Smayo, naravno da znam tvoje mišljenje.
Utaja poreza (iako ja ovo ne smatram utajom poreza ali dopuštam da ti smatraš) i sloboda tržišta se itekako trebaju naći u istoj rečenici jer su u obrnuto proporcionalnom odnosu. Sam si rekao da je vlast dužna osigurati primjereni fiskalni sustav i budžetne probleme ne rješavati upornim podizanjem poreza. Zašto ovdje ne možeš staviti točku?
Zapravo, nisam niti govorio iz vlastitih primjera, nego više onak, općenito razmišljanje. Nema tu ništa robinhudovski.
MB Air sam kupio u iStyle, Apple TV u Linksu (da sad ne nabrajam dalje...

No eto, ako do kraja godine budem kupovao MBP, kupiti ću ga izvan HR, a ako to bude i izvan EU, nastojati ću ne platiti porez na njega.
Pogledati ću se u ogledalo i priznati sam sebi da sam švercer i utajivač poreza, i to sa smješkom na licu. (Jer me nisu "ulovili") A razliku novaca ću vjerojatno potrošiti tu u HR, i platiti porez na to!

No, i Francuzi imaju pravo na izborima promjeniti vlast, zar ne? Čemu takav revolt po ulicama?
I prije nitko nije išao kupovati u Trst, jel?
Ili na istoku tamo u Bosnu?

Varanje je i ako kreiraš US Account na App Storeu, ili VPN-om makneš geo-restrikcije radi nekih, nama nedostupnih servisa.
Svatko je od nas bar jednom učinio nešto slično, pa po tvojoj definiciji svi smo lopovi, šverceri i varalice.
09.01.2020 | 18:29
Možda sam se krivo izrazio, moja poanta je bila samo da omjer valute i poreza možda nije bio u korist kupnje u USA gdje ni ne mogu izabrati opciju HR tipkovnice, pa radije platim malo više, a ne izbjegavanje poreza. A ako kupujem u EU kao EU građanin, naravno da mi je povoljnije kupiti tamo gdje je porez manji i isti proizvod jeftiniji.

Kad su porezi u pitanju osobnog sam stava da je manji bolji, ako ti od rada više ostane, više trošiš i raste ti standard, povećanom potrošnjom raste ekonomija. Visoki porezi, manja primanja, manji standard, stvara nezadovoljstvo, a ekonomija slabi. I ljudi se snalaze u sivoj zoni, ono što im ostane, kad potroše opet plate PDV svakom potrošnjom, tako da država i nije na gubitku toliko koliko bi hitjela prikazati. Pametnije joj je da se prihvati riješavanja problema i stvaranja povoljnih poduzetničkih uvjeta pa će ljudi i početi plaćati poreze sa zadovoljstvom jer svi znamo da volimo platiti dobru i kvalitetnu uslugu.

Ali vratite se na temu.
09.01.2020 | 18:34
dpasaric kaže:
Ovo što Zdravac kaže je sasvim dobro pitanje. Tu mi se čine dva pravna dokumenta u konfliktu - onaj generalni od same EU o slobodi tržišta i onaj od Applea koji svojim resellerima ekspilicitno zabranjuje izvoz u druge države. Dakle, ili su Austrijanci u prekršaju ili Apcom vodi neku svoju politiku koja nije globalna Appleova politika. No, da je tako, onda bi se moglo kupiti Mac i u USA i jednostavno platiti davanja ovdje, još uvijek bi bio jeftiniji, čak i od Austrije.


Ne bi rekao da su u konfliktu. Onaj od EU je jaci i pobija ovog drugog. Apple moze traziti i napisati sto hoce, ali ako zeli oslobati u EU mora se pridrzavati zakona EU.
Valjda je i Apple shvario da je EU kao jedna drzava s pokrajnama i dozvoljava prodaju svih kombinacija koji postoje u EU.
Nema Indijske ili Arapske tipkovnice.
09.01.2020 | 20:56
Josip R. kaže:
Kad su porezi u pitanju osobnog sam stava da je manji bolji, ako ti od rada više ostane, više trošiš i raste ti standard, povećanom potrošnjom raste ekonomija. Visoki porezi, manja primanja, manji standard, stvara nezadovoljstvo, a ekonomija slabi. I ljudi se snalaze u sivoj zoni, ono što im ostane, kad potroše opet plate PDV svakom potrošnjom, tako da država i nije na gubitku toliko koliko bi hitjela prikazati.


Sa ovim si pogodio 'u sridu'.

Na žalost, kad imaš kombinaciju nesposobnih političara, prelijevanje državnog novca u privatne džepove 'podobnih' i birokraciju koja se međusobno natječe tko će manje raditi, takva država brzo dođe u situaciju da troši puno više, i znatno bržim tempom, nego što porezi mogu uprihoditi u državnu kasu. Takvi kakvi jesu, političari pribjegavaju najbržem i najpogubnijem načinu nadoknađivanja manjka novca, povećanju poreza, i "spašavajući" rastrošni državni aparat, guše gospodarstvo.

Primjera kako se to radi "na naš način" imamo sasvim dovoljno, od povećanja PDV-a sa 22 na 23 pa na 25 posto, uvođenja poreza na telekomunikacije i smišljanja raznih para-fiskalnih nameta kojima se na sve moguće načine nastoji doći do novca što brže, ne obazirući se na to da se time dodatno guši ionako posrnulo gospodarstvo.

Ali, dosta je off-topic-a.

Apple-ov sistem poslovanja je baziran po principu distributera i zastupnika, a sistem kao takva nastao je davno prije sveopće globalizacije (koja je sa negativnim donijela i pozitivne stvari), kada online naručivanje i kurirska dostava iz cijelog svijeta po relativno normalnim cijenama, nije postojala niti kao misaona imenica, a kamoli kao nešto što je sasvim normalno. Oni će se svakako prilagoditi zakonskim propisima, ali će ih isto tako nastojati izvrdavati kad god to mogu i dok im to odgovara.
10.01.2020 | 15:27
Josipe jesi na kraju naručio taj laptop ili.....?
10.01.2020 | 16:56
Budem vjerojatno drugi tjedan.
13.01.2020 | 21:38
Odustao od narudžbe, kad sam pročitao uvjete prekogranične isporuke, di se oni odriču odgovornosti nakon uplate, i svaljuju odgovornost na kupca za isporuku. Nema šanse da dam tolike pare pa da paket "nestane". A opcije pouzećem nema, osim unutra Austrije.

Propustio sam datum za pokupit u trgovini sad ne znam. Možda se zaletim do Budimpešte busom na kraju, jer mi ne pada na pamet plačati silne vinjete. Užas baš sam razočaran i šokiran kad sam skužio. Ovo nisam očekivao od Austrijanaca. Doslovno sam bio spreman uplatiti laptop, kad ono idem preletit ugovor isporuke. Šok i nevjerica! A malo guglao kradu se paketi sam tak.
14.01.2020 | 08:16
Josip R. kaže:
Možda se zaletim do Budimpešte busom na kraju, jer mi ne pada na pamet plačati silne vinjete. Užas baš sam razočaran i šokiran kad sam skužio.


Ako ti se ne da plačati 100 kn vinjete , uvijek imaš flixbus sa povratnom kartom do Graza za 180 kn...
14.01.2020 | 09:33
Javi kako je tipkati na Macu s mađarskom tipkovnicom.
14.01.2020 | 10:44
Pa jel možeš u HUN naručit i preuzet sa HR tipkovnicom?
14.01.2020 | 11:32
Da možeš, ja ne znam kao da niste čitali temu prije. Mađarski Apple Store jedini ima opciju narudžbe s HR tipkovnicom.

Ali da Flix bus pa za Grac je najbliže.
14.01.2020 | 12:46
Ima i u AT.
14.01.2020 | 13:29
Josip R. kaže:
Da možeš, ja ne znam kao da niste čitali temu prije. Mađarski Apple Store jedini ima opciju narudžbe s HR tipkovnicom.

Ali da Flix bus pa za Grac je najbliže.

Pa jesam, ali ja čekam da ga više naručiš i kažeš kako je prošlo. Ti si gori od žena kad idu kupovat haljine. Sto kombinacija, a nigdje realizacije.
14.01.2020 | 13:56
JOHN kaže:
Ti si gori od žena kad idu kupovat haljine. Sto kombinacija, a nigdje realizacije.


Misliš ovo?

14.01.2020 | 17:12
jura22 kaže:
Ima i u AT.


Nemaju.
14.01.2020 | 17:29
Bertone kaže:
JOHN kaže:
Ti si gori od žena kad idu kupovat haljine. Sto kombinacija, a nigdje realizacije.


Misliš ovo?Ovo gore mi se čini da je riječ o jednom dućanu u jednom gradu u jednoj državi.
Mi sada razmatramo opciju o više dućana, gradova pa i država, pa je stvar puno kompleksnija.
Josipe, kad planiraš ići?
14.01.2020 | 18:14
Josip R. kaže:
jura22 kaže:
Ima i u AT.


Nemaju.


shop.mcshark.at/produktansicht/-products...vvm2d-a?ctoid=287949

Skrolaj dolje i vidi kod tastaure, može se odabrati.

15 tastatura možeš odabrati.
 • Stranica:
 • 1
 • 2
 • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 43 minuta
 • smayoo: To je jedno od 20 pitanja na koja nikad od njih nisam dobio odgovor. :)
 • erseticmatej: ekipa, jel epošta servis besplatan, mislim jasno je da imaju naknade za usluge unutar servis, a jel postoji kakva mjesecna naknada cisto za servis? :)
 • kupus: :D
 • kupus: to je on za sebe pitao, dosta mu je cekat hrvatsku tipkovnicu u Austriji
 • Kruno: Stize ono sto smo predugo cekali! !;)
 • Yonkis: “ Otvorio je pitanje na koje odgovor čekaju brojni Hrvati” - kaće bit Epl Mjuzik bit dostupan u Hrvata i zašto Ajfoni tako puno koštaju.
 • Gjuroo: Aha... vidim da je već objavljeno.
 • Gjuroo: Sam se vi smijte. Plenki je već u pregovorima: [link]
 • Yonkis: Mislim da bi za 01.04.2020 mogla niknut vijest da Apple otvara predstavništvo / Store na otoku Jabuka. Ili u Zagrebu na Jabukovcu.
 • Bertone: Jep, Apple u Varaždinu kao F1 u Bistri :D [link]
 • Zdravac: :woohoo:
 • Zdravac: Ali ne u ZG, nego u Varaždinu!
 • Zdravac: Samo se vi rugajte, za par mjeseci Apple otvara retail store u HR, kažem vam!
 • Zdravac: :)
 • Zdravac: B)
 • Bertone: @Zdravac, bum te tužio za duševne boli iz razloga što si linkao ove isprdke od HR novinarstva :)
 • smayoo: Jes, baš si je našao sugovornika na temu znanstenih istraživanja... :D
 • Zdravac: Appleov šef Tim Cook tražio susret s Plenkovićem u Davosu Pročitajte više na: [link] - 24sata.hr
 • Zdravac: Andrej i Tim u Davosu!
 • Zdravac: ?? :)
 • Zdravac: [link]
 • dpasaric: To ti je jako jeftino i dobra baza za dogradnje.
 • Zdravac: Stavio sam u oglasnik Mac mini late 2012, ako je netko zainteresiran možda...
 • drlovric: Apple Mac Pro 4,1 A1289 Xeon E5520 6GB 1TB MID 2010
 • drlovric: Koja je realna vrijednost Mac Pro 4.1? Jedan se prodajue u mom gradu za 250e. To mi se ne cini puno ko se zeli zezati s tim i nadogradjivati stroj...
 • FiFi: :-D
 • FiFi: Ako netko prodaje dva ispravna Intel Xeon X5482 procesora, zainteresiran sam
 • JOHN: On tako želi!:-)
 • Yonkis: Afterpulse: jel se smije znati razlog zašto?
 • Afterpulse: ima netko mac lap da uz kavu si jaiolbrekam ajfon hehe
 • JOHN: ihorvat, hvala na ponudi ali tražim nešto do max 1600-1700kn
 • Soffoklo: Why everyone is copying AirPods - [link]
 • ihorvat: Bit će ok cijena ak si iz ZG. 2500 bez slušalica :)
 • JOHN: Generalno tražim rabljeni zbog financija. Za prvi mobitel djetetu bio bi sasvim dovoljan i rabljeni
 • JOHN: Pa zainteresiran sam za iphone 8, samo ne za bilo koju cijenu. :-)
 • ihorvat: Bacite pogled u oglasnik, imam jednog zanimljivog bolesnika ????
 • ihorvat: John, imat ću ja možda novu osmicu zlatnu ako si zainteresiran :)
 • JOHN: Mislio sam na BigMac. Tek sam sad skužio da imamao BigMac i big_mac. Kaj se niste mogli dogovorit?:-)
 • JOHN: Big_mac poslao sam ti dodatne upite
 • JOHN: Mobitel je poželjno bijele ili one dvije varijante zlatne boje.
 • JOHN: Kupujem iphone 7 128Gb ili iphone 8 64Gb, pa ako netko razmišlja o prodaji neka mi se javi sa realnom cijenom. Mobitel mora biti u stanju 10/10
 • kupus: hvala momci! cekirat cu sve
 • Zdravac: (preko jednog drugog oglasnika)
 • Zdravac: Apple TV prodan, otišlo sretnom novom vlasniku na otok Krk! :)
 • zoranowsky: @Josip R., za tu lovu kupiš poprilično ozbiljne sluške
 • stefanjos: Josip R. Mozda covjek ima budget, kakvo je to pitanje, nemaju svih ekstra 2000kn za airpods
 • big_mac: @kupus [link]
 • Josip R.: @kupus zašto bi kupovao fejk?
 • stefanjos: cijena ovih ixxxxx serija ti je od 30-45$, blitwolf je malo skuplji do 60$
 • stefanjos: upisi na ebay i9000 i i200000, isti dizajn cak imaju i w1 chip, alo poroguglaj, ali to su glavni keyword, ako ne zelis isti dizajn, nego samo bezicne slusalice, odi na banggood. com i trazi blitzwolf bezicne.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Novo u Appleu

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.00 Seconds

Provided by iJoomla SEO