Nadogradnja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nadogradnja

01.11.2019 | 15:59
Pozz
Molim savjet/pomoć
Imam Imac 21.5 mid 2011. Zamijenio bih postojeći disk sa SSD diskom. To nije koliko vidim neki problem. Međutim zanima me da li se može uz taj novi ssd disk, na mjesto superdrive-a postavit hdd disk, od npr 1 ili 2 TB? Da li se može to? Ako da oće li radit normalno? Hvala.
01.11.2019 | 17:19
Joško pozdrav!

Koliko znam u tim modelima je SATA Superdrive što znači da na njegovo mjesto bez problema može i HDD, samo je pitanje prostora. Radit će jednako brzo kao i na glavnom SATA konektoru. Koliko znam OWC je radio i neke adaptere za to ako želiš da bude sve super uredno. Pogledaj na:

owcshop.eu/catalog/

Ako ima prostora, uvijek radije biraj 3.5" disk umjesto 2.5" koji su često sporiji i nepouzdaniji. Uostalom, možeš i SSD staviti umjesto optičkog pogona.

Sretno!
01.11.2019 | 18:09
Pridružujem se pothvatu. Sutra ujutro kupujem za iMac Core Duo 2006 sljedeći SSD:

www.links.hr/hr/ssd-240-gb-adata-su630-a...0-450-mb-s-051400639

To je najjeftinije što sam našao i nadam se da će nakon ugradnje sve biti u redu, a nadam se i ubrzanju u radu računala.
01.11.2019 | 18:19
Pa kupio bih ono kučište da 2.5 bude ko 3.5. Taj dio sa superdriveom, ono šta sam pronaša po YouTube, ispada da se izvadi superdrive, stavi disk, spoji sata kabel i onaj senzor temperature i to je to. Zvuči i izgleda prejednostavno.... Zato se dodatno informiram na materinjem jeziku, iako vrlo dobro baratam engleskim, ovo nije moje područje pa mi je jednostavnije na našem jeziku komunicirati..
01.11.2019 | 18:20
Ako smijem predložiti - Uzmi od cruciala MX500 seriju.
Ako tražiš neku jeftinu varijantu, onda ti je ok i onaj Patriot iz HGShop-a za 170 kn
01.11.2019 | 19:51
Da ne otvaram novu post i temu. Pitanje vezano za ram. U ovaj imac ide 1333mhz 204 pin so-dimm ddr3. Ima li ko kakvu preporuku šta i di kupit, da je ok kvalitete a ne preskupo. I mora li baš biti za Mac, ili može bilo koji ram tih karakteristika. Tenks????
01.11.2019 | 20:23
Bježi od ADATA čim dalje.

Imao sam četiri različite ADATA USB Thumb memorije i jedan SSD. SVI su krepali nakon par mjeseci i za sve sam dobio nove uređaje pod garanciju. Svi su ponovo krepali i ponovo sam dobio nove uređaje koje sam nakon toga prodao na Njuškalu. U svim slučajevima su SVI podaci bili izgubljeni. Srećom pa sam imao backup.

ADATA je nepouzdano smeće.

Uzmi radije Kingston. S njima nikad nisam imao problema. Kingston koristim u firmi za poslovnice, gdje su zlorabljeni godinama u prašnjavim konfiguracijama gdje rade 12-16 sati dnevno.
01.11.2019 | 21:31
Hvala na savjetu, uzeti ću onda ovaj, čak ima u Španskom što mi je i usput.

www.hgshop.hr/ssd-disk-240-gb-kingston-a...-iii/proizvod/221878

Još samo moram kupiti set malih odvijača, mislio sam kod pogledati kod kineza ili u Pevecu. Ionako mi trebaju za samo jedno otvaranje pa ne mislim davati puno novaca.
01.11.2019 | 21:44
Hvala na savjetu, uzeti ću onda ovaj, čak ima u Španskom što mi je i usput.

www.hgshop.hr/ssd-disk-240-gb-kingston-a...-iii/proizvod/221878

Još samo moram kupiti set malih odvijača, mislio sam kod pogledati kod kineza ili u Pevecu. Ionako mi trebaju za samo jedno otvaranje pa ne mislim davati puno novaca.
02.11.2019 | 00:08
Uzmi radije u ADM-u. Povoljnije ćeš teško naći

www.adm.hr/product.asp?product=kingston-...code=098%2E600%2E116
  • kupus
  • Posjetitelj
02.11.2019 | 12:22
FiFi kaže:
Uzmi radije u ADM-u. Povoljnije ćeš teško naći

www.adm.hr/product.asp?product=kingston-...code=098%2E600%2E116

www.mall.hr/ssd-diskovi/kingston-ssd-dis...amp;utm_medium=click

@drpongrac - imas philips sarafcigere tih velicina u chipoteci
06.11.2019 | 20:14
@RAM
Trebao bi biti poseban RAM. Za iMac Late 2013 sam nabavio ovaj model na amazon.de: Corsair CMSA16GX3M2A1600C11 Apple Mac 16GB (2x8GB) DDR3 1600Mhz CL11 Apple Certified SODIMM Kit
Vjerojatno ima nešto slično za druge modele, treba malo pretražiti Amazon.
07.11.2019 | 18:31
Evo da updateam post, napravio backup sa time machineom na vanjski disk. Otvorio imac, izvadio njegov disk, stavio WD Green 2tb disk na njegovo misto, izvadio superdrive i ubacio KINGSTON ssd 480 gb na to mjesto. Sve posložio nazad, i evo čekam da time machine instalira sve sa vanjskog diska na Ssd. Nadam se da će po završetku procesa sve radit ispravno, za sada sve štima. A Ram će sačekat još malo ????
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 10 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.94 Seconds

Provided by iJoomla SEO