Running First Aid...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Running First Aid...

05.09.2019 | 15:17
... Pozdrav svima!

Zna li netko što se događa s vanjskim diskom kada se u Disk Utility uključi opcija First Aid, a u Details piše:

Repairing file system.
Volume was successfully unmounted.
Performing fsck_msdos -y /dev/rdisk3s1
  • Daddo
  • Posjetitelj
05.09.2019 | 15:30
fsck_msdos je BSD naredba koja služi za provjeru FAT datotečnih sustava. Parametar -y na sva pitanja odgovara potvrdno.

/dev/rdisk3s1 je putanja odnosno lokacija diska na kojoj je navedeni datotečni sustav prijavljen.

fsck je F-ileS-ystem C-hecK.
05.09.2019 | 15:38
... Riješeno!

Sljedeće pitanje je kako riješiti problem kada se jedan od dva vanjska diska "smrzne" prilikom prebacivnja datoteka s jednoga na drugi?... Smrznuo se onaj s kojega prebacujem podatke.
05.09.2019 | 15:41
Daddo kaže:
fsck_msdos je BSD naredba koja služi za provjeru FAT datotečnih sustava. Parametar -y na sva pitanja odgovara potvrdno.

/dev/rdisk3s1 je putanja odnosno lokacija diska na kojoj je navedeni datotečni sustav prijavljen.

fsck je F-ileS-ystem C-hecK.

... Hvala!

Na završrtku je napisao: Operation successful.

Ipak kod novog kopiranja, nakon prepoznavanja diska, ponavlja mi se "smrzavanje".
05.09.2019 | 15:56
... postoji li mogućnost (opasnost) da se kod uklučivanja opcije First Aid izgube podaci s diska?...
05.09.2019 | 16:24
Ne zbog same akcije, nego zbog toga što je disk možda nepovratno oštećen/pokvaren.
06.09.2019 | 00:51
smayoo kaže:
Ne zbog same akcije, nego zbog toga što je disk možda nepovratno oštećen/pokvaren.

: (
06.09.2019 | 00:52
... Hvala vam na odgovorima.
06.09.2019 | 10:21
Disk je USB, ili thunderbolt, ili...?
Ako je USB, možda se smrzne jer povuče više struje nego mu je Mac voljan dati. Probaj Y-USB kabelom spojiti ga na dva USB porta. Ako to već jesi tako napravio, probaj pribaviti drugi Y-USB kabel. Ili običnim USB kabelom spoji disk preko vanjskog USB hub-a koji ima vlastito napajanje.
06.09.2019 | 21:00
smayoo kaže:
Disk je USB, ili thunderbolt, ili...?
Ako je USB, možda se smrzne jer povuče više struje nego mu je Mac voljan dati. Probaj Y-USB kabelom spojiti ga na dva USB porta. Ako to već jesi tako napravio, probaj pribaviti drugi Y-USB kabel. Ili običnim USB kabelom spoji disk preko vanjskog USB hub-a koji ima vlastito napajanje.

... USB, bez vanjskog napajanja. Toshiba od 2T. Već jednom mi je radio probleme ali na početku, kod prepoznavanja. Ovo je nesto novo. Sada se zblokirao kod prebacivanja jedne mape na drugi vanjski HD. Ne mogu koristiti Y kabel jer su na MB Airu portovi jako udaljeni, osim ako postoji neki Y kabel i za takve modele računala.

Ne mogu se sjetiti koliko je ta Toshiba stara ali mozda pocinje rikavati
06.09.2019 | 21:44
Y kabel, jedan kraj u USB punjac.
07.09.2019 | 00:44
zabac kaže:
Y kabel, jedan kraj u USB punjac.

... Hvala!

Je li to punjac poput ovoga na donjoj poveznici?... Kako mogu znati da će odgovarati za HDD koji imam?...

gizmodern.com/products/smart-4-port-usb-...station-phone-holder
07.09.2019 | 07:14
Ako puni telefon onda je dobar.

Moze i jeftiniji.
07.09.2019 | 13:11
Toshibe ti vole povući više struje za razliku od nekih drugih diskova (proizvođača)

... imam ti doma i dva nova Toshibina 1TB L200 modela i isto su deklarirani na 5V/1A i tu i tamo kad ih spojim samo USB kabelom neće raditi, s druge strane kad ih ubodem u HDD dock koji ima svoje 12V/3A napajanje rade bez problema.
07.09.2019 | 14:20
Prelaskom s 10.11 na 10.13 poceo je seruckati USB port. Ne isporucije toliko struje kako je nekad isporucivao. Vanjski HDD 2.5” i USB stick radili su zajedno na HUB-u, sada to vise nije moguce.
Samo stick u HUB-u radi dok disk nikako, treba ga direktno u komp spojiti.
07.09.2019 | 20:11
Bertone kaže:
Toshibe ti vole povući više struje za razliku od nekih drugih diskova (proizvođača)

... imam ti doma i dva nova Toshibina 1TB L200 modela i isto su deklarirani na 5V/1A i tu i tamo kad ih spojim samo USB kabelom neće raditi, s druge strane kad ih ubodem u HDD dock koji ima svoje 12V/3A napajanje rade bez problema.

... Hvala Ti na odgovoru ali ne koristim HDD dock jer se radi o diskovima koji dolaze s pripadajucim USB kablovima.
07.09.2019 | 20:46
zabac kaže:
Prelaskom s 10.11 na 10.13 poceo je seruckati USB port. Ne isporucije toliko struje kako je nekad isporucivao. Vanjski HDD 2.5” i USB stick radili su zajedno na HUB-u, sada to vise nije moguce.
Samo stick u HUB-u radi dok disk nikako, treba ga direktno u komp spojiti.

... Zaboravio sam na pocetku napomenuti da mi se problem smrzavanja prvi puta pojavio dok je vanjski disk bio spojen na laptop preko vanjskog Dellova monitora koji ima 4 USB porta. No nakon pomoci First Aida, spojio sam isti disk na 3.0 USB (?) desni port na MB Airu (iz 2012., OS 10.14.6) i smrzavanje se ponovilo nakon što sam pokušao kopirati jednu mapu.
07.09.2019 | 23:14
Moguće je da Dell nije davao dovoljno struje ili nije davao stabilnu struju pa je došlo do oštećenja zapisa.
07.09.2019 | 23:25
smayoo kaže:
Moguće je da Dell nije davao dovoljno struje ili nije davao stabilnu struju pa je došlo do oštećenja zapisa.

... Moguće ali koristio sam ga na isti način više puta prije toga pa nije bilo problema. U stvari, kad se bolje prisjetim, nije bilo problema kada sam samo preuzimao datoteke iz njega, preko monitora, za rad na računalu.

U svakom slučaju preporuka je za nadalje vanjske diskove spajati neposredno na USB ulaze prijenosnog računala.

Hvala svima na odgovorima.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 21 sati, 46 minuta
  • MBPruleZ: Mislim da ne ta fora s koberzijom u eSIM bila i na nekoj od inačica iOS18 znam da sam probao i ništa dobio poruku da Operater to ne podržava
  • VanjusOS: tko će prvi probati da li to radi?
  • VanjusOS: ljudi, da li je netko primjetio novu opciju na postavke - mobilne mreže - "konvertiraj u esim"
  • hal9000: Ne sviđa mi se sučelje novog Mac OS-a :/
  • Borisone: Nema ni na HT-u.
  • MBPruleZ: Jel Vam radi RCS na iPhonima (iOS >=18). Ja sam na Telemachu, eSIM i nema opcije da se uključi
  • drlovric: Ma ide to bez problema. Ja sam uvijek azurirao sve strojeve prvi dan. Nisam imao problema, ali generalno nije pametno :)
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgleda da izlazi oko 19.00 sati po našem vremenu. Očekuje ze velika gužva prilikom downloada
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.83 Seconds

Provided by iJoomla SEO