min graficka za dizajnerske i inzenjerske softvere
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

min graficka za dizajnerske i inzenjerske softvere

04.03.2019 | 11:26
Pozdrav, zanima me koji je minimum za graficku za macbook pro koja ce omoguciti normalno koristenje softvera poput Adobe Photoshop, Illustrator, Premiere Pro, After Effects, INDesign, Autodesk AutoCAD, Revit i sl? U sustini to su programi koje trenutno koristim na Dellu...
04.03.2019 | 13:36
Zanimljiv dijapazon softvera. Čime se ti to baviš da ti sav taj softver treba? Samo da poplaćaš sve te licence, košta te skuplje od kompa.
Revit nije izdan u Mac verziji, još. Autodesk je, kao međurješenje "certificirao" Frame kao okolinu za Windows verziju Revita na Macu. Ali to je živa kuruza. Još je gore nego što je AutoCAD bio kad se tek pojavio u verziji za Mac.
AutoCAD (aktualna verzija 2019) formalno radi na bilo kojem Macu koji je službeno podržan na 10.13 macOSu, ali za ozbiljan rad se ne može koristiti Mac s Intel grafikom. Ja imam MBP 2015 s AMD Radeon R9 M370X i 16 GB RAM i to radi jako dobro kad je priključeno na punjač. Na bateriji se osjeti da kašlje na kompleksnijim nacrtima.
Ostale softvere koje si naveo - ne trebam pa ih niti nemam.
04.03.2019 | 13:38
Za Photoshop, Indesign i Ilustrator je gotovo nebitna graficka... tj. rade s grafickim na plocama bez problema... Ostale programe ne koristim pa ne znam.
04.03.2019 | 14:43
smayoo kaže:
Zanimljiv dijapazon softvera. Čime se ti to baviš da ti sav taj softver treba? Samo da poplaćaš sve te licence, košta te skuplje od kompa.
Revit nije izdan u Mac verziji, još. Autodesk je, kao međurješenje "certificirao" Frame kao okolinu za Windows verziju Revita na Macu. Ali to je živa kuruza. Još je gore nego što je AutoCAD bio kad se tek pojavio u verziji za Mac.
AutoCAD (aktualna verzija 2019) formalno radi na bilo kojem Macu koji je službeno podržan na 10.13 macOSu, ali za ozbiljan rad se ne može koristiti Mac s Intel grafikom. Ja imam MBP 2015 s AMD Radeon R9 M370X i 16 GB RAM i to radi jako dobro kad je priključeno na punjač. Na bateriji se osjeti da kašlje na kompleksnijim nacrtima.
Ostale softvere koje si naveo - ne trebam pa ih niti nemam.

Onda bi bilo najbolje imati i Windows na macu pa kombinovati softvere jednog i drugog sistema, a ne moraju se bas sve licence platiti
04.03.2019 | 14:49
Predložio bi ti da dalje ne komentiraš "nabavljanje" licenci jer bi mogao dobiti crveni karton . Šteta bi bilo da se rasprava ne nastavi, vjerojatno će ti koristiti.
04.03.2019 | 15:24
ajren kaže:
Onda bi bilo najbolje imati i Windows na macu pa kombinovati softvere jednog i drugog sistema, a ne moraju se bas sve licence platiti

Kako reče Rusty, pazi gdje gaziš. Smiley ti je neprimjeren na tom mjestu, nema ništa šaljivo ni "lukavo" u krađi. Molim te da se ovdje time ne hvališeš niti da tražiš pomoć s tim u vezi. Hvala.
04.03.2019 | 15:27
smayoo kaže:
ajren kaže:

Kako reče Rusty, pazi gdje gaziš. Smiley ti je neprimjeren na tom mjestu, nema ništa šaljivo ni "lukavo" u krađi. Molim te da se ovdje time ne hvališeš niti da tražiš pomoć s tim u vezi. Hvala.

Sori, nije bila nikakva loša namjera. Svakako neće se više ponoviti.
04.03.2019 | 15:34
Prihvaćamo ispriku. Hvala ti na razumijevanju.
04.03.2019 | 15:37
ajren kaže:
Onda bi bilo najbolje imati i Windows na macu pa kombinovati softvere jednog i drugog sistema

U teoriji da. U praksi, zahtjevniji softveri loše rade pod virtualnim windowsima (savjetujem ti da u takvoj kombinaciji koristiš isključivo i jedino VMware Fusion, ako već moraš). Bootcamp kombinacija je, barem meni, kilavo rješenje, da stalno treba bootati i rebootati. To je pušiona.
04.03.2019 | 15:46
Nije pitanje da li ce raditi, vec je pitanje kako ce raditi.
04.03.2019 | 15:59
Tako je. Ali čovjek i jest tražio NORMALNO korištenje softvera.
04.03.2019 | 18:53
Nista, odluka je pala na ipad pro 2018 - trenutno za dizajnerske radnje, za ostalo ok je za sada Dell...samo je pitanje koji model ipada, ali to vec ima otvorena tema...tako da, ima jos do macbooka...hvala na odgovorima
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)
  • smayoo: Mislim da je @iAntu zanimalo kako se vide gravirana slova kad je isključeno osvijetljenje od ispod, dok je dnevno svjetlo

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.56 Seconds

Provided by iJoomla SEO