iMac 24" - pregrijavanje napajanja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac 24" - pregrijavanje napajanja

13.06.2014 | 06:41
Daklem, kako piše...
Od tri komada na jednom se hebeno pregrijava tako da se zna podosta usporiti rad pa cak i na nekoliko sekundi Not responding...
Rastavljeno ocisceno mada nije ni bilo nesto prasine unutra, ali i dalje isto, vruc da se mozes opeci na njega...

E sad, to je posebna ploča sto znači da bi trebalo biti zamjenjivo, jel tako?

Neki savjet da li je to isplativo i ako je gdje to nabaviti s računom!?

tnx
lp
Marko
13.06.2014 | 06:46
Naravno da je isplativo, ako ti racunalo radi sto ocekujes od njega.

Ja bi narucio polovno/novo napajanje na Ebay, a prije bi dao nekom elektronicaru da to postojece malo pregleda. Moguce da je neki trivijalan kvar koji to prouzrokuje.
13.06.2014 | 07:45
Od tri komada *ČEGA* se na jednom pregrijava *ŠTO*? Od tri komada iMaca se na jednom pregrijava powerboard? Ili?
Pregrijavanje izaziva isključivo jedna od tri stvari:

1. preslabo hlađenje - to si već eliminirao
2. preopterećenje - da li taj iMac trajno vrti puno veće CPU/GPU opterećenje od ostalih? Pogledaj u system activity monitor
3. loš kontakt negdje na nečemu - ako je ovo posljednje onda se obično da vrlo precizno pronaći to mjesto jer bude *usijano*. Štoviše, dok ne eliminiraš ovaj uzrok kao mogućnost, savjetujem da *NE KORISTIŠ* više taj iMac jer ti može izazvati požar (problem pregrijavanja kod lošeg kontakta je progresivan!)

Ad 2, problem može biti, ako je switchano napajanje, da ima više paralelnih grana od kojih je jedna crkla pa su druge dvije preopterećene.

Ovisno o tome koja je tehnologija izrade pločice, kako kaže drlovric, iskusan serviser je može možda i popraviti na razini zamjene elemenata.

Kupnjom preko E-baya i plaćanjem PayPalom uvijek dobiješ i račun, bez obzira da li je komponenta rabljena ili nova. Naime, priznanicu o plaćanju od PayPala naši priznaju kao račun.
13.06.2014 | 15:30
Serviser moze, ali pitanje je da li je isplativo.
13.06.2014 | 19:54
...ista stvar kod mene, Power Supply je oko 95ºC i svako 10-15 minuta iMac ide u Sleep mode, nakon toga šta veću pauzu napravim duže je razdoblje dok ponovo ne ide u Sleep (valjda se više ohladi pa može duže raditi dok se ponovo ne zagrije) Zanimljivo je da mi se to događalo prije par godina i nakon servisa kad smo očistili unutrašnjost i prespojili neke senzore sve je bilo u redu ali evo sad opet ista stvar. Ide opet za par dana u servis da vidimo šta će bit ovaj put.
13.07.2014 | 19:37
od tri komada iMaca...

nakon ciscenja je nesto bolje...

mada se i dalje smrzava i to vecinom prilikom printanja, hmmm

da li je switchano pojma nemam ali vjerujem da nije jer nitko po njima ne prcka

na tome iMacu se najvise radi, cs6, na njemu rade finalnu pripremu za tisak novina, kreiranje pdfa...

obratim paznju pa javim za mozda jos po koji savjet...
18.07.2016 | 17:38
Da ne radim novu temu, simptom je isti.
Naglo skoči temperatura napajanja do 85c. Pa se uspuše ventilator od grafičke. Jel napajanje možda ima termalnu pastu?
Da nije ona potrošena?
Netko?
18.07.2016 | 18:14
Može biti da ima sloj termopaste i da treba zamjenu, ali isto može biti i da jednostavno Mac povuče više struje radi nečeg. Što se u tom času događa s cpu i hdd? Ako ništa posebno, onda je možda i neki slab kontakt na energetskim kontaktima pa se tamo zagrijava.
18.07.2016 | 19:22
Ne dešava se ništa posebno, jednostavno mu dođe.

Sent from my iPhone using Tapatalk
14.08.2019 | 15:45
Samo da javim. iMac 8.1 nakon točno 11 godina otišlo napajanje. Sinoćnja grmljavina ga je dokrajčila, iako sam ugasio komp i istekao kabel prije udara groma. Šta je tu je, život ide dalje
14.08.2019 | 16:25
Kako ga je uspjela grmljavina dokrajciti ako je bio istekan iz struje? Preko WiFi-a?
14.08.2019 | 16:40
Stvarno nije ni meni jasno, al eto čuda se događaju. Bilo kako bilo izgleda da popravka nema.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 8 sati
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.97 Seconds

Provided by iJoomla SEO