MBP Retina nakon cca godine dana
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MBP Retina nakon cca godine dana

27.12.2013 | 12:20
Eto društvo, prije svega čestitka za Božić od moje malenkosti, a sada da krenemo na temu. Znači, nakon nepunih sedam mjeseci od kupovine MacBook Pro Retina 15", early 2013 modela s LG panelom druge generacije - prije tjedan dana počeo sam uviđati ghosting na dijelu ekrana gdje Mac prikazuje sat, stanje baterije, bluetooth, Time Machine i ostale shortcutove.
I to ako je desktop miran duže vrijeme (zapravo, desetak minuta je dovoljno) - pa se nakon toga na tipkovnici stisne tipka za razdjeljivanje otvorenih prozora, ili ga se stavi u sleep pa ga se krene vraćati "u život".
E sada, to još uvijek nije "probijem te" problem, ali sudeći po internetu - može biti samo gore - dok bolje ili ostati isto - ne može.
Kako još nisam uzeo Apple Care moram to riješiti do petog mjeseca 2014. godine. I prvo sam pomislio na servis dućana gdje sam laptop i kupio, no onda se sjetih da imam prijatelja zaposlenog u servisu drugog, poznatijeg zagrebačkog Apple dućana. Nazovem ga, pitam šta mi savjetuje, a on mrtav hladan da donesem laptop kod njega, jer ću tamo gdje sam ga kupio čekati pun %&/ˇ@!! da naprave što trebaju.
I još k tome, tip veli da će mi u 99 posto slučajeva novi ekran biti Samsung, i da je to kod njih gotovo za otprilike jedan dan.
E sada, pitate se zašto vam to sve pišem...
Zato jer je znanje majka mudrosti!
Ja primjerice nisam znao da laptop mogu kupiti u jednom a na servis ga slati u drugi dućan, iako i ovaj prvi ima vlastiti Apple servis.
I zato da svi, a pogotovo mi juniori u Apple svijetu, ne nasjedamo na fore prodavača kako je ghosting normalan, kako čak i Apple ima stranicu gdje to objašnjava -
support.apple.com/kb/HT5455 - i slično. Mi smo platili proizvod, i imamo prava koja ni ne znamo da imamo - pogovoto od 1. srpnja ove godine.
Također, Apple Care u Hrvatskoj vrijedi - i to treba imati za ovako skupe mašine.
To je to zasada - a temu otvaram i zato što me zanima koliko ljudi koji imaju Retinu a posjećuju ovaj voćnjak ima LG, odnosno Samsung panel - i koliko od Vas je imalo ikakvih burn in ili ghosting problema s njima?
To je to od mene, uživajte!
  • User
  • Posjetitelj
27.12.2013 | 15:39
Imao LG panel i ghosting, odnio ga u Njemačkoj na servis (komp kupljen u Hrvatskoj) i nakon 5-6 dana dobio Samsung. Prodavač samo kimnuo glavom, iz čega se odma dalo prokužit da je problem čest

I naravno da ghosting nije normalan i da se treba tužit. Em je skupa mašina, em ju mnogi koriste za profesionalne primjene u kojima je kvaliteta ekrana kritičan zahtjev.

Otkad imam Samsung, nemam više problema.
  • forthdancer
  • Posjetitelj
27.12.2013 | 17:51
MBP Retina kupljen u Istyleu, nakon 2 mjeseca primjetio ghosting, odnio na servis u Istyle za 4 dana dobio laptop nazad sa
novim ekranom!
27.12.2013 | 18:29
Ja znam ljude kojima su mijenjali ekrane na laptopima kupljenim na drugim kontinentima, tako da nema zime. Dobit ces novi ekran.

I slazem se da je to problem kojeg trebas rijesiti.

Cujemo se u januaru kako smo pricali
28.12.2013 | 01:07
Imao sam isti problem, imaš temu negdje na forumu ovdje na Jabučnjaku i na MacKorisniku.

Ukratko, imao sam isti problem otišao u iStyle servis jer laptop je preko njih kupljen. Ekran su zamjenili, samo sam čekao dosta jer su imali neki problem sa carinjenjem robe, stim da je to bilo prije ulaska u EU. Možda sad ne bi trebali imati takvih problema budući da djelovi (mislim) ipak dolaze preko neke EU zemlje.

Da ne duljim priću svi neispravni LG ekrani se mjenjaju za samsung Samsung koji ne ma ghosting problem.

Odi u iStyle servis ako je tamo laptop kupljen, dečki ga zamjene i miran si.

Napomena: ekran dolazi u komadu zajedno sa kučištem LCDa, tako da je to sat vremena posla.
03.01.2014 | 22:54
Zamjenili mi ekran u iStyle-u, i opet LG...
A valjda će ovaj biti ok, nadajmo se...
Da sam razočaran, jesam
03.01.2014 | 23:05
Sigurno ih ima hrpa proizvedenih, pa ih treba potrošiti
03.01.2014 | 23:19
I najelegantnije ih se rijesiti ovdje u ovoj nasoj vukoj...ni.
03.01.2014 | 23:59
Da li će htjeti opet zamjeniti ako se i ovaj LG produhovi?
04.01.2014 | 01:24
Jamstveni rok je 6 mjeseci od zamjene ili godinu dana od kupnje Maca, što god je dulje od to dvoje.
04.01.2014 | 01:49
Znači sljedeći put bi ga moglo koštati par tisuća jer nisu stavili Samsungov panel?
Zaista utješno.
04.01.2014 | 02:44
A ništa, Apple Care i to je to...
Valjda će se u dvije i pol godine sve što ne valja pokazati...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 15 minuta
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Ender, tino1, zvone, Anonimci (545)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.99 Seconds

Provided by iJoomla SEO