Forum
Dobrodošao, Gost
Molimo Prijava ili Registracija.    Izgubljena lozinka?
G5 vs. Athlon 64
Idi na dno Označenih tema: 0
TEMA: G5 vs. Athlon 64
Poruka: 74
graphgraph

G5 vs. Athlon 64 prije 8 Godina, 4 Mjeseci Karma: 0  
Recite mi što mislite o ovom priča se da Althlon naveliko pere G5 čak i na dosta manjoj frekfenciji iako bi prije G5 bez obzira na ishod.
| Administrator je onemogućio pisanje neprijavljenim korisnicima.
Poruka: 38
graphgraph

Stvar je u tome sta ce Apple PUUUNO brze dobiti 64 bitni optimizirani software od A64.
Testovi su zasad radjeni na vise-manje 32-bitnim aplikacijama ili (parcijalno optimiziranim za G5).
A kako se nosi sa dual xeonom 3.06 mozes pogledati na:

www.pcmag.com/article2/0,4149,1274182,00.asp

Ako je A64 brzi od dual xeona 3.06 onda...
Poruka: 838
graphgraph

G5 vs. Athlon 64 prije 8 Godina, 4 Mjeseci Karma: 3  
Recite mi što mislite o ovom priča se da Althlon naveliko pere G5 čak i na dosta manjoj frekfenciji

Jest, to je istina. G5 je u tim testovima bio gori cak i od nekih sustava koji korsite MC68000, te Intel 486, a sto da tek govorimo o Athlonu 64.
Zbilja nevjerojatno, koliko novaca je Apple potrosio da bi proizveo procesor koji je sporiji od svega sto postoji na trzistu.
Admin
Poruka: 4304
graphgraph

G5 vs. Athlon 64 prije 8 Godina, 4 Mjeseci Karma: 154  
Meni je sva ta priča oko brzine zapravo sporedna iz perspektive u kojoj je moj trenutni G3/500 na kojem radim 10-tak puta sporiji od ženinog iMaca... a ženin iMac je x puta sporiji od G5... tako da će mi dual G5 biti ugodno osvježenje koliko god on spor bio. PC ionako nisam nikada niti razmatrao kao opciju za moje vlastito računalo - Pentiuma na poslu mi je preko glave.
Poruka: 838
graphgraph

G5 vs. Athlon 64 prije 8 Godina, 4 Mjeseci Karma: 3  
.. Pentiuma na poslu mi je preko glave.

Mozemo to i ovako reci: bez obzira koliko otuzni PC-lameri trazili mikrosekunde prednosti i brzine njihovih mazgi, ljudi koji koriste Maca razmisljaju brzinom svjetlosti. Pa sve da upotrebljavaju i racunala stara 10 godina, opet ce biti brzi i kreativniji.
Poruka: 74
graphgraph

Mozemo to i ovako reci: bez obzira koliko otuzni PC-lameri trazili mikrosekunde prednosti i brzine njihovih mazgi, ljudi koji koriste Maca razmisljaju brzinom svjetlosti. Pa sve da upotrebljavaju i racunala stara 10 godina, opet ce biti brzi i kreativniji.

Slažem se potpuno ja Mac-a nikad nisam birao zbog brzine (zlobnici bi rekli: onda zbog dizajna) nego šta Mac smatram računalom a PC je uvijek bio poluračunalo ili električna pisaća mašina.

Osobno mislim da je G5 strašno brz sad koliko i da li je brži od Athlona nije bitno iako je sigurno brži od G4 a G4 je stvarno brz.

Također mislim da ima nešto istine u tim testovima ali ne tako kako se predstavljaju na nekim stranicama gdje ispada da je G5 najsporiji procesor na tržištu.

Uostalog glupo je testirati 64-bit procesore sa 32 bit OS-om i 32 bitnim aplikacijama + različite platforme.

Bilo kako bilo ja uskoro uzimam G5 a oni neka veslaju sa svojim Athlonima koja je usput i jedina svijetla točka u PC svijetu.
Poruka: 10
graphgraph

G5 vs. Athlon 64 prije 8 Godina, 3 Mjeseci Karma: 0  
Hm , ak neko ima priruci dual Athlona i neku G5 , nek boot-a linux na obije masine i nek kompilira neki proc bechmark. gcc vjerojatno nece generirati toliko bolji kod za athlona nego za ppc tako da je to manje-vise fer usporedba, a i oba koda ce biti 64bitna ?
Poruka: 1
graphgraph

G5 vs. Athlon 64 prije 8 Godina, 3 Mjeseci Karma: 0  
Hm , ak neko ima priruci dual Athlona i neku G5 , nek boot-a linux na obije masine i nek kompilira neki proc bechmark. gcc vjerojatno nece generirati toliko bolji kod za athlona nego za ppc tako da je to manje-vise fer usporedba, a i oba koda ce biti 64bitna ?

Linux još uvijek ne radi na G5, barem koliko je meni poznato.
Idi na vrh

Novo na Jabučnjaku

Komentari

Prijava

Vikalica™

Poruka primljena: pred 1 sat, 10 min
  • Riba: Problem sa logiranjem i Safarijem je poznat godinama.
  • Boškardin: :) Reset Safari i Empty Casche
  • amsterdamxx: @cariblanco..i meni Safari stalno trazi ponovo logovanje...na Snou...
  • DrAle: @BB sada me baš zanima koji bi to odgovor bio, a koji nije među ponuđenima?
  • BB: Ova dolje anketa ne nudi odgovor koji bih ja kliknula :(
  • Riba: H2O, probaj Reset Safari i obrisi cache.
  • cariblanco: ok ty
  • smayoo: koristi neku drugu surfalicu umjesto Safarija
  • cariblanco: svaki put kad dođem na forum,moram se logirati...jel to normalno ili ne?
  • cariblanco: pozdrav svima iz vruće costarice
  • H2O: ove tri tockice su razne stranice unutar foruma
  • H2O: i svugdje je »Klikni!«
  • H2O: crveni popis na Console je dugačak, ali na svima isto: Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (NOT FOUND)
  • Riba: Meni inače radi bez problema.
  • Riba: View -> Developer -> Developer Tools / Console tab
  • Riba: H2O, pogledaj malo što kaže Chrome console
  • H2O: imam problema s jabučnjakom. ili on samnom. Javlja mi se poruka "Aw, Snap!" i nikako da mi otvori stranicu. Ponekad reload pomaže. Skoro je nemoguće biti na Jabučnjaku. Niti jedna druga stranica mi to do sada nije javila, samo jabučnjak. Koristim Chrome 16.0.912.77 @ Lion 10.7.2. Ima li još netko ovakvih problema? Što bi mogao biti uzrok?
  • metalni: @bumbar - koliko ja znam možeš preko iTunesa importirati ringtone i onda ga sinkronizirati s iPhoneom
  • Renzo: Dobro se podsjetiti »Klikni!«
  • bumbar: Kako postaviti .m4r ringtone u ringtones? Ringtone je u aplikaciji koja dozvoljava samo opciju send
  • kinsif: cujem da je neki super macbook u oglasniku... :P
  • papittoveng: john be good! ;)
  • MoschuS: drzi se johni!
  • john_st: fala ekipa 
  • dpasaric: Brz oporavak!
  • smayoo: A, jbt... :( Aj, držse! Želim ti brz oporavak!
  • john_st: stomak zasad ok, al mi je udarila bol u desno rame, tako da ne mogu ni sjedit ni stajat dulje od par min
  • scarface32: btJunkie is down :(
  • smayoo: Penis enlargement? :p ;)
  • Riba: Ne znam koju bi operaciju preporučio... samo pomalo...

Moraš biti prijavljen!

Prisutni jabučari

Anketa

Jailbreakate li svoj iOS uređaj?

Apple novosti

0.2305