Balon baterija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Balon baterija

15.11.2012 | 12:50
Izvučem ja jučer svoj MBP iz 2008 koji je dva tjedna stajao u torbi, nekako je teško izašao, kad ono:

Photo0068.jpg
15.11.2012 | 12:52
Evo još jedna. Doduše baterija je bila neupotebljiva već neko vrijeme. Bojim se pomisliti kako bi se oni novi Unibodyiji rascvjetali da se ovo dogodi. Vjerojatno je pametno ozbiljno shvatiti onu poruku iz menu bara gdje se pojavi warning da bateriju treba mijenjati.

Photo0072.jpg
15.11.2012 | 13:44
Strašno!
Da nema slike ne bi vjerovao!
15.11.2012 | 14:39
A da si vidio kako je izletila kada sam povukao one dvije kopče, čudo da nije razvalila laptop jer je i s unutarnje strane bila napuhana što se i vidi na drugoj slici...izbila je van metalni poklopac..
15.11.2012 | 16:41
Lako za to. Da je prsnula, onda bi i planula. A ugasiti se ne da...
15.11.2012 | 16:44
Čemu služi ona rajngla ispod kompa! Da li si se bojao da ne "iscuri"? LOL
15.11.2012 | 20:15
To ja tamo jer sam muškarac pa sam neuredan. Tinkerer u meni je želio probušiti bateriju da vidim što će se dogoditi ali sam se obuzdao jer sam slutio da taj sadržaj nije nešto što bi bilo dobro pustiti vani.
15.11.2012 | 20:49
www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=l...mDoOWbap4d-gSoPNSsjA

leakage or venting of lithium-ion cells will release flammable vapors

In comparison, fire impingement on lithium-ion cells will cause release of flammable electrolyte, increasing the total heat release of the fire (assuming well-ventilated conditions), and possibly increase the total heat release rate of the fire.

Dakle, ne bi nužno planula, ali lako moguće da bi, ako bi išta zaiskrilo.
15.11.2012 | 23:57
@Riba Nije pametno kao niti ciscenje filtera depuratora zraka benzinom u zatvorenom prostoru!
16.11.2012 | 00:53
I Ventinu se tako napuhala nakon 4 godine na 17" modelu, bio ga je ostavio u toplom autu preko ljeta. Srećom, bez ošetećenja za Mac, ali nije baš lako izašla van.
  • User
  • Posjetitelj
16.11.2012 | 11:41
Desilo mi se na starom MB White jos prije. Zanima me samo kolika je učestalost ove pojave kod ostalih brandova laptopa, s obzirom da sam "žrtva" ove pojave, ali često vidim i da drugi imaju problema.
16.11.2012 | 12:36
Mislim da ću ja poslušati savjet mog MacBook Pro 13" Early 2011 kad javi da je baterija za zamjeniti. Mislim da napuhavanje ne bi prošlo bez oštećenja samog MacBooka s obzirom na konstrukciju.
  • mileni
  • Posjetitelj
16.11.2012 | 13:16
Mene zanima sta napraviti ako mi se ovo dogodi na rMBP
16.11.2012 | 13:32
Pa mislim da je bolje da se uopće ne dogodi, što znači da treba na vrijeme reagirati, a ja se nadam da postoji kakvo upozorenje kad elektronika zaključi da je baterija na putu u vječna lovišta.
  • forthdancer
  • Posjetitelj
16.11.2012 | 19:07
Da ne otvaram novu temu,

pocelo mi je prije dva mjeseca davati upozorenje service battery, malo dodje malo prodje odnosno

battery health varira 75-82%. E sad me malo frka da mi se ne bi desila stvar ko kolegi odlucih da cu kupit novu,

naso sam jedan oglas na njuskalu tip prodaje nove zapakirane baterije za unibody model kojem se moze user change baterija,

cijena je 600kn ali nema garancije niti nista, zanimam me vase misljenje da li da copim to mozda je netko isto kupio ili da odem u neki od nasih

ducana i kupim cijena je nove 980kn na cash ili neka druga varijanta.
16.11.2012 | 22:30
Original ili zamjenska? (oni pametni neka ne lamentiraju kako je sve jedno i kako kinez radi obje). Originalna ima ujednačenu kvalitetu, a zamjenska može biti mačak u vreći, može eksplotirati, zapaliti i što-ja-znam-što.
  • User
  • Posjetitelj
17.11.2012 | 00:24
Sank kaže:
Pa mislim da je bolje da se uopće ne dogodi, što znači da treba na vrijeme reagirati, a ja se nadam da postoji kakvo upozorenje kad elektronika zaključi da je baterija na putu u vječna lovišta.

U mom slučaju nije bilo upozorenja.
17.11.2012 | 01:01
forthdancer kaže:
Da ne otvaram novu temu,

pocelo mi je prije dva mjeseca davati upozorenje service battery, malo dodje malo prodje odnosno

battery health varira 75-82%. E sad me malo frka da mi se ne bi desila stvar ko kolegi odlucih da cu kupit novu,

naso sam jedan oglas na njuskalu tip prodaje nove zapakirane baterije za unibody model kojem se moze user change baterija,

cijena je 600kn ali nema garancije niti nista, zanimam me vase misljenje da li da copim to mozda je netko isto kupio ili da odem u neki od nasih

ducana i kupim cijena je nove 980kn na cash ili neka druga varijanta.

Ili kupi novu originalnu, za 980, ili tu zamjensku (koju prodaje muljator s Njuškala), ali ne s Njuškala, nego s E-baya, za 2-3 x manje novca. I još imaš i garanciju.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 15 sati, 57 minuta
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.94 Seconds

Provided by iJoomla SEO