Ljudi molim pomoc oko instalacije Win 8.1 pro 64bit!
Dakle ja se sluzim OSX-om a zeni sam instalirao Parallels koji joj nikako nije sjeo i sad moram stavi dual boot. Sinoc prckao po boot campu i kako nisam isao gledati na netu postupak napravio sam krive korake pa sada molim da me izvedete na pravi put. Znaci pojavio mi se nakon pokretanja boot campa pocetni ekran gdje sam imao ponudje one tri opcije. Ja sam izabrao samo onu zadnju i napravio particiju od 100gb. Nakon toga se resetirao i trazio me da ubacim boot disk. Inace imam na jednom usb sticku multiboot napravljen ali ovdje ne prepoznaje windowse sa tog sticka i ostao u nekom modu gdje ne mogu vise ni u OSX. Ajd to sam rijesio i ponovo dosao do OSX-a ali sam zapeo dalje u koracima kod boot campa. U svakom slucaju sada vidim u Finederu tu particiju ali je napravljena u MS-DOS FAT particiji. Moze li ona biti u NTFS formatu jer sam siguran da cu imati file-ova vece od 4gb.
Mislim da će ti win. tijekom instalacije prebaciti particiju u NTFS format, barem je meni to napravio tijekom instalacije win7 na bootcamp particiju.
Imaš puno turtoriala za ins. win na Mac, malo potraži i dalje je sve jednostavno
Pomagajte dok nisam nesto zeznuo. Hoće li mi se obrisati i particija od OS X kojaj mi slizi kao storage.
Znaci u MacMini-ju imam ssd i hdd. Na ssd je OSX a na hdd je kako sam vec rekao u prvom postu sorage disk i u prvom pokusaju sam napravio particiju od 100gb za windowse. Sada boot camp trati da obrise tj. da napravi jednu particiju pa me muci hoce li mi obrisati i sve podatke ili ce samo obrisati ntfs particiju i propojiti ju ostatku diska pa onda ponovo napraviti particiju za windoze i konacno ih instalirati?
VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima
Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.