Problem sa telefoniranjem putem skype-a na MacMini
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem sa telefoniranjem putem skype-a na MacMini

24.01.2009 | 11:41
Eto u naslovu sam više manje rekao u cem je problem

OK ozbiljno kad telefoniram sa mamom koja koristi MacMini G4 1.25 GHz (tak nešto) 1GB rama ... (ona ima optimin 1024/256 kbps dsl internet.
Ne šljaka baš ok. Desi se da jedan čuje ovog drugog ali ne i obrnuto.
Ili još gore usred razgovora dok recimo izgovaram "idem sutra ..." se počne ponavlajti ta rečenica i u nedogled se ponavlja "idem sutra, idem sutra, idem sutra ..." tako da se nemože nastaviti razgovor?!!?
Ubijem poziv, nazovem ponovo i kad se ona javi nastavi se "idem sutra, idem stra, idem sutra ...".
BTW ona koristi usb skype phone od US Roboticsa koji sam ja prije koristio i no ne trebam ga od kad imam imaca sa super mikrofotnom ... no ona nem slušalice sa mikrofonom a i ovo joj je ugodnije za korištenje.
Al sumnjam da je do tog uređaja jer je radio uvjek ispravno ...ali možda .. neznam?!
Any ideas?
Ovako nam je taj skype neupotrebljiv.
Bil moglo biti do minija ... jel to streemanje njemu too much?
24.01.2009 | 14:03
To ti se dogada samo kada pricas s gospodom majkom ili i kad pricas s ostalim prijateljima, rodbinom, kumovima, susedima... ???

Ako ti se to dogada samo sa cijenjenom gospodom majkom, moguce je da je problem s USB skype phonom.
Naime, moja mama (inace ne jako strucna u svijetu kompjutera) ga je isto neko vrijeme koristila te smo cesto imali problema u komunikaciji. Onda, na svu srecu, ga je pojeo moj pas (ljubim ga pametnog) te sam ju nagovorio da si kupi normalan mikrofon te da pricamo ko ljudi.

P.S. sada me majka zove svaki dan i provjerava sta ja to radim i koliko ucim. Volim te MAMA!!! Zivio Skype!!!
24.01.2009 | 14:22
Meni to najvise lici na zajeb sa USB telefonom. Vecina tih telefona pokusava biti "napredna tehnologija" pa imaju i vlastite memorijske buffere, otuda ponavljanje zadnje recenice cak i nakon sto prekines vezu i nazoves ponovno.

Mini nema tu sta pokvariti u tvom slucaju, pa ne radi live recoding nekog videa pa da trza Cak i u tom slucaju ne bi ponavljao samo zadnji dio sadrzaja.

Moj savjet je neka mama proba sa obicnim slusalicama (vulgaris, 15-20kn) i uvjeren sam da ces rijesiti problem.
24.01.2009 | 16:18
Nije do Minija. On provjereno radi OK s takvim zadacima, čak i mnogo slabiji procesori...
24.01.2009 | 17:22
Hvala ekipo ... da samo s njom mi se to dešavalo ...
Sljedeći experiment ce biti savulgaris slušalicama
24.01.2009 | 23:41
Ja inace koristim ovu napravicu i radi bez problema na Macu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 6 sati
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, imenso, jura22, Riba, temeljnik, tino1, Anonimci (437)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.88 Seconds

Provided by iJoomla SEO