Sto vi u zivotu radite sa Apple Watch? :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Sto vi u zivotu radite sa Apple Watch? :)


16.03.2019 | 18:48
Kupio sam neko bez veze Apple Watch S4, cisto da probam. Satove ne nosim godinama ali sam odlucio eto pokusati. Sada je to vec zreo proizvod, pa razmisljam zasto ne.

Nosim ga evo dva dana na ruci i ne znam uopce sto bi s njim radio

Sa aspekta prikazivanja vremena mi je super. Pa sat je na kraju dana Infograph je bas odlican, jer nudi jako puno info na jednom ekranu. Bas cool.

Ostale stvari su mi nekako jos uvijek neprakticne. Trebam se naviknuti valjda. Baterija drzi puno bolje nego sam ocekivao i puni se stvarno brzo.

Lijepo je sto mogu koristiti Siri bez mob, ugasiti Philips Hue svjetla, dobiti notifikaciju kada stignu pare na PayPal. Za email dobijem notifikaciju (koristim Spark) i Whattsapp, ali ne mogu to recimo procitati sa sata...Viber me uopce ne obavijesti nista. Pozive nisam probao jos.

Pruzicu mu postenu sansu od par tjedana da se naviknem, ako ne bude za mene ide u oglase.

Svaki put obraduje kada ispunim neki Activity ring pa me onako obavijesti o tome

Molio bi iskusne korisnike da malo podijele iskusta kako koriste sat i za koje namjene primarno.

P.S. Instalirao sam i Pillow app za Sleep monitoring. To mi je za sada best feature...
16.03.2019 | 18:59
Ja nemam sat, ali na mobu imam Sleep Cycle app koji mi je izvrstan. Navodno da je ista aplikacija za watch još bolja. Ima neku anti snoring funkciju.
Pa ako imaš tih problema, a suprugu smeta - eto rješenja.
Mislim, ukoliko to nema ova koju si već skinuo.
EDIT:
Inače, htio bih isprobati Apple watch, ali baš četvrtu verziju. No, uvijek sam imao dojam da je najbolji pomoćnik u trčanju, vježbanju, plivanju i možda čitanju poruka. Probaj vidjeti, možda ti može iščitavati poruke s WhatsAppa, ne znam...
16.03.2019 | 20:12
Kad bi Apple Watch imao mogućnost konstantnog očitavanja razine glukoze u krvi, odmah bih ga kupio - bez obzira na cijenu. Šećerni sam bolesnik, trošim inzulin, ponekad su mi potrebne višestruke dnevne provjere GUK-i. To bi mi zaista olakšalo život.
16.03.2019 | 20:25
Korisnik Apple Watch series 3 ovdje, 3-4 mjeseca

Mislim da nema ogromne razlike između series 3 i series 4 (osim dizajna, ekg-a i procesora) pa mislim da će sve isto vrijediti i za tvoj sat kao i za moj.

Također kao i ti, nabavio sam si apple watch 3 jer nisam htio prve generacije dirati, pa sam mislio da je prozivod napokon zreo. I prvi dan sa satom, toliko sam vremena proveo na njemu, da mi je jedva baterija izdržala, de može ovo, a gle ovo itd... I onda se razočaraš kad vidiš da nekih stvari nema, ali ajde...

Nakon tjedan dana došao sam u fazu da mi uopće nije bilo jasno što će mi na ruci apple watch, za te pare mogu i neki fini klasični sat kupit. Ali ostavim ga ja na ruci, neka ga, koliko sam smanjio korištenje sata, može se vidjeti na tome da mi baterija potraje čak 3 dana. Nisam iskreno nikako mogao opravdati cijenu sata, mislio sam da je debelo precijenjen i tko me je god pitao isplati li se kupit, ja sam rekao da nije.

Nakon mjesec dana korištenja, probudim se rano ujutro, neće me kući biti čitav dan, malo i kasnim, i vidim da sam zaboravio stavit sat na punjenje. Nema veze, ići ću bez njega. To je dan kad sam stvarno shvatio da neke male stvari što sat radi, toliko fale i osjeti se neka praznina. Pa možda bude isto iskustvo

Neki razlozi zašto mi je sat odličan.

Dvoje prijatelja ga također ima. Tjedna natjecanja s njima, sa stock aplikacijom je odlično, iako nisam tip od vježbanja, odem ponekad prošetat sat vremena samo s namjerom da ih prestignem. I sat ima tako odlične odgovore kada netko zatvori sva tri kruga ili dostigne postignuće, tipa "Pobjegao autobus? ????" "Cimaš me radi toga?" "#NePobjeđujem" "Drago mi je da lagano sustižeš. ????" "Lijeva, desna, lijeva, desna…" "Ponestaje mi daha samo od gledanja.", ne znam tko piše ovo, ali nije jeftin prijevod, uvijek se odgovori mjenjaju. Možda se čini čudno, ali znam uvijek ako napravim neko dostignuće da ću dobiti neku smješnu poruku od prijatelja i fora je.

Kad smo kod toga, aktivnost je isto jako lijep dodatak satu, s vremenom baš hoćeš ***ene kolutove zatvorit jer te živciraju što nisu puni (+ toliko više podataka u stock Zdravlje aplikaciji)

Prva 3-4 dana nisam htio spavat sa satom, mislio sam da je krhak pa ne znam hoću li slučajno se previše nasloniti na njega ili ne, ali sada ako dođem u situaciju da dođem kući na spavanje da mi je sat prazan, ostavit ću ga 10-15 minuta da se napuni i onda ići spavati sa satom. Alarm mi je odličan! Iako još nemam 100% hrabrosit se na njega osloniti (navijam tipa 20tak min poslije alarm na mob), moram priznat da sat jako fino probudi, nije napasno. Nadam se uskoro da će Apple predstaviti native aplikaciju za praćenje sna, probao sam par aplikacija, ali nijedna mi nije legla.

Isto jako bitna stavka za mene su obavijesti/notifikacije. to je dio koji sam najviše primjetio da mi fali kod sata. Koliko sam smanjio podizanje mobitela iz džepa ne treba mi nikakva brojka da to potvrdi, jer je na oči vidljivo. Shvatiš koliko zapravo nam dolazi ili bezveznih obavijesti, poruka, mail-ova, koji jednostavno mogu čekat, a sat meni koristi za filitriranje toga. Ako je važno, vadim mobitel, ako je dosta nešto kratko za reć, imaju custom odgovori ili diktat, ili ignore. Ja sa svega dobivam obavijesti, ali evo kako to funkcionira (barem kod mene). Najbolji je primjer Whatsapp i Viber. Viber ima svoju službenu aplikaciju za sat, Whatsapp nema. Dobijem poruku sa Vibera, mogu odlučiti hoću li odmah s obavijesti poslati poruku (već ponuđene odgovore) ili ću ući u nju. Ako uđem u obavijest, mogu pročitati prijašnje poruke, čak imaju i stickere za sat. E ako dobijem poruku s Whatsappa, mogu samo odgovoriti na poruku, ali ne i vidjeti prijašnje poruke s istom osobom (vidio sam da imaju third party app za whatsapp, ali ne volim se bahćat oko toga). Facebook Messenger također ima svoju službenu aplikaciju za sat. Koristim stock aplikaciju mail, ali mi služi samo za gledanje naslova obavijesti i tko je poslao, sve ostalim radim na mobitelu, ne da mi se čitav mail čitati na satu.

Jedna situacija gdje sam baš rekao "Wow, ovo mi je baš korisno bilo". Bio sam u gradu, već je kasno u noć, i ja moram otići provjeriti radi li jedan noćni klub. Da ne duljim priču, do njega ima vožnje 10tak minuta, a moram javiti ekipi hoće li i oni dolaziti. Dok sam išao provjeriti, ugasi mi se mobitel, nisam ni skužio. Klub radi. Odo im javiti, ali mi ugašen mobitel. Sada mi ja trebao nazad do njih reći im, ej radi klub, amo mi tamo i opet se vraćaj. I baš me zanimalo mogu li nešto sa satom uraditi. Spojim se na wi-fi, sve odlično, pošaljem imessage poruku preko diktata, javim im, još se čujem sa kolegom preko facetimea. Odlično. Mali tipovi kada mobitel ne radi. Što radi a što ne na wi-fiju? iMessage radi, facetime audio radi, Messenger radi, Viber neće otvoriti jer traži otvaranje aplikacije na mobitelu (ccc).

Što se tiče skidanja i korištenje aplikacija na satu, i koliko su korisne. Skoro sve što sam google-ao prva dva-tri dana koje su dobre aplikacije na satu, 99% sam ih obrisao. Aplikacije samostalno ja slabo koristim. Ali možda ih netko iskoristi do kraja ne znam. Evo koje ja koristim.

Shazam - Jedan tap (s watch facea) i odmah sluša i javlja koja je pjesma i sprema je u povijest, jako lijepa opcija!

SofaScore - Moja aplikacija za rezultate, dobra je skroz, ali ima jedan bug što me živcira. Sutra ima utakmica koju želim pratiti i stavim je u favorite da me obavještava o utakmici. Dođe sutradan, i aplikacija se neće ažurirati sama ako taj dan u nju nisam ušao, a nije da ulazim svaki dan na rezultate. Onda kada želim provjeriti rezultat, kaže mi da nema danas omiljenih utakmica, moram izvadit mobitel i ući u aplikaciju i onda sve radi.

Wallet - Da bar imamo Apple Pay ... Ako ništa, nikada mi neće dosaditi u Cinestaru plaćati sa satom, svaki put blagajnica šokirana

Glazba + Overcast (za podcastove) - Fora za upravljanje glazbe, a ima i jedna situacija, gdje mi je sat baš odlično došao. Išao sam autom i zaboravio sam ponijeti punjač od mobitela. Do odredišta možda još 2 sata vožnje. Slušao podcast/glazbu na bluetooth zvučniku. Mobitel mi se ugasi i šta ćeš mu, kontam radio ću upalit, idemo dalje. Nisam znao da sat sam sprema sebi glazbu, možda najslušaniju ili neku listu, nisam siguran. Veliki plus mi je to bio. I ako slušaš podcastove, razlike između overcast aplikacije i službene, na satu, je ta što overcast ima mogućnost skinuti podcast direktno na sat. Tako da znam nekada otići u kratku šetnju samo sa satom i airpodsima.

Kamera - Možda sam je sveukupno koristio 3 puta, ali fora je uslikati čitavu ekipu preko sata. Namjestiti negdje mobitel, i jedan tap i tjt. Opet kažem, max. 3 puta sam koristio, ali mislim da je korisno nekada...

I to je to što koristim od aplikacija na satu. "Aktivnost" se svakako podrazumjeva

Raspisao sam se da valja, nadam se da sam ti pomogao, ako te zanima bilo što, ili bilo koga, pucajte
17.03.2019 | 11:46
@Cold:

Hvala na iscrpnom odgovoru. Bas mi je to trebalo

Ja ne mogu jos da skuzim notifikacije. Zasto mi nekad dodje na mob a nekada na sat. Taj dio jos ne razumijem...

Recimo koristim Things 3. Imam ga na Mac, iOS i sada na satu. Debelo precijenjena aplikacija, koja prekrasno izgleda, pa je iz tog razloga i koristim. I ja kazem Siri, kreiraj podsjetnik u Things danas u 3PM da uradim nesto. I Siri to napravi, kreira unos. Vidljivo na svim uredjajima.

Medjutim u 3 sata, notifikacija dodje na mob koji je 3m od mene na stolu, a na satu nista. U Things komplikaciji vidim promjenu, i kada udjem u Things na satu vidim ja to, ali nemam zvucnu notifikaciju. I da nisam cuo iPhone, promaklo bi mi to. A imam kao Smart watch na ruci za te stvari :/

Viber se isto tako ponasa, iako ima zaseban watch app (za razliku od Whatsapp koji nema a rade notifikacije super), nekada dodje notifikacija na mob nekada na sat. Kako to podesavas, mogu li se negdje odrediti prioriteti?

Ili je to jos jedan just works, awesome, amazing, slijeganje ramenima feature

Kada vec spavas sa satom, probaj Pillow. Meni se dopao. Stavio sam sve na auto. Zna kada sam zaspao kada ustao. Mjeri faze sna, trajanje i kvalitet spavanja opcenito.
17.03.2019 | 11:56
Kloba kupi sat, da nisam sam u ovom neznanju

Mislim da sam probao taj Sleep Cycle i radio je dobro, ali je bio subscription based (mozda grijesim ako sam probao app slicno naziva), sto stvarno zelim izbjegavati kada god mogu.

Odredjen broj servisa ja dobijem besplatno od prijatelja Amera, ali kada sve saberes na jednu listu, veliki iznosi se skupe od bas tih zanemarivih par dolara mjesecno, kada to gledas na godisnjem nivou

Tako da sam masovno reducirao listu paid servisa bez kojih mogu.

Za sada je na pretplati ostalo:
Netflix
PS Plus+
Adobe Creative Cloud
Apple iCloud
Skillshare
Lynda
Apple Music (Trial doduse, al necu nastaviti jer glazbu slusam bas rijetko)

Ovaj Pillow mi je cool app, kosta 5$ premium. To mi je posteniji pristup nego 2-3$ mjesecno. Imao sam takve subscription based apps ranije, vremenom ih prestanem koristiti ili zaboravim skroz na njih, ali one se uredno naplacuju sa mog accounta
17.03.2019 | 15:39
Hm, jako zanimljivo to za podsjetnike...

Način na koji meni rade notifikacije: Dok koristim mobitel (ili moguće čak i dok je upaljen samo ekran na njemu), na sat notifikacije ne dolaze. Mobitel zaključan i izgašen ekran, nebitno ima li podržanu aplikaciju ili ne na satu, sve obavijesti dolaze (osim ako neke isključim, kao što sam uradio za Wish, Youtube, Twitter). Viber je čudna biljka, nekad radi perfektno, nekada trebam ući u aplikaciju baš na satu, pa na mobitelu, da se to sve pokrene kako treba, nije dobra optimizacija baš (ali mi uvijek dolaze obavijesti)... Evo ako ti može pomoć moj ss, ali mislim da je i kod tebe ovako...

Dok ti je bio na stolu, samo je bio mirovao? Nije bio upaljen ekran ili otkljucan mobitel?
IMG_8239.PNG
18.03.2019 | 11:57
drlovric, AppleWatch je daleko od prioriteta na mojoj listi.
Da imam više love kupio bih ga danas. Ovako moram gledati šta i kako.
Najprije si moram ponoviti Mac, isto kao i ti - osim ako već nisi.
Doduše, nije baš da MORAM danas, ali to bi mi trebala biti prva veća investicija u tehnikalijama.
iPhone manija me napušta - gotovo skroz.
Osmicu sam kupio zadnju kada je izašla, no kao Smayoo i dpasaric te slični vlasnici iPhonea, ne planiram ga mijenjati čim se navrše dvije godine pretplate.
Samo pljujem lovu za šta, emojie i senzor kojom otključavam mob? Nije mi to više gušt. Previše košta, a ja od toga nemam ništa osim neke osobne satisfakcije.
Učim sporo, ali učim...
A ovo za pretplate si u pravu.
Ja sam na HBO-u i na iCloud-u, više od toga mi ne pada mi na pamet...
18.03.2019 | 17:21
S2 i S4.

Ja sam uvijek nosio sat i kad ga zaboravim doma cijeli dan mi je jasno koliko mi sat fali, svako malo dignem ruku i pri tome se podsjetim da sam ga zaboravio.



Da vas ne gnjavim s detaljima kako i zašto mi je sat potreban, iWatch mi je najkorisniji za razgovore u krevetu, fotelji ili bilo gdje drugo kad mi se ne da ustati po mob. Uz razgovore ovo je korisno i za poruke - SMS i WhatsApp. Viber koristim sporadično, nisam siguran da sat uopće prikazuje dobro Viber poruke... znam da mi je Viber po tom pitanju čudan, kao da se ne prikaže sama poruka već samo obavijest da sam dobio poruku.

Meni je ping na satu manja distrakcija nego na mobitelu. Samo bacim pogled i odmah znam vrijedi li odgovarati odmah ili kasnije.
Kad se nešto desi što mi "digne tlak" često pogledam na sat i provjerim puls, često skoči iznad 100 iako je prije par minuta bio 70-80. Ovo je kao neki dodatni podsticaj da malo ohladim i probam se pribrati i smiriti. Nemam često takve situacije ali kad ih je čovjek svjestan lakše se s tim nosi.
Timer je zakon. Kad stavim čajnik na plin, okrenem se od štednjaka i odmah dignem sat, klik. klik, za 10 minuta sat zvoni. Ista stvar kad i bilo što drugo trebam napraviti za par minuta, pola sata, sat, itd.
Kalendar na satu je isto fora. Piše nasred sata da imam nešto u toku dana za obaviti. Meni koji sam zaboravan van svake mjere je to jako korisno.

Uz ovo i masu drugih korisnih stvari, neizmjerno mi je zanimljivo gledati vlastite aplikacije na satu. aplikacije za kompove i telefone su već normalne, sat je novo područje.
I na kraju, ništa drugo što Apple trenutno proizvodi ne bih htio kupiti čak i da mi daju neki popust, recimo 10 ili 20%. (Na 30% bih uzeo novi Mini, ali nabrijani sa i7 i velkim diskom, na 50% bih uzeo skoro sve).



Tako da je ove godine sat jedina stvar koju Apple trenutno pravi a da sam je htio kupiti.
18.03.2019 | 17:27
Hvala svima na info, pogotovo @ColdMarin_u. Ako sam nekad i imao neku dilemu, sad je nemam, jer znam da mi sat ne treba. Istina da je ljep i to, ali samo to, ono drugo što mi je bitno, imam na garmin satu. To drugo meni bitno je, prihvati ili odbij poziv, pročitaj sms ili mail... sve ostale funkcije su đinđe, koje ne trebam.
19.03.2019 | 15:30
Imam aluminijski  watch serial O I to od 5 mjeseca 2016 ( skoro 3 pune godine )
Baterija drži isto kao prvoga dana ( punim preko noći a navečer je baterija na nekih 50-60 % ako nisam imao neki zahtjevniji dan po pitanju fizikalije )
Koristim ga za sve notifikacije ( Viber, iMessage, FB Message, mejlove i sl. )
Korisna stvar je da se iMac automatski otključa kad se približim odnosno zaključa kad se udaljim - nema tipkanja pasworda čak ni za iCloud
Na poznatim Wi-fi mrežama radi neovisno od iPhone-a pa se može pozivati preko Face time-a i slati iMessage, mejlove iako je iPhone ostao doma...
Niti jedan uređaj ili osoba me nije toliko motivirala da se više krećem kao  Watch Ako vidim navečer da nisam ispunio dnevnu normu kretanja jednostavno pustim sve i idem šetat po gradu UI dizajn je jako dobro napravljen i nije se mijenjao zadnjih godina jer nema potrebe
Ne skidam ga ni kad se kupam u moru
Dobro je znati kad sam premašio zadanu dnevnu količinu kretanja ili kalorija ( malo usporim ) ili kad puls skoči na 150 otkucaja u minuti
Dizajn hardvera je savršenstvo TOČKA
Imam nekoliko pojaseva koji se super jednostavno mijenjaju zavisno je li idem na sastanak ili na trčanje
Dosta puta me spasio da se javim iako su mi ruke bile prljave od zemlje, ulja i sl.. Ma to je čudo malo
20.03.2019 | 23:57
I jedna mala nadopuna koje sam se sjetio kad sam redditu vidio ovu temu o selfie stupovima. Vidim da je ranije ovdje spomenuta kamera u kontekstu sata, ali mislim da vrijedi spomenuti da je na turističkim obilascima ili izletima sat korisniji nego kad je čovjek doma.

Umjesto spomenutog stupa možete se slikat pomoću sata. Namjesti se mobitel na neko mjesto ispred sebe gdje će stajat stabilno. Kamera se naravno usmjeri ka sebi. Nakon toga se na satu uđe u aplikaciju Camera pa se na ekrenu sata vidi slika s kamere mobitela i čovjek fino može slikati selfije čak i sa deset, dvadeset metara udaljenosti.

Ja se tako slikam dok rolam a nekoliko puta sam na taj način hvatao i grupne fotografije kad nitko ne želi biti izostavljen sa slike odnosno biti osoba iza kamere.
27.03.2019 | 20:37
Naviknuo sam se na sat i mogu reci da mi je na momente bas koristan. Imam osjecaj da cemo se lijepo slagati i da ga necu brzinski prodati kako samo ocekivao.

Nekim stvarima jednostavno treba dati sansu
27.03.2019 | 22:50
Ja sam si danas instalirao Stocard i odmah je isprobao sa Konzumovom MultiPlus karticom.

Ubacio sam još par lojalty kartica unutra ali sam najprije otišao do Konzuma jer mi je trebalo par sitnica. Odmah sam ispružio sat sa aktivnom aplikacijom i gore bar kodom kartice, blagajnica je to skenirala uz riječi "ne bu vam to delalo", zatim, "oh, ko da je prihvatio nešto" i na kraju: "gospon, taj sat vam je kikiriki. Da, kikiriki mi se učitao".

Ispalo je da kikiriki ima MultiPlus popust i da joj se na ekranu pojavio još jedan red s kikirikijem i iznosom -2,30 kuna.

Sve u svemu stvar radi, sad mogu isprazniti novčanik s tim karticama koje su se namnožile u zadnje vrijeme pa sam prestao uzimati nove. Sad ću odgovorit potvrdno kad me idući put u DMu ili Mülleru pita želim li je.
  • zk33
  • Korisnik
  • Postovi: 0
17.04.2019 | 21:05
Da ne otvaram novu temu, gdje je najbolje/najpovoljnije u USA kupiti Apple Watch 4?

Hvala unaprijed.


Sent from my iPhone using Tapatalk
17.04.2019 | 21:38
Teme na forumu i postoje zato da bi forumaši mogli pregledavati forum i čitati ono što ih interesira, ili traže.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 10 minuta
  • Zdravac: 6 eura (ako imaš account registriran u Turskoj)
  • Gjuroo: @Zdravac: 6 ili 60?
  • Zdravac: Photoshop (odnosno, kompletni Creative cloud paket sa Premiere, Acrobatom i sve drugo) košta 6 EUR / mjesečno! :)
  • jura22: Canva kosta skoro kao Photoshop
  • dpasaric: Tihi su po pitanju iPada, ali čisto po broj dana od zadnjih modela čini se da će uskoro.
  • Yonkis: Kad izlaze novi iPadovi?
  • drlovric: Ne traze cak niti EDU email. Odobreno je zahtjev. Tako da je ovo rijeseno prije par dana.
  • drlovric: Da pojasnim moralnim dusebriznicima :) Radi se o programu Canva koji nudi besplatno svoju PRO inacicu svim uciteljima, radnicima biblioteka, neprofitnim organizacijama i sl. Moja kcerka to koristi za skolu i ne krse se nikakva pravila. Jednom odobren ucitelj moze dodavati ucenike besplatno, kreirati virtualne ucionice, radionice i sl.
  • smayoo: pa ilegalno je ako netko želi na temelju tuđeg studentskog identiteta koristiti neki softver besplatno.
  • Miro Spiro: mail
  • Miro Spiro: sada svi prilkom upisa na fax dobiju
  • Miro Spiro: zasto je to ilegalno? Ja sam bio student, nisu nam dali mail adrese, moramo sam se sam snalaziti da potvrdim stanje studenta.
  • jura22: Hoce ilegalno doci do programa.
  • moragd: @drlovric kako ti profesor moze pomoci? Treba ti mail adresa sa univerziteta?
  • drlovric: Ima li ovdje kakva dobra profesorska dusa? Treba mi jedan dizajnerski software koji je besplatan za teachers :) Pa eto ako hoce da pomogne :) Msg me pls.
  • Yonkis: Apple releases macOS Sonoma 14.4, watchOS 10.4, tvOS 17.4, HomePod 17.4 software update.
  • stefanjos: [link]
  • stefanjos: ja sam neki dan otrkio pdf gear i odusevljen sam (koristim ga na windowsu) ali je potpuno free i ima editing i split/merge i dosta finih stvari.
  • Riba: Ja koristim Nitro PDF Pro ali sam ga kupio na nekom debelom popustu kao upgrade sa PDF Pen Pro. [link]
  • drlovric: Ja imam i PDF Expert. [link]
  • smayoo: @applejabuka vidi Wondershare PDF Element. Ne znam točno što ti treba pa provjeri može li on to.
  • Zdravac: zapravo sam mislio micanje OD tema s kojima se nemožeš nositi.
  • kupus: I ja bih maknuo offtopic teme, da se mene pita.
  • applejabuka: Da li imate kakvu dobru soluciju / zamjenu za adobe acrobat pro, ne da mi se stvarno plaćati svaki mjesec 15€ da bi editirao par fileova i dodao tekst
  • Zdravac: Iz tog razloga, siguran sam da puuuno forumaša dolazi na forum, ali aktivno sudjeluju samo u čitanju, ali ne i u pisanju.
  • Zdravac: micanje ot tema koje ti iz nekog razloga ne odgovaraju, svakako pomaže! :)
  • Zdravac: Da, dovoljno je maknuti se od teme i shvatiti da nije poanta da se pokuša promjeniti nečije mišljenje nego iznijeti svoje
  • JOHN: ili se se maknut iz teme ako te ona opterećuje
  • JOHN: Jbg. Trebaju se znat isključit, ako smatraš da je s druge strane degenerik
  • Kloba: I kako neće ljudima dosaditi iste stvari koje mogu čusti na svim ostalim medijima? Pa tu su dolazili da se od toga odmore.
  • Kloba: Daddo, Dijete - puno mudrih ljudi koji uopće više ne sudjeluju u raspravama. Kako ne vidimo obrazac? Trujemo se temama koje svi mogu pogledati u Dnevniku, a nitko nije pametniji. Nakon COVID-a ovaj se forum promjenio skroz. Teme razno su COVID, Ukrajina.
  • marioart: konacno podrska za dva vanjska ekrana, ali i daje sramotna kolicina memorije u baznom modelu ....
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: Stigao novi MacBook Air M3! :)
  • JOHN: Šteta. Razlog je neki događaj na forumu ili netko s foruma?
  • smayoo: Da, Dijete je tražio da ga izbrišemo prije nekog vremena :(
  • kupus: sto je ovo, i djeteta nam nema vise na forumu?
  • kupus: došao m3 air, cijena stara
  • zoranowsky: Bok @SRLTRON!
  • Zdravac: @SLRTRON Dobrodošao! :)
  • m@xym: @SRLTRON, Vikalica ne služi pomaganju. Napiši u forumu (u odgovarajući podforum) koji je problem, pa će ti se netko vjerojatno javiti.
  • SRLTRON: Bok ljudi nov sam , prvi dan sam pa molim pomoć
  • smayoo: Lako za to. Chuck Norrisu radi digitalno potpisivanje na Apple silicone Macu! :D
  • kupus: :D
  • zoranowsky: :)
  • zoranowsky: Chuck Norris je napravio update 10.8.
  • kupus: Ako je tko pronašao normalan način updatea 10.8., neka javi, čisto znanosti radi.
  • smayoo: Chuck Norris se rodio koliko hoće puta, i kad hoće. :D
  • Eagle: Chuck Norris nije rođen 6.5.1945. nego 10.03.1940. dakle ne kužim foru
  • cariblanco: A to što sam i ja rođen 6.5..neke godine, ima li tu slučajnosti. Datum nisam izmislio :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

ammadeus, Gen, MacSlavko, Riba, Anonimci (297)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.17 Seconds

Provided by iJoomla SEO