iWatch baterija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iWatch baterija


11.03.2016 | 16:05
Poštovani svi redom koji mi mogu pomoći, naime, zanima me da li je tko još imao slično iskustvo sa NOVIM i Watch-om. Naime, nakon nepunih mjesec i pol jednu noć baterija nikako da dođe do 100% nakon višesatnog punjenja, svejedno stavio sam sat na ruku (sa 95%) i baterija je nakon 6h došla na 1%, mislio sam reset, pa tvornički reset, nakon svega baterija traje sve kraće a puni se sve brže čudo!

Razočaran sam jer san nakon svih odgovaranja kupio taj (710€) vrijedan sat koji je do sada u mojoj karijeri najmanje trajao..

Ako tko ima slična iskustva, ili mi na neki način može pomoći savjetom bio bi zadovoljan. Ja sam to odlućio vratiti u Trst gdje sam ga i kupio, a nakon pregledavanja stranica i uputa kako se baterija mjenja, ne vjerujem da to nko može napraviti "tvornički" dobro da bi i dalje bio koliko toliko otporan na vodu i da bi ja i dalje imao povjerenja u taj proizvod....
11.03.2016 | 16:50
Crkla baterija. Kinsif je urar pa će najbolje znati da li se da zamijeniti baterija i da li poslije dihta. Mene bi čudilo da se ne može jer određen postotak litijskih baterija jednostavno crkne. Stvar statistike. Nema veze s iWatchem.
11.03.2016 | 17:31
ako imas jamstvo, ne vidim sto bi izgubio vise od 10 sekundi u pokusaju popravka

na stranu to, ima brtvu ispod zaslona, ako se vrati kako treba ekran nazad kako treba, nema problema. kako su ga sklopili kinezi, tako ga moze i neko drugi sklopiti!
vodootpornost se moze provjeriti kod urara u WR komori, tako da ne moras strepiti kasnije dali ce propisati.

ali ponavljam, ako imas jamstvo, neces se valjda sam sa time zabavljati. odradit ce ti sluzbeni servis i dovidjenja.
11.03.2016 | 19:28
a kako je bilo sa satom u tih mjesec i po dana? jesi zadovoljan? koji model imas ?
11.03.2016 | 19:46
To sam i ja pomislio, ali doza razočarenja postoji....
Postupak otvaranja i ponovnog zatvaranja dosta je "brutalan"
11.03.2016 | 20:01
Da napomenem, sa satom sam jako zadovoljan (dok je radio) Privikao sam se na njega bolje nego na posljednji Samsungov model, radi stvarno ok i koristio sam ga čak za svoje Športske aktivnosti i u svemu je neuporedivo precizniji od Samsunga, što se tiče mjerenja otkucaja srca, dnevnih aktivnosti, jedino je za moj gušt malo pre tih dok telefoniraš, no to mu i noje neka najbitnija stvar već po meni lagano sporedna, viče ono ko handsfree u autu koji to nema ili ako te neko nazove dok radiš neki posao gdje na brzaka ne možeš izbunariti mob, kao vožnja u autu, kuhinja, telefon negdje u krugu a ne znaš točno gdje

Zbog nakupovanih Appleovih proizvoda koji mi rade besprijekorno, kažem razočarenje je kulminiralo, cjena je opaka (model MJ3V2Tz/A ili ti ga 42mm čelik)

Nigdje nisam našao made in Med i Čaj ali kada sam skinuo remen da ga počistim, pročitao sam ono dugo traženo assembled in China, čak nisam bio ni previše šokiran...

No, još sam u Dubai-u 3 tjedna a onda se vraćam doma i pravo s računom u Trieste...

Nadam se da sam ja jedan od onih koji je baš "ubo" onu "statističku" bateriju (ha Smajo) No bilo kako bilo, Sat još nisam imao srca umočit u vodu kao radi mikrofona i radi zvučnika, premda razni kaskaderi s You Tuba čine razna podvodna čudesa...no možda jedan dan kada promjenim bateriju...
11.03.2016 | 20:45
Baterija se sigurno ne mjenja, već se sat valjda v+baca kad ista krepa. Slično je kao i sa iPad-om. Staklo je zaljepljeno i ne vjerijen da se može vratiti natrag bez da kasnije uđe voda.
Nosi to u servis i budi spreman za par godina imati stolni sat ako baterija ne ode u kuršlus.
11.03.2016 | 21:09
A što bi trebao biti šokiran što je assembled in China? Vezivanje Kine uz nekvalitetne proizvode već najmanje 10 (ako ne i više) godina nije ništa nego predrasuda hranjena i njegovana od strane zapadnih brandova koji prodaju te iste kineske proizvode zakamuflirane oronulom i osipajućom vlastitom reputacijom. Kao - to je kinesko smeće, a ovo je "pravi njemački proizvod" (sastavljen od 3 komada koji su proizvedeni u Kini).

Danas se praktički *SVE* tehničko ili proizvodi u Kini, ili se proizvodi od dijelova koji se proizvode u Kini. *SVE*. I kvalitetno, i nekvalitetno, i ultra-high-end superkvalitetne i visokopouzdane stvari, i totalno smeće.

Moj ti je savjet da ne kompliciraš, ako ti je sat pod jamstvom, nemaš ga što vraćati u istu trgovinu u Trstu gdje si ga kupio. Odi u Apple Store u Dubaiju, demonstriraj problem i traži drugi sat.
12.03.2016 | 02:26
@smayoo, u potpunosti se sa svime navedenim slažem jedino sa sobom nemam račun, što me oni i traže, no kad dođem doma i uzmem raćun idem tamo gdje će mi po mogućnosti zamjeniti sat...

radim na platformi i tamo je jednaka stvatr sa Kinezima, rade čak cjele tornjeve za bušenje - nevjerojatno ....

@zabac, mjenja se baterija, ćak se uz bateriju dobije i kit alata za zamjenu i to se reklamira u iCreate magazinu, nevjerojatno ko da su bili spremni da se nakon godine dogodi neko čudo...

@kinsif, molim te reci mi na koji način rade te komore, jasno mi je da se sat stavi pod pritisak i onda se događa točno što? mjeri se količina zraka koji "nedostaje" ili ako je voda u pitanju ono sorry ušla je voda i sada stvarno nemate sat. volio bi stvarno znati kako to funkcionira.

Hvala svima na savjetima, ja za sada sat punim svaki 6 sati, ko da ga ložim na ugalj ....
12.03.2016 | 07:10
Nisam mislio kako se ne da rastaviti, vec kako nije predvidjeno za rastavljanje. Staklo je ljepljeno, je li tako? S fenom (za skidanje boje) treba omeksati ljepilo kako bi se staklo odljepilo od kucista. Kad se staklo vraca, jel budes siguran da je sve zadihtano kakotreba.
12.03.2016 | 08:16
Nisam još nikad čuo da u Apple store traže račun uz reklamaciju. Imaju serijski broj. Sve se vidi po njemu.
12.03.2016 | 10:15
Vlter Ri kaže:

@kinsif, molim te reci mi na koji način rade te komore, jasno mi je da se sat stavi pod pritisak i onda se događa točno što? mjeri se količina zraka koji "nedostaje" ili ako je voda u pitanju ono sorry ušla je voda i sada stvarno nemate sat. volio bi stvarno znati kako to funkcionira


postoje mokre i suhe komore. mokre u ovom slucaju te ne zanimaju jer em su uglavnom predvidjene za veci pritisak, do 8 pa cak i do 100 bara, em se najcesce rade na kucistu sata bez mehanizma. kako je ekran apple watcha ujedno i dio kucista i dio koji moze nastradati u doticaju sa vodom, svaki test koji ne prodje ujedno moze znaciti i ostecenje zaslona. (ima dosta tipova mokrih, i imaju puno prednosti, ali necu o njima obzriom da u ovom slucaju nemaju funkcije).

suhe komore prate deformaciju kucista u vakumu ili pod tlakom.
recimo ubacis kuciste sata pod zvono iz kojeg izvuces zrak i napravis vakum do 80% cca. kada kuciste "dihta", pritisak unutar njega se ne mijenja u odnosu na pritisak ispod zvona, pa se ta razlika pritiska izmedju komore i kucista ocituje tako da se kuciste malo "napuse". to malo je fakat malo, ali takvi uredjaji obicno biljeze promjene vec od 0.0001 mm.
pod tlakom je obratno, kuciste koje je dobro zabrtvljeno zadrzava manji tlak (1 atm) u odnosu na komoru i komprimira se. koji tlak i koliko vremena ce kuciste provesti u takvim uvjetima, ovisi o kategoriji vodonepropusnoti.

obzirom na kuciste apple watcha, mislim da je test pod vakumom najbolji, jer testovi pod pritiskom imaju ponekad i nezeljenu nuspojavu, a to je da potencijalne dijelove koji bi mogli propustiti vodu, dodatno zabrtve. konkretno u ovom slucaju pritisak bi zakucao ekran apple watcha na brtvu ispod njega i samim time povecao WR. rekli bi, "ok onda, isto bi se desilo i pod morem na istom pritisku" sto je istina, ali problem moze nastati kod doticaja sa vodom kada je pritisak mali, tusiranja, pranja ruku i sl.
vakum bi taj ekran vukao od brtve i bolje ukazao na moguce propustanje.
uglavnom mislim da se moze dosta precizno testirati.
12.03.2016 | 17:12
smayoo kaže:
Nisam još nikad čuo da u Apple store traže račun uz reklamaciju. Imaju serijski broj. Sve se vidi po njemu.


Točno, ali kad kreneš na istok i pređeš Bospor, svega se nagledaš - vjeruj mi...
12.03.2016 | 17:16
@kinsif Hvala puno , sad je stvar puno bistrija, još mi reci di se to kod nas u Ri može ovaviti?
13.03.2016 | 12:39
javim ti na na pp da ne bude reklama
25.07.2016 | 17:31
Nisam Htio objaviti ništa o svojoj bateriji do danas i eto nisam naglio nego sam dočekao da se vratim doma i da vidim kako stvar šljaka kod kuće. Sat je proradio normalno i baterija je opet držala dva dana (??) Uapitao sam se što se događa i odlučio počekati, sat je radio punih mjesec dana OK a onda sam opet krenuo na Istok i opet isti problemi. Zaključio sam da je stvar jedino softverske prirode i to zato jer kada bi telefon tražio mrežu i ne bi bio na zrakoplovnom modu nekakva je komunikacija stalno bila prisutna i baterija bi odlazila za 5-8 sati korištenja.

Vratio sam se doma i tada sam instalirao novi softver i od onda "ko urica" jednostavno stvar radi doma i "na putu" u bilo kojem modu, baterija traje opet do dva dana ovisno o korištenju.

Da li je to pravi razlog , ja stvarno neznam, ali sada je sve ok i jako sam zadovoljan. Ne znam da li je netko još imao takvih iskustava, ali volio bi znati čisto iz znatiželje....

Hvala vam svima na trudu i pomoći
11.08.2016 | 08:24
Cudna sitacija
11.08.2016 | 15:01
Satu je prevruće na istoku. Jebu ga temperature...
11.08.2016 | 18:41
Kloba kaže:
Satu je prevruće na istoku. Jebu ga temperature...


Pa da, kad upali klimu, to popapa bateriju
12.08.2016 | 00:05
12.08.2016 | 05:32
Bilo njemu vruće ili ne, sa klimom ili bez, nakon update-a novog softvera on sada radi, a moje skromno iskustvo je da putujuči po svijetu nailaziš na svakojake mreže konekcije i situacije i ne postoje šablone i pravila da bi nešto radilo onako kako se oćekuje a naroćito ne rade iPhone i iPad uređaji jer se ne mogu "okaćiti" na mrežu ili se na 2G mreži ne događa jednostavno ništa i umre ti baterija na mobu za par sati.

Možda je od vas koji palite klimu na iWatchu tko dulje boravio van lijepe naše pa ima više milja proputovanih po svijetu od mene, te mi može dati neki malo bolji savijet od zajebancije, ali ja sam ipak molio za pomoć i razmjenu iskustava pošto sam dao za sat dobre pare i svi su mi rekli do sada "Riknula ti baterija" e pa jebiga, nije riknula ali je evidentno da je negdije do promjene na novu verziju softvera bila greška...

Hvala vam svima i sretan vam put kamo god da išli sa satom ili bez njega....
13.08.2016 | 05:37
Kao prvo, isprika ako ne možeš otrpiti malu šalu, koja nije bila na tvoj račun, nego na račun klima i sata.
Kao drugo, čim je taj sat izašao, sjetio sam se izreke koju je jedan od najstarijih i najiskusnijih  korisnika u Hrvatskoj Miroslav Ambruš Kiš rekao ili u intervjuu Jabučnjaku, ili MacKorisniku - prije ovoj drugoj strani pošto je ove prve jedan od osnivača.
Išla je nekako ovako, da sada ne rujem po www povijesti:
- Bilo koji proizvod prve generacije nije i ne može biti usavršen, i kupovat će ga samo najzagriženiji fanovi te ljudi koji si to mogu priuštiti bez ozbiljnijih posljedica po vlastiti budžet. Oni iole iskusniji i oprezniji korisnici, u koje se nadam se - mogu svrastati, pričekat će ne drugu, nego treću ili čak četvrtu generaciju istog uređaja, i tada znati da se isti približio svom tehnološkom maksimumu.
To je čovjek govorio 2010. godine dodavši da je iPhone 4 njegov prvi iPhone, jer ga ranije nije htio kupovati zbog ovog ili onog manjka.
E sada si isto preslikaj na sat, koji je po mom mišljenju još uvijek - neću reći polu, ali nikako dovršen proizvod - koji ne iskorištava maksimum vlastitih kapaciteta. Isto vrijedi i za same proizvođače istog, koji će sa svakom generacijom izbačenog sata znati više i implementirati više u iduću.
Aj da sažmem u rečenicu sve iznad - ne sekiraj se, ako postane gore, garancija će ti vrijediti, a sadašnje stanje problema pokušaj ignorirati.
I situaciju s temperaturom sam mislio kao polušalu, možda mu stvarno više temperature smetaju.
Eto, toliko od mene
13.08.2016 | 05:50
Zamisli da tako autoindustrija razmislja.
Ono: "Zbog pocetnickih gresaka dozvoljavamo 0,1% mrtvih i 0,2% ozljedjenih. Imate pravo na zalbu ali ne i na nadoknadi stete.".
13.08.2016 | 06:02
zabac kaže:
Zamisli da tako autoindustrija razmislja.
Ono: "Zbog pocetnickih gresaka dozvoljavamo 0,1% mrtvih i 0,2% ozljedjenih. Imate pravo na zalbu ali ne i na nadoknadi stete.".


Pa i razmisljaju na slican nacin. Financijski. Inace bi sva ta hrpa opreme za sigurnost koju nue kao ndaoplate, bila zakonom obvezna da je ukljuce i u najjeftinije ulazne modele.
13.08.2016 | 06:41
Kakve su to gluposti? Koliko puta je tebi koristio paket za sigurnost (ogranici se na privatni koristenje auta)?
13.08.2016 | 13:05
Slažem se s drlovrićem, i autoindustrija (kao i sve ostale) isto tako razmišlja. Svatko tko je bio dovoljno neupućen ili dovoljno zaluđen da kupi prvu generaciju nekog novog modela auta, osobito u zadnjih 20 godina, imao je najmanje jednu neugodnost s njim koja se nije morala dogoditi da je na tržište izbačen inženjerski dovršen proizvod. A oni koji baš nisu imali sreće, kupili su auto s *teškom* konstrukcijskom pogreškom. A proizvođači auta prakticiraju pozivanje na popravak o njihovom trošku samo ako se radi o nečem što neposredno utječe na sigurnost (kočnice i tako to).
@Vlter Ri: čovjek se dobronamjerno našalio, reakcija ti je posve neprimjerena. Jedino što mogu pretpostaviti je da ne znaš netiquette. Ako vidiš uz neki tekst smješka (kao npr ovog: ), to je znak da je pripadajući tekst napisan u šali i dobroj namjeri pa je pristojno kao takvog ga i prihvatiti. Ako pak to nisi u stanju, onda ovo nije mjesto za tebe.
13.08.2016 | 13:55
O, zakon, ako koristim smjesksa uz uvrede tada me se ne shvaca ozbiljno?
Izbori su blizu, cujemo se. :@
13.08.2016 | 14:11
Ne vidim nikakvu uvredu. Zar mi je nešto promaklo?
13.08.2016 | 14:27
zabac kaže:
Kakve su to gluposti? Koliko puta je tebi koristio paket za sigurnost (ogranici se na privatni koristenje auta)?


Zašto bi ta izjava bila glupost? Vrati se 20 g. unazad, tko je imao ABS ( možda sam fulao godine ) mogao je možda preživit uz naglo kočenje, ili auto nebi udarilo negog pješaka zbog boljeg kočenja. Ima tih tehničkih noviteta masu, većina izađe iz formule 1 i služe za bolju i sigurniju vožnju. Ako imaš kontrolu proklizavanja i ako ti svaki kotač prati nagib ceste, onda češ puno rjeđe izletiti s nje. Mislim da je na to mislio drlovric a ne na stvari koje su vezane uz njegov posao.
13.08.2016 | 14:59
smayoo kaže:
Ne vidim nikakvu uvredu. Zar mi je nešto promaklo?


Za ubuduce.


@caroblanco, ako vozis oprezno, ako vecina vozi oprezno, cemu?
Kod auta bilo kakve điđe-miđeod elektronike padaju u vodu aku su gume nikakve. Gume, kocnice i volan moraju biti 100%, istalo je sporedno.
Ako ti pjesak izleti iza kombija, simo ga Bog moze spasiti, nikakav ABS tu ne pomaze. Ako idaris sa 100km/h tesko da ti bude airbag pomogao. Ako polako ulazis u zavoj, ne budes izletio.
Ako nemas mjere i u birtiji mozes poginuti.
(Kolegica pala s luftmadraca i slomila kljucnu kost, prijatelju klocnulo koljeno kad je isao niz stepenice i koljeno se raspalo).
 • Stranica:
 • 1
 • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 39 minuta
 • smayoo: @zdravac: cybershop.hr je domena u vlasništvu tvrke Cyber shop j.d.o.o. U STEČAJU, odnosno, po podacima trgovačkog suda, tvrtka je BRISANA iz registra, dakle stečaj je okončan i firma likvidirana, još 13.05.2019.
 • Vanjuška: Jedino sam morao reset network settings napraviti jer mi je gubio wifi lease
 • Vanjuška: Sama činjenica da su u mail.app vratili DELETE ALL iz mailboxa mi je vrijednija od mogućeg živciranja zbog mogućih bugova.
 • Zdravac: Bkt, jel netko čuo za Cybershop.hr? Zatrpao je pola njuškala sa svojim oglasima Mac-ova :/
 • zkap: instalirao 13 na iPhone i betu na iPad, sve radi uredno. Dosta je brz OS.
 • zabac: Ne bude pomoglo.
 • Dijete: doduse ne znam kak je sa hrvatskim
 • Dijete: al "klizno" tipkanje radi super, brijem da ce pomoc ljudima koji puno tipfeleriraju :)
 • Dijete: ma nece ga pocistit nikad :) Adobe im je novi uzor...
 • zabac: G, g je trebalo biti.
 • smayoo: E, da. Te breške su zaj**ana stvar... :D
 • zabac: Nikad pred rudo. Ovo je univerzalno pravilo, novo je nedovoljno testirano i neka drugi razmišljaju o breškama.
 • dpasaric: Nema šanse da idem na 13 dok oni to malo ne počisti prvih desetak dana... :)
 • Dijete: davanje sanse njima da me iznenade da nisu izbacili van poluproizvod...
 • Dijete: stvar percepcije...
 • JOHN: A zašto toliko forsirate nadogradnju? Razumijem da mami, ali gotovo uvijek treba čekati ispravak
 • Zdravac: Sretan rođendan! :)
 • smayoo: HEPI BRRRZDEJ PIKENPOUK!!! :D
 • dpasaric: Ako ste večeras u gradu (Rijeci), svratite iza 20 sati kod nas PEEK POKE na skromnu proslavu 12-tog rođendana! Ne planiramo ništa posebno, ali bit će torte, cuge i dobrog društva. Tko ima klince mogu se igrati na retro konzolama.
 • Dijete: ne znam kak vama, al meni je trinajstica na sedmici jako bagovita... najvise problema imam sa tastaturom... vjerojatno je vise problem sto aplikacije nisu prilagodjenje jos, ali mi je naporno kad mi ode gore pa kad se ne pojavi...
 • kupus: arcade sada samo na ios13, ceka se pravi punokrvni release za osx :)
 • BigMac: Nakon običnog Liona dogurao sam do Mojave na Mac Pro 5.1
 • ELITEBOOK: Pozdrav, je li jos netko ima problem sa prelijevanjem boja u dark mode-u. Naime kada brzo scrolam ukoliko je na ekranu crna boja dolazi do prelijevanja na rubovima slike u nekakvu plavu boju.
 • rusty: Arcade je pun pogodak
 • stefanjos: Napisem clanak definitivno!
 • Zdravac: stefanjos, ajd javi kakve su igrice, može i tema u forumu. Inaće ne igram, ali ovo bi moglo biti onak, za "ubiti dosadu" perfektno!
 • Soffoklo: Jedna od super stvari o kojoj se nije puno pričalo kod predstavljanja novog iPhonea: "iPhone 11 Audio Zoom Annihilates Note 10 Zoom-In Mic" - [link]
 • stefanjos: instalirao i aktivirao apple arcade free trial da isprobam!
 • drlovric: Konacno dark mode, da ne zavidim vise ukucanima na prekrasnom Samsung experience :)
 • big_mac: ios 13 je vani
 • razjaren: Hvala na informaciji @smayoo
 • smayoo: Ako prodaješ, onda u Hardver ponuda
 • razjaren: ovo "ukoju" .. piše u koju :)
 • razjaren: bok, može li sa mala pomoć ... dao bih oglas za iMac .. Pitanje glasi: Ukoju podkategoriju staviti taj oglas? hvala
 • energyman: The iPhone 11 may have an extra 2GB of RAM dedicated to the camera. [link]
 • Soffoklo: The iPhone 11 Pro vs. The Competition (s tim da s kasnijim updateima iOS-a dolazi Deep Fusion) - [link]
 • Soffoklo: Pričekat ću iOS 13.1 koji će biti vani kroz mjesec dana.
 • drlovric: ma veceras oko 9-10. To bude oko 1-2PM po Eastern time...
 • big_mac: to znam al sam mislio da se zna i u kolko sati?
 • energyman: danas
 • big_mac: Kada se ocekuje pustanje ios13?
 • Renzo: Od Ekonomskog faksa do JM Elektronika, po škalinima, umro sam :)
 • energyman: Et osamo je trebalo cekati, dosla zena iz Varazdina po onaj moj iPhone. 2800, ko kuca.
 • Robert_84: njemu je to navika jer je on svoje tako nabavljao... i meni se nekada tesko naviknut na nase cijene...
 • m@xym: odgovorio :)
 • VanjusOS: našao..
 • VanjusOS: može pomoć - bila je tema bežičnih punjača za iPhone.. može li netko mi naći i dati link? Hvala unaprijed
 • m@xym: to je 'malo više' od 650-700 usd
 • m@xym: a 11-ica starta sa cijenom od 1000 USD
 • m@xym: 'nova' 8-ca sa 64 gb je 700 USD (protuvrijednost) ns domaćem tržištu

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Novo u Appleu

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 0.98 Seconds

Provided by iJoomla SEO