Apple Watch u Hrvatskoj
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple Watch u Hrvatskoj


12.04.2015 | 23:35
Neslužbeno sam se raspitao korporativnim kanalima ima li kakvih tračeva po pitanju dostupnosti Apple Watcha u Hrvatskoj. Ukratko, sve je pod velom tajnosti i ne zna se baš ništa.

Nagađanja su da će Apple za ovaj proizvod opet imati neke posebne uvjete za prodajna mjesta. Npr. sjećam se da jedno vrijeme nije bilo dozvoljeno da se prodaje iPad ako se nema izlog na razini ulice. Prodaja iPhonea bila je zabranjena svima osim za dva vodeća tele-operatera i to je tek relativno nedavno liberalizirano.

Sat srećom nije vezan za operatere, a izuzev onog skupog modela to je uređaj u klasi nekada jednog boljeg iPoda i po mojem mišljenju ne bi sada oko toga trebalo izvoditi čuda. Moguće da će se tražiti mogućnost za "first hand experience" u određenom tipu prodajnog prostora, mogućnost isprobavanja i kombiniranja remenja itd, pa je otvoreno pitanje kako će se s tim snaći mali Apple trgovci kod nas i hoće li ga dobiti na prodaju urarske radnje i slična mjesta.
13.04.2015 | 05:12
Vjerujem da kinsif tu može najmjerodavnije nešto reći. Meni se čini da bi Apple sam sebi zabio autogol da pokuša Apple Watch prodavati preko urarskih radnji jer bi tamo svatko mogao na licu mjesta usporediti i modele, i mogućnosti, i cijene Apple sata s drugim satovima.
13.04.2015 | 06:01
Zar se sve to direktno ne kosi sa Tim Cook izjavama kako se Apple bore i zalaze za jednakost svih?

Znamo mi svi da je on tu najmanje mislio na Apple korisnike, ali neka mu bude...
13.04.2015 | 06:46
Da, sumnjam za urare, ali s druge strane vidimo da su u pregovorima s elitnim trgovinama nakita i sličnim buržujskim mjestima koja inače nemaju nikakve veze s IT proizvodima. U nekim takvim mjestima su već napravili "prodajni kutak" koji čeka 24. travnja da krenu.

Ipak, sviđa mi se dio u kojem onaj od $17.000 (tj. $18.000 ako se kupi i AppleCare!) ima apsolutno jednaku funkcionalnost kao i onaj od $350 za "the rest of us". To mi je ok i nadam se da će uvijek tako i ostati, da će ona bitna tehnologija koja je korisna ostati nediskriminirajuće cijene.
13.04.2015 | 08:10
Bilo bi super da malo bolje urarske radnje imaju EDITION modele. A ostali da se prodaju po odabranim urarskim radnjama. Naravno oni koji to žele. A ne da idem komad nakita kupovat u ronisu ili hgspotu.
13.04.2015 | 08:27
Meni osobno je svejedno, taman i da se prodaju po burekdžinicama....
13.04.2015 | 09:33
Urarske radnje? Sumnjam.
Najizglednije je da će autorizirani Apple reselleri prodavati Apple sat, čitaj iStyle, Store, Filex, itd.
Apple će dozvoliti prodaju samo tamo gdje može kontrolirati način prezentacije Apple sata, a teško da će ga prodavati u istoj urarskoj radnji koja prodaje Breitlin ili P.Patek satove. Pop-up store-ova mislim da kod nas isto neće biti, nemamo mi trgovačke centre koji se ekskluzivom mogu mjeriti s onima u Tokyu ili Londonu. A ne znam sjećate li se ali iStyle (ili Store) imali su nešto nalik pop-up storeu u Avenue Mallu i City Centru West, ali su od toga odustali i ugrabili prvu priliku za normalnim prodajnim prostorom.

Uglavnom očekujem Apple sat kroz par mjeseci u iStyelu i Store "on display", a naručiti će se vjerojatno moći i u Filexu, Finderu, itd. Pitanje samo kada će to biti. Već sada se satovi naručeni u US čekaju do lipnja ili kasnije, pitam se hoće li prije ljeta uopće raditi "roll-out" u druge zemlje, a ako i hoće, sumnjam da će Croatia biti među njima. Na žalost
13.04.2015 | 10:27
Moje je mišljenje da  sata u Hrvatskoj službeno - neće biti. Barem 1. generacije.
Razlozi su ovi:
- Apple ima 453 dućana u 16 zemalja svijeta
- Od toga, 265 Apple Storeova nalazi se u SAD-u, a 188 u ostalih 15 država direktnog pokrivanja
- Za sada će Apple satove isporučivati u US, UK, Australiju, Kanadu, Kinu, Francusku, Njemačku, Hong Kong i Japan - znači 9 od 16 - potom slijedi ostalih pet država sa službenim dućanima
- neki primjerci neće biti dostupni do lipnja...
-  watch edition može se kupiti u samo 12 država SAD-a
- Negdje je Cook izjavio da je prvotno proizvedeno šest milijuna satova, naspram primjerice 75 milijuna PRODANIH iPhone-a 6 i 6 Plus do siječnja 2015...
- ...ako sve navedno uzmemo u obzir, realno gledajući, na koju foru bi naši reselleri, kada nemamo ni službeni Apple Store, mogli ugrabiti neki primjerak za sebe/nas?
13.04.2015 | 11:36
@Kloba iako vidim logiku u ovome što si napisao, ipak rekao bih da će reselleri ugrabiti primjerak Apple sata isto kao što su do sada ugrabili primjerak svakog novog iphone-a, iPada, iMaca, itd. Jedino pitanje je pitanje vremena, ods. koliko će reselleri kaskati za zemljama u kojima Apple ima svoje službene dućane, tj. kada će Apple moći dovoljno satova naštampati da jedan kontingent može odvojiti za nas...
No s druge strane, blizu smo Austriji, Njemačkoj... vjerujem da će se svi entuzijasti snaći kada je u pitanju Apple sat, bez obzira bio on dostupan u Hrvatskoj ili ne
13.04.2015 | 17:18
ma za godinu i pol ce ga prodavati i u metrou i na kiosku tiska kao i ipad!
sad je malo hype u igri, di ce, kako ce, ali njihov interes je da svaki potencijalni kupac moze sto lakse do njega, pa svi koji ga zelite, nemojte o tome voditi brigu! meni je logicno da izmedju ostalog budu i tamo di se prodaju fitness satovi, npr sportski ducani, prilicno sam siguran da ce se kasnije tamo pronaci ovi jeftiniji modeli koji gadjaju trkace itd.
sto se urara tice, vecina njih se ne bavi prodajom, ili se marginalno bave time. to rade trgovci, a njima je svejedno dok je marza dobra i dok je prodaja dobra, dali prodaju govno ili zlato! tako da se ne bi cudio ni da ih tamo ugledamo.

za ove skuplje modele (koji su po meni samo mamac za ove jeftinije), sumnjam da cemo ih vidjeti pored pateka, rolexa i ostalih, iz jednostavnog razloga sto te kuce imaju stroga pravila oko toga uz kakvu se robu mogu prodavati njihove stvari. a i nije isti proizvod u pitanju da se mene pita, ali sad je to druga tema. ukratko ako imate casio u asortimanu, ne mozete dobiti audemars pigueta na svojim policama.
naci ce sigurno neki lanac luksuznih zlatarni, luksuznih robnih kuci kakvih ima po metropolama, itd. u svakom slucaju ciljana publika takvih igracki ne zeli se gurati u apple storeu sa "pukom" koji kupuje "bagatelu".
13.04.2015 | 17:30
Uglavnom, kinsif, idemo na cugu cim ga dobijes
13.04.2015 | 18:33
ma prodavat ga necu sigurno, ali kupiti sebi iz fore hocu, pa odemo na vopi!
14.04.2015 | 06:30
@Kinsif:

Pazi da slucajno ne prolijes malo piva po fancy saticu
15.04.2015 | 04:29
Kupim ga kada bude imao opciju i solarnog punjenja

Do tada ,sat koji se puni ,ne hvala
15.04.2015 | 07:47
Vidim da je većini glavni minus punjenje sata svake noći. I sam sam tako osjećao, pogotov što već 2 godine koristim Pebble koji je u početku izdržao i po sedam dana. Međutim Pebble svaku večer skinem i završi na mom noćnom stolu pored krevete, drito pored iPhone-a koji se puni. Zašto ga skidam? Zato što me sat tokom noći zna nažuljati, smeta mi, pogotovo ako ruku stavim pod jastuk ili zaspim u čudnom položaju s rukom ispod sebe. Dakle na stoliću je. Koliko je problem prikačiti ga na mgnetni charger? U početku će biti samo stvar navike koja je većinom tu s obzirom da iPhone već punim. Kad se navika stvori biti će te samo još stvar mišićne memorije. Nikakav problem.
Druga stvar je to što se treba punjač nositi sa sobom kad god se ide na put. Radim to već za iPhone, za iPad, za digitalni fotić (istina, sve manje ga koristim ali vodootporan je pa na more uvijek ide). Koliki je problem nositi dodatan charger sa sobom? Već smo naviknuti na to. Nikakav problem.

Ono što jest bitno je to da Apple sat izdrži od jutra do navečer kad idem spat. Bi li bilo dobro da izdrži još 2-3 sata više? Pa ne znam... opet bih ga morao puniti navečer, bilo bi bolje, ali ne bi riješilo problem. Jedino kada bi postojala baterija s kojom bi sat izdržao par dana. Takve baterije nema (zanemarimo Pebble Time koji ima e-paper display u boji, nije to to). Ne može se predbaciti Appleu što tehnologija još ne postoji.
15.04.2015 | 08:09
@fishka_

Postoji ta tehnologija ,ali Apple je vec ima ,ne zuri im se

To je taj "solarni" iWatch

To je ta roba za koju cu ja dati ako budem imao kada izadje ,500 $ s osmijehom
15.04.2015 | 08:09
Ste vidjeli ovo?
Slovenac Jure Jerebic isprobao iWatch .
15.04.2015 | 08:30
Bacio oko , ja sam odlucan ,tako da cekam taj solarni
15.04.2015 | 20:36
Meni će biti dobar i ovaj (Sport). Taman skupim novaca dok postane available in CRO .
16.04.2015 | 17:49
Baš sam pročitao informaciju da Apple watch neće biti fizički dostupan za kupovinu ni u Apple dućanima prije šestog mjeseca, do tada će se moći naručit isključivo online...
Mislim da neće tako skoro stići kod nas...
26.04.2015 | 05:02
Mislim da ga prije 9. ili 10. mjeseca kod nas ne budemo videli...
 • Stranica:
 • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 10 sati
 • smayoo: Ajde piši u forum, molim te.
 • 23-D: @smayoo... pratim ebay, idem na 2016-2017 s tim da će biti backup toweru i za rad na putovanjima, neće biti u svakodnevnoj upotrebi (zato i idem na polovno). Koji je prosiječni životni vijek baterija?
 • smayoo: @23-D: ovisi o cijeni koju plaćaš i cijeni zamjene baterije. Za ove novije gdje je baterija zalijepljena za kućište - 200-250?
 • cariblanco: pozdrav, da li postoje kakvi ekrani na satovima koji se sami oporavljaju od ogrebotina ?
 • 23-D: Ekipa, koji je prihvatljiv batery cycle count kod kupovine polovnog MBPa?
 • smayoo: Zašto bi to kupovao u RH? Naruči preko interneta.
 • Yonkis: Pozdrav, ima li netko savjet gdje u RH kupiti 3.5mm Audio Charger adapter/splitter? Nešto ovog stila - [link]
 • Tomek: Ima li netko iskustva sa Renewed iphonima sa Amazona? Uzeo bih si jedan SE pa me zanimaju iskustva
 • Soffoklo: Meni slike da pregledati, a ostalo moram downloadati, jbg :-)
 • dpasaric: Evo vam igra za ljeto! :)
 • smayoo: Je. I ništa se ne da pogledati jer je ispucana kvota i pregleda, i downloada... :)
 • Soffoklo: Netko je skupio i stavio na jedno mjesto sav Apple promo od 1970. do danas. :-) [link]
 • zabac: Je, ako ne kalibriraš, onda ti se postotoak bez veze pokazuje.
 • smayoo: Ne radi se o samoj bateriji, nego o algoritmu koji prikazuje koliko je preostalo naboja u bateriji (kalibracija).
 • Yonkis: Žabac, zar nije to dokazano da to ne važi za nove baterije?
 • zabac: @Yonkis, ako se isprazni do 0% i kada se napuni do 100%, tada se posloži % da ispravno prikazuje jer je baterija smanjenog kapaciteta.
 • Daddo: Common misconception? :)
 • Yonkis: [link] Zašto se još uvijek savjetuje zadnji postupak (isprazniti bateriju do 0%)?
 • stefanjos: ja sam koristo prijasnju verziju. ok je slika, ali nije to to
 • mario.zg: Koristi li tko uz OS X monitor Dell U2718Q?
 • Mate22: Pusti to imate film o titi na hrt-u gledajte tog zločinca u ovom izvrsnom dokumentarnom filmiću.
 • drlovric: al nema veze ako krsi pravila, povlacim ponudu....isprike
 • drlovric: covjek ionako dolazi, ne treba meni nista od toga
 • drlovric: kakav crni sverc smayoo.... cinim ljudima uslugu ako neko hoce kupiti mac po US cijenama
 • smayoo: @drlovric, već sam te upozorio više puta da ne koristiš vikalicu za svoje švercerske transakcije
 • VanjusOS: @drlovric - koliko košta
 • drlovric: Jel planirao neko od kolega Jabucara kupovati MBP iz USA? Velike su sanse da mi kolega vojnikza 2 tjedna slijece u ZG, pa mogao bi vam nesto uvezati :)
 • cariblanco: Bitno je da budem sutra u 20.05h, počinje nova serija
 • zabac: cariblanco: je si pred TV-om s HRT1?
 • stefanjos: najlakse i najbezbolnije ti je kupovat itunes gift kartice na ebazu iz drzave koje zelis imati account
 • VanjusOS: napravio sam strani ACC, ali mi traži i stranu bankovnu karticu
 • stefanjos: ja na AUS accountu isto oko 10 godina. doduse imam aus bankovnu karticu, ali sve mi radi.
 • drlovric: Vanja ja sam na US account vise od 10 godina valjda. Gdje si zapeo?
 • VanjusOS: tj. da netko kaže kako je najlakše napraviti strani apple id
 • VanjusOS: htio sam vidjeti vaša iskustva..
 • VanjusOS: da li netko koristi apple tv app na mobu
 • cariblanco: @Daddo, život ima materijalnu i duhovnu stranu....isto kao hardware i software ;)
 • cariblanco: Istina drlovrić,isti klinac kao i Dinamo...ako nema 3-4 Bosanca, oni su za *urac :)
 • Daddo: a od toga što je HR osvojila u nogometu ja imam što? I otkud ti ideja da ja imam išta protiv bosanskih Hrvata? :)
 • drlovric: @Daddo: Sta imas ti protiv bosanskih Hrvata. Da nas nema, nikad nista HR u nogometu osvojila ne bi :D
 • drlovric: Tito pobio 500K Hrvata. Moguce, ne bi znao. Ali znam da ih je vise HDZ raselio u posljednjih 5 godina.
 • cariblanco: evo nove teme pod razno...to je danas i tema u dnevniku
 • cariblanco: Kaj je već gotovo ? Đabe kupio kokice...bude ih dr. Lovrić platio :)
 • Daddo: Žabac ne pretjeruj i nemoj (sve/neke) Bosance brojat ko Hrvate. :D
 • zabac: Napravili bi cestw da Jozef nije pobio preko 500.000 Hrvata.
 • Daddo: Ovako nam komunisti grade mostove a Turci autoceste, za lovu koju ionako nemamo. :)
 • Daddo: Da su nas oslobađali Ameri a ne partizani imali bi AC do Budve u 3 trake a Y bi bio u punom profilu.
 • Daddo: @drlovric, ako čovjeka zanima daj mu moj kontakt, dotični je s mojom prabakom bio bratić. :)
 • Bertone: A kako kad je u petak prvu epizodu o Titu navodno gledalo 800 000, a za slijedeće očekuju i veću gledanost :)
 • drlovric: Ma poslao mi Amer jedan, kaze nisam znao da ste imali takvog bad ass :) Ja ta vremena ne pamtim, ali mi se ovo cini kvaliutetno odradjena biografija.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Novo u Appleu

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 0.65 Seconds

Provided by iJoomla SEO