Hitno!!! POTRAGA za iPhone4 16GB NESTAO 23.08.
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Hitno!!! POTRAGA za iPhone4 16GB NESTAO 23.08.


30.08.2012 | 11:44
Poštovani,


Molimo Vas da nam pomognete u pronalasku nestalog mobitela iPhone4 16GB crne boje.

Registriran je kod Vipa na broj 091-20-111-38 i ima serijski broj ( dokumentaciju ćemo nalazniku dati na uvid ) od 24.09.2011.
Broj na koji se možete javiti je 091- 890-78-23 , u imeniku telefona je pod "MAMA"

Telefon je vlasništvo 11-godišnjaka koji ga je dobio na rođendanski poklon i koristio za svoj "dječji svjet" igrice, osobne fotografije
i neke njemu zanimljive postavke, ukratko iako mobitel ima financijsku vrijednost pa je podložan krađi, u našem slučaju
emocije i ljubav prema tehnologiji je "velika ljubav mog sina" i ovaj šok otuđenog telefona mu je veliki stres.

Dana 23.08.2012. u vremenu između 18:00 i 19:00 sati u prostorijama trgovačkog centra KIKA u Zagrebu, Jankomir na prvom katu, dječaku je
u obilasku sjedećih garnitura i masažnih fotelja iz džepa hlača , iskliznuo telefonski aparat, što smo zaključili oko 21:00 sat.
O svemu smo obavijestili istu večer zaštitare tvrtke Zvonimir security, ujutro u 07:00 spremačice centra i informacije.
U podnevnim satima i policijsku postaju , koji su nam objasnili "eventualno daljnje postupanje" nepoštenog nalaznika.
Telefon je zvonio "tijekom noći" , a oko 07:30 je isključen.

Stoga , Vam se i obraćamo u iskrenoj nadi da će te nam ukoliko Vam netko donese aparat na "OTKLJUČAVANJE", ili bilo koje druge
servisne usluge biti ljubazni i javiti pronalazak telefona za što ćemo Vas financijski nagraditi.
Molimo da nam pomognete u potrazi ili ako imate bilo kakve prijedloge kako da mu uđemo u trag i pronađemo ga, te da nam pomognete svojim znanjem
i pozicijom .

Uz pozdrave poštovanja, hvala Vam i svako dobro.
30.08.2012 | 12:17
Žao mi je zbog događaja. Ako želiš da od ovog posta bude neke koristi, postaj ovdje IMEI (tzv. "serijski broj" ) jer na temelju gore napisanog nitko ne može utvrditi da se radi baš o mobitelu tog dječaka (SIM kartica je vjerojatno već odavno izvađena i bačena, a telefon izbrisan i resetiran).
30.08.2012 | 13:39
Hvala Vam za vaše odvojeno vrijeme i interes:
IMEI broj 01265300759620O, javite ako nešto saznate na broj tel. 091-890-78-23l.Lp.
30.08.2012 | 23:44
Nadam se da ce te ubrzo naci mobitel. Nebi bilo zgorega da temeljito pregledate auto ako ste se u njemu vozili.

A kao roditelj roditelju, mislim da je vas sin premlad da se okolo pokazuje sa ajfonom. Zamislite da ga je na cesti, parku ili negdje drugdje ucio narkic ili neki balavci koji bi ga natukli zbog mobitela.

No stvar odluke je naravno na Vama. Bolje stres takvog tipa nego stres zbog batina i vas stres od straha sto vam je netko napao dijete.

Lp
31.08.2012 | 00:16
Hvala, John na ideji, vrijedi još jednom pregledati auto.Primjeri koje ste naveli su nažalost naša stvarnost, ali kada bi veći broj spoznao da ukradeni,otet,otuđen i sl.predmet ne mogu iskoristiti bez mogućnosti otkrivanja, možda bi promislili o svojim namjerama.Inače, držim ad prihvatljivo društveno socijalno ponašanje treba potaknuti gdje god je prigoda, evo i ovaj portal s mogućnosti "Ured za ukradene stvari " je sjajna ideja,jer naša djeca trebaju i zaslužuju optimizam za budućnost.
Jedan dio mene silno želi da se taj telefon pronađe na baš ovakav suradnički način.
Inače, sinu telefon nije služio kao "statusni simbol", uglavno je to korištenje bilo
u kontroliranim uvjetima i veselje oko otkrivanja Apple i iPhone mogućnosti , a KIKA nas je "zadesila" zbog trenutka nepažnje , htjeli smo slikati treženi komad namještaja i eto, peh , nestao mobitel.
Inače,poštovani pomagači, znam da je za neke "iritirajuće" kako dječak ima iPhone,ali poznavaoci mogućnosti znaju da taj mobitel putem pretplate i lojalnog korisnika mobilnih usluga košta 1600 kuna točno koliko i komplet školskih knjiga za 5razreed znači jednaka investicija u skupljanje različitog znanja kao i za nastavni predmet informatike, a kako tehnologija ima neprestanu galoprirajuću ekspanziju,dok dječak odraste Appel će možda nuditi "svemirski taxi"umjesto telefona zato ako vašim znanjem možete pomoći, biti ćemo zahvalni i nagradit Vas , a već sam i napomenula , istraživanje i spoznaje , te prvi uspjesi instaliranja na aparatu i samostalno korištenja različitih mogućnosti kao i velik broj osobnih fotografija , video zapisa su ,ujedno je i najveća vrijednost zbog koje tako uporno tragamo za njim i"ne predajemo se bez borbe" Tko može i hoće neka pomogne.Eto , malo opširnije , ali kada uočite treženi telefon, javite.Lp.
31.08.2012 | 08:25
Posto kazete da je telefon zvonio cijelu noc, znaci da ga "posteni" nalaznik nije iskljucio odmah...

Mali savjet za slijedeci put - ukljucite besplatan servis na iPhoneu pod nazivom "Find my iPhone" -> www.apple.com/iphone/built-in-apps/find-my-iphone.html te na telefon postavite sifru kojom bi se zakljucao.

Posto je u ovom slucaju telefon bio jos satima ukljucen, velika je sansa da bi ovaj servis pomogao.

Sretno s trazenjem telefona, no ukoliko se pruzatelj mobilnih usluga ne smiluje i ne locira uredjaj, ili policija nesto ne poduzme bojim se da sanse za nalazak uredjaja i nisu prevelike...
31.08.2012 | 09:10
Hvala Civicar, svaka škola se plaća da smo razmišljali o krađi i znali za tu opciju, sigurno bi iskoristili tu mogućnost i zaštitili se.
A operater i policija se još uvijek usaglašavaju tko je ovlašten locirati traženi mobiteli , a tko pratiti osobe. Appel je ponudio jednostavno rješenje
za ovaj problem , ali u praksi uvjek se nađe dodatni problem. Još jednom hvala. Lp.
31.08.2012 | 09:39
Drzim fige da ga sto prije pronadete!!!
31.08.2012 | 09:52
Neovisno o tome što ja mislim o ovom, podsjećam da je ovaj forum ciljano namijenjen evidenciji ukradenih uređaja. Ovakvo širenje teme (protiv kojeg u pravilu nismo) na ovakvom specfiičnom mjestu zamagljuje tu svrhu i otežava traženje onima koji imaju dobru volju pomoći.

Zato molim da eventualne sociološke aspekte diskutirate u forumu Razno. Hvala.
02.11.2013 | 14:46
Poštovani, Jabučnjaci !!!!!

Prošlo je točno 1 godina i 2 mjeseca (31.10.2013.), ali naš iPhone4,16GB
nije nađen niti vraćen. Podršku niti jedne institucije, nismo dobili,niti
interes oko potrage. Osim zanimljivog komentara , jednog starijeg gospodina, cit."Gospođo, kradu se djeca i nestaju ljudi, pa ih nitko ne traži......" zaključak je savim jasan......no,"nada zadnja umire", pa ako
je netko "izgušta" taj mobitel i želi ga vratiti , eto mi mu se još nadamo.Pozdrav svima koji su odvojili svoje vrijeme za ovaj slučaj
i pružili nam utjehu.
02.11.2013 | 15:45
Čudno da nije pronađen putem policije. Oni takve krađe rješavaju vrlo stručno, relativno brzo i uz visoku profesionalnost. Imam najbolje iskustvo i mogu ih samo pohvaliti. Moj su pronašli brzo i bili su beskrajno ljubazni. Moguće da niste imali račun ili ih je "prošla volja" kada su vidjeli da je to tek skupa igračka 11-godišnjaka, a ne nečije sredstvo za rad.
02.11.2013 | 16:02
dpasaric kaže:
Čudno da nije pronađen putem policije. Oni takve krađe rješavaju vrlo stručno, relativno brzo i uz visoku profesionalnost. Imam najbolje iskustvo i mogu ih samo pohvaliti. Moj su pronašli brzo i bili su beskrajno ljubazni. Moguće da niste imali račun ili ih je "prošla volja" kada su vidjeli da je to tek skupa igračka 11-godišnjaka, a ne nečije sredstvo za rad.


Nadam se (iako je ta nada sve manja) da ipak ne živimo u državi gdje traganje za određenim uređajem ovisi o "procjeni" policije da li je riječ o nečijoj "igrački" ili "sredstvu za rad". Ako ti je otuđeno nešto što je zakonski tvoje, čega si vlasnik, onda se to treba tražiti bez obzira da li netko misli da ti to treba ili ne, jer takve procjene nisu, niti smiju biti njihov posao.
02.11.2013 | 17:00
Da ne razvijamo sad diskusiju u tom smjeru, sigurno u policiji nitko ne radi takve prosudbe, ali da prioritiziraju prijavljena kaznena djela - sigurno ih prioritiziraju. Ako ih nema dovoljno, a velik je broj težih kaznenih djela koja treba riješiti, ukradenim mobitelom se sigurno nisu bavili. Upisali su ga u kompjuter, ako slučajno naleti sam, i to je to.
02.11.2013 | 17:42
Nisam ni mislio na usporedbu "kradja iPhone-a - teze kazneno djelo". Naravno da u tom slucaju iPhone nema prioritet, govorio sam samo o tome da ne bi trebali, sto vjerojatno i ne rade, donositi odluke ciji iPhone je "vrijedan" pronalazenja.
30.11.2013 | 18:18
ja koristim ovo vec dosta dugo: preyproject.com/

jednostavno instalirajte na svoj mob i kad se dogodi tako nesto ukljucite ga prvo slika sliku sa kamerom te vam je salje na mail,kao drugo locira vam u centimetar gdje se mobitel nalazi
 • Stranica:
 • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 minuta
 • smayoo: Čestitam svima Dan državnosti! :)
 • m@xym: I Revolut i Monese, kažu 'uskoro'. Negdje se spominjao i kraj 6. mjeseca koji je sada vrlo blizu. I neke domaće banke rade na uvođenju Apple Pay-a. Ostaje nam sam strpiti se još malo.
 • erseticmatej: Jel ima tko kakvih saznanja o apple pay-u, nesto se spominje kraj sestog mjeseca ali sam skeptican po tom pitanju..?
 • Mate22: Ajmo prošli su ti dani vrnimo se mi tj. vi IT temama
 • smayoo: Ne brini. Proći će kad narasteš... :)
 • Mate22: Jbg, sorry... izazivaju.
 • JOHN: opet vi o komunjarama i fašistima! :-)
 • Mate22: Smrt komunizmu!
 • zoranowsky: Smrt fašizmu!
 • smayoo: Eto, slažemo se, dakle, da ne pričamo o boji uniforme. :)
 • m@xym: po istoj toj logici ustaše su bile khaki smeđe (osim jedne postrojbe koja je imala crne uniforme)
 • smayoo: Po imenu. A uniforme su im bile crne. Ha! :)
 • Daddo: zaboravio si Kmere... oni su isto crveni ;)
 • smayoo: tom logikom su komunisti samo oni koji su nosili crvene uniforme, dakle britanska kraljevska vojska u 19. stoljeću i Garibaldijevi crvenokošuljaši u doba talijanskog Risorgimenta :D
 • Daddo: smayoo, tom logikom su i domobrani bili antifašisti (jer nisu nosili crne uniforme) :D
 • smayoo: Antifašizam nije crven nigdje u Europi, pa ni ovdje. Antifašizam je ne-crn. B)
 • cariblanco: Iz "crvene" Jablanice....smrt fažizmu
 • stefanjos: Takodjer :)
 • cariblanco: Pozdrav iz Bosne :)
 • Mate22: Hvala i tebi sinko svako dobro.Živio ti nama!
 • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
 • Soffoklo: ok
 • marvin: @soffoklo - imaš PP, pa pogledaj. :)
 • Cheka: Pozdrav ekipi, jel netko kupio novi Macbook Pro 15 ? Ima li kakvi problema u ovih 2-3 tjedna sto je vani ? Dvoumim se da ga kupim. :)
 • drlovric: Mjesec dana free na CuriosityStream, i meni i vama :) [link]
 • cavarovobrdo: MacBook Pro spašen, očišćen i posušen. Svaka čast ekipi s Trešnjevke jer su imali muda.
 • smayoo: Požuri dok nisu napravili te ograde! ;)
 • cariblanco: UPOMOĆ , kako uteći iz Bosne...zaglavio sam ovdje, skoro kao Mamić :D
 • cavarovobrdo: Ufff, hvala! hospitaliziran na Trešnjevci. Vidjet ćemo dalje!
 • smayoo: U EE otpad, bojim se... :(
 • cavarovobrdo: UPOMOĆ laptop MacBook Pro zaliven mlijekom!!! Koji servis u ZG je najbrži i najbolji. Neki su već odbili uzeti laptop. Nisam iz ZG? Gdje odnijeti laprop. Pomagajte! Hvala!
 • drlovric: Imamo li IPSC strijelaca ovdje? :)
 • kupus: i zabranjeno je prodat odmah nakon sto kupis (ne mozes zaradit u par sati), vec preko noci. ako hoces dionice, odi do brokera.
 • kupus: al navodno mozes zaradit, mojem frendu su isplatili neku sitnu lovu svojevremeno
 • kupus: ja ne bih davao offshore racunima novac, ima tonu primjera na internetu ulagaca koji vise do njega nisu mogli doci
 • kupus: jel to isto kao i plus500? igras se sa sirovinama i dionicama, ali sa polugom (omjerom)?
 • m@xym: 'zarada do 90' da budem precizniji, ali zaključak isti
 • m@xym: čim je 'zarada 90%' mora bit prijevara
 • Mate22: dobije se .|.čina
 • drlovric: Ma nesto se kladis na neke dionice.... stvanri su podaci, al ne znam ho e li biti stvarne isplate ako sta dobijes :)
 • Riba: Sa takvim imenom ne može biti ništa drugo do prevara.
 • Riba: Što je to, zvuči kao tableta za povećanje spolovila?
 • drlovric: Jel netko od vas koristio Binatex? Jel to prijevara? :)
 • saint: Ne,6s i SE au zadnji za update
 • Mate22: Znači na moj iPhone 6 plus koliko skužajem neće se moć puknit ovaj novi iOS 13 :/ Correctly?
 • stefanjos: jasno je to, bez performativnih poboljsanja bio bi jednako dobar kao i ios 12, dobar! ali sa najavljenom promjenom pakiranja aplikacija i njihovim brzim otvaranjem to ce biti mrak.
 • drlovric: Stefanjos: Odavno vec HW nije usko grlo na iPhone vec osakaceni iOS. Tako da ne sumnjam da ce sve raditi barem jednako dobro kao iOS 12 :)
 • stefanjos: citam da je ios13 zvjerka na iphoneu 7 pa me veseli sto ce jos jednu godinu drzat mobitel relevantnim. za sada sam na 2,5 od planiranih 5 godina koristenja. nadajmo se da ide tako dalje :D
 • cavarovobrdo: Kako li će nova "RENDA" renderirati :)
 • drlovric: Kupicu ja medalju kakvu ako je dobra cijena, ratni veteran da budem :D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Novo u Appleu

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 0.79 Seconds

Provided by iJoomla SEO