Hitno!!! POTRAGA za iPhone4 16GB NESTAO 23.08.
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Hitno!!! POTRAGA za iPhone4 16GB NESTAO 23.08.


30.08.2012 | 11:44
Poštovani,


Molimo Vas da nam pomognete u pronalasku nestalog mobitela iPhone4 16GB crne boje.

Registriran je kod Vipa na broj 091-20-111-38 i ima serijski broj ( dokumentaciju ćemo nalazniku dati na uvid ) od 24.09.2011.
Broj na koji se možete javiti je 091- 890-78-23 , u imeniku telefona je pod "MAMA"

Telefon je vlasništvo 11-godišnjaka koji ga je dobio na rođendanski poklon i koristio za svoj "dječji svjet" igrice, osobne fotografije
i neke njemu zanimljive postavke, ukratko iako mobitel ima financijsku vrijednost pa je podložan krađi, u našem slučaju
emocije i ljubav prema tehnologiji je "velika ljubav mog sina" i ovaj šok otuđenog telefona mu je veliki stres.

Dana 23.08.2012. u vremenu između 18:00 i 19:00 sati u prostorijama trgovačkog centra KIKA u Zagrebu, Jankomir na prvom katu, dječaku je
u obilasku sjedećih garnitura i masažnih fotelja iz džepa hlača , iskliznuo telefonski aparat, što smo zaključili oko 21:00 sat.
O svemu smo obavijestili istu večer zaštitare tvrtke Zvonimir security, ujutro u 07:00 spremačice centra i informacije.
U podnevnim satima i policijsku postaju , koji su nam objasnili "eventualno daljnje postupanje" nepoštenog nalaznika.
Telefon je zvonio "tijekom noći" , a oko 07:30 je isključen.

Stoga , Vam se i obraćamo u iskrenoj nadi da će te nam ukoliko Vam netko donese aparat na "OTKLJUČAVANJE", ili bilo koje druge
servisne usluge biti ljubazni i javiti pronalazak telefona za što ćemo Vas financijski nagraditi.
Molimo da nam pomognete u potrazi ili ako imate bilo kakve prijedloge kako da mu uđemo u trag i pronađemo ga, te da nam pomognete svojim znanjem
i pozicijom .

Uz pozdrave poštovanja, hvala Vam i svako dobro.
30.08.2012 | 12:17
Žao mi je zbog događaja. Ako želiš da od ovog posta bude neke koristi, postaj ovdje IMEI (tzv. "serijski broj" ) jer na temelju gore napisanog nitko ne može utvrditi da se radi baš o mobitelu tog dječaka (SIM kartica je vjerojatno već odavno izvađena i bačena, a telefon izbrisan i resetiran).
30.08.2012 | 13:39
Hvala Vam za vaše odvojeno vrijeme i interes:
IMEI broj 01265300759620O, javite ako nešto saznate na broj tel. 091-890-78-23l.Lp.
30.08.2012 | 23:44
Nadam se da ce te ubrzo naci mobitel. Nebi bilo zgorega da temeljito pregledate auto ako ste se u njemu vozili.

A kao roditelj roditelju, mislim da je vas sin premlad da se okolo pokazuje sa ajfonom. Zamislite da ga je na cesti, parku ili negdje drugdje ucio narkic ili neki balavci koji bi ga natukli zbog mobitela.

No stvar odluke je naravno na Vama. Bolje stres takvog tipa nego stres zbog batina i vas stres od straha sto vam je netko napao dijete.

Lp
31.08.2012 | 00:16
Hvala, John na ideji, vrijedi još jednom pregledati auto.Primjeri koje ste naveli su nažalost naša stvarnost, ali kada bi veći broj spoznao da ukradeni,otet,otuđen i sl.predmet ne mogu iskoristiti bez mogućnosti otkrivanja, možda bi promislili o svojim namjerama.Inače, držim ad prihvatljivo društveno socijalno ponašanje treba potaknuti gdje god je prigoda, evo i ovaj portal s mogućnosti "Ured za ukradene stvari " je sjajna ideja,jer naša djeca trebaju i zaslužuju optimizam za budućnost.
Jedan dio mene silno želi da se taj telefon pronađe na baš ovakav suradnički način.
Inače, sinu telefon nije služio kao "statusni simbol", uglavno je to korištenje bilo
u kontroliranim uvjetima i veselje oko otkrivanja Apple i iPhone mogućnosti , a KIKA nas je "zadesila" zbog trenutka nepažnje , htjeli smo slikati treženi komad namještaja i eto, peh , nestao mobitel.
Inače,poštovani pomagači, znam da je za neke "iritirajuće" kako dječak ima iPhone,ali poznavaoci mogućnosti znaju da taj mobitel putem pretplate i lojalnog korisnika mobilnih usluga košta 1600 kuna točno koliko i komplet školskih knjiga za 5razreed znači jednaka investicija u skupljanje različitog znanja kao i za nastavni predmet informatike, a kako tehnologija ima neprestanu galoprirajuću ekspanziju,dok dječak odraste Appel će možda nuditi "svemirski taxi"umjesto telefona zato ako vašim znanjem možete pomoći, biti ćemo zahvalni i nagradit Vas , a već sam i napomenula , istraživanje i spoznaje , te prvi uspjesi instaliranja na aparatu i samostalno korištenja različitih mogućnosti kao i velik broj osobnih fotografija , video zapisa su ,ujedno je i najveća vrijednost zbog koje tako uporno tragamo za njim i"ne predajemo se bez borbe" Tko može i hoće neka pomogne.Eto , malo opširnije , ali kada uočite treženi telefon, javite.Lp.
31.08.2012 | 08:25
Posto kazete da je telefon zvonio cijelu noc, znaci da ga "posteni" nalaznik nije iskljucio odmah...

Mali savjet za slijedeci put - ukljucite besplatan servis na iPhoneu pod nazivom "Find my iPhone" -> www.apple.com/iphone/built-in-apps/find-my-iphone.html te na telefon postavite sifru kojom bi se zakljucao.

Posto je u ovom slucaju telefon bio jos satima ukljucen, velika je sansa da bi ovaj servis pomogao.

Sretno s trazenjem telefona, no ukoliko se pruzatelj mobilnih usluga ne smiluje i ne locira uredjaj, ili policija nesto ne poduzme bojim se da sanse za nalazak uredjaja i nisu prevelike...
31.08.2012 | 09:10
Hvala Civicar, svaka škola se plaća da smo razmišljali o krađi i znali za tu opciju, sigurno bi iskoristili tu mogućnost i zaštitili se.
A operater i policija se još uvijek usaglašavaju tko je ovlašten locirati traženi mobiteli , a tko pratiti osobe. Appel je ponudio jednostavno rješenje
za ovaj problem , ali u praksi uvjek se nađe dodatni problem. Još jednom hvala. Lp.
31.08.2012 | 09:39
Drzim fige da ga sto prije pronadete!!!
31.08.2012 | 09:52
Neovisno o tome što ja mislim o ovom, podsjećam da je ovaj forum ciljano namijenjen evidenciji ukradenih uređaja. Ovakvo širenje teme (protiv kojeg u pravilu nismo) na ovakvom specfiičnom mjestu zamagljuje tu svrhu i otežava traženje onima koji imaju dobru volju pomoći.

Zato molim da eventualne sociološke aspekte diskutirate u forumu Razno. Hvala.
02.11.2013 | 14:46
Poštovani, Jabučnjaci !!!!!

Prošlo je točno 1 godina i 2 mjeseca (31.10.2013.), ali naš iPhone4,16GB
nije nađen niti vraćen. Podršku niti jedne institucije, nismo dobili,niti
interes oko potrage. Osim zanimljivog komentara , jednog starijeg gospodina, cit."Gospođo, kradu se djeca i nestaju ljudi, pa ih nitko ne traži......" zaključak je savim jasan......no,"nada zadnja umire", pa ako
je netko "izgušta" taj mobitel i želi ga vratiti , eto mi mu se još nadamo.Pozdrav svima koji su odvojili svoje vrijeme za ovaj slučaj
i pružili nam utjehu.
02.11.2013 | 15:45
Čudno da nije pronađen putem policije. Oni takve krađe rješavaju vrlo stručno, relativno brzo i uz visoku profesionalnost. Imam najbolje iskustvo i mogu ih samo pohvaliti. Moj su pronašli brzo i bili su beskrajno ljubazni. Moguće da niste imali račun ili ih je "prošla volja" kada su vidjeli da je to tek skupa igračka 11-godišnjaka, a ne nečije sredstvo za rad.
02.11.2013 | 16:02
dpasaric kaže:
Čudno da nije pronađen putem policije. Oni takve krađe rješavaju vrlo stručno, relativno brzo i uz visoku profesionalnost. Imam najbolje iskustvo i mogu ih samo pohvaliti. Moj su pronašli brzo i bili su beskrajno ljubazni. Moguće da niste imali račun ili ih je "prošla volja" kada su vidjeli da je to tek skupa igračka 11-godišnjaka, a ne nečije sredstvo za rad.


Nadam se (iako je ta nada sve manja) da ipak ne živimo u državi gdje traganje za određenim uređajem ovisi o "procjeni" policije da li je riječ o nečijoj "igrački" ili "sredstvu za rad". Ako ti je otuđeno nešto što je zakonski tvoje, čega si vlasnik, onda se to treba tražiti bez obzira da li netko misli da ti to treba ili ne, jer takve procjene nisu, niti smiju biti njihov posao.
02.11.2013 | 17:00
Da ne razvijamo sad diskusiju u tom smjeru, sigurno u policiji nitko ne radi takve prosudbe, ali da prioritiziraju prijavljena kaznena djela - sigurno ih prioritiziraju. Ako ih nema dovoljno, a velik je broj težih kaznenih djela koja treba riješiti, ukradenim mobitelom se sigurno nisu bavili. Upisali su ga u kompjuter, ako slučajno naleti sam, i to je to.
02.11.2013 | 17:42
Nisam ni mislio na usporedbu "kradja iPhone-a - teze kazneno djelo". Naravno da u tom slucaju iPhone nema prioritet, govorio sam samo o tome da ne bi trebali, sto vjerojatno i ne rade, donositi odluke ciji iPhone je "vrijedan" pronalazenja.
30.11.2013 | 18:18
ja koristim ovo vec dosta dugo: preyproject.com/

jednostavno instalirajte na svoj mob i kad se dogodi tako nesto ukljucite ga prvo slika sliku sa kamerom te vam je salje na mail,kao drugo locira vam u centimetar gdje se mobitel nalazi
 • Stranica:
 • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 2 minuta
 • zkap: instalirao 13 na iPhone i betu na iPad, sve radi uredno. Dosta je brz OS.
 • zabac: Ne bude pomoglo.
 • Dijete: doduse ne znam kak je sa hrvatskim
 • Dijete: al "klizno" tipkanje radi super, brijem da ce pomoc ljudima koji puno tipfeleriraju :)
 • Dijete: ma nece ga pocistit nikad :) Adobe im je novi uzor...
 • zabac: G, g je trebalo biti.
 • smayoo: E, da. Te breške su zaj**ana stvar... :D
 • zabac: Nikad pred rudo. Ovo je univerzalno pravilo, novo je nedovoljno testirano i neka drugi razmišljaju o breškama.
 • dpasaric: Nema šanse da idem na 13 dok oni to malo ne počisti prvih desetak dana... :)
 • Dijete: davanje sanse njima da me iznenade da nisu izbacili van poluproizvod...
 • Dijete: stvar percepcije...
 • JOHN: A zašto toliko forsirate nadogradnju? Razumijem da mami, ali gotovo uvijek treba čekati ispravak
 • Zdravac: Sretan rođendan! :)
 • smayoo: HEPI BRRRZDEJ PIKENPOUK!!! :D
 • dpasaric: Ako ste večeras u gradu (Rijeci), svratite iza 20 sati kod nas PEEK POKE na skromnu proslavu 12-tog rođendana! Ne planiramo ništa posebno, ali bit će torte, cuge i dobrog društva. Tko ima klince mogu se igrati na retro konzolama.
 • Dijete: ne znam kak vama, al meni je trinajstica na sedmici jako bagovita... najvise problema imam sa tastaturom... vjerojatno je vise problem sto aplikacije nisu prilagodjenje jos, ali mi je naporno kad mi ode gore pa kad se ne pojavi...
 • kupus: arcade sada samo na ios13, ceka se pravi punokrvni release za osx :)
 • BigMac: Nakon običnog Liona dogurao sam do Mojave na Mac Pro 5.1
 • ELITEBOOK: Pozdrav, je li jos netko ima problem sa prelijevanjem boja u dark mode-u. Naime kada brzo scrolam ukoliko je na ekranu crna boja dolazi do prelijevanja na rubovima slike u nekakvu plavu boju.
 • rusty: Arcade je pun pogodak
 • stefanjos: Napisem clanak definitivno!
 • Zdravac: stefanjos, ajd javi kakve su igrice, može i tema u forumu. Inaće ne igram, ali ovo bi moglo biti onak, za "ubiti dosadu" perfektno!
 • Soffoklo: Jedna od super stvari o kojoj se nije puno pričalo kod predstavljanja novog iPhonea: "iPhone 11 Audio Zoom Annihilates Note 10 Zoom-In Mic" - [link]
 • stefanjos: instalirao i aktivirao apple arcade free trial da isprobam!
 • drlovric: Konacno dark mode, da ne zavidim vise ukucanima na prekrasnom Samsung experience :)
 • big_mac: ios 13 je vani
 • razjaren: Hvala na informaciji @smayoo
 • smayoo: Ako prodaješ, onda u Hardver ponuda
 • razjaren: ovo "ukoju" .. piše u koju :)
 • razjaren: bok, može li sa mala pomoć ... dao bih oglas za iMac .. Pitanje glasi: Ukoju podkategoriju staviti taj oglas? hvala
 • energyman: The iPhone 11 may have an extra 2GB of RAM dedicated to the camera. [link]
 • Soffoklo: The iPhone 11 Pro vs. The Competition (s tim da s kasnijim updateima iOS-a dolazi Deep Fusion) - [link]
 • Soffoklo: Pričekat ću iOS 13.1 koji će biti vani kroz mjesec dana.
 • drlovric: ma veceras oko 9-10. To bude oko 1-2PM po Eastern time...
 • big_mac: to znam al sam mislio da se zna i u kolko sati?
 • energyman: danas
 • big_mac: Kada se ocekuje pustanje ios13?
 • Renzo: Od Ekonomskog faksa do JM Elektronika, po škalinima, umro sam :)
 • energyman: Et osamo je trebalo cekati, dosla zena iz Varazdina po onaj moj iPhone. 2800, ko kuca.
 • Robert_84: njemu je to navika jer je on svoje tako nabavljao... i meni se nekada tesko naviknut na nase cijene...
 • m@xym: odgovorio :)
 • VanjusOS: našao..
 • VanjusOS: može pomoć - bila je tema bežičnih punjača za iPhone.. može li netko mi naći i dati link? Hvala unaprijed
 • m@xym: to je 'malo više' od 650-700 usd
 • m@xym: a 11-ica starta sa cijenom od 1000 USD
 • m@xym: 'nova' 8-ca sa 64 gb je 700 USD (protuvrijednost) ns domaćem tržištu
 • m@xym: drlovirc, ne možeš uspoređivati cijene iz USA sa europskim cijenama
 • drlovric: Koliko ti smatras da vrijedi 3-4 generacije unatrag rabljeni mobitel? Ako je 11 nova 650-700 dolara?
 • energyman: Zato jer me nervira takav mentalitet. Sve što prodajem okolo ekipa zabrije da bi im trebao dati skoro besplatno. KAd sam prodavao neakvu komodu, spustim čovjeku cijenu a on mi kaže a budete mi to onda i dopeljali u Dubrovnik (ja sam u zg). Pa mislim si jeo te
 • drlovric: Ti onda stavi cijenu koju zelis i koliko smatras da vrijedi, i jednostavno zaboravi na taj oglas. Ako se neko javi javi. Ako ne koristi novi mobitel i uzivaj u zivotu, star nek stoji u ladici. Cemu nerviranje? :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Novo u Appleu

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 0.70 Seconds

Provided by iJoomla SEO