Forum
Dobrodošao, Gost
Molimo Prijava ili Registracija.    Izgubljena lozinka?
iBook G4 i USB wireless adapter
Idi na dno Označenih tema: 0
TEMA: iBook G4 i USB wireless adapter
Posjetitelj
Poruka: 7
graphgraph

iBook G4 i USB wireless adapter prije 1 Godina, 8 Mjeseci Karma: 0  
Pozdrav svima,

konačno sam nabavio svoj prvi mac - ibook G4 12", toliko da mi posluži u sljedečih par mjeseci za neke manje zahtjevne stvari dok za posao na nebavim iMac 27". Počeo sam davno sa spektrumom, pa amiga, PC i sada sam siguran da ću uvijek nadalje birati apple mac.

Imam jedno pitanje: iBook G4 mi nema airport extreme karticu a htio bi ga osposobiti za wireless spjanje na web. na njemu je instaliran Os X 10.5. Tiger. Želio bi rješiti to putem USB wireless adaptera, probao sam do sada: Airlive WL-1600USB i joše jedan od D-Linka ali nisu radili. Airliveov piše na kutiji da radi na OS X i ima drivere za mac no nakon instalacije program nisam mogao pokrenuti niti je iBook prepoznao USB uređaj. Neznam dali je to zbog toga što imam noviji OS na njemu, iBook je dolazio izvorno s 10.3 Pantherom. Koji USB wireless adapter bi odgovarao za moj iBook G4 a da je u cijenovnoj kategoriji oko 150 kn i dali na nešto posbeno trebam obratiti pažnju kod instalacije?

Hvala unaprjed na odgovorima,
Goran
| Administrator je onemogućio pisanje neprijavljenim korisnicima.
Poruka: 119
graphgraph

iBook G4 i USB wireless adapter prije 1 Godina, 8 Mjeseci Karma: 5  
Mozda da narucis original s ebaya. Bilo ih je za 10ak dolara. Koliko se sjecam nije neki problem ugraditi (samo se digne tipkovnica, stroj ne treba rastavljati (barem na 14")
Pozdrav
Poruka: 1757
graphgraph

iBook G4 i USB wireless adapter prije 1 Godina, 8 Mjeseci Karma: 49  
Hm... 10.5 ti je Leopard a Tigar je 10.4 pa postoje razlike.Ako nešto instaliraš možda je razlika u verziji za jednog ili drugog.Provjeri koji točno koji OS imaš prije svega.

bok
 iMac 20"alu TimeCapsule iPhone4
Posjetitelj
graphgraph

iBook G4 i USB wireless adapter prije 1 Godina, 8 Mjeseci Karma: 0  
@ t_burgund - thx, evo baš sam to napravio, najbolje rješenje, dođe me manje od 10 baksa.

@ jzelko - je Leopard je, verzija 10.5.8. Koliko vidim radi OK s njim. Mada razmišljam dali bi bio bolje optimiziran, time i brži da ga stavim na Tigra. hm..
Poruka: 212
graphgraph

iBook G4 i USB wireless adapter prije 1 Godina, 8 Mjeseci Karma: 15  
probaj da nadjes ovaj...`D-LINK DWL-G122`ja sam ga kod mene u Srb platio oko 20 eura..i radi savrseno i na G3..G4..G5 mashinama.....a probao sam od Pantera do Leoparda.....radi i na XP..i na Linuxu...na Cd-u su svi potrebni drajveri.....pozdrav
www.nabava.net/d-link-bezicni-adapter-dwl-g122-usb__51524_p.php
-iPhone2g
-PowerBookG4 1.67...
-PowerMac G5 2.0 dual..
-MacPro 2x2.66 Ghz Dual Core Intel Xeon..
-AppleTv2+JB...
Poruka: 51
graphgraph

iBook G4 i USB wireless adapter prije 1 Godina, 8 Mjeseci Karma: 4  
iPlavonebo je napisao:
Pozdrav svima,

konačno sam nabavio svoj prvi mac - ibook G4 12", toliko da mi posluži u sljedečih par mjeseci za neke manje zahtjevne stvari dok za posao na nebavim iMac 27". Počeo sam davno sa spektrumom, pa amiga, PC i sada sam siguran da ću uvijek nadalje birati apple mac.

Imam jedno pitanje: iBook G4 mi nema airport extreme karticu a htio bi ga osposobiti za wireless spjanje na web. na njemu je instaliran Os X 10.5. Tiger. Želio bi rješiti to putem USB wireless adaptera, probao sam do sada: Airlive WL-1600USB i joše jedan od D-Linka ali nisu radili. Airliveov piše na kutiji da radi na OS X i ima drivere za mac no nakon instalacije program nisam mogao pokrenuti niti je iBook prepoznao USB uređaj. Neznam dali je to zbog toga što imam noviji OS na njemu, iBook je dolazio izvorno s 10.3 Pantherom. Koji USB wireless adapter bi odgovarao za moj iBook G4 a da je u cijenovnoj kategoriji oko 150 kn i dali na nešto posbeno trebam obratiti pažnju kod instalacije?

Hvala unaprjed na odgovorima,
Goran

Ovaj Airlive provjereno radi na powerbook g4.

EDIT: Na leopardu ofkors 10.5.8
Poruka: 119
graphgraph

iBook G4 i USB wireless adapter prije 1 Godina, 8 Mjeseci Karma: 5  
+ mislim da je airport/bluetooth combo kartica
Posjetitelj
graphgraph

iBook G4 i USB wireless adapter prije 1 Godina, 7 Mjeseci Karma: 0  
uh ipak sam se zeznuo, aiport extreme koji sam narucio je namjenjen za verziju ibooka s 1,33 GHz ja imam 1,2.. kupio sam D-LINK DWL-G122 - probat cu s njim.
Poruka: 51
graphgraph

iBook G4 i USB wireless adapter prije 1 Godina, 7 Mjeseci Karma: 4  
Plavo nebo pokusaj jos jednom sa airlive, radi ziher. Kupio ja djevojci ona ga sebi i nastimala, sumnjam da je nesto komplikovano.
Posjetitelj
graphgraph

ToriK je napisao:
Plavo nebo pokusaj jos jednom sa airlive, radi ziher. Kupio ja djevojci ona ga sebi i nastimala, sumnjam da je nesto komplikovano.

kupio sam već DWL-G122 v 5.0. i opet se zezam s driverima i nikako da prepozna USB. neznam kaj da radim.. jel zna možda netko?
Posjetitelj
graphgraph

prodan ibook (po kupovnoj cijeni)

kupljen macbook (po dobroj cijeni)

problem solved.

Idi na vrh

Novo na Jabučnjaku

Komentari

Prijava

Vikalica™

Poruka primljena: pred 2 sati, 36 min
  • BB: :)
  • metalni: hvala!
  • BB: Pogledaj u poruke :)
  • metalni: zanima me ili dan brown ili mario puzo
  • BB: A kako da znam što je tebi zanimljivo? Hoćeš 12. planet?
  • metalni: Ako imaš šta zanimljivo pošalji :)
  • BB: Ja sam našla svašta na engleskom, a ponešto i na hrvatskom, ali moram potražiti te linkove...
  • metalni: na hrvatskom
  • metalni: Da li tko zna gdje ima e-knjiga ili pdf-a beletristike za skinuti?
  • smayoo: Da
  • kinsif: ufff... :) thx! nego kratko pitanje, kad povucem timemachine backup, dali povlacim i update koji je bio na starom macu? 10.7.2 konkretno.
  • smayoo: jelda je sexy mala mašina? ;) Uživaj!
  • kinsif: stigao mini konacno! koje veselje :D
  • scarface32: john sto brzi oporavak ti zelim
  • john_st: hvala boris, hvala smayoo :)
  • smayoo: Samo hrabro, john_st! Sjeti se da uvijek može gore! ;)
  • boriskr: @john_st-želim ti da što prije možeš ležati kako hoćeš: na trbuhu, na glavačke, na oba ramena istovremeno. Puno sreće!
  • john_st: @boris - da, samo jednom. i to šta je najčudnije od svega, na ono na kojem sam operiran :eek: kad se okrenem na lijevi bok imam osjećaj ko da mi iznutrice plešu i dođe mi muka.
  • H2O: nekoliko puta ponovljeno 'clear browsing data' + quit chrome + start chrome izgleda da je izlječilo boljku
  • H2O: Riba, probao sam resetirati safari i obrisati cache, ali u chrome i dalje ne radi. u safariju ide ok, u chrome sve normalno osim na jabučnjakovim stranicama blokirava i izbacuje "Aw, Snap!"
  • Nikola_Kala: da ali ne nadjem ja to xD meni treba ako znas xD gledo sam ali ne nadem a i neda mi se traziti samo me zanima zna li tko !
  • BB: Ima, stavila sam ti tamo link :)
  • Nikola_Kala: ima koga ?
  • boriskr: john_st, samo na jednom?
  • H2O: jučer sam čuo na jednom predavanju da postoji nekakav problem oko virtualbox-a + "ostali OS" kad je Mac u pitanju jer se na Apple strojevima po licenčnim pravima ne smije koristiti non-Apple software. koliko ima u tome istine?
  • DrAle: @BB onda imaš pravo. Nedostaje odgovor za tvoj slučaj.
  • BB: @DrAle: ne slažem se - ne kupujem ništa, a odobri ih onaj tko ih nudi (npr. Cydia, BigBoss itd.). I nije to samo moj slučaj :)
  • DrAle: @BB OK, nisam baš u toku s time, znam da nekada nije bilo tako. BTW imaš odgovor "Da, zbog kupovine neodobrenih aplikacija", tu bi spadao tvoj slučaj. Nisu odobrene, no valjda mogu biti legalne.
  • BB: @DrAle: Jailbreak je legalan, odobravao ga Apple ili ne, a time onda i programi...
  • john_st: jeeeej mogu spavati na boku 8) a i rame popušta :roll:

Moraš biti prijavljen!

Prisutni jabučari

Prijavljeni: Bertone, kufalo, postar, saint, tetanus
Anonimaca: 33

Anketa

Jailbreakate li svoj iOS uređaj?

Apple novosti

0.1983