Posjetitelj
Poruka: 7
|
|
iBook G4 i USB wireless adapter prije 1 Godina, 8 Mjeseci
|
|
|
Pozdrav svima,
konačno sam nabavio svoj prvi mac - ibook G4 12", toliko da mi posluži u sljedečih par mjeseci za neke manje zahtjevne stvari dok za posao na nebavim iMac 27". Počeo sam davno sa spektrumom, pa amiga, PC i sada sam siguran da ću uvijek nadalje birati apple mac.
Imam jedno pitanje: iBook G4 mi nema airport extreme karticu a htio bi ga osposobiti za wireless spjanje na web. na njemu je instaliran Os X 10.5. Tiger. Želio bi rješiti to putem USB wireless adaptera, probao sam do sada: Airlive WL-1600USB i joše jedan od D-Linka ali nisu radili. Airliveov piše na kutiji da radi na OS X i ima drivere za mac no nakon instalacije program nisam mogao pokrenuti niti je iBook prepoznao USB uređaj. Neznam dali je to zbog toga što imam noviji OS na njemu, iBook je dolazio izvorno s 10.3 Pantherom. Koji USB wireless adapter bi odgovarao za moj iBook G4 a da je u cijenovnoj kategoriji oko 150 kn i dali na nešto posbeno trebam obratiti pažnju kod instalacije?
Hvala unaprjed na odgovorima,
Goran
|
|
Administrator je onemogućio pisanje neprijavljenim korisnicima.
|
Poruka: 119
|
|
|
|
Mozda da narucis original s ebaya. Bilo ih je za 10ak dolara. Koliko se sjecam nije neki problem ugraditi (samo se digne tipkovnica, stroj ne treba rastavljati (barem na 14"  )
Pozdrav
|
|
|
Poruka: 1757
|
|
|
|
|
Hm... 10.5 ti je Leopard a Tigar je 10.4 pa postoje razlike.Ako nešto instaliraš možda je razlika u verziji za jednog ili drugog.Provjeri koji točno koji OS imaš prije svega.
bok
iMac 20"alu TimeCapsule iPhone4
|
|
|
Posjetitelj
|
|
|
|
|
@ t_burgund - thx, evo baš sam to napravio, najbolje rješenje, dođe me manje od 10 baksa.
@ jzelko - je Leopard je, verzija 10.5.8. Koliko vidim radi OK s njim. Mada razmišljam dali bi bio bolje optimiziran, time i brži da ga stavim na Tigra. hm..
|
|
|
Poruka: 212
|
|
|
|
probaj da nadjes ovaj...`D-LINK DWL-G122`ja sam ga kod mene u Srb platio oko 20 eura..i radi savrseno i na G3..G4..G5 mashinama.....a probao sam od Pantera do Leoparda.....radi i na XP..i na Linuxu...na Cd-u su svi potrebni drajveri.....pozdrav
www.nabava.net/d-link-bezicni-adapter-dwl-g122-usb__51524_p.php
-iPhone2g
-PowerBookG4 1.67...
-PowerMac G5 2.0 dual..
-MacPro 2x2.66 Ghz Dual Core Intel Xeon..
-AppleTv2+JB...
|
|
|
Poruka: 51
|
|
|
|
|
iPlavonebo je napisao:
Pozdrav svima,
konačno sam nabavio svoj prvi mac - ibook G4 12", toliko da mi posluži u sljedečih par mjeseci za neke manje zahtjevne stvari dok za posao na nebavim iMac 27". Počeo sam davno sa spektrumom, pa amiga, PC i sada sam siguran da ću uvijek nadalje birati apple mac.
Imam jedno pitanje: iBook G4 mi nema airport extreme karticu a htio bi ga osposobiti za wireless spjanje na web. na njemu je instaliran Os X 10.5. Tiger. Želio bi rješiti to putem USB wireless adaptera, probao sam do sada: Airlive WL-1600USB i joše jedan od D-Linka ali nisu radili. Airliveov piše na kutiji da radi na OS X i ima drivere za mac no nakon instalacije program nisam mogao pokrenuti niti je iBook prepoznao USB uređaj. Neznam dali je to zbog toga što imam noviji OS na njemu, iBook je dolazio izvorno s 10.3 Pantherom. Koji USB wireless adapter bi odgovarao za moj iBook G4 a da je u cijenovnoj kategoriji oko 150 kn i dali na nešto posbeno trebam obratiti pažnju kod instalacije?
Hvala unaprjed na odgovorima,
Goran
Ovaj Airlive provjereno radi na powerbook g4.
EDIT: Na leopardu ofkors 10.5.8
|
|
|
Poruka: 119
|
|
|
|
+ mislim da je airport/bluetooth combo kartica 
|
|
|
Posjetitelj
|
|
iBook G4 i USB wireless adapter prije 1 Godina, 7 Mjeseci
|
|
uh  ipak sam se zeznuo, aiport extreme koji sam narucio je namjenjen za verziju ibooka s 1,33 GHz ja imam 1,2.. kupio sam D-LINK DWL-G122 - probat cu s njim.
|
|
|
Poruka: 51
|
|
|
|
|
Plavo nebo pokusaj jos jednom sa airlive, radi ziher. Kupio ja djevojci ona ga sebi i nastimala, sumnjam da je nesto komplikovano.
|
|
|
Posjetitelj
|
|
|
|
|
ToriK je napisao:
Plavo nebo pokusaj jos jednom sa airlive, radi ziher. Kupio ja djevojci ona ga sebi i nastimala, sumnjam da je nesto komplikovano.
kupio sam već DWL-G122 v 5.0. i opet se zezam s driverima i nikako da prepozna USB. neznam kaj da radim.. jel zna možda netko?
|
|
|
Posjetitelj
|
|
|
|
prodan ibook (po kupovnoj cijeni)
kupljen macbook (po dobroj cijeni)
problem solved.

|
|
|
|