Forum
Dobrodošao, Gost
Molimo Prijava ili Registracija.    Izgubljena lozinka?
pomoc, kupujem PowerMac G-5 1.6 a niš ne znam
Idi na dno Označenih tema: 0
TEMA: pomoc, kupujem PowerMac G-5 1.6 a niš ne znam
Poruka: 3
graphgraph

pomoc, kupujem PowerMac G-5 1.6 a niš ne znam prije 1 Godina, 8 Mjeseci Karma: 0  
Dobar dan, trebam Vasu pomoc, ako imate volje i zivaca:
ja sam Srecko, bavim se DTP-om- do sada isključivo na PC-u, a spremam se uskoro prijeci na Mac. Odlucio sam se na kupnju rabljenog PowerMac-a G5 1.6 (za 1.900 kn)pa me zanima moze li se na isti bezbolno instalirati CS_3 (P-shop,In-design, Ilustrator) i Freehand MX?
Naime, negdje sam procitao da to nije moguce pa se raspitujem kod znalaca.
Hvala unaprijed i srdacan pozdrav!
Srecko Skrinjaric (felixbox)
mob 091 593 0242
| Administrator je onemogućio pisanje neprijavljenim korisnicima.
Poruka: 1496
graphgraph

pomoc, kupujem PowerMac G-5 1.6 a niš ne znam prije 1 Godina, 8 Mjeseci Karma: 37  
Ne znam sto tocno zelis raditi na tom stroju ali bojim se da ti je to debelo presporo za nesto ozbiljnije u danasnje vrijeme. Da se razumijemo, to je (bio) krasan stroj ali ga je vrijeme jednostavno pojelo, ipak je to staro 6-7 godina. Opcenito kupovati non-intel stroj za ozbiljan posao IMO nije pametno ali ako vec ides na to uzmi barem dual g5 na 2ghz ili tako nesto a i to se da naci za jako pristojne novce.
iMac 20" White/C2D 2.16 GHz/3Gb >home
iBook 14"/G4 1.42Ghz/1Gb >home
Mac Pro 5,1/8 Core 2.4Ghz/GT120+FX4800/24Gb >work
iPhone4
Poruka: 1240
graphgraph

pomoc, kupujem PowerMac G-5 1.6 a niš ne znam prije 1 Godina, 8 Mjeseci Karma: 30  
Na taj stroj instaliraj Mac OS X 10.4 i Adobeov CS4 paket. Nabavi ram za njega i maksimalno ga nafilaj.

I za početak će biti dovoljno. A kad zaradiš dodatne pare, slobodno razmisli o nekom iMacu, ako već nećeš imati za Mac Pro.
graphgraph

pomoc, kupujem PowerMac G-5 1.6 a niš ne znam prije 1 Godina, 8 Mjeseci Karma: 0  
Hvala svima na odgovorima!
i-Mac otpada jerbo je frisko doselio Samsung T-2770 HD, a upravo pregovaram o MacPro Quad Xeon 2.66 za nekih 7k kn netto
Jos jednom zivjeli i svako dobro.
Srecko
Poruka: 1496
graphgraph

pomoc, kupujem PowerMac G-5 1.6 a niš ne znam prije 1 Godina, 8 Mjeseci Karma: 37  
Uzmi to ako ikako mozes, mislim bi ti cak i neki noviji Mini bio dovoljan ako ne radis nesto bijesno.
iMac 20" White/C2D 2.16 GHz/3Gb >home
iBook 14"/G4 1.42Ghz/1Gb >home
Mac Pro 5,1/8 Core 2.4Ghz/GT120+FX4800/24Gb >work
iPhone4
Poruka: 75
graphgraph

pomoc, kupujem PowerMac G-5 1.6 a niš ne znam prije 1 Godina, 8 Mjeseci Karma: 6  
Mislim da se u danasnje vrijeme neces usreciti brzinom i komotnim radom s tim strojem, pogotovo ako se radi o stroju s jednim procesorom...
Ono sto mozes napraviti je instalirati os 10.4 i Adobe CS2 paket, prosao bi i CS3, nafilati ga ramom (max ti je ako se ne varam 4Gb) i neko, ne bas dugo vrijeme raditi na njemu...
Ako ti je bas hitno i treba ti, onda ga kupi, moja preporuka je radje pricekati pa uzeti neki intel stroj, primjerice taj mac pro, a do tada ostati na PC-u
Poruka: 566
graphgraph

pomoc, kupujem PowerMac G-5 1.6 a niš ne znam prije 1 Godina, 8 Mjeseci Karma: 3  
Uzmi to (ako ikako možeš malo još spusti cijenu). Pripazi da ti čovjek od kojeg kupuješ da i original sistemske diskove koji su dolazili uz stroj. Ako ih nema, onda još malo spusti cijenu. Ako je taj stroj prije nekoliko godina bio u stanju izvršavati zadatke u DTP studiju, pitam ja zašto to ne bi mogao i danas. Ne mora baš vrtiti najnoviji CS5 (nit ga podržava), u CS3 i CS4 su se nekad isto radili prijelomi kao i danas, stoga ne vidim razloga u nekom napumpavanju performansi. Usput rečeno na poslu imamo par komada G4 sa 1,5 GB RAM-a, instaliran CS3 - sve leti i radi ko sat. Primjera radi dvojica kolega rade još uvijek prijelom na G3 strojevima od 450 MHz - i sve izlazi van na vrijeme. Prijelom se radio prije 10 godina - radi se i danas. Govorim o poslu. ne o modi. Moda dolazi kasnije, kad se nešto i zaradi. Novo je lijepo i dobro, naravno ali novo i košta. Samo ti to uzmi, no prije obavezno dobro pregledaj i testiraj stroj pomoću hardware testa. Ja bih osobno za taj stroj dao najviše 200 eura i pivo da plati. Sretno!!!
MacMini 2.26, Samsung SM2433, TimeMachine 1TB, iPhone 3G 8GB
Poruka: 787
graphgraph

pomoc, kupujem PowerMac G-5 1.6 a niš ne znam prije 1 Godina, 8 Mjeseci Karma: 27  
Dražen je napisao:
...
Potpisujem ... ne vidim kako G5 nafilan ramom može biti problematičan za DTP ?!?!

Daleko od toga da se uz trud to nemože zagušiti ... ali da se nemože na tome raditi ... baš i nije istina.
Ja bi ovog G5 uzeo pa kad vidiš da ti to odgovara (OSX) ... a istovremeno budeš trebao jači stroj, onda kupi nešt jače.
mbp
Poruka: 1240
graphgraph

pomoc, kupujem PowerMac G-5 1.6 a niš ne znam prije 1 Godina, 8 Mjeseci Karma: 30  
felixbox je napisao:
iMac otpada jerbo je frisko doselio Samsung T-2770 HD, a upravo pregovaram o MacPro Quad Xeon 2.66 za nekih 7k kn netto

Pa čuj, možda nisi znao, no na iMaca možeš spojiti i taj Samsung, pa da ti iMac bude dodatni monitor sastrane, za palete ili nešto...

Ali inače, ako možeš, uvijek preporučam Pro strojeve za posao. No velim, i iMac će te usrećiti, mnogo više nego neki stroj star 5 godina
Poruka: 51
graphgraph

pomoc, kupujem PowerMac G-5 1.6 a niš ne znam prije 1 Godina, 8 Mjeseci Karma: 4  
Pozdrav, ako imas nekoga u BiH ovaj ti je cirka 270 eura

www.pik.ba/artikal/418115/g5-dual-1-8ghz/

EDIT: ne prodajem ja ali sam kupio od tog prodavaca imac prije 8 mjeseci i sve je ok
Poruka: 75
graphgraph

pomoc, kupujem PowerMac G-5 1.6 a niš ne znam prije 1 Godina, 8 Mjeseci Karma: 6  
ToriK je napisao:
Pozdrav, ako imas nekoga u BiH ovaj ti je cirka 270 eura

www.pik.ba/artikal/418115/g5-dual-1-8ghz/

EDIT: ne prodajem ja ali sam kupio od tog prodavaca imac prije 8 mjeseci i sve je ok

Mi smo prije 2 godine od istog prodavaca uzeli dva stroja, i stvarno o njemu mogu reci samo najbolje...
Poruka: 351
graphgraph

pomoc, kupujem PowerMac G-5 1.6 a niš ne znam prije 1 Godina, 8 Mjeseci Karma: -11  
samo intel
Mac Pro, iPad,iPhone 4
graphgraph

pomoc, kupujem PowerMac G-5 1.6 a niš ne znam prije 1 Godina, 7 Mjeseci Karma: 0  
Hvala svima na odgovorima i dobroj volji za savjete!
Javljam da sam upravo u gepek Honde stavio sljedece:
MacPro Quad Xeon 2.66GHZ / 3GB RAM / 250GB 3GB/s SATA HDD,GeForce 8800GT + tipk + mighty m.+ snow leopard.
Sve direktno iz "Istyle" store-a, Vlaska 60 - sluzio kao demo racunalo pa ga dobio za 8k kn sa PDV-om - garancija 90 dana), cime pocinje moj (hope so) ljubavni odnos sa Mac-om!
Zivi i zdravi bili,
Srecko
Idi na vrh

Novo na Jabučnjaku

Komentari

Prijava

Vikalica™

Poruka primljena: pred 4 sati, 24 min
  • BB: :)
  • metalni: hvala!
  • BB: Pogledaj u poruke :)
  • metalni: zanima me ili dan brown ili mario puzo
  • BB: A kako da znam što je tebi zanimljivo? Hoćeš 12. planet?
  • metalni: Ako imaš šta zanimljivo pošalji :)
  • BB: Ja sam našla svašta na engleskom, a ponešto i na hrvatskom, ali moram potražiti te linkove...
  • metalni: na hrvatskom
  • metalni: Da li tko zna gdje ima e-knjiga ili pdf-a beletristike za skinuti?
  • smayoo: Da
  • kinsif: ufff... :) thx! nego kratko pitanje, kad povucem timemachine backup, dali povlacim i update koji je bio na starom macu? 10.7.2 konkretno.
  • smayoo: jelda je sexy mala mašina? ;) Uživaj!
  • kinsif: stigao mini konacno! koje veselje :D
  • scarface32: john sto brzi oporavak ti zelim
  • john_st: hvala boris, hvala smayoo :)
  • smayoo: Samo hrabro, john_st! Sjeti se da uvijek može gore! ;)
  • boriskr: @john_st-želim ti da što prije možeš ležati kako hoćeš: na trbuhu, na glavačke, na oba ramena istovremeno. Puno sreće!
  • john_st: @boris - da, samo jednom. i to šta je najčudnije od svega, na ono na kojem sam operiran :eek: kad se okrenem na lijevi bok imam osjećaj ko da mi iznutrice plešu i dođe mi muka.
  • H2O: nekoliko puta ponovljeno 'clear browsing data' + quit chrome + start chrome izgleda da je izlječilo boljku
  • H2O: Riba, probao sam resetirati safari i obrisati cache, ali u chrome i dalje ne radi. u safariju ide ok, u chrome sve normalno osim na jabučnjakovim stranicama blokirava i izbacuje "Aw, Snap!"
  • Nikola_Kala: da ali ne nadjem ja to xD meni treba ako znas xD gledo sam ali ne nadem a i neda mi se traziti samo me zanima zna li tko !
  • BB: Ima, stavila sam ti tamo link :)
  • Nikola_Kala: ima koga ?
  • boriskr: john_st, samo na jednom?
  • H2O: jučer sam čuo na jednom predavanju da postoji nekakav problem oko virtualbox-a + "ostali OS" kad je Mac u pitanju jer se na Apple strojevima po licenčnim pravima ne smije koristiti non-Apple software. koliko ima u tome istine?
  • DrAle: @BB onda imaš pravo. Nedostaje odgovor za tvoj slučaj.
  • BB: @DrAle: ne slažem se - ne kupujem ništa, a odobri ih onaj tko ih nudi (npr. Cydia, BigBoss itd.). I nije to samo moj slučaj :)
  • DrAle: @BB OK, nisam baš u toku s time, znam da nekada nije bilo tako. BTW imaš odgovor "Da, zbog kupovine neodobrenih aplikacija", tu bi spadao tvoj slučaj. Nisu odobrene, no valjda mogu biti legalne.
  • BB: @DrAle: Jailbreak je legalan, odobravao ga Apple ili ne, a time onda i programi...
  • john_st: jeeeej mogu spavati na boku 8) a i rame popušta :roll:

Moraš biti prijavljen!

Prisutni jabučari

Prijavljeni: Ady, BB, culo23, Hackerivs
Anonimaca: 34

Anketa

Jailbreakate li svoj iOS uređaj?

Apple novosti

0.197