Forum
Dobrodošao, Gost
Molimo Prijava ili Registracija.    Izgubljena lozinka?
premještanje aplikacija...
Idi na dno Označenih tema: 0
TEMA: premještanje aplikacija...
Poruka: 13
graphgraph

premještanje aplikacija... prije 1 Godina, 10 Mjeseci Karma: 0  
mac mini,10.6.3-dali je moguće već instalirane aplikacije premjestiti na neko drugo mjesto bez nekih neželjenih posljedica,npr. program koji je instaliran u apps folder premjestiti na neko drugo mjesto unutar apps foldera ili na neko drugo mjesto na disku,nevezano jesu li to programi koji dolaze sa instalacijom os-a ili stavljeni naknadno,ako netko ima savjet na što pripaziti ako i uopće,neka komentira...hvala
| Administrator je onemogućio pisanje neprijavljenim korisnicima.
Admin
Poruka: 4305
graphgraph

premještanje aplikacija... prije 1 Godina, 10 Mjeseci Karma: 154  
U pravilu - da, bez ikakvih problema. Samo loše pisane aplikacije traže da su baš tamo. No, čak i tada se tome može doskočiti tako da se ostavi njihov alias u Applications folderu.

Uostalom probaj - bezbolno je! Ako neka ne radi, samo je vrati nazad!
Poruka: 13
graphgraph

premještanje aplikacija... prije 1 Godina, 10 Mjeseci Karma: 0  
to sam i pretpostavljao ako je već aplikacija nekakvog image tipa...pošto mi je apps folder već nakrcan svime i svačim vrijeme je da stvorim malo reda u svemu tome...hvala na odgovoru
Admin
Poruka: 4854
graphgraph

premještanje aplikacija... prije 1 Godina, 10 Mjeseci Karma: 176  
U načelu jako su rijetke aplikacije koje mare za to gdje se nalaze. Međutim - defaultne sistemske aplikacije koje su instalirane sa sistemom u /Applications nije uputno micati jer system update kada ih updatira očekuje da se nalaze u /Applications i onda nakon updatea u /Applications imaš samo elemente koji su stigli sa updateoma drugdje ostane aplikacija...
Poruka: 787
graphgraph

premještanje aplikacija... prije 1 Godina, 10 Mjeseci Karma: 27  
nije li problem sa opcenito vecim aplikacijama poput photoshopa, final cuta i sl. Ove koje instaliramo putem mađioničara?
mbp
Admin
Poruka: 4854
graphgraph

premještanje aplikacija... prije 1 Godina, 10 Mjeseci Karma: 176  
Ne bi trebao biti. Iz mojkeg iskustva problem je uglavnom sa defaultnim koje dolaze sa sistemom u /Applciations. I to ne zato jer ih ne možeš preseliti (nema s tim problema), nego zato jer updater i dalje očekuje da su u /Applications. Ne sjećam se kada sam imao zadnji put problem sa aplikacijom koja zahtjeva biti u /Applications. Mislim da je ostao samo MAMP, ali iz uglavnom opravdanih razloga.
Poruka: 355
graphgraph

premještanje aplikacija... prije 1 Godina, 10 Mjeseci Karma: 4  
Kako stoji stvar sa premještanjem aplikacija koje su instalirane pod drugim sistemom? Danas sam instalirao Snježnog, a na drugoj particiji imam običnog leoparda, pa prije brisanja te particije, rado bi preselio neke aplikacije.
kompjuterana.blog.hr

- mac mini, mali ali vrijedan -
Moderator
Poruka: 6136
graph

premještanje aplikacija... prije 1 Godina, 10 Mjeseci Karma: 146  
Ja sam probavao nešto slično i moj je zaključak sljedeći:

- aplikacije koje se instaliraju tako da samo .app odvučeš iz .dmg u Applications možeš prevlačiti odavde onamo, kako god ti padne na pamet. Jedini problem koji možeš primjetiti je da ih nakon toga možda moraš ponovno registrirati za njihove dokumente. Na primjer, koristiš VLC za otvaranje WMV filmova i registriran je za to dako da by default dvoklik na WMV poziva VLC. Nakon što premjestiš VLC, ovo ti više ne radi dok ne napraviš ponovnu registraciju.

- aplikacije koje se instaliraju pomoću .pkg ili .mpkg (npr. NeoOffice) možeš premiještati, uglavnom sve radi, ali nekad za nešto poblesave jer im u nekoj .plisti piše lokacija neke njihove support fajle koja više nije tako (s cijelim packageom si je odvukao nekamo drugamo).

- ovo što je Riba spomenuo - aplikacije koje imaju neku vrstu automatskog updatea - mogu ti napraviti rusvaj.
smayoo.blog.hr
3C & Qchine o životu, svemiru i svemu ostalom...
Poruka: 355
graphgraph

premještanje aplikacija... prije 1 Godina, 10 Mjeseci Karma: 4  
Primjetio sam da nije to vise samo tako.

Probao sam prebaciti motion, pa sam mu isprebacivao one sve key... (kako li se vec zovu) fajle, prema porukama koje je prijavljivao, ali na kraju opet stanga...

Ma budem ja to preorao i ispocetka zasadio. Glavno da mi snjesko fino radi i da prepoznaje svu memoriju (4G, pa makar se u 32bita dize...
kompjuterana.blog.hr

- mac mini, mali ali vrijedan -
Idi na vrh

Novo na Jabučnjaku

Komentari

Prijava

Vikalica™

Poruka primljena: pred 9 sati, 14 min
  • smayoo: Samo hrabro, john_st! Sjeti se da uvijek može gore! ;)
  • boriskr: @john_st-želim ti da što prije možeš ležati kako hoćeš: na trbuhu, na glavačke, na oba ramena istovremeno. Puno sreće!
  • john_st: @boris - da, samo jednom. i to šta je najčudnije od svega, na ono na kojem sam operiran :eek: kad se okrenem na lijevi bok imam osjećaj ko da mi iznutrice plešu i dođe mi muka.
  • H2O: nekoliko puta ponovljeno 'clear browsing data' + quit chrome + start chrome izgleda da je izlječilo boljku
  • H2O: Riba, probao sam resetirati safari i obrisati cache, ali u chrome i dalje ne radi. u safariju ide ok, u chrome sve normalno osim na jabučnjakovim stranicama blokirava i izbacuje "Aw, Snap!"
  • Nikola_Kala: da ali ne nadjem ja to xD meni treba ako znas xD gledo sam ali ne nadem a i neda mi se traziti samo me zanima zna li tko !
  • BB: Ima, stavila sam ti tamo link :)
  • Nikola_Kala: ima koga ?
  • boriskr: john_st, samo na jednom?
  • H2O: jučer sam čuo na jednom predavanju da postoji nekakav problem oko virtualbox-a + "ostali OS" kad je Mac u pitanju jer se na Apple strojevima po licenčnim pravima ne smije koristiti non-Apple software. koliko ima u tome istine?
  • DrAle: @BB onda imaš pravo. Nedostaje odgovor za tvoj slučaj.
  • BB: @DrAle: ne slažem se - ne kupujem ništa, a odobri ih onaj tko ih nudi (npr. Cydia, BigBoss itd.). I nije to samo moj slučaj :)
  • DrAle: @BB OK, nisam baš u toku s time, znam da nekada nije bilo tako. BTW imaš odgovor "Da, zbog kupovine neodobrenih aplikacija", tu bi spadao tvoj slučaj. Nisu odobrene, no valjda mogu biti legalne.
  • BB: @DrAle: Jailbreak je legalan, odobravao ga Apple ili ne, a time onda i programi...
  • john_st: jeeeej mogu spavati na boku 8) a i rame popušta :roll:
  • DrAle: @BB da, u stvari je zanimljivo pitanje jesu li besplatni legalni programi legalni ako se skidaju sa kanala kojeg Apple nije odobrio
  • BB: Da, zbog besplatnih LEGALNIH programa :)
  • Riba: Problem sa logiranjem i Safarijem je poznat godinama.
  • Boškardin: :) Reset Safari i Empty Casche
  • amsterdamxx: @cariblanco..i meni Safari stalno trazi ponovo logovanje...na Snou...
  • DrAle: @BB sada me baš zanima koji bi to odgovor bio, a koji nije među ponuđenima?
  • BB: Ova dolje anketa ne nudi odgovor koji bih ja kliknula :(
  • Riba: H2O, probaj Reset Safari i obrisi cache.
  • cariblanco: ok ty
  • smayoo: koristi neku drugu surfalicu umjesto Safarija
  • cariblanco: svaki put kad dođem na forum,moram se logirati...jel to normalno ili ne?
  • cariblanco: pozdrav svima iz vruće costarice
  • H2O: ove tri tockice su razne stranice unutar foruma
  • H2O: i svugdje je »Klikni!«
  • H2O: crveni popis na Console je dugačak, ali na svima isto: Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (NOT FOUND)

Moraš biti prijavljen!

Prisutni jabučari

Prijavljeni: amsterdamxxx, CooL, drlovric, rusty
Anonimaca: 35

Anketa

Jailbreakate li svoj iOS uređaj?

Apple novosti

0.1942