Svjeze peceno switchersko mlado meso :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Svjeze peceno switchersko mlado meso :)


12.03.2009 | 13:07
dpasaric je napisao:
1. Otvori prozor i namjesti ga kako želiš. Onda ga za CMD+W zatvori. Idući put kada ga otvoriš biti će tih proprocija i na toj lokaciji. To "drži vodu", ali to radi samo za zadnji prozor i zadnji prozor po disku ili ovako neka čudna kombinacija. Nekada, u starom OS X Classic svaki prozor je sa sobom nosio baš sve informacije i meni je to bila jedna od super odlika Maca. Npr. ubaciš stick koji nisi koristio godinu dana i on zna kakav si prozor na njemu imao otvoren i kojem view modeu, pamtio je čak poziciju svake ikone točno na pixel. Prelaskom na OS X tu su ukinuli. Smatram da je to minus, ali valjda su imali neki razlog iako nisam nikada našao suvislo objašnjenje zašto.

2. Nešto ne štima jer nema šanse se da stroj išta radi 30 sekundi kada staviš USB stick ili DVD. Nema nikakvog čekanja, sigurno. Ja to nisam nikada susreo.

Je li netko drugi vidio takvu situaciju i što je bio uzrok?


1. Hmm, no dobro, nije bas kriticno to...

2. Neznam o cemu se radi, ja sam ustekao USB i isao pokrenuti Text Edit iz Spotlighta, medjutim nisam mogao, kad se otvorio Spotlight pisalo je pri dnu nesto kao "Indexing file... neki fajl s USB-a" i to je nakon nekih 30-ak sekudni proslo, dalje sve normalno.

3. http://wakaba.c3.cx/s/apps/xee.html Pronasao sam izvrstan, jednostavan i brz preglednik slika Xee Savrsen program.

4. Kako u iTunesu ugasiti da povlaci Covere ili bilokakve informacije o pjesmama s Interneta, svaki put kad dodam 100-tinjak pjesama ili vise u Library zasteka mi komp. Mogu mislit sto bi bilo kad bi dodao cijelu kolekciju od 15-ak tisuca pjesama odjednom... Dakle, kako ugasiti tu opciju?

5. Preporucite neki dobar newsreader. Recimo nest kao Thunderbird, samo da ima dobru podrsku za binaries grupe.

hvala!

bok!
12.03.2009 | 13:38
1. POgledaj malo Fiwi, ja to ponekad koristim.
2. Nije idealno jer opet moras spojiti removable disk, ali mozda pomogne za neke stavri. Ako kreiras file .metadata_never_index u rootu diska, taj disk nece biti indeksiran od strane Spotlighta. Inace se slazem, removable diskove ne bi trebao indeksirati po defaultu...
4. Imas opciju u Preferencesima u Store tabu gdje to mozes iskljuciti...znam da je nekad bila opcija "Connect automatically to Internet as needed", ali izgleda da je vise nema.
5. Hm, za bineries je vjerojatno najbolji Unison, medjutim nije besplatan.
12.03.2009 | 13:47
2. Da, onda ako spojim sad neki stick i pocne mi opet indeksirat tako, moram cek dok zavrsi to, dok stignem ubacit taj fjile u root diska. Moracu probat doduse, mozda bude radilo bez toga s drugim stickovima... jer s ovim jednim kojeg sam spojio sam imao problem. Sto god pobrisem s njega, uvijek je slobodno 1,6MB, bar tako pise, i nemogu iskopirat nista na njega...

4. Mislio sam da je proradilo, ali ne.

http://www.uti-zadar.hr/qm/Picture_2.png

http://www.uti-zadar.hr/qm/Picture_3.png

Ovako je podeseno...

http://www.uti-zadar.hr/qm/Picture_4.png

U cem je problem? I sto je najbolje, opce ne skine covere, tj u cowerflowu ih ne pokaze Ako ih vec skida sto ih ne ucita onda?

5. Probat cu, tnx.

bok!
12.03.2009 | 14:11
Hmm, u biti skidanje artworka mislis da radi samo ako imas iTunes Store account, inace ih ne skida. Ovo sto kod tebe radi jest da analizira postoji li artworg unutar mp3 ID taga da ga doda u library. I to je "Determining gapless playback" je standardni dio importa, mislim d aje najbolje pustiuti da to zavrsi ko0liko god trajalo, jer ce se to izvrtiti i tako samo jednom, nakon toga si na miru.
12.03.2009 | 14:13
"Processing Album Artwork" is iTunes organizing artwork and optimizing it for coverflow. Whenever you add new songs, with or without artwork, iTunes will scan the files and prepare them for coverflow. If you close iTunes before it has time to process everything, it will continue where it stopped the next time you open.

Mozda pomogne ako zatvoris Coverflow view?
12.03.2009 | 18:16
quadmachine je napisao:
2. Da, onda ako spojim sad neki stick i pocne mi opet indeksirat tako, moram cek dok zavrsi to, dok stignem ubacit taj fjile u root diska.


Evo sad sam probao kod sebe. Spotlight zaista indeksira USB stick, ali mene to ne ometa da koristim spotlight najnormalnije. Štoviše, ako uklikam iksić na desnom kraju polja za unos u spotlight, prekine indeksiranje. U svakom slučaju, prekinuo ili ne, ne moram čekati da indeksiranje završi.
12.03.2009 | 18:20
Riba je napisao:
2. Nije idealno jer opet moras spojiti removable disk, ali mozda pomogne za neke stavri. Ako kreiras file .metadata_never_index u rootu diska, taj disk nece biti indeksiran od strane Spotlighta.


Vjerojatno se isti efekt može postići i na drugi način - System Preferences / Spotlight / Privacy pa onda u listbox odvući mountane diskove koje ne želimo indeksirati (možda se svodi na istu stvar...).
12.03.2009 | 18:25
Quadmachine, čini mi se da si, kao i ja, pomalo "control freak". Ja sam isto emotivno vezan za Unix i najsretniji sam kad znam gdje je skripta koju mogu fine-tunirati da sve radi točno onako kako sam ja zamislio. Ali fakat je da sam na Macu sreo dosta stvari koje su riješene bolje (elegantnije, ergonomskije, efikasnije, jednostavnije...) nego što sam ja zamislio ili navikao.

Jednostavno - koristiti Mac je jedno više opušteno iskustvo. Ako se boriš protiv toga, frustracija je neizbježna.
12.03.2009 | 18:32
smayoo je napisao:

Vjerojatno se isti efekt može postići i na drugi način - System Preferences / Spotlight / Privacy pa onda u listbox odvući mountane diskove koje ne želimo indeksirati (možda se svodi na istu stvar...).

Ovo radi bez greske! Bas sam nedavno dragnuo usb stick jer me je isto zivciralo sto indexira svaki put a ako imam gore puno fileova onda to i traje.
12.03.2009 | 20:14
quadmachine je napisao:
Ispricavam se sto sam bezobrazan pa nemam iPhone i iPod da ih sinkroniziram s iTunesima dok frigam iJaja u iKuhinji, a intenzitet iPlamenika je eksli plugin za vizualizaciju od iTunesa, koji takodjer skuplja podatke o mom trenutnom raspolozenju kako bi dinamicki promjenio playlistu u kojoj ne postoji queue, u nesto sto ja sad zasigurno zelim slusati, jer iTunes ima iCitanjeMisli tehnologiju s kojom to uspije predvidjeti, pa nema potrebe da JA sam sebi odredjuem sto cu da slusam, kad to vec iTunes moze...







LOOOOOOOOOLLLLLLLL
12.03.2009 | 20:39
Imaš Amarok i na Macu ...... a i sve ostalo kaj ti fali ili ti se čini da je bolje u Linuxu imaš i na Macu ..... probaj Fink
12.03.2009 | 21:10
Mah, odlucio sam misliti drugacije lol Pa cu da se ipak pokusam prilagoditi Macanu...

Enivej, za spojit disk na Minija treba mi nekakva usb ladica... Koju bi preporucili, bi li svaka ladica u pravilu trebala raditi, ima neka koja podrzava usb i fw800? fw je kao brzi jelte...

hvala!
bok!
12.03.2009 | 21:40
Mene kao, nedonošće staro 2 mj., trenutno jedino nervira, kad upalim oni smeche od w...., pa cekam tipa 5 min da mi digne sustav, pa onda jos 10 da ucita sve u tray, pa da mi pokrene globtrroter, pa da otvori outllok, da vidim hebeni mail, mislim stvarno zapanjujuce iskustvo.
Dakle zasto ne mogu staviti duzi sig u potis od iphonea treba mi za disclamer
12.03.2009 | 21:44
e da znam odgovor na svim ostalim smartphonima nisam mogao staviti nikakav,
inace si videl tunesima DJ mislim onak zgodno je.
Da na foobaru sam najvise volio kad mi na athlonu s 2 gb rama, treba cca 1 min da se pokrene kao da palim maxtv
12.03.2009 | 22:24
Kako to misliš - na ostalim smartphonima nisi mogao staviti nikakav?

Ja na P1 imam obični ili html sig proizvoljne duljine.
13.03.2009 | 03:13
na P990i, i p910, te na njoki 6120c, sam mogao staviti samo, kraci tipa
S.p.
ime i prezime
bla lan
bla.
meni konkretno zbog disclamera ono ovaj mail namijenjen je samo imenovanom primatelju..., e to nestane ni blizu.
A to me pati jer sam na terenu, pa stalno moram cimat mailove, a stvarno mi win laptop ide na zivce, (mac je tu he he).
Tako da iphone koristim vise za nesluzbene mailove kojih pošaljem 3 tjedno. Šteta.
13.03.2009 | 10:28
@ quadmashine i ladica za externi HD

Ja još nisam kod nas uspio naći niti jedno FW800 kućište. Neka me netko uputi, ako griješim, ali kod nas se da nabaviti samo FW400. A kaj se tiče onog da je FW kao brži, je, brži je od USB i to osjetno. Posebno se to osjeti kad seliš jako puno toga (mudre li izreke:S ). Iako je po papirima USB 2.0 brži od firewirea, u praksi je FW brži. Nota bene, govorim o FW400 standardu. Dakle, FW800 koji je duplo brži od FW400 bi trebao razarati USB 2.0 i opet pod uvjetom da nađeš kućište koji podržava taj protokol
  • Law
  • Korisnik
  • 6
13.03.2009 | 11:48
quadmachine je napisao:
Enivej, za spojit disk na Minija treba mi nekakva usb ladica... Koju bi preporucili, bi li svaka ladica u pravilu trebala raditi, ima neka koja podrzava usb i fw800? fw je kao brzi jelte...

hvala!
bok!


Kod nas nećeš naći ladicu za HDD FW800, a usput ti je jeftinije kupiti ekterni disk sa FW800 nego sklapati sam eksterno kučište i HDD.
Kod nas koliko ja znam postoje:
1. WD Studio Edition My Book diskovi (500 GB, 1 TB i 2,5 TB )
2. Seagate FreeAgent Desk For Mac (1 TB i 2 TB )

Svi ovi diskovi su sa FW800, formatirani za Mac te sa softwareom za Mac OS X. Ja koristim WD od 1 TB i mogu reći da je za sada stvarno ok, usput se i po dizajnu paše sa iMac-om.
13.03.2009 | 12:03
Da skratimo ovo...

1) FW 800 kućište postoji, bio sam prije dao linkove, ali ne kod nas i papreno je!

2) Ne komplicirajte nego kupite gotov WD MyBook disk s USB i FW-om i vozi... mi ih imamo 3-4 i pokazali su se dobro.
13.03.2009 | 16:21
dpasaric je napisao:
Da skratimo ovo...

1) FW 800 kućište postoji, bio sam prije dao linkove, ali ne kod nas i papreno je!

2) Ne komplicirajte nego kupite gotov WD MyBook disk s USB i FW-om i vozi... mi ih imamo 3-4 i pokazali su se dobro.


OK, ma pitam onak ak vec ima bolje za istu cijenu, a ocito nema, ona cu uzet neku beze ladicu. Svakako cu uzet ladicu jer imam disk od 500GB pun, koji trebam spojit na maca, a ni nemam novaca za uzimat novi disk u ladici...

hvala.
bok!
14.03.2009 | 14:05
Jedno pitanje u vezi iTunesa. Kako pocistiti library od fajova koje sam izbrisao s diska? Daklem da pokrenem nest da skenira ponovo folder koji sam mu zadao i da mrtve unose brise.

Takodjer, kako dodati pjesmu u queue?

Kako natjerati iTunes da povuce cover albuma iz foldera u kojem se nalazi. Dakle u svakom folderu imam Cover.jpg. Kako natjerat iTunes da ga importa sam, da ne moram rucno dodavat za svaki album? Vidim da je to za neke uradio sam, a za ostale nije?

Pretpostavljam da ovakve osnovne funkcije iTunes ima?

hvala!
bok!
14.03.2009 | 16:12
Kako pocistiti library od fajova koje sam izbrisao s diska?


Ako se ne varam, pored vake pjesme koja ne postoji na disku se nalai usklicnik ili nesto sicno....samo sortiras po tome, selektiras i obrises. Moguce da ima bolji nacin ali davno sam to radio...
14.03.2009 | 16:45
1) Imaš skriptu koja briše sve iz baze što ti više nije na disku.

2) Pjesmu odvučeš u na listu koja svira.

3) iTunes službeno preuzima covere samo putem Storea. Cover uvijek možeš cut&paste u info u iTunesima. Imaš i widget koji to sam radi za svaki pjesmu koja svira (+ još doda i lyrcise). Ako imaš svičerski problem da seliš veliku bazu odjednom i sada bi svaki cover morao ručno pejstati, onda imaš third-party aplikaciju koja obavi to za tebe (također +riječi pjesme), isprobao sam je prije par godina i radilo je ok. Ne sjećam se kako se zvala. Meni to nikada nije trebalo jer bazu slažem uredno od početka i kada dobijem novi album nije mi bed pejstati jedan cover.
14.03.2009 | 17:03
Riba je napisao:
Kako pocistiti library od fajova koje sam izbrisao s diska?


Ako se ne varam, pored vake pjesme koja ne postoji na disku se nalai usklicnik ili nesto sicno....samo sortiras po tome, selektiras i obrises. Moguce da ima bolji nacin ali davno sam to radio...


Da, taj usklicnik je tu. Ali kako da sortiram po njemu? Kliknem li na column u kojem se nalazi otvori mi se Artworks sa strane, ali ne sortira po tome

bok!
14.03.2009 | 17:21
dpasaric je napisao:
1) Imaš skriptu koja briše sve iz baze što ti više nije na disku.

2) Pjesmu odvučeš u na listu koja svira.

3) iTunes službeno preuzima covere samo putem Storea. Cover uvijek možeš cut&paste u info u iTunesima. Imaš i widget koji to sam radi za svaki pjesmu koja svira (+ još doda i lyrcise). Ako imaš svičerski problem da seliš veliku bazu odjednom i sada bi svaki cover morao ručno pejstati, onda imaš third-party aplikaciju koja obavi to za tebe (također +riječi pjesme), isprobao sam je prije par godina i radilo je ok. Ne sjećam se kako se zvala. Meni to nikada nije trebalo jer bazu slažem uredno od početka i kada dobijem novi album nije mi bed pejstati jedan cover.


1) Moze link na nest takvo, da provjereno funkcionira? Prije nego odem googlat

2) To nije queue. Koliko sam shvatio iTunes opce nema tu funkciju uber player! Najblize tomu je iTunes DJ koji pruza kakvu takvu funkcionalnost... moram se zasad zadovoljit s tim.

3) A jel ima nacina da ja napravim account na Apple Storeu bez kreditne kartice, i da mi se ne naplacuje to skidanje covera. Jer mi je tlaka 900-tinjak covera rucno sad ubacivat... A cowerflow je bezveze bez covera

bok!
14.03.2009 | 17:29
1) Sada sam pogledao, zove se Remove Missing Tracks. Ne bih se iznenadio da to sada dolazi built-in u iTunesima, pa prvo provjeri da li ti je na izborniku, meni jest, ali se ne sjećam da li je to ona koju sam sam dodao ili ne.

2) Što je tebi queue? Koju funkcionalnost želiš?

3) Skidanje covera za albume koje nisi kupio oni, razumljivo, ne mogu dozvoliti. Kažem ti da pustiš third-party aplikaciju da ti to napravi. Ako obavi 80% posla super, ono malo lako dopuniš sam.
14.03.2009 | 18:17
900 covera, svaka cast!

Radis li ti u zivotu ista drugo osim sto downloadas i sortiras tu glazbu?

Stignes li ista od toga poslusati ili si jednostavno opcinjen time da imas vise glazbe od bilo kojeg susjeda?
14.03.2009 | 19:22
Hm, mozda imas pravo, ja ima relativno malu kolicinu mp3-ja pa sam ih vjerojatno tada uklonio rucno. Nadji tu skriptu koju Davor spominje...
14.03.2009 | 20:08
drlovric je napisao:
900 covera, svaka cast!

Radis li ti u zivotu ista drugo osim sto downloadas i sortiras tu glazbu?

Stignes li ista od toga poslusati ili si jednostavno opcinjen time da imas vise glazbe od bilo kojeg susjeda?


Oprosti sto jako volim slusat glazbu.

Ako te bas interesira jel stignem poslusat sto, evo ti moj last.fm profil pa se divi
http://www.last.fm/user/quadmachine

bok!
14.03.2009 | 20:41
dpasaric je napisao:
1) Sada sam pogledao, zove se Remove Missing Tracks. Ne bih se iznenadio da to sada dolazi built-in u iTunesima, pa prvo provjeri da li ti je na izborniku, meni jest, ali se ne sjećam da li je to ona koju sam sam dodao ili ne.

2) Što je tebi queue? Koju funkcionalnost želiš?

3) Skidanje covera za albume koje nisi kupio oni, razumljivo, ne mogu dozvoliti. Kažem ti da pustiš third-party aplikaciju da ti to napravi. Ako obavi 80% posla super, ono malo lako dopuniš sam.


1. Nasao sam nesto takvo "Remove Dead Tracks Super" i odradilo je posao kako treba. hvala.

2. Odaberem pjesmu u bilo kojoj playlisti i stisnem queue na nju, nakon sto zavrsi pjesma koja upravo svira na playlisti 1 recimo, odsvirat ce ta koju sam dodao u queue s playliste 2, a onda ce nastaviti dalje svirati s playliste 1. Bez da ja moram drag n dropat, i stavljat pjesmu koju zelim u drugu playlistu. Samo kliknem na pjesmu koju zelim i odaberem queue i to je to...

3. Nikako ne mogu izguglati neku aplikaciju za te covere A kad iTunes integrira te covere, oni su samo u iTunesu, ili "zakaci" za svaki mp3 nekakvu sliku ili nest takvo?

4. Ima li mozda keyboard shortcut, ili bi ga mogao napravit nekako, za pretrazivanje trenutne playliste. Dakle ono Search polje, u gornjem desnom kutu. Nekako mi je tlaka kliknut misem prvo tamo, pa onda pocet pisati, pa kad bi mogao nekim keyboard shortcutom prebaciti se tamo...


Moram primjetiti da mi najvise problema na Macu predstavlja sto je dana veca vaznost misu, nego tipkovnici, a ja preferiram skoro sve raditi na tipkovnici. Doduse cini mi se da se tu dosta toga moze customizirati samo jos nisam prokuzio

Enivej, hvala na strpljenju i pomoci za sada

bok!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 10 minuta
  • Kloba: Na Bačvicama, sorry
  • Kloba: Sjećam se. Spavali su u onom hotelu na Žnjanu. I ja sam tamo noćio jednom. Jako dobar hotel. Ko jučer da je bilo. Kako je Laušević rekao "Godine prođe, dan nikako". :)
  • drlovric: Prvi i zadnji put sam HR reprezentaciju gledao na Poljudu protiv Brazila. Davno je to bilo.
  • Kloba: I zaključno da se i ja priljučim - samo da se nešto novo i zanimljivo događa! :D
  • Kloba: Ma što se atmosfere tiče, nema do Poljuda. Još samo da nisu u svađi s HNS-om, svaka reprezentacija tamo se smrzne kada dođe. Samo šta ćeš kada kafići u koju zalaze Torcidaši otvoreno stavljaju znakove "ne poslužujemo osobe koje su došle gledati reprezentaciju". U tom stilu. Ne vole HNS nikako.
  • Kloba: Evo link [link]
  • Kloba: drlovric, pa spomenuo sam to ako ti je promaklo. Točnije, zacrtali su si da za 112. rođendan Hajduka (11. 02. 2023.) dosegnu probjku od 112 tisuća članova. A kako su ranije stigli sa 60 preko sto, nije bilo nerealno to očekivati. A po podacima za 2022., ako ne griješim, Real je imao 120 tisuća članova
  • drlovric: Ma nema veze, samo nek se nesto desava :D
  • cariblanco: Badava će trčati bili i plavi, kad će bijeli biti prvi ;)
  • drlovric: Poljud bi bio pun da je i duplo veci. Ne postoji na daleko losiji klub sa lojalnijim navijacima :)
  • drlovric: @Kloba: Hajduk ima 100 K clanova. Neki dan su pustili ulaznice u prodaju. Otvorio sam na 3 racunala, 7 browsera, logirao se u svaki (kao clan) da uspijem ugrabiit ulaznicu. I nisam uspio. Srecom je brat raido istu stvar u Njemackoj, pa nam je kupio on. Za 2h rasprodat stadion, serrver padao......lista cekanja po sat i po da udjes u sucelje da bi kupio kartu. I to sve ako si clan. Ostali nisu mogli
  • Kloba: Aha, hvala ti na informaciji!
  • Borisone: Ako imaš i LAN i WIFi aktivan na Mac-u, prioritet ti je po defaultu da promet ide prvo po LAN-u.
  • Borisone: To ti je propusnost WiFi-a usko grlo.
  • Kloba: Što se brzine neta tiče, kada laptop spojim LAN-om na ruter, iako mi je u postavkama i dalje Wi-Fi mreža kao opcija spajanja - brzina je 950 Mbps. Kada iskopčam LAN kabel, doslovno deset sekundi nakon ovog rezultata - brzina padne na 200 do 300 Mbps-a. Nije nam jasno! :D
  • Kloba: A Hajduk je ipak najtrofejniji i najstariji hrvatski klub. Bio bi red da se i oni vrate na staze stare slave. Zanimljivost mi je da imaju registriranih navijača više od 110 tisuća, u rangu Real Madrida. Respect, u svakom slučaju. :)
  • Kloba: Štose nogometa tiče, nisam pratio HNL osim u tekstovima pa ne znam tko je više zaslužio ove godine. Rijeka ili Hajduk. Ako je Rijeka dala više, neka bude Rijeka. Zarad one krađe kada ih je Gračan trenirao, ako se dobro sjećam.
  • Kloba: Star možda godinu dana, refurbished kupljen od A1.
  • Kloba: Mobitel je iPhone SE 2022.
  • Kloba: Ljudi, imam pitanje u vezi brzine interneta. Kako sada imam gigabit download u teoriji, u praksi mi je to na laptopu oko 940 Mbps. No na mobu, koji je spojen na isti Wi-Fi (5G) ne pokazuje više od 450 Mpbs download. Ima li neki razlog tomu?
  • cariblanco: I ja kao Dinavovac, bi Volvo da Rijeka osvoji naslov, jer je to zaslužila
  • drlovric: Dinamo j ezapoceo kao drzavni projekt, da se podigne nacionalna svijest u novonastaloj drzavi. Kasnije je prepusten kriminalnoj skupini na upravljanje, koja je radi osobnih interesa obesmislila cijelu ligu. Srecom ta vremena su iza nas. Mislim da je ove godine Rijeka najvise zasluzila da bude prvak, jer igraju najbolji nogomet.
  • Kloba: Iskreno, radi dobrobiti hrvatskog klupskog nogometa, htio bih da ili Hajduk ili Rijeka ili Osijek osvoje ovu sezonu. Da se stvori nova velika četvorka u ovoj maloj zemlji.
  • Kloba: Pa valjda ćeš ove godine slaviti. Dugo niste bili ovako blizu. ;)
  • drlovric: Za Hajduk. Zato sam ovako mlad i pogubio zivce :D
  • cariblanco: za koga navijaš...naše ;)
  • drlovric: Za vikend sam u Splitu. Ostajem par dana. Ako neko od Jabucara dolszi gledati najveci nogometni derbi u Hrvata, tu sam za pice, kavu, rucak…
  • smayoo: Nažalost, je... :(
  • Djuro genijalac: [link]
  • Djuro genijalac: Kaj je umrla Slađana Milošević?
  • smayoo: RIP Slađana Milošević :(
  • Yonkis: [link] iPhone prodan na aukciji za 130.000 dolara
  • Yonkis: macOS Sonoma 14.4.1: fixes USB hubs connected to external displays may not be recognized; Apps that include Java may quit unexpectedly
  • Soffoklo: Fora. Creating a Macintosh-inspired Mac Studio iPad dock. [link]
  • abajo: Kloba: [link]
  • Kloba: Ekipa, može li me neko upititi n stranicu da si skinem macOS Catalina kako bih nanovo reinstalirao komjuter? Taj OS mi je najnovji koji ovaj moj Retina iz 2013. može "progutati". Kako se svi razumijete u ove stvari više od mene, bio bih zahvalan!
  • cariblanco: Na kraju sam skužio koliko je sati, po svitanju...ono fakat čudno ?
  • cariblanco: Istina je da Paragvaj mjenja vrijeme koji je blizu, ali ja imam Argentinski sim :D
  • cariblanco: Sad na mobu s našim sim_om je 7.25 a na mobu s Argentinskim sim_om je 8.25 ! S tim da Argentina nema promjenu verbena ?
  • cariblanco: Jurors imam dilemma, koliko je sati ? koliko mi je poznato mi nismo premjenili vrijeme, mjenjamo ga sljedeći vikend
  • Zdravac: MKBHD pratim i ja, ok je lik, realno recenzira, ne sipa hvalospjeve
  • Kloba: Ma bez daljnjeg. Čovjek si je osigurao egzistenciju, pa i vrlo luksuzan stil života već sada. Ima video u kojem pokazuje svoj studio, linkao sam ga tu svojevremeno. Ma preludo. A tek onaj Mr. Beast? Taj živi u studiu. Opsjednut YT-om.
  • drlovric: Zaradio j eon puno vise na otm videu. Pogledaj samo broj pregleda :)
  • Kloba: NIsam ni ja znao. A šta ćeš, cijena napretka. Za šta je dao 40 somova, sliku CD-a i iTunesa... :)
  • Yonkis: Kloba, što nisi odmah rekao kako je završio unboxing i aktiviranje iPhonea :)
  • Kloba: MKBHD kupio originalni, nikada otvoreni first gen iPhone na aukciji u Chicagu za 32 tisuće dolara. Sa dostavom, porezima, i dodacima na sve ispalo ga je 40 tisuća. Video je tu: [link]
  • Yonkis: [link] - Justice Department sues Apple, alleging it illegally monopolized the smartphone market
  • Kloba: I ja brže na net, nađem video naslova 7 Ways To Fix PS5 Error Code CE-117773-6 :) I prvi "way2 mi pomogne, skužim da je do njih
  • Kloba: Uglavnom, kada sam htio skinuti save sa clouda PS Plua za Horizon 2, javi mi grešku Error Code CE-117773-6
  • Kloba: EON Premium sam uzeo, ne vjerujem koje sve kanale imam. Ruske, Ukrajinske, pa klasika CNN, BBC, Sky, ovo ono. Ali i puno iz regije

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.19 Seconds

Provided by iJoomla SEO